[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80

Inceput bun, dupa descrierea ta de mai sus. Ai cam tot ce e nevoie pentru a avea un acvariu frumos

Eu as merge pe varianta B de aranjare.

In filtrul extern, in loc de inelele ceramice as pune tot seachem matrix sau sera siporax sau eheim substrat pro - toate 3 sunt f ok.

Asteptam poze cu apa si verdeturi in acvariu
Imi pare rau, multa sanatate si putere!
Bayek wrote:Dan, multumesc pt oferta. Te bazai in weekend daca nu-i cu suparare, oricum o sa dau o fuga la Coralis si la Vulcan. Pentru filtru tu esti vinovat. Ai zis aici undeva ca Eheim e Mercedes si am zis gata, asta e.
Fadds, mersi de pont, o sa fie asta un criteriu de alegere, e cam enervant cu cablu scurt.
Alinutz, pot sa umblu in filtru acum, nu prelungesc ciclarea? Sau mai bine astept pana schimb tot materialul. Bacterii am bagat in acvariu, de la Tetra. Si aqua safe pt declorinare. Dar tot vreau sa astept. Poate sa risc un pic cu cory, nu stiu…

Eu zic sa umbli acum la inceput in filtru, apoi vei decicla mai usor...acum inca nu e ciclat....nu neaparat ca nu o prelungesti, dar inca e ok. Dupa ce pui matrixul bagi iar bacterii cat pt toata apa din acvariu.
Poti sa risti cu cory..... de sacrificiu
Un upgrade foarte ok si frumos....Echipamentele bine alese.
In filtru extern in loc de bioballs de la Tetra as pune seachem matrix
Eu zic ca vietatile care vor fi in acvariul de 60L sunt ok...mergi asa...oricum ai filtrare buna. Asteapta finalizarea ciclarii.
In acvariul mic de 30L iarasi e ok cu 2 3 neritine (Care o sa curete toate algele de pe geamuri) plus alti melci si ottocinclusii.....plus creveti. Eu cu creveti nu tin decat melci, dar otto din ce am tot citit sunt cumva singurii recomandati cu creveti (vezi tu daca vor stresa sau nu crevetii...daca da muti otto in acvariul mare).
E ok sa bagi melcii, doar ca neritinele sunt cam sensibile.....si e risc sa moara. Vor ciuguli sigur la mucus...dar mucusul acela va trece de la sine in timp. Eu pt inceput as pune melci mai nepretentionsi (gen pomaceea sau phisa marmorata - doar ca de phisa te vei umple de ei si poate te vor deranja vizual). Daca totusi vrei sa bagi ceva vietati dupa 1 saptamana, adauga ceva bacterii......Seachem Stability sau cele de la Dennerle - Dennerle Aquarium Starter Rapid 200ml
Fain acvariul Gelu! Pe cand ceva raritati ? (ceva salbaticiuni )
Dar poti pune pozele pe plici.ro si le adaugi apoi aici cu BB medium codes asa le va vedea toata lumea direct aici.
Eu zic sa deschidem un alt topic dedicat pentru bureti pe tevile de IN nu are rost sa mai continuam aici.
Foarte fain acvariul! :)

Poate ca melcii dispar ca nu au prea multa mancare.....sau duritatea este prea mica in apa si atunci li se dizolva cochilia. Poate ceva poze cu melcii morti ne ajuta....
Daca vrei sa ii rasfeti pe melci, atunci ia ceva mancare dedicata lor: https://www.nevertebrate.ro/hrana-melci-dennerle-shrimp-king-snail-stixx-45gr-19602
dan.pavelescu wrote:Bre, dar cand eram copil imi faceam singur buretii.. Nu-ti trebuie decat o bucata de burete (se gasesc din aia la 5cm grosime), o sarma, un patent si o bucata de teava. Plus un aragaz sa incalzesti sarma si teava.

No aia da numa si timp si chef sa fie..... eu te inteleg perfect si sunt de acord cu tine
Am fost ieri pe la hornbach si nu am gasit....adica erau bureti eheim care poate ca si marime imi erau buni, dar toti aveau gaura in ambele capete, deci pt mine nu sunt ok
Raman eu la ai mei Aquael, dar poate am sa ii incerc cei de la Aquael Turbo 1000/1500, sa vedem.
Multumesc tuturor pt sfaturi/idei/opinii.
Lemon wrote:Aline, sa-ti traiasca apa aia buna de la Cluj, ca pestii arata senzational in video de pe pg anterioara.

Mersi mult!!!!
ionut_dt wrote:Sigur ca pot

Multumesc mult. Daca zici ca tin mai mult e ok si daca sunt mai scumpi...am sa incerc.
Oare ne ai putea spune exact cum gasim acel burete Eheim la hornbach? O poza la cutie sau un link?

Mersi!!!
dan.pavelescu wrote:Asa nu merg? https://www.emag.ro/filtru-burete-ista-bio-sponge-s-double-bio-foam-i-142/pd/D6FDFMMBM/
Costa mai putin decat aquael.

Astia au gaura pe ambele parti si nu s ok pt ce am eu...eu nu am grilajele de la intake puse
Gasesti aquael si mai ieftini ca la animax...la zoomania sunt 33 lei...dar pe alte site uri gasesti si mai ieftin.
Fadds wrote:Zici ca ai bureti pe intake? Am tot cautat si nu am gasit ceva pe masura: aia mai mici au diametrul interior prea mic ca sa incapa pe teava...

aia mari s-ar potrivi, dar sunt prea mari, n-as prea vrea sa tin 1l de burete in interiorul acvariului. In cat timp ti se colmateaza buretii astia, cat de des ii cureti?

Da, am bureti pe intake urile filtrelor externe (Eheim 2080). Se colmateaza cam asa la 1 saptamana....maxim.
Eu ii folosesc pe acestia de la Aquael: https://animax.ro/burete-filtru-intern-aquael-turboo-500.html - sunt 2 bucati la set.
Ii schimb cu totul cand deja se colmateaza repede...la cateva luni asa...nu stiu exact.
Inca cateva poze facut aseara dupa schimbul de apa si spalat buretii de pe IN ul filtrelor externe.

image
image
image

De data asta am folosit pt a avea blackwater Natural Humin de la DiscusFood - https://www.discusfood.com/water-conditioner_wasseraufbereiter/ pe care il recomand din toata inima pentru toti cei care vor sa aiba blackwater adevarat. Cu 10ml la 100l de apa va iesi un blackwater cum trebuie....acum sa vedem cat tine in timp. Dupa primul dozaj se pot pune 6ml la 100L de apa.
Pana acum am folosit diferite solutii pt a avea blackwater (pe langa catappa si conuri arin), dar nu prea au fost ok: Prodac Biotrix Blackwater, Tetra Torumin, Sera Blackwater etc

Si un video, tot de aseara, cu trepiedul, plus cu low light....si pe la mijloc cand pestii erau hraniti cu larve rosii congelate.

Plus inca un video cu lumina normala.....
dan.pavelescu wrote:
Fadds wrote:Poate faci un tutorial video cum se scot 30 de kg de pietre din canistra aia ca sa speli un burete colmatat.

Eu am tot filtru Eheim 1600XL, cu buretele la fund, direct unde intra apa.
Am scos saculetii cu material filtrant bio, am scos buretele, l-am spalat, l-am pus la loc, am pus saculetii si aia a fost. Chiar mai usor decat la o canistra cu sertare.
Ma gandesc serios sa reununt la burete de tot. La filtrele mici, am obiceiul sa tai buretele si sa ii injumatatesc grosimea, nu ma bazez pe el pentru filtrare biologica.
In primul rand, nu il poti clati ca pe mediile bio, trebuie spalat la robinet - deci o iei ed la zero cu el. In al doilea, te obliga sa faci mentenanta la filtru mai des decat ti-ai dori.
Referitor la site-ul acelui "om de stiinta" care ridica in slavi buretii si sustine ca seachem matrix e o basina, ti-am mai spus parerea mea, individul e dus cu pluta si mananca bors.
Acum foarte-foarte-foarte multi ani de zile, un om in care am incredere orbeasca - Claudiu Truta - mi-a explicat cum sta treaba cu filtrarea mecanica vs filtrarea biologica. Experimentand, mi-am dat seama ca are dreptate.
Buretii iti ofera rezultate rapide, dar pe termen scurt. Mediile biologice iti ofera rezultate doar daca ai rabdare, dar pe termen foarte lung.

Absolut adevarat!

"Tatucul" Claudiu Truta inca e un mare om si acvarist care cunoaste foarte foarte multe....m am intalnit cu el acum cateva saptamani....si ma intalnesc mai des, am noroc ca stam in acelasi oras.
Pacat ca dnul Truta nu mai activeaza mai deloc pe forumuri sau grupuri de acvaristica
Sper ca este o gluma postarea

Asteptam sa vedem realitatea acestui acvariu......sau nu m-am prins eu despre ceva subtilitati.
ugarit5 wrote:Multumesc,deocamdata renovez in casa,dupa ce termin voi trece la 112l

Bafta, e bine ca treci la mai mare....alta viata va fi!
Spor la vanzare si renovare!
Bafta la vanzare!

Treci la ceva mai mare? Sau ?
Este ok lumina cat si timpul de iluminare, mai ales ca ai doar 1 planta. Mai adauga plante easy (anubias nana, bucephalandra, microsorum petite, ceva cryptocoryne care nu cresc mari, ceva christmass moss etc).
Pentru plante easy nu ai avea nevoie de fertilizare, dar ajuta daca vrei sa pui...sunt multe variante.
E ok cum procedezi cu filtru si cu schimbul de apa. Dar si eu zic ca inca nu e ciclat acvariu. Te ajuta si bacterii benefice, sunt multe variante: Seachem Stability, Easy Life easy start, prodibio digest, Prodac nitridac etc

Ce as dori sa spun este ca acei tetrazona nu prea au ce cauta in 27L.....eu as merge pe langa cei 2 corydoras pe ceva pesti de talie mult mai mica, gen neoni, Barbus titteya, rhodostomus, rasbora, Microrasbora Galaxy, etc.)
Din speciile mentionate alegi 1 care iti place mai mult...te poti inspira de aici: https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/pesti-de-acvariu-70/cyprinidae-barbs-127/

Acele filamente albe pe sticla nu stiu ce pot fi dar posibil sa apara doar in faza de ciclare si vor disparea, dar le poti curata cu un burete sau un card (grija sa nu zgarii sticla)

O poza frontala cu tot acvariul ne ar ajuta mai mult.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: