| Message |
|
|
|
si ultimele poze de azi
|
 |
|
|
|
inca unele
|
 |
|
|
|
alte poze
|
 |
|
|
|
Am intitulat acest jurnal Primii pasi din motive lesne de inteles. Acum catva timp am cumparat un acvariu de la cineva plin cu ciclide. Mie de fapt imi trebuia acvariul iar persoana respectiva nu putea sa vanda acvariul fara sa dea pestii, asa ca m-am hotarat sa-l iau cu totul urmand sa vand ciclidele si sa raman cu acvariul. Asta am si facut, dar ceea ce nu am luat in consideratie a fost sotia mea care cum a vazut ciclidele si-a dorit sa aibe neaparat. I-am explicat ca nu se poate sa avem ciclide acum pentruca acvariul meu era plantat, deci impropriu cresterii ciclidelor. Asa ca am vandut ciclidele, am ramas cu acvariul, dar....dorinta a ramas acolo undeva. Printr-o ciudata conjunctura pe care nu are rost sa o etalez acum, am cumparat un acvariu pe care l-am populat cu cate ceva si acum voi avea placerea sa vi-l prezint:
Primii pasi:
Inainte de a incepe descrierea acvariului meu, vreau sa stiti ca este doar provizorie forma lui interna, lumina si pozitia actuala. El va fi mutat in alt loc si atunci voi face adevaratele asezari
Deci:
Acvariu 160l( nu spuneti nimic legat de litraj, ca stiu ce vreti sa spuneti)
Filtru eheim 2010 intern la care folosesc si aerarea cu bule
Pietre calcaroase
doi mopani si o planta care o aveam intr-o galeata si nu am vrut sa o arunc
Incalzitor
lumina: un bec gen economic
nisip
ca pesti am urmatorii: 5 Auloncara Blue Regal – (3M + 2F) , 4 Pseudotropheus Acei Musli (2M + 2F), 1M - Maylandia estherae white si Maylandia estherae red
bineanteles ca vor urma si modificari in randul pestilor, dar deocamdata asta e configuratia pe care o am
voi pune acum si poze( in unele poze sunt puii incercuiti ca sa se vada mai bine) pentruca ele inlocuiesc 1000 de vorbe, dar nu uitati: abia acum fac Primii pasi in randul ciclidelor
|
 |
|
|
|
Drumul Taberei zona AFI Cotroceni Tel pe PM daca vrei
|
 |
|
|
|
daca nu iti este departe poti trece pe la mine sa iti dau cateva plante
|
 |
|
|
|
cel mai important este sa scoti pestele de acolo, pentruca infectia se poate intinde in acvariu. Eu personal i-as curma suferunta
|
 |
|
|
|
nu va temeti, voi pleca eu sa recuperez spray barul
indiferent daca sunt adulat sau hulit de multime
indiferent de vremea de afara
eu ma voi intoarce victorios si sparayul i-l voi inmana
|
 |
|
|
|
daca are deja 1,5cm si nu s-a colorat e posibil sa fie femela care se coloreaza mai tarziu fiind mai mare ca masculul la maturitate. Nu trebuie sa-ti faci probleme cu ei sa se vor inmulti foarte repede. Totul e sa ai suficiente plante in acvariu ca ei sa se ascunda dupa ce se nasc
|
 |
|
|
|
gandeste-te ca plantele pot fi facute dintr-un plastic care poate nu e ok, vopseaua de pe nisip la fel, scoica iti mareste duritatea apei si nu este indicata. Iata doar cateva din cauzele posibile pentru care apa ta poate nu e ok. Daca mai punem la socoteala neciclarea, nr prea mic de plante, lipsa de rabdare in a avea pesti in acvariu. De asta ti-am dat acel link sa citesti
|
 |
|
|
|
bine ai venit. Manado si nisipul sunt amandoua inerte. De regula daca pui doua substraturi unul trebuie sa fie fertil si celalalt inert. Ideea e ca nu se potrivesc deloc la culoare, si ori de cate ori vei umbla in acvariu o sa se amestece ca naiba. Daca ai posibilitatea mergi doar pe unul din ele
|
 |
|
|
regula generala: da-i naturii ce-i al naturii si lasa celelalte prostii deoparte. Sfatul meu: scoate din acvariu tot ce nu este natural, sau ce nu ai vazut tu in natura si apuca-te de un acvariu serios. Incepe sa citesti aici http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori cate ceva, si pe masura ce ai intrebari te lamurim noi
|
 |
|
|
|
1-fara mai multe amanunte despre acvariul tau( descriere cat mai detaliata) si de ce presupui ca s-a deciclat nu avem cum sa te ajutam.
2-piatra nu o poti curata decat cu acvariul gol
|
 |
|
|
chestia e studiata de ei. Sa stii ca isi face treaba foarte bine. Eu l-am folosit la 160l si acum la 300l si merge fara probleme. Daca pui o suprafata mare de filtrare si furtunul e tot atat el nu va avea eficacitate. Daca maresti prea mult furtunul iti sidica substratul cu tot cu plante. Daca tu vrei doar sa scoti apa, atunci ia un furtun mai gros si ai rezolvat problema, dar daca vrei sa aspiri substratul se schimba problema. Cei care au manado nu prea pot sa-l foloseasca. Sau daca ai creveti in acvariu trebuie sa-i pui un ciorap la gura ca altfel ramai fara creveti. Desspre cum actioneaza filtrul poti sa te uiti aici http://forum.aquascaping.ro/topic/1627-sera-gravel-washer-14-cm/?hl=%2Baspiratorul+%2Bsubstrat+%2Bsera
|
 |
|
|
|
eu le-am folosit pe amandoua. Sunt la fel de eficace, dar mi-a placut mai mult triunghiularul( pe care il folosesc si acum) datorita formei sale care iti permite sa aspiri atat in colturi cat si langa geam. Nu conteaza ca este mai inalt sau nu, pentruca debitul este acelasi avanad in vedere ca folosesc acelasi furtun de scurgere cu acelasi diametru
|
 |
|
|
|
lasa-l in pace ca le fuche golanul cand or sta ele cu coadan-sus. Amu na ce sa-i faci daca una e mai urata pentru el, are de unde alege ca sunt doar trei cu toatele. Sau poate ca nu-i de maritis si trebe sa mai astepte. Normal ca cele mai coapte sunt primele, dar ii vine randul si la juna. Tu stai numa cu ochii pe ei si ne spui si noua curiosilor de pe aici cand s-o petrecu evenimentul ca poate ne-ncusrim si te-om nasi candva
|
 |
|
|
|
nu te arunca la tuburi inainte sa stii lungimea lor. Cei de la juwel au niste tuburi cu lungimi aparte si de multe ori trebuie sa cumperi numai de la ei
|
 |
|
|
|
e simplu: alege sectiunea care te intereseaza, o accesezi si in partea stanga sus ai optiunea new topic. Dai clic pe ea si scrii acolo ce te intereseaza
|
 |
|
|
|
nu spala filtrul pentruca arunci bacteriile care deabia incep sa se formeze. De asta apa este incontinu albicioasa, pentruca nu sunt bacteriile necesare transfornarii nitritilor in nitrati. Schimba doar apa partial. Trebuie sa mai pui plante in felul asta echilibrezi un pic sistemul si neaparat scoate scoicile din acvariu, acestea maresc duritatea apei, iar de aici alte probleme
|
 |
|
|
|
daca ceata e alba atunci esti inca in perioada de ciclare cea mai sensibila si se recomanda schimbarea cam la 2 zile 10-15%, iar daca ceata e verde atunci este vorba de o alga care de regula trece folosind lampa uv. Decide-te ce culoare are ceata si mai discutam
|
 |
|
|