Message |
|
|
 |
|
|
 |
|
ocean wrote:Si Geophagus sveni sunt foarte frumosi/colorati doar ca sunt ceva mai mari decat Tapajos care fac parte dintre speciile mai mici. Sveni ajung la 16,7 cm, dupa mine acceptabil fata de speciile mari care ajung sau depasesc 25-30 de cm, la acestia nu neaparat marimea e o problema ci redecorarea care pot sa o faca la dimensiuni mari, astia mai mici mai mult iti sifoneaza nisipul din cate stiu, inca nu am tinut, dar am de gand
Da sunt faini si Sveni....dar parca mai faini is red head tapajos
Vad ca red head cresc mai mari aprox 20-25cm: https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-sp-orange-head/
Sveni ajung la 16 17cm: https://www.fishbase.de/summary/65427
|
 |
|
ocean wrote:
 Sunt pe schema, doar ca Santa nu am gasit, Nanay mai mici as lua ca pana cresc o sa fie gata "nava mama", ramirezii imi plac dar implica munca cu schimbatul constant de apa si acum o perioada nu avea cine ca de abia statem in picioare(covid) asa ca la rami ma mai gandesc
Da, nanay sunt f faini...am si eu! Cred ca are Harry.....vezi cu el poate mai are pui.
Ramirezi si eu am avut, electric blue, dar nu stiu ce or avut ca pe rand toti au murit.....sensibili sau ceva nu le a placut.
|
 |
|
Las mai jos cateva poze cu ccvariile mele:
- 450l cu scalari, geophagus, neoni, cory, Luri de nu mai stiu
- 100l steril cu scalari, cory si Luri
- 3 acvarii de 54l dedicate creve?ilor ??

|
 |
|
Sa revenim asupra topicului...cat de cat

|
 |
|
Sa revenim asupra topicului...cat de cat

|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu conteaza ce filtru ai, ii poti pune o plasa sau un burete de protectie pe sorb.
Trebuie sa te orientezi la creveti cu mare atentie. Iti recomand Neocaridina, nu Caridina, pentru ca sunt mai easy.
Ai avea de ales intre RCS/ bloody mary/red sakura sau Blue dream, sau Yellow/Yellow fire, Orange.
Daca doresti ceva mai special din familia Caridina atunci e mai complicat. Ai nevoie de sol special, ai nevoie de apa de osmoza si minerale, ai nevoie de un acvarii cu apa in anumiti parametri si cu stabilitate.
Alinut iti poate spune mult mai multe despre creveti, ca e maestru in domeniu.
De acord cu Dan!
Multumesc maestre pt aprecierea ta, nu sunt maestru..doar un simplu pasionat si hobbyst care a citit tare mult si ii plac multa acvariile cu pesti si creveti  ca si multora de aici.
Acum referitor la creveti, am 3 acvarii dedicate lor....dar momentan nici mie nu mi merg f bine coloniile, o sa revina ele la ce trebuie (SPER)
|
 |
|
Plantele nu sunt suficiente, mai adauga easy, gen: microsorum, anubias, valisneria, christmass moss etc.
Scoate musai corabia si acel substrat albastru, dar si substratul alb pt ca nu arata bine. lasa numai substratul maro pt plante (eventual mai adaugi la el...normal cam 8L iti sunt de ajuns la cei 54L brut ai acvariului).
Va fi greu sa le separi, asa patesti daca nu te documentezi putin inainte.....  dar cu atentie poate reusesti......le scoti alea albastre si alea albe cu mana sau cu ceva. Sau scoti tot afara si incepi de la inceput.
Filtrul trage l putin mai sus sa valureasca suprafata apei!
|
 |
|
Bayek wrote:O sa mut toti pestii, nu doar neonii. Le-am luat un bol mai mare
Ar trebui sa fac o aspiratie zdravana de substrat inainte sa bag crevetii? Asa, un fel de dat cu lavabil in casa noua. Ma gandesc sa nu ramana prea mult namol de la pesti.
Poti sa faci o aspirare cu un mic schimb de apa, dar sa adaugi si ceva bacterii sa nu cumva sa deciclezi pt ca e acvariul de volum mic si se destabilizeaza mai usor.
Nu te am intrebat ce filtru ai acolo? (Atentie la filtru sa nu traga puii de creveti in el pt ca vor muri)
|
 |
|
Procedeaza cum au zis colegii mai sus pentru inceput.
Apoi pe viitor, scoate corabia, scoate acel substrat colorat....si acea piatra din stanga nu mi se pare ca e ok pt acvariu si nici nu arata bine.
Substrat, pune ceva natural....pt inceput iti recomand nisip cuart inert Dupla, Dennerle etc. Plus, ai nevoie de multe plante naturale easy.
Pe langa lemnul care il mai mai pune inca 1 si incearca cu lemnele sa maschezi echipamentele.....dar musai sa pui plante easy.
Lumina sa mearga la inceput 6-7 ore pe zi, cu pauza la amiaza. Ai nevoie de o priza programabila.
Si la filtrare ar trebui o mica imbunatatire...inca 1 filtru intern de colt, probabil....sau renunti la ce ai si pui un filtru extern adecvat, de la Eheim.
Sunt multe de spus/povestit.....dar pe parcurs o sa te ajutam cu raspunsuri si clarificari.
|
 |
|
Acvariul arata bine, fara acei neoni, daca vrei sa pui creveti
1. Incepe cu o colonie de 10-15 buc creveti, recomanda sa incepi cu neocaridine.
2. NU, se vor corci intre ei. De fapt daca sunt caridine ai putea, dar nu recomand nici asa pt ca 1 din colonii nu va prospera cum trebuie. Hotaraste-te ce iti place mai mult si mergi asa.
3. 2 otto e ok, numai ca ott le place in grup de minim 6, dar cam atat.....nu trebuie sa scoti creveti.
4. O sa faca curat crevetii si melci daca pui (neritita, ramshorn etc.).......cory nu sunt pentru curatat pe jos  plus ca e mic acvariul...iti ajung crevetii si cei 2-3 otto.
|
 |
|
Si eu stiu la fel, sunt adusi din salbaticie, trebuie tinuti minim 6....trebuie sa aiba mancare multa (adica alge) ca in rest sunt are pretentiosi la mancare.....si sunt si sensibili!
Si eu acum in acvariul de 450L mai am 1 buc, din vreo 10 cumparati de 1 2 ani....nu stiu cum dzo a mai ramas acest 1 in acvariu cu ditamai scalarii si geophagusii
Uite l pe supravietuitor

|
 |
|
Sunt pui de melc comunitari..neritinele depun oua albe peste tot, dar nu ies puii...nu stiu pe nimeni sa fi inmultit neritine in acvariu (sunt extrem de greu de inmultit).
Ca sa scapti de melcii comunitari cand vor fi foarte multi, ai nevoie de melci asasini sau ii prinzi cu mana si ii arunci, sau capcane de melci.....  dar sa stii ca nu dauneaza, decat vizual.
|
 |
|
Multumesc tuturor! Am sa incerc si eu, sper sa nu kilaresc crevetii
|
 |
|
Stiam, dar am uitat, multe pe cap....  mersi!
Am sa studiez....
|
 |
|
92fox wrote:Salut. Am avut si eu problema cu algele verzi filamentoase si m-am luptat multe luni cu ele.
Solutia a fost tratament 4 saptamani cu Easy-Life Alge Exit. Si-a facut treaba impecabil.
Folosit si in acvariul principal cat si intr-unul cu creveti si nu au fost afectatii de tratament sub nici o forma.
Cam din a doua saptamana incepi sa observii o amelioarare iar dupa 4 saptamani dispar. Acvariile tratate au 2 luni de cand am facut tratamentul si nu exista pic de urma de alga in acvariu.
Si eu am alge filamentoase in cele 3 acvarii cu creveti, 45L net, si inca nu am incercat decat sa le scot manual.....si tot asa, dar vad ca nu merge.
Zici ca Easy Lige Alg Exit nu afecteaza crevetii ? Ce doza ai folosit ? De cate ori pe saptamana ?
|
 |
|
koala wrote:Largeste gaurile alea cu un cui inrosit in flacara aragazului.
Si eu as zice tot cu un cui incalzit la flacara aragazului.....incetuc asa si babeste,.....daca faci cu atentie nu vei crepa nimic.
|
 |
|
Este foarte fain! Ce filtru ai tu de se curata si se spala singur ? :-D m-ai facut tare curios.....
|
 |
|