Samy wrote:Ma bucur foarte mult ca nu lam vandut , ma-m uitat recent de la prima pagina . Este incredibil ce a iesit in 10 luni . Din cate am vazut la multi dureaza ani sau renunta din prima luna din cauza ca le moare vietuitoarele si se demoralizeaza si sperie desigur deoarece e mult de procesat si invatat sa ai un acvariu natural.
Nu stiu voi cum va simntiti cand va uitati cum ati inceput dar eu am o bucurie mare de nedescris si ma indeamna sa continui si sa invat tot mai mult. Plus sa incerc sal.fac cat mai natural si frumos .
Asta desigur se datoreaza si voua ca m-ati ajutat si eu am ascultat altfel nu ajungeam aici Multumesc inca o data tuturor
Pai tu ai evoluat in 10 luni cati altii in 10 ani ai evoluat extrem de mult......nu mult, dar asta ti am mai zis. E si pacat sa vinzi si sa renunti la acest hobby.
Salutare si bine ai venit!
Ma bucur ca ai facut upgrade la Juwel Rio 180.
O sa raspund pe rand, substratul e bun...dar e un substrat dedicat pt creveti.....ar trebui sa fie bun si pt plante. Acum depinde si ce creveti ai........daca nu ai creveti super pretentiosi ia un substrat fertil pentru plante....cel mai bun e Ada Amazonia, dar sunt si altele de la Tropica, JBL Etc.
Iluminarea de la Juwel Rio 180 standard e ok pt plante easy/medii.....cred ca ai iluminarea cu neoane T5 45W....si eu am 1 juwel rio 180 la birou, dar in loc de neoanele Juwel and pus neoane dennerle plus am adaugat si reflectoare.
Filtru intern de la Juwel e doar pt filtrare mecanica.....nu o sa faca fata la volumul acvariului. Recomand filtru extern cu material biologic, eu la al meu am un JBL Cristalprofi e1501 plin cu Seachem Matrix si Ada Bio Rio.
Nu cred sa ai nevoie de pompa de recirculare a apei daca pui un extern adecvat. Si bineinteles ca lasi si filtru intern Juwel.
Spor la treaba! Ar fi bune si cateva poze sa ne delectam ochii
narcis wrote:Cu siguranta e de la parametrii apei. Ori e ceva la filtrare. Personal tind sa inclin spre filtrare, dar afli doar dupa ceva teste.
Nu as crede ca e de la filtrare...am aceeasi filtrare ca si data trecuta. Am seachem matrix (250gr) full intru filtru intern dennerle corner XL plus un filtru cu burete mare.
Revin si la acest topic cu crystal red PRL.....aici situatia nu este tocmai roz...chiar e o situatie urata
Din februarie 2021 de cand le am schimbat substratul in acest acvariu si am avut vreo 50 creveti....acestia nu s-au mai inmultit mai deloc de atunci...ba din contract colonia a scazut, adica acum daca am maxim 10 exemplare.....
Am adus in urma cu cateva luni si gena noua......nu am schimbat nimic....doar substratul cu acelasi substrat Dennerle Shrimp King, dar vad ca nu merge deloc colonia...adica nu vad pui nu vad sa creasca colonia.
Inca nu am facut masuratori ale parametrilor apei, dar zilele urmatoare cand imi fac timp am sa fac.....banuiesc ca e Ph ul prea mare, dar totusi greu imi vine a crede ca e doar de la acest lucru
Ce parere aveti ? Oare de ce nu se inmultesc acum crevetii ?
P.S. Mentionez ca in urma cu 1,5 - 2 ani aveam sute de creveti (cu acelasi setup ca si acum).
Aici un clip din Mai 2020:
Am pus o poza si cu variantele de mancare ce le folosesc pt creveti.
Nu am mai postat demult aici.....asa ca revin cu cateva poze facut crevetilor blue dream - poze facute pe timp de zi si pe fuga
Intr-una din poze sunt si tipurile de mancare ce le folosesc pentru creveti, pe langa conuri arin si catappa.
Incet colonia mea a scazut pt ca am tot dat din ei....dar am adus ceva exemplare proaspete si acum voi astepta sa creasca linistit colonia Mai am in acest acvariu melci de substrat pana i lume, vreo 2-3 neritine zebra si vreo 6 tylomelania yellow rabbit
Frumos gestul cu donatia! Mai rar doneaza cineva acvariu de 300L plus pesti Scalarii sunt tare frumosi si arata bine.....e pacat ca nu mai ai timp sa te ocupi de el....si pacat ca piticul da in el cu jucarii (risca mare sa se sparga), si ai mei mai dadeau cu mana in acvariul de 450L dar le am spus de multe ori ca nu e ok si se poate sparge (dar acum au crescut si inteleg cat de cat).
cr1st1an wrote:Nu are nimeni boraras brigittae?
M-ar fi interesat ce producator/tip de hrana prefera acesti pestisori.
Azi am pus in acvariu GlasGarten Shrimp Snacks Artemia (pentru ca i-am vazut pe YT cum mananca din aceasta hrana de creveti).
Crevetii mei sunt niste halapi sunt gramada pe ea si pestii nu au loc sa o deguste.
In rest pestisorii sunt bine, destul de agitati in afara de unul care mai sta ascuns.
Le-am faramitat niste fulgi de la Tetra si acum vad ca mai iau cate o o gura dar nu se prea omoara dupa fulgii astia.
E normal la acvarii noi sa fie tulbure apa cateva zile......esti in perioada de ciclare, ciclarea dureaza 3-4 saptamani.
Oricum, schimb de apa saptamanal te ajuta (daca ai pesti schimbi apa la 2-3 zile).
Lumina de la acvariu la inceput tine-o 5-6 ore, iar apoi dupa 1 luna cresti treptat pana la 8-9 ore maxim.
Daca pe acvariu bate lumina direct nu e bine pt ca vei face alge....e recomandat un autocolant negru pe spatele acvariului sau si pe laterale (daca nu vezi lateralele)....acum nu ai explicat cum e pozitiona acvariul....o poza d
cr1st1an wrote:In scopul curatarii acvariului de acele ostracode am vrut sa pun in acvariu niste nannostomus, am si dat comanda dar au fost unele neintelegeri cu site-ul de unde am comandat, cam neseriosi desi au un renume bun.
In fine, am renuntat la comanda si ieri am luat 5 boraras brigitae de la hornbach.
Ar fi bine daca ar manca goangele dar nu prea stiu ce sa le dau de mancare in rest.
Le-am faramitat niste fulgi de la tetra si au inceput sa se agite, alergau in directia in care se scufundau fulgii si pareau ca inghit ceva desi eu nu prea am vazut ce anume.
Cei care aveti pesti de genul asta, cum ii hraniti?
paradoxx wrote:Din cate am inteles,zeolitul poate fi "resetat" daca e tinut in clor, dupa care clatit bine-bine, apoi pus inapoi in filtru. Asta este metoda economica(preferata mea ) totusi nu am incercat.o inca.
Nu stiam despre regenerarea zeolit ului....sincer. Dar nici nu folosesc zeolit. De regenerat in clor se pot regenera purigen/purfiltrum.
Este ok. isi vor reveni pestii. Eu nu recomand sa tratezi numai daca stii sigur ca ai identificat corect boala.
As adauga din nou lemnul acolo in stanga pt ca arata f bine inainte.....si pestii au spatiu destul de inot...nu te necaji ca nu ai pesti f mari si multi. Pune lemnul inapoi cum era, daca vrei . Pietre daca vrei sa lasi 1-2 mai mici la baza lemnului si va fi destul.