[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
si ca sa nu ziceti ca am uitat de post ...iata cum arata de ziua femeii ciorba mea ....

image

mentionam ca au disparut eriocaulonii din primplan + TOATA utricularia ....da ati auzit bine TOATA(LE: mint am mai pastrat 2 poturi ), in locul ei a intrat eleocharis parvula, speram pe viitor sa crestem si niste H.C daca nu o papa cladophora
Val wrote:
Nenea Costi, de un' le ai tati cu nu vazui asa ce in Constanta pana acum? Nu ca as mai fi avut vreun contact cu lumea acvaristica in ultimu' timp da' intreb si eu...

ea ghici de unde ii are , retine, numai UNU e "tata-lor" ...si anume EO!

Si pentru ca ma simt dator de colegii ce au postat mai sus, in primu rand imi cer scuze pentru intarziere dar am neste proiecte pe cap ....deci , lasand laoparte vorbaria ...ca deh saracia omului cica .... avem ....

Preabine prezentatul , un vis frumos pentru multi , inegalabilul si inconfundabilul Eriocaulon !
scurta prezentare :
1. 2erio in varsta de aproximativ 2 luni, ce in momentul de fata au ajuns undeva in judetul alba impreuna cu inca 2 confrati de suferinta
2. Unu dintre cele mai mari specimene ce l-am/le-am avut pana in momentu de fata in bazin, incalecat de cladophora si alte specii de alge dar acesta nu se da batut. Astazi a primit o curatare de toata frumusetea, frunzele cu pricina fiind indepartate
3. Un specimen de pui, dezvoltat perfect as putea spune, ca si proportii
5. Un pui mic mic mic ca sa va faceti o idee cam de cand se pot planta aceste bijuterii
5. O parte din cultura de erio pe luna aceasta
Fiind o planta destul de cautata mi-am permis sa pun watermark peste ele iar pozele in original fara watermark vor ajunge la mosu/sandu pentru indexul de plante
image image image image image

Limnophila Aromatica ...cam asa arata in bazinul meu
image

Rotala Macrandra cu pui/ metoda de inmultire
image

LE. Nenea Val ...vezi ce se intampla cand vrei emers? ai erio mici ia toarna dumneata neste osmoza peste emersu tau si vezi cum se comporta erio, daca pica, gasim altii nu`i problem
extraordinare toate pozele, multumim ginel
pana sa se dea aproove s-a si dat se poate inchide
Este nou noutz, azi le-am ridicat de la vama, am comandat inca unul in plus. Skimmerul este superb isi face treaba perfect, in 2 min nu mai aveam biofilm.

pozele sunt luate de pe net nu imi apartin caci la mine in bazin nu se vede de plante

pret 80ron, trimit oriunde in tara cu orice modalitate de curierat
gengiskhan wrote:Daca erau altumi adevarati, sigur stiati deja pentru ca nu-i mai aveati.

Altumii sunt intr-adevat niste pesti deosebiti, da' greu de tinut.

sa strici tu visele oamenilor :-< in fine ...sunt clone specimene foarte reusite, o sa vedeti voi in poze

RSV wrote:Clone altumi + ADA+multi eriocauloni,cred ca este ceva deosebit

indeeeeed
Alex.B wrote:Aia se chema pterophylum altum. Sunt foarte greu de aclimatizat, insa odata aclimatizati satisfactia e pe masura.

ce zitci tu seamana IZBITOR de tare cu ce am eu in acvariu, ca si colorit ma refar, iar forma aproximativ la fel ....tre sa imi instalez camera si sa va arat neaparat ....
eu as merge pe background negru, de ce nu incerci in locu la gloso sa bagi niste parvula?
fromos domne fromos, n`am ce zice ...eu astept pozele cu toate plantele, si una de ansamblu HD

parca adu ti-a mai zis, cand scoti Proserpinaca sa iei in considerare constanta ma bag si eu la un fir 2 -3

ps. trebuie schimbat titlu? "proiect fertilizare cu de toate"
alber wrote:
pc.ciprian wrote:pam pam, ca un update, mi-am luat scalari am gasit de care cautam de mult , si anume "modelu" asta

Sa intelegem ca un update ca ai pus cruce crevetilor? Ma rog, parca se merita pentru scalarul ala. E frumos foc. Trai-ti-ar pam pam

am mai salvat vreo 10 buc de samanta si i`am pus la microrazbore....sa`mi faca hrana vie pt ele ) sper sa nu fie invers cu icrele. zic totusi ca e destul moss incat sa rezisste aman2 speciile

Alex.B wrote:Exact pe gustu meu. pam pam...adica acelasi tip am si eu, aduc mai mult cu cei salbatici, pam pam

da, eu caut dinaceia alungiti ...cum e prin acvariile lu nea` amano da nu am gasit nicaieri nici macar pe ebay. Ce-i drept nici nu am aflat exact numele lor

adu wrote:e criminal .da nu credeam ca o sa vad la tine vre`o data Sclari. in general pesti mai mari de 3 -4 cm da la scalari never ever. oricum e exemplar;)

e criminali ca e 5 ...si imi plac atat de mult incat maine ma voi duce si imi voi mai lua inca 5 acum cat sunt mici . si ii voi pastra pe cei mai frumosi, iar restu vor ajunge prin acvariile tatalui meu

Vin si cu poze reale dar va mai tin unpic in suspans
pam pam, ca un update, mi-am luat scalari am gasit de care cautam de mult , si anume "modelu" asta
aaa, da, nu au murit in 2 sapt, treptat ...de cand am facut acvariul ada )))
mi-au tot crapat crevetii si nu vad nici o femela cu oua, nimic, din astea care mi-au mai ramas (bineinteles mai sunt si masculi ). momentan din cca 300-400creveti nu mai vad mai deloc prin bazin si nu imi dau seama de ce. Am facut ceva teste ...si iata ce a iesit :
ph - 6
kh - 5
gh - 7
fe - 0 bineinteles
no2 - 0.1
no3 - 1
po4 -5-10
nh4 - 0

no2-u e asa pt ca am schimbat filtru acum vreo 2 sapt ...deci pot za zice ca eu l-am zgandarit. Gh-ul nu mi se pare indeajuns de mic sa ii nenoroceasca si nici amoniacul . Voi ce ziceti?
deocamdata s-a epuizat din nou stocul declar sezonul inchis
fuse fuse si se duse, se poate inchide
multumesc acvariu.ro
Va salut, de cateva sapt am ceva probleme cu discusii dintr-un bazin. au niste pete albe pe ei ca si o vata un puf alb....cel mai afectat sta intr-o parte

am incercat tratament cu :

JBL Ektol
Eritromicina
albastru de metil
sare
verde de malachit
hipermanganat de potasiu

nu stiu ce sa le mai fac, am rugamintea....cei care au experineta sa ma ajute si pe mine.

Ultimele modificari la bazin au constat in introducerea unei buturugi mari tinuta cca 3sapt in apa. Asta ar fi cam singuru motiv care ar fi putut provoca chestia asta

poze cu cel mai afectat:
image image image image
danc wrote:Foarte dragut acvariul ! Felicitari.
Micutii astia de microrasbora galaxy sunt foarte frumosi maine imi vin si mie 5 junori pentru acvariul mic de 37l. Sunt chiar asa timizi pe cum se zice, adica mai timizi decat neonii ?

am cca 17 bucati inuntr-un bazin de vreo 25 L brut plin cu moss, crede-ma ca nu ii vad decat daca ma indepartez, si atunci nu pe toti. Neonii ii poti dresa chiar sa manance din mana. Cred ca daca ai tine micro intr-un steril o perioada, si supravietuiesc ai putea sa ii dresezi si pe ei, sau poate puii lor
image
poza cu cantitatea totala de dat iar in partea de jos este cantitatea unui "pot"
revin la vanzare cateva tufe mari ca nu mai am loc in bazin . 80ron/buc
Mi-am replantat tot covoru de utricularia si mi-a ramas o cantitate foarte foarte mare pe care o bag la vanzare .
15ron / pot

utricularia care o am este crescuta in bazinul meu de la 0 nu este importata , crescuta emers sau ceva de genul. Singura problema este ca mai are ceva cladophora in ea care se poate topi fie cu easycarbo fie tinuta emers. Am mentionat ca am cladophora in ea sa nu existe discutii dupa. Maine vin si cu poze
Se ridica personal din constanta zona Tomis Nord, sau se trimite dar comanda minima in tara 2poturi. Este cald si la cum le impachetez garantez ca rezista. Pot trimite prin posta romana / prioripost / curierat rapid

de la 6 poturi fac reducere

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: