Parerea mea:
- acvariu DIY, fara indoiala... ti-l faci cum vrei, la ce cote vrei... poti sa ocupi "la maxim" tot spatiul disponibil.
- sumpul e "musai-musai"... iti mareste volumul de apa din sistem si-ti "ascunde" acareturile.
- sistem BeanAnimal... este
dead-silent si extrem de sigur.
- lumini custom, pe leduri... sunt multe proiecte pe forum, ai de un' sa alegi.
- standul pentru un bazin cu amprenta 60x60 cm poate fi facut din PAL... evident, cu pereti dubli si "spate" tot din PAL.
- as face standul mai mare, gen 80x80... o sa vezi cat loc iti ocupa tevile, prizele, transformatoarele, plm.
- NU as face nimic din plexi (exceptie facand pieptanul) si nu m-as baza pe o lipitura facuta intre sticla-plexi... sub nici o forma!
- pentru inaltimea aia (50-55 cm) eu as merge pe geam de 10mm... ultraclar, ca sa fiu
jmeker.
- daca faci standul asa cum ti-am sugerat, adica 80x80 (fata de bazinul 60x60), atunci o sa ai loc sa tragi tevile si overflowul prin spate... elegant si "invizibil".
- as face overflow
coast-to-coast (cauta pe google, ca o sa vezi despre ce vorbesc)... pe toata latimea spatelui. O sa te ajute la skimmarea de suprafata.
Evident, as folosi silicon negru la lipituri si as "vopsi" cu Sikaflex (pe dinafara) tot geamul din spate... ca sa nu se vada caseta si nici tevile!