Dragii mei prieteni, astazi va voi impartasii bucuria pe care doar ce am simtit-o acum cateva mintute.....adica ...in mom de fata e ca si cum sunt "bunic" .
Dupa mai putin de 2 sapt de cand i-am mutat in noua casuta, si de cand am facut rost de o mana maaare de moss(multumesc colegului costi08 ) , astazi cand am aprins lumina, am vazut o chestie zburdand haotic, pana cand s-a oprit cuminteee .....eh ia priviti de va minunati
si o poza cu casuta loooor, cuibusor de nebunii
Momentan cred ca am si o mica cultura de infuzori in bazin datorita "Excesului" de mancare din ultimele 3 zile, deci totu pare a fi in regula, acum sa vedem dezvoltarea, si cate "surprize" vor iesi prin bazin
Va tin la curent cu evolutia micutului bazin.
ps. aviz amatorilor, NAH vedeti de ce nu am vrut eu sa modific bazinu intr-un aquascape , poate pe viitor , dar tre sa fac rost de niste multe lemne pe care sa pun moss-ul
adu wrote:cine stie se pot face combinatii intre E si Galaxy? sa iasa niste pesti cu puncte si linii... gen semnu
tot cautand informatii despre inmultirea pestiucilor am dat peste asta:
deci da se pare ca se inmultesc si intre ei si iese un fishy unpic mai mare. Eu sunt surprins cum le da mancarea, iar noi nu stim cum sa o facem mai fina )
Astazi iar i`am prins facand prostii in grup ....o frumuste sa vezi cum poate o femela sa umble dupa ea 5-6 masculi .... asa o fi si in viata de zi cu zi?
din pacate babies au fost papati cred sau au decedat, sincer nici nu am avut timp sa ma ocup, la urmatorii pui vreau sa iau o fatatoare din aceea de plasa foarte fina si sa ii tin in acelasi bazin, Momentan nano-ul pe langa casuta de microrazbore este si depozit de plante, aici imi salvez parvula in cazul in care hc-ul nu vrea nici de data asta nu vrea sa mearga
Cam asa arata.
Sincer am reusit sa salvez un pui, am in ei un nou mascul feroce ...astept si urmatrii.
pam pam, am revenit din vacanta , si am din nou 5 puiuti, se pare ca atunci cand nu sunt langa mine la birou se mai si inmultesc. Momentan puiutii i-am separat itnr`un borcan de 800ml ) cu un ghem de moss. Urmeaza sa le iau un bazin micut de vreo 5L , 5-9L am vazut la bamboo niste cuburi frumoase de sticla care ar fi mai mult decat perfecte.
Vreau si eu niste sfaturi. Sa le fac schimburi de apa zilnice/la 2/3 zile? , si cam cat? cu apa de la robinet? sau cu apa din bazin? Ideea e ca si la cel de 5/7L nu stiu ce filtru as putea sa ii pun daca ar fi, asa ca voi merge tot cu schimburi de apa. nenea faraonu, ca ziceai ca esti inmultitoru shef, ce zici? Si inca unu legat de aerare....cum duamne iarta`ma sa aerez ceva asa mic, sau ce pompa de aer imi recomandati si mie sa fie foarte foarte slaba, pentru pico acvarii.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2010 17:01:20
Sa-ti traiasca si sa-ti creasca. Nu rade ca de pesti vorbesc La inmultit il asteptam in continuare pe Faraon, da' pompa de ce te chinuie? Nu conteaza cat de mare este, ca pui un robinet pe furtun si reglezi debitul cum iti convine. Nu ? CA pui un burete bolborositor. Sau nu pui? Faci numai aerare?
This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2010 21:12:45
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
doar bolboroseala, nu bag burete ca nu am unde, o sa fie o chestie mica mica pana in 5 L cred, nu mai stiu la ce dimensiuni erau cuburile pe care vazusem , iti dai seama ca numai buretele ocupa tot, si nu mai vreau echipamente, asa m-ar tenta sa tin doar moss, flame moss sa il tund continuu sa il fac ca si gazon, substrat amazonia2 bineitneles si schimburi de apa zilnice sau ceva de genu. unpic de E.C + 1ml de step2 saptamanal Daca voi avea vegetatie calumea nici bolboroseala nu cred ca voi mai avea nevoie
Io zic sa bagi un burete bolborositor ca nu-i asa mare. Iei cea mai mica pompa de aer, ii pui un T-eu cu un robinet p-o ramura. Ramura care merge in acvariu o lasi fata T-eu. Din T-eu' de pe ramura libera inchizi pina merge in acvariu suficient de putin aer incit sa nu faca furtuna.
Procedezi asa pentru ca daca pui un robinet din care reglezi debitu' si-l reglezi f.f. mic oboseste pompa, e bine sa n-o obstructionezi aproape complet. Sper ca m-am exprimat inteligibil .
Pina creste vegetatia ar fi bine sa ai un filtru.
Pina bagi filtru io zic sa schimbi zilnic o treime cu apa din acvariu.
Porcu wrote:Io zic sa bagi un burete bolborositor ca nu-i asa mare. Iei cea mai mica pompa de aer, ii pui un T-eu cu un robinet p-o ramura. Ramura care merge in acvariu o lasi fata T-eu. Din T-eu' de pe ramura libera inchizi pina merge in acvariu suficient de putin aer incit sa nu faca furtuna.
Procedezi asa pentru ca daca pui un robinet din care reglezi debitu' si-l reglezi f.f. mic oboseste pompa, e bine sa n-o obstructionezi aproape complet. Sper ca m-am exprimat inteligibil .
Pina creste vegetatia ar fi bine sa ai un filtru.
Pina bagi filtru io zic sa schimbi zilnic o treime cu apa din acvariu.
Perfect inteligibil. Astept sa vad daca mai gasesc un cub de care vorbeam , sa vad cati litrii are si apoi pot discuta de filtru, pentru ca de o fi vre-unu de 3L nu cred ca am ce filtru sa ii pun ) eventual doar varianta de burete bolborositor. Nu m-ar deranja sa fac schimburi de apa zilnice dar ma gandesc ca poate uit vre-odata ) sau plec din localitate sa te tii fericire. Intre timp ma apuc sa fac shimburi in borcan. Azxi am verificat si toti puii sunt ok . Prima zi a trecut cu succesuri