vin cu un update la tratamentul de finrot in acvariul plantat .
Am adaugat 10 pastile de eritromicina la tot volumul meu , pus cu seringa astfel incat sa se intinda pe toata suprafata bazinului cum trebuie.
Efecte pozitive :
1 Aripioarele rhodostomusilor sunt mai ok decat inainte la 3 zile dupa tratament
2 Biofilmul din poza de mai jos a disparut in totalitate, mai e doar o pojghita foarte foarte fina ca de praf, dar sunt sigur ca este de la incarcatura biologica pentru ca inca nu am facut schimb de apa deloc. cu siguranta va disparea dupa.
3 AM SCAPT DE CIANOBACTERIE - s-a facut albastra pur si simplu si a inceput sa dispara de pe plante.
Efecte negative:
NICI UNUL.
Plantele merg bine mersi, pearling la greu, dezvoltare la fel. Nu am vazut la nici una din speciile ce le am in bazin sa aiba efecte adverse datorita tratamentului, ba din contra.
La 3 zile dupa tratament apa este cristal , nici urma(vizibila) de deciclare. Test nu am facut.
Astazi am adaugat inca o doza de 10pastile , urmand ca maine sau poimaine sa fac un schimb de apa de 20-25L iar peste inca o zi inca un schimb (asa mici pt ca nu am bidon mare si nici nu am unde sa il tin in casa.
CONCLUZIONAND
Din experiente proprii pot spune ca:
-eritromicina este un tratament foarte bun impotriva cianobacteriei
-eritromicina este un bun tratament impotriva finrotului
-eritromicina este un bun tratament impotriva biofilmului cum este cel prezentat in poza de mai sus
si cel mai bun lucru este ca e un tratament care nu decicleaza acvariul, nu distruge plantele, si nu are nici un efect advers asupra bazinului. cel putin din cate am observat in bazinul meu
(le-am pus astfel pentru a fi mai usor de gasit la functia de search a forumului poate mai are cineva nevoie pe viior)
Pe aceasta cale multumesc colegului Humbert care m-a sfatuit in a folosi aceasta solutie.
L.E. Rog un preaputernic sa modifice din "tratament finrot in ada" in "Tratament Finrot in acvariu plantat"