| Message |
|
|
|
gata...am montat si al 2-lea sun sun 403b care,este dotat cu siporaxul din AEF302,ceramica de la filtru plus ceramica de la 302 si a mai intrat 1000 ml de soporax nou.Ca filtrare mecanica ,am lasat la ultimul sertar ( cel de jos), un strat de perlon peste care am pus siporaxul si mai am la sorb un burete negru
ieri a trebuit sa bricolez rapid un ventilator pentru capac ca nu mai era mult sa fac ciorba cu ei...au fost 2 zile cu calduri mari si... ieri dimineata aveam 24 C si la ora 17 avram 27 C.. am gasit un ventilator la 220V ca nu aveam timp sa fac ceva cu 2 coolere..macar,E un ventilator de la un cuptor cu microunde.L-am montat rapid si am pus si o punga cu gheata in fata sprqybarului,Stateau saracii numai in curentul de la spraybar.. la ora 21 aveam 24 timp in care am innoit punga cu gheata de 2 ori.Toata noaptea am lasat capacul deschis si ventilatorul in functie.Azi di,ineata aveam 22 C acum sunt 23...Cred ca sambata ma apuc iar de capac sa ai montez ventilatoarele
Am 3 coolere Mechatronics INC dc brushless 9451,12V;0,240A.Cum credeti ca ar trebui montate sau daca sunt suficiente?
|
 |
|
|
adriancean wrote:Pai inainte de a face un tratament imi arata ca nu am nitriti....E dubios oricum...
ai facut vreun tratament? daca da e bine sa folosesti carbunele activ macar 48 de ore cu schimb masiv de apa.. asta in cazul unui tratament pentru pesti... boala ,ceva...poate ca tratamentul a fost cu ceva ce ti-a deciclat bazinul....
daca nu e ceva de genul asta de tratament,verifica putin debitul filtrului,Daca debitul este prea mare,apa nu are timpul necesar pentru afii "prelucrata" de bacterii
Eu ,la cat imi dau seama,un debit bun ar fii intre 3 si 4 ori pe ora capacitatea bazinului. Asta e o constatare a mea... colegii ,daac e gresit ....trageti
|
 |
|
|
|
eu as renunta la cel care sa protejeze intrarea in pompa si as pune perlon josla sorb.Am inteles ca incarcatura bio nu o sa fie ceva mareasa ca un perlon nu cred sa se colmatewe mai repede de 2 schimburi de apa
Inteleg ca tu cauti
cea mai buna solutie sa nu deranjezi mediile bio... ceea ce e dificil.. Eu merg pe baza ca oricum le deranjez asa ca mai bine sa fie mai multe bio...
Pentru ca ai o filtrare mecanica buna la sorb, nu cred ca mai e nevoie sa protejezi pompa
daca tii neaparat sa nu deranjezi mediile bio... bricoleaza,,, inseriaza 2 filtre,,, unul cu mecanica si unul cu bio.Decupezi cite o gaura la amandoua.le lipesti si una din pompe o anulezi ,,odata ca nu o pui in functie si a 2-a prin obturarea AUT-ului,,, faci un filtru cu 2 camere... a era sa uit,trebuie astupat si unul din sorburi...unde functiuneaza pmpa
|
 |
|
|
|
daca faci reglajul de debit din robineti ,sa reglezi doar din AUT sa lasi IN-ul la maxim....
|
 |
|
|
|
dupa cum se vede,in poza 4 si 5,eu nu as mai fi bagat buretele acela mare de partajare a camerei de filtrare.As fi lasat doar pe cel mic,care este pus direct la sorb si restul as fi completat cu siporax...ma intereseaza sa nu intre mizerie in mediile bio,Chiar as fi pus perlon in loc de burete.Ori cum, cand e de spalat buretele trebuie sa deranjeze tot filtrul ,Macar asa as fi bagat mai mult bio si perlonul face si o filtrare mecanica buna
|
 |
|
|
|
suuper.....
sti ca nu ma pricep ar chiar e super...imi place de mor...si chestia de terariu cu iguna sau ce soparla o fi.... e super..
|
 |
|
|
|
eu ma gindesc mai intai sa vad cum merge cu astea... acum.. rata de eclozare....cum o fii,din cite am observat este cam 50.60% daca nu ma insel...
sa vad cum pot sa le dezvolt..
totusi am cateva nedumeriri.Am citit postarea lui #Allen_g30 -"iata citeva retete de culturi pentru cei interesati" si una ar fi ca mi-ar trebui un bazin intre 35 si 70 litri.. intr-un bazin de 20 litri nu se poate face ceva? penru ca din cite am inteles,densitatea pe litru ar fi de 5000 de naupli ,la 20l eu cred ca e suficient pentru cit am nevoie.. inca nu ma gindesc sa fac cantitati industriale si si asa ,nu stiu cum o sa fac cu barbotarea apei in bazin,ca am inteles ca nu e bine sa ai colturi moarte.
a doua nedumerire este hranirea,spunea ca " Bineinteles este cel mai bine sa se mentina un nivel optim de hrana tot timpul prin hraniri frecvente si foarte atente.".. sa mor ca m-a bagat in ceata...daca tot a dat o densitate pe litru era bina sa dea si niste cantitati aproximative si dun program .Asa nu am nici cel mai mic indiciu de care sa ma leg..
o sa mai caut sa vd .. poate gasesc ceva
|
 |
|
|
|
mersi de pentru indicii... am numai o specificare. In locul unde o sa fac cultura este un beci in care nu se ridica temperatura peste 20 C si v-a trebui sa folosesc controlerul de temperatura
|
 |
|
|
Dupa ce am incercat acum o luna ,pentru prima oara,sa eclozez niste oua de artemia,m-am hotarat sa vad daca pot sa le fac putin mai mari..am avut impresia ca am bagat nisip in apa de la pesti si m-am gindit ca nu ar fi rau sa fie ceva mai mari pentru carasei.. ma cindeam undeva la 2-3 mm
Asa m-am gindit sa imi fac o cutiuta in care sa am si controler de temperatura si controler de timpasta in special pentru iluminat.. si azi am terminat de construit cutia..
Cutia contine un INK BIRD temperature controler +INK BIRD SSR 25 DA,2 prize 220V legate la 2 temporizatoare,o priza 220V ,o iesire 5,5 V si una de 12,5.. mai are un micro arduino,care pentru moment il folosesc pentru leduri,,,pot sa il inlocuiesc oricind cu un arduino uno sau mega 2560..deocamdata.. ramane asa .. si asa nu ma pricep prea bine la programe...
asa ca,am sa o folosesc la cultura de artemia
am asa .un bazin 20 l filtru la alegera dar am inteles ca ar fi mai bun unul cu burete in bazin..ca as avea EDEN 501 care nu face cine stie ce curent,mai am inca 2 filtre mici.. unul Trixie de 45l dar asta face curent puternic,as putea sa utilizez si un sun sun 602,am o pompa de 600l/h cu debit reglabil...
Care din aceste filtre ar fi mai bun..?
am Am artemio mix,sunt oua cu sare amestecate,si hrana am Artemio fluid amandoua sunt de la gebl
si citeva poze cu cutiuta
https://img.plici.ro/image/muU
https://img.plici.ro/image/mun
https://img.plici.ro/image/mu1
https://img.plici.ro/image/muG
https://img.plici.ro/image/muJ
|
 |
|
|
|
asta e minimul care il pot scoate deocamdata.. pina se fac investitiile... mai dureaza putin
|
 |
|
|
|
furtunele sunt cele livrate cu filtru si am avut grija sa nu fortez furtunul intr-un fel..sunt curbate natural.. adica forma de colac,nu e gatuit ... inca nu le-am taiat si de aceea se vad inca 2 dar acum,la primul schimb le si curat dar le si tai sa mearga direct..
|
 |
|
|
|
pai eu stiu.. poate nu e buna apa..
nu m-am uitat inca la cerintele lor dar eu am nitratii mari.. la schimbul de apa am mai mult de 25..asa furnizeaza astia apa... pina nu iau testele nu stiu exact ce valoare de nitrati am
|
 |
|
|
uite dupa aproape 2 luni..
asta e zona conectarilor la filtru unde e liber si bate lumina direct.
https://img.plici.ro/image/muA
asta e zona din spatele bazinului unde lumina nu patrunde asa tare
https://img.plici.ro/image/muz
|
 |
|
|
|
din cate vad .. nu ai sursa de lumina pe ele
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
si acum.., furtunele sunt verzi.. dar acolo .in zona unde bate lumina se vad mai inchise putin.. in rest? este zona intre bazin si canistra.. la mine nu e acoperita.. e zona libera
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
eu am avut furtune transparente.. albe...si iti zic clar ca nu erau protejate de lumina, apoi am luat canistra mare AEF 302 si un prefiltru... si ... am curatat destul de des.. la luna...acum am aproape 2 luni de cind am restatat bazinul mare si inca nu am curatat furtunele...curat la fiecare schimb buretele care l-am montat in sorb...dar .. ce e drept, furtunele nu mai au sursa de lumina pe ele
|
 |
|
|
|
mai nenea Silviu... as fi vrut si eu sa carcotesc ceva dar.. nu imi dai voie... baga si mata o soparla,un sarpe.... o broasca in pana mea ,acolo in gradina... sa te intreb si eu ce drac cauta aia acolo...ca altfel nu am ce sa intreb...
ce mai... e superb...imi place de mor..Felicitari
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|