| Message |
|
|
biofilmu ala s-a transformat in biofilm verde...ca tot se laudau "greii" ca au avut toate tipurile de alge ...a avut careva biofilm verde?  o sa atasez poze mai tarziu, dar momentan tre sa imi continui amenajarea bazinului ca aseara pe la 3 am terminat cu asta mic, casa razborelor  si promit solemn ca dupa ce il umplu cu apa vin si cu ceva poze
intrebare intrebatoare : SURFACE SKIMMER-ul imi oxigeneaza apa? intreb pentru ca multi zic ca da, multi zic ca nu , e cineva care are?
|
 |
|
|
|
cam cu noise, unde e ma 1.4`u ala cu care te lauzi?
|
 |
|
|
|
cred ca sunt primul fericit care a vazut bazinul pe viu, si nu pot decat sa va spun ca arata SUPERB . pe aceasta cale ii multumesc si lui costi pt mossul donat pentru proiectul meu de nano just for microrazbore
|
 |
|
|
|
tropikana trage-i o poza si iti zicem noi imediat daca e cianobacterie sau e fro specie de GDA / GSA / alga naJparlie
|
 |
|
|
1. eu am inceput din prima zi si am dat in alge, nu stiu daca e din cauza putinelor plante care le aveam sau ca am exagerat eu cu fertilizarea
2 vezi ca e discutata treaba , cica apa din testeru de co2 tre sa fie de kh4 altfel nu indica valOarea care este
3. nu ma pricep la ele pot doar sa iti spun combinatia de la al meu : 2x865 2x830 2xfluora 1xaquarelle (ultimu e la misto ca sa nu zic ca am cateva sute de w, ca oricum nu face nimic  )
4. cu niste rotala te ajut eu da sa imi mai creasca unpic, nu de alta da sa imi iau si eO o bila alba de la preamaritu  ca cica ma asteapta un ban din cauza eriocaulonilor mei  , ah da, ca mi-am amintit .....
NE paste un ban  pt ca si costi e posesorul a 4 exemplare mature 
|
 |
|
|
narcis.b wrote:As vrea sa carcotesc ceva despre acvariul tau,asa din invidie,da nu gasesc ce!Mie chiar imi place nuanta pe care o da alga pe pietre 
ma carcotesc singur :
-jegu de pe geamuri
-sutele de melci
-poza cu echipamentu in bazin
-biofilm
-nisipul alb muradar
si cred ca daca as mai sta unpic as mai gasi cateva
|
 |
|
|
Porcu wrote:Simturile estetice ale Preamaritului  sint in mod placut excitate ceea ce-L face foarte multumit  si asteapta cu nedisimulat interes evolutia.
mai ales cu pata aia mare rosie in mijloc  )
|
 |
|
|
ca nu am in ce sa strang 100L de apa  ) sau chiar si 50
LE: (damn asta e postu cu nr 666)
|
 |
|
|
|
costi jos palaria, arata suuuuuuperb, pacat de intaritura aia care iti face umbra pe mijloc . Chiar imi place si chiar sunt curios cum va evolua. Ce ai facut pana la urma? direct robinet sau ti`a venit osmozoru?
|
 |
|
|
|
nu il mai compatimiti pe adu ca nu poa` sa faca poze ca si el e fotografist ca mine, eu chiar ma mir cum de nu a pus nimic pana acum ...sa`i fie RUSINE!
|
 |
|
|
|
parerea mea , este de la apa moale care o aveti voi, eu la duritate 12+ si erau rosii ca sangele, acum ca am incepus sa scad , cei maturi sunt la fel, cei mici sunt mai decolorati decat erau ceilalti la "varsta" lor
|
 |
|
|
@radek, de lene  iar biofilmu e ca nu am deloc miscare la suprafata, spraybaru e orientat oarecum in jos
@radu ada step2 zilnic 15ml , recomandat ar fi aprox 10 (1push la 20L) iar pe site-ul lor de vanzare scrie :
"Adjust the amount accordingly to the nutrient requirements of your aquatic plants (for example, a tank densly planted with stemmed plants will likely require a slightly higher dose than a more minimalistic layout of only hairgrass or moss)."
si da se poate sa fie overdose,dar cand micsorez doza, blyxele devin mai rosii ... in fine, treaba cu algele poate sa fie si de la faptul ca schimburile de apa sunt relativ de 50% pentru ca imi e greu sa fac atat de multa osmoza. mai nou mi-am luat un furtun sa bag apa direct inbazin, trebuie doar sa imi prelungesc sorbul sa imi ajunga pana in substrat. cat de curand voi avea un ex1200 in loc de ex700 , sper si un reactor co2 extern si sa incep sa schimb zilnic 10-20L de apa
|
 |
|
|
dolly noi la constanta avem o problema cu carantinele, NU NE PLAC  depinde de cum ne e norocu, in general suntem foarte nerabdatori sa vedem fishy in acvariu, ca la noi la t zara nu prea se gaseste pesti , decat guvizi, si aia nu e frumosi cu plante  dar la fel cum zice si adu ala poate fi considerat carantina. In fine el a vrut doar 5, eu as fi luat fro 15
|
 |
|
|
am probleme cu gda bba si cladophora. Nu ma omor foarte tare cu ele, mai dau cu easy carbo pe ici pe colo si raman pietrele patate destul de interesant (a se vedea piatra din dreapta  ) daca vrea cineva s aimi dea ceva idei cum sa scap de ele cu cea mai mare placere, momentan am pearling inclusiv pe bba, asta`i semn ca ii merge bine. Tre sa imi iau un test de co2 sa`l tin la 30-35ppm sau ceva de genu si sa vvedem atunci ......bineinteles ar mai fi si varianta sa bag niste algol de la jbl in acvariu (prietenii stiu de ce)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
cred eu ca te cam complici, nu stiu cat de bine vei putea sa faci un flux constant de co2 in bazinul cu creveti si te vei trezi cu ei decedati .....iar
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:Ce anume folosesti pentru aditie de Fe?
Ada step 2
Radek wrote:Vezi ca am avut aceasi problema si eu cu testul de Fe . Solutia , o bagi putin in cuptorul cu microunde , maxim 5 secunde la intensitate maxima si dupa aia bagi picaturile . Eu am avut problema asta chiar in ziua in care bagam E15 de la Dennerle aveam conform testului Fe=0 . Radiatile distrug chelatii de fier astfel solutia nu va mai avea atata de lucru in distrugerea chelatilor .
Eu asa procedez de fiecare data si testele bat cu realitatea!
vorbesti de testul de Fe de la jbl sau de apa care o scot din bazin sa o testez?
@marian se poate si combinatia de stress cu excel, nu stiu eu momentan astept, nu ma sperii ca majoritatea sunt sanatoase, si chiar si asa am de la cine sa iau daca raman fara
@ narcis si eu ma gandesc sa nu fie vreo combinatie datorita easy carbo-ului, ma gandesc sa topesc ce am pe pietre si cladophora de ici de colo apoi sa fac o pauza. Cat despre Val, cam greu sa dam de el zilele astea, poate doar la tel
si ca sa va mai starnesc unpic interesu asupra thread-ului meu ...va mai atasez o pozNa cu ciorba mea
PAM PAM , a se observa erio din zona centrale care are o parte din frunze verzi (bine nu ca substratu respectiv e inert, dar astea sunt mici detalii  )
|
 |
|
|
|
ok sa zicem ca e testu de vina, dar blyxele?
|
 |
|
|
Vin cu niste teste de apa ca un mic update
fe < 0.1
ph 5.5-6
kh - 4
gh - 8
no2 - 0.05
no3 - 5
se pare ca as avea acvariul unpic deciclat, nu ma intrebati ed ce ca nici eu nu stiu .... in fine ,
din nou rog pe cineva care are fertilizare lichida ADA sa ma lamureasca si pe mine daca lor le iese fieru la teste. nu de alta dar pun cca 15 ml zilnic, iar blixele tot rosii sunt iar testu zice ca n`am Fe. In ritmu asta ajung sa bag peste 500ml lunar in bazin, lucru care ma va cam rupe la buzunar
Ca si observatie pt cei ce urmaresc postul acesta si au luat eriocauloni de la mine. Am descoperit ca la plantele adulte momentul in care sunt mutate din loc (dezradacinate) e un stres pt ele iar frunzele de la baza se ingalbenesc (nu galbenul care se face in centru de la destul co2). astept sa vad daca se duce pana in varf sau se vor topi doar frunzele de jos  (sau sunt cumva oarece blesteme?  )
|
 |
|
|
aquafm te-ai chinuit sa ii inmultesti? adica culturi de infuzori si alte alea? sau au crescut puii in bazinul comun? poti sa detaliezi unpic, si eu sunt interesat
Multam
|
 |
|
|