[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
adu wrote:inca un constantean) s-ar putea as facem un partid aici cu putere de decizie)

pam pam , subscriu ...bine ai venit si din partea mea
completeaza si tu o locatie, sau zi-ne de unde se pot ridica jucariile?
salut si bine ai venit ...poze?
ptiu ptiu ptiu, mos, sa fie sanatosi si voiosi si sa te bucuri de toti
5 babies and still counting .

Astazi iar i`am prins facand prostii in grup ....o frumuste sa vezi cum poate o femela sa umble dupa ea 5-6 masculi .... asa o fi si in viata de zi cu zi?
x_tziby wrote:culmea ca nimeni nu cred ca a primit nici un raspuns (eu unul nu am primit nimic)

rabdare my friend,rabdare ....(personal nici nu cred ca o sa primesti )
daca eram aproape de reef si/sau aveam ocean nutrition la indemana ma bagam si eu ca doar ce mi`am dresat rhodostomusii sa manance din mana
ba da, co2 + easy carbo local peste cladophora, cu grija insa sa nu topesc utricularia
vin cu un update la tratamentul de finrot in acvariul plantat .

Am adaugat 10 pastile de eritromicina la tot volumul meu , pus cu seringa astfel incat sa se intinda pe toata suprafata bazinului cum trebuie.

Efecte pozitive :
1 Aripioarele rhodostomusilor sunt mai ok decat inainte la 3 zile dupa tratament

2 Biofilmul din poza de mai jos a disparut in totalitate, mai e doar o pojghita foarte foarte fina ca de praf, dar sunt sigur ca este de la incarcatura biologica pentru ca inca nu am facut schimb de apa deloc. cu siguranta va disparea dupa.
image

3 AM SCAPT DE CIANOBACTERIE - s-a facut albastra pur si simplu si a inceput sa dispara de pe plante.

Efecte negative:
NICI UNUL.
Plantele merg bine mersi, pearling la greu, dezvoltare la fel. Nu am vazut la nici una din speciile ce le am in bazin sa aiba efecte adverse datorita tratamentului, ba din contra.
La 3 zile dupa tratament apa este cristal , nici urma(vizibila) de deciclare. Test nu am facut.
Astazi am adaugat inca o doza de 10pastile , urmand ca maine sau poimaine sa fac un schimb de apa de 20-25L iar peste inca o zi inca un schimb (asa mici pt ca nu am bidon mare si nici nu am unde sa il tin in casa.

CONCLUZIONAND

Din experiente proprii pot spune ca:
-eritromicina este un tratament foarte bun impotriva cianobacteriei
-eritromicina este un bun tratament impotriva finrotului
-eritromicina este un bun tratament impotriva biofilmului cum este cel prezentat in poza de mai sus
si cel mai bun lucru este ca e un tratament care nu decicleaza acvariul, nu distruge plantele, si nu are nici un efect advers asupra bazinului. cel putin din cate am observat in bazinul meu
(le-am pus astfel pentru a fi mai usor de gasit la functia de search a forumului poate mai are cineva nevoie pe viior)

Pe aceasta cale multumesc colegului Humbert care m-a sfatuit in a folosi aceasta solutie.

L.E. Rog un preaputernic sa modifice din "tratament finrot in ada" in "Tratament Finrot in acvariu plantat"

ma indoiesc ca cineva de 17 ani fara nici un post pe forum si cu 19 posturi in luna februarie pe asazisul blog ar dona un acvariu care nou e cca 13mil. Mie mi se pare un fel de reclama, nush ce zic mai marii forumului
poti sa faci te rog o poza cu mopanii?
nu vreau sa par carcotas sau sa fac contrareclama, da parca primi 2 Pigeon Blood(din al 2-lea rand) e prea rosii pentru poza ....contrastu e ciudat, rau , zici ca e fotosopati unpic cam prost

bafta la vanzare, alenqueru e superb , daca erai din constanta cred ca te scapam de 2 bucati
adu wrote:cine stie se pot face combinatii intre E si Galaxy? sa iasa niste pesti cu puncte si linii... gen semnu

tot cautand informatii despre inmultirea pestiucilor am dat peste asta:

deci da se pare ca se inmultesc si intre ei si iese un fishy unpic mai mare. Eu sunt surprins cum le da mancarea, iar noi nu stim cum sa o facem mai fina )
salut, si iti urez si eu bun venit , vezi cu caraseii ca e bataie de cap, trebe volum mai mare, alea alea, dar dupa ce vei sta unpic pe forum vei intelege toate detaliile aste
Dragii mei prieteni, astazi va voi impartasii bucuria pe care doar ce am simtit-o acum cateva mintute.....adica ...in mom de fata e ca si cum sunt "bunic" .
Dupa mai putin de 2 sapt de cand i-am mutat in noua casuta, si de cand am facut rost de o mana maaare de moss(multumesc colegului costi08 ) , astazi cand am aprins lumina, am vazut o chestie zburdand haotic, pana cand s-a oprit cuminteee .....eh ia priviti de va minunati

image image
si o poza cu casuta loooor, cuibusor de nebunii
image

Momentan cred ca am si o mica cultura de infuzori in bazin datorita "Excesului" de mancare din ultimele 3 zile, deci totu pare a fi in regula, acum sa vedem dezvoltarea, si cate "surprize" vor iesi prin bazin

Va tin la curent cu evolutia micutului bazin.

ps. aviz amatorilor, NAH vedeti de ce nu am vrut eu sa modific bazinu intr-un aquascape , poate pe viitor , dar tre sa fac rost de niste multe lemne pe care sa pun moss-ul
tenellus am si eu, se poate vedea in pozele de aici
snakefishmike wrote:Pina la urma , marea parte a problemelor apar datorita mentenantei defectuoase , nicidecum a unor defecte de fabricare

si cu asta ai pus punctul pe I , sustin ce zice colegu`
schimb toata utricularia graminifolia din acvariul acesta:
image

pe aceeasi cantitate de hc.cuba sau parvula , as scoate-o si la vanzare dar nu stiu cat sa o evaluez
pffff , repede m-ai taxat, pai vin sa va vad pe voi si dupa merg la avatar , merge?

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: