[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
lukitza wrote:Pai daca mergi pe metoda "clasica" cu a doua foaie de fund mai scurta ai o suprafata de lipire de 22m (12mm cantul sticlei verticale si 10mm sticla de fund).
Eu as zice ca marele avantaj la metoda asta e ca o lipitura e orizontala si una verticala.

Da, asa este.
La bazine pana in 7-800 litri este recomandat sa faci lipiturile asa.

DAR bazinul de fata este foarte mare, e urias!... geamurile sunt foarte grele si apasa destul de tare pe sticla de fund.
Varianta aleasa de adiradu iti ofera "siguranta" ca fundul acvariului NU va crapa... indiferent daca stativul este perfect orizontal, sau nu!
La lipire, geamurile se vor "aseza" firesc, conform suprafetei formate de stativ, si vor ramane "pe pozitie".
Practic, chiar daca ai o mica neplaneitate a "mesei" (nu stiu cat de clar sunt in exprimare), geamurile laterale se vor sprijini direct pe stativ... in loc sa fie lipite pe geamul de fund si sa-l tensioneze.
Misto "aratarile"! ... sunt corceala, da' si eu cred ca o sa arate bine de tot la maturitate.
Si DA, pune mana si ia 2-3 saci de mancare... astia or sa-ti roada si urechile.
marcusyon wrote:... asa ca nu e vina mea:

Yeah, right!
Niciodata nu e vina ta!

PS: Foarte misto arata bazinul, felicitari!
+1

... nisip fin, cateva plante si ceva lemnarie... atat!
Zsido wrote:el este Aron

... mai incearca o data, ca nu se vede nimic.
@adiradu:

- nu o sa stea nimeni sa-ti verifice cotele alea, asa ca sper sa fi calculat bine cifrele.
- Eu as dubla si ranforsarile alea longitudinale de sus... chiar daca ai zis ca pui si "transversale".

image
image

In rest, n-am nimic de comentat.
Ohoho, vesti mari!
Sa va traiasca!
Dan P wrote:... Momentan sunt cuminti nu se ating de mancare decat asa discret ca niste discusi.

Muhahahaha!
Colegul lupulcelrau21 s-a transformat in GreenLifeAquatics.
Din ce stiu eu, exista "Matrix pentru acvarii" si "Matrix pentru iazuri" (pond)... probabil ca sunt produse diferite, chiar daca la baza au acelasi tip de material.
Arata foarte misto si imi place aranjamentu' general... bravo, ai acvariu!
Bah, sunt cracanat, pur si simplu n-am cuvinte! ... m-am abonat la topic si-o sa fiu cu ochii pe proiect!
Marfa noua la Coralis... atasez lista primita pe email.

Nici eu nu mai inteleg rostul topicului, dar inca mai trec pe-aici si inca mai citesc ce se scrie.
iesofcorsmydear
Sigur ca imi este dor, da' sunt realist si gandesc practic... am mai explicat treaba asta, asa ca n-am de gand sa o iau de la capat.
Operatiunea "Ratzusca cea urata" - dupa o luna de zile... va rog sa tineti cont ca duminica dimineata le-am aspirat bazinul.

Sikaflex (sau silicon negru)... pe "dinafara". Se intinde cu un card si iese perfect.

https://www.dedeman.ro/ro/adeziv-sigilant-sikaflex-11-fc-negru-300-ml/p/5006390
Se zgarie, e scump, trebuie lipitura "profi", se deformeaza de la caldura, se ingalbeneste in timp... plm, sticla e sfanta.
Parerea mea:

- acvariu DIY, fara indoiala... ti-l faci cum vrei, la ce cote vrei... poti sa ocupi "la maxim" tot spatiul disponibil.
- sumpul e "musai-musai"... iti mareste volumul de apa din sistem si-ti "ascunde" acareturile.
- sistem BeanAnimal... este dead-silent si extrem de sigur.
- lumini custom, pe leduri... sunt multe proiecte pe forum, ai de un' sa alegi.
- standul pentru un bazin cu amprenta 60x60 cm poate fi facut din PAL... evident, cu pereti dubli si "spate" tot din PAL.
- as face standul mai mare, gen 80x80... o sa vezi cat loc iti ocupa tevile, prizele, transformatoarele, plm.
- NU as face nimic din plexi (exceptie facand pieptanul) si nu m-as baza pe o lipitura facuta intre sticla-plexi... sub nici o forma!
- pentru inaltimea aia (50-55 cm) eu as merge pe geam de 10mm... ultraclar, ca sa fiu jmeker.
- daca faci standul asa cum ti-am sugerat, adica 80x80 (fata de bazinul 60x60), atunci o sa ai loc sa tragi tevile si overflowul prin spate... elegant si "invizibil".
- as face overflow coast-to-coast (cauta pe google, ca o sa vezi despre ce vorbesc)... pe toata latimea spatelui. O sa te ajute la skimmarea de suprafata.

Evident, as folosi silicon negru la lipituri si as "vopsi" cu Sikaflex (pe dinafara) tot geamul din spate... ca sa nu se vada caseta si nici tevile!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: