[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Userul LoveFish a fost banat o saptamana pentru comportament si limbaj neadecvat.
Tot dar TOT ce ai scris mai jos:
LoveFish wrote:Am o solutie de pus in apa=Easy life/fluid filter medium.
Nu prea stiu ce inseamna a cicla,dar cred ca are legatura cu echilibrul natural al unui acvariu(raspandirea bacteriilor,creeinduse un mediu natural,etc...).
Eu cand schimb apa,o schimb complet,nu ma intereseaza ca biotopul acvariului dispare sau dispar bacteriile benefice din acvariu,nu am furtun de extras mizerii.

se contrazice cu ce ai scris intr-un post anterior:
LoveFish wrote:...eu sunt o persoana responsabila,am citit tot ce se poate despre pestii mei,...

Cu toate ca poate ai dreptate: smilie "a citi" nu inseamna neaparat "a intelege" sau "a respecta"
daca tu crezi ca in zeci de ani de experienta in ale acvaristicii nu inseamna nimic fata de vointa ta de a face cum te taie capul, nu te astepta sa-ti rapunda cineva la intrebarile tale

Chiar imi pare rau ca raspund asa, dar cele scrise de tine au cerut-o
kirucd wrote:Sa inteleg ca vrei sa ii dai drumul la lampa inaintea mea
Sigur, te sun dupa ce iau coletul.

Nu ca eu mai am mult de bibilit
kirucd wrote:Azi am aflat ca a ajuns la oficiul postal si coletul din State, trebuie sa ma duc luni sa il iau

Luni in mod cert ne vedem
Da-mi un PM cu numarul tau de telefon si daca am timp duminica sa fac curatenie prin acvariu iti tai cate ceva si te sun sa vi sa le iei
De la modelism (ca asta este o alta pasiune ) mai intai trebuie sa dai cu un grund pentru PVC si dupa asta dai vopseaua speciala pentru PVC. Grundul il dai in doua straturi subtiri, de la o distanta de ~20-30cm miscand continuu mana fara sa stai intr-un loc. Se gasesc spray-uri si iti recomand pe cele acrilice. Oricum inainte sa dai pe o suprafata mare iti recomand sa dai pe o bucata sa vezi daca ataca plasticul.
Vezi unde faci operatia ca se face un norisor de particule fine...
Shubi wrote:Dupa cum vedeti, chielesc si-n spate

adiradu wrote: Dupa cum NU vedeti, eu deja am chelit peste tot...

Ce sa-i faci... "cel mai intelept cedeaza"

O sa iasa un capac super. Ricardo, cred ca o sa te intreb in curand de adresa ailuia din capatul Bucurestiului unde ti-ai facut capacul...
Pe bune ca a insurubat minim 5 suruburi unul ii pune piulita si el invartea surubelnita
Bineinteles ca am facut poza repede, repede
Am trecut pe la atelierele harniciei 2.
@Lucian: stai linistit, se lucreaza si am imortalizat momentul in care si Mosu dadea la surubelnita
tai varful (10 max 20cm) si replantezi varful
Daca lasi planta veche in substrat ea va da lastari laterali dar arata urat (se face asa doar pentru inmultire).
Doar daca le iei la un pret mai bun decat la noi.
Si stadiul actual al lampii
Ventilatoarele sunt puse doar de decor ca sa se vada unde se vor pozitiona.
Banda se taie cu foarfeca (dupa ce ai scos-o din priza )
uite aici led-uri Osram: http://www.led-tech.de/en/High-Power-LEDs-Osram/Osram-Oslon-SSL/OSRAM-Oslon-SSL-80-gelb-auf-Star-LT-1968_206_207.html
Sunt pe placuta hexagonala dar de 16mm (nu de 20mm) si sunt din fabrica cu unghi de 80 grade... pret 2,99 Euro
Nu au transportul scump dar intr-adevar, ca sa merite ar trebui sa cumperi mai multe (Osram-urile au un pret imbatabil dar la Cree sunt scumpi) de la ei sau sa te mai cuplezi cu cineva...
Shubi wrote:

Nu mai rade ca doua din alea sunt ale tale
@Lemon - Cred ca este cam multa lumina smilie

Fenomenul "lampa cu led-uri" a depasit orice asteptare. Eu stiu vreo 11 lampi care sunt in lucru Chiar imi pare bine ca am inceput studiul despre lumina led-urilor si constructia unei lampi.

Pentru ca mi-a cerut cineva o placuta de LDD-uri si mai aveam de terminat cele doua pentru Calin, am fost iar la cumparaturi si am luat niste tzoncarii.
In timpul meciului am stat si am facut lipituri si am lipit cu ce piese aveam toate placile (descoperind ca tot nu am piese pentru toate ). Am calculat sunt 100 lipituri pentru o placa

La cat se lucreaza trebuie sa fac inca o comanda de placi pentru LDD-uri
Lemon wrote:
Lucian wrote:La tine oricum cel mai scump este alimentatorul si driverul de dimare

Ce inseamna asta? Sa stiu daca se merita... Parca nu as da foarte multi bani pe o veioza...

Nu stiu. Mergi la un magazin spune ca vrei 20cm de banda, sa o alimentezi si sa reglezi intensitatea luminii si vezi cat costa.
Lemon wrote:As vrea o solutie / idee / sfat pentru iluminare pe timp de noapte a bazinului meu (25 x 25 x 25). Nu as vrea ceva foarte complicat, nici lumina foarte puternica, doar sa vad ca e ceva miscare acolo, ajung tarziu acasa si nu vreau sa chinui pestii si plantele cu prea multa lumina (care si asa are temperatura de culoare gresita, dinc ate imi dau eu seama).

As putea sa pun o bucata de banda led (1-2 segmente), dar ce culoare? Si cat de multe led-uri sa aiba?

O bucata de banda cu led-uri albastre alimentate cu un dispozitiv de dimare. Poti sa cumperi (un pic mai scump) o banda cu 3 culor si din telecomanda reglezi culoarea si intensitatea care iti place (merge un albastru violet sau un alb galbui). La tine oricum cel mai scump este alimentatorul si driverul de dimare ca aia 20cm nu se pun
kirucd wrote:Lucian mestereala cu lipitul rezistentelor SMD a mers mai usor decat ma asteptam, statia cu aer
cald face toti banii, cam multi ce-i drept

SUPER
Ar159 wrote:adica sa inteleg ca m-am speriat degeaba cu no3 - 100 cand de fapt este 10 !!

Asa este

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: