[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Bazinul arata fantastic de misto! ... felicitari, se vede ca ai ochi de arhitect.

- filtrul intern e cam degeaba, daca ma intrebi pe mine... din cauza ca bazinul e lung, filtru' o sa "curete" doar zona din jurul lui.
- as fi pus cate un "prefiltru" la fiecare din canistrele mari de dedesubt... ca sa le cureti anual.
- singura potentiala problema pe care o vad este acumularea de detritus dintre bolovani.

Alte intrebari:

- ai luat in calcul o alimentare "la picatura"?... cu preaplin si tot tacamul?
Sa fie cu noroc! Arata tare fain!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140.page

Postarea #5.
Daca nu-s infectati, le trece cu apa curata si mancare buna.
- Daca ai temperatura aia in casa, atunci uita de bazinul marin... coralii nu rezista, iar pestii vor fi tot timpul stresati si grisati.
- La corali, maximul suportat este undeva pe la 25-25.5 grade C... la pesti, de pe la 26-27 C incep problemele.
- Temperatura ideala pentru un bazin marin este 24.5 grade Celsius.

Se poate trai si fara chiller, daca faci racire "prin evaporare"... cu ceva ventilatoare, legate pe un controler.
- avantajul este ca scapi de chiller.
- dezavantajul este ca se evapora destul de multa apa, asa ca o rezerva ATO este musai-musai.
Puii de "electric" au o rata de crestere mai mica decat a puilor "standard"... si mortalitatea este mai mare la "electrici".
Una peste alta, eu as scoate puii si i-as creste diferentiat.
Bah, nu te grabi cu concluziile si da un PM cu o adresa de email valabila. O sa-ti trimit cateceva de citit... dupa aia, mai vorbim.

- ca idee generala, "marinul" te fura... o sa vrei mai mult, garantat.
- sumpul are avantajul ca te lasa sa suplimentezi septelu' si-ti ascunde acareturile.

Daca totusi vrei sa mergi pe ideea initiala, citeste topicul meu de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26040.page
Verde, salbatic, natural... Bravo!... nu ma pricep la plante, dar admir "peisajul creat".
https://www.olx.ro/oferta/senzor-nivel-apa-lichid-contact-magnetic-reed-plutitor-bazin-acvariu-ID9bRr1.html#011aa0e2ed
dan-iulian wrote:... poate ne lamureste maestru care-i secretu inserarii corecte sa bag si io la cutie!

E foarte simplu, daca tii cont de cateva reguli:

- NU trebuie bifata casuta aia cu "Disable HTML in this message".
- trebuie sa inserezi codul corect de la Youtube.

Atasez 2 printscreen-uri, pentru exemplificare.

Ahh, vreau si sa zic ca bazinul arata f. misto iar pestii imi plac la nebunie!!! ... perechea de Vieja e "marfa"!
Bah, nu am cuvinte!
dan-iulian wrote:Acu daca topicu a trecut pe Vieja, sa ma laud si io...

Pai, si unde-s pozele? Sau crezi ca aici merge ashea, pe vorbe?

Puii cresc repede, cam ca astronotusii.
um02122 wrote:No Bang Bus?

Doar atat va zic... o fo' greu iara.
+1
Incolonarea, ca a venit "rata"...

image

E mai rau... vine iarna!

image
E clar, Sterasyl scrie pe tine!
um02122 wrote:Nu strangi milionul daca esti fire caritabila, bogatii sunt in general zgarciti, altfel n-ar ajunge bogati.

In plus, tre' sa tinem cont ca "nici bogatii, nici saracii, nu traiesc de doua ori... nu se duc in Rai cu sacii, nici cu caru' tras de boi".
Da, e bun!
Tre' sa ai grija totusi sa-ti comanzi 2-3 bucati, ca sa fii sigur ca ai mereu la dispozitie cate o "rezerva"... daca ramai "fara", o sa fii in impas.
La bateriile cu stagii "separate", te doare-n cur de problema asta, pentru ca iei ce gasesti si se potriveste la marime... in cazul tau, o sa fii obligat sa cumperi ceva care e "doi intr-unul", asa ca posibilitatile vor fi mult reduse.
- Da, din ala am eu acum... mortii ma-sii, nu stiu cati microni are, ca nu m-a interesat aspectul asta.
- Cand se infunda de tot, il aruncam si puneam altul. Are doar rolul de a retine "suspensiile" din apa, nu conteaza la "chimicale".
- Ideea de baza este sa ai 3 stagii de filtrare": mecanica (saraciile astea de care vorbim noi acum) + carbune (care retine clor si alte tampenii) + sterasyl (pe care noi il punem doar ca sa opreasca cacatul ala de sulfat de aluminiu)... daca aia ai tai (de la Regia de Apa) nu folosesc sulfat de aluminiu, atunci poti renunta la sterasyl. Da' tre' sa intrebi, acolo la Cluj.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: