Message |
|
Pana nu scoti toate "jucariile alea' artificiale" din bazin, nu ai acvariu.....
Daca tot este apa tulbure, mai baga apa.... coloana mai mare de apa va ajuta la sedimentarea particulelor in substrat. (acum, doar faci ceva turbionare cu particulili' )
Intrarea si iesirea filtrului, ar trebui sa fie pozitionate in colturile din spatele bazinului. (nu, lateral dreapta)
Daca nu te hotarasti sa umplii bazinul, "spray-baru' " fa face mai multa galagie decat cotul de evacuare.
In pricipiu, cotul ala de pe OUT, este absolut in regula ca functionare (fara "spray-bar") daca umplii bazinul pana la nivelul la care evacuarea cotului/tavii indoite, sa fie in apa.
Hai ca fac niste poze mai bine.....
https://img.plici.ro/image/Juo
https://img.plici.ro/image/Juv
https://img.plici.ro/image/Ju0
|
 |
|
Bine ai venit in minunata comunitate.
Daca nu sunt obraznic, ceva foto? (cu acvariile)
|
 |
|
Anubas legat de lemn ori piatra. (la plante)
Ce este ciudat referitor la filtrare?
Vad ca se da' deja: pursuit of simplicity, referitor la cat de sanatosi "tun" sunt pestii, cu niste filtre de ca**t.
Parca intrebarea era in legatura cu ce imbunatatire sa faci acolo..... acum se citeste ca de fapt, ai avut filtre improprii si pestii au "mers"...
Presupun ca a fost doar o intrebare retorica. (adica: nu te interesa ori deja era rezolvata)
Ce ar fi de bun simt pe viitor:
1: Nu mai puneti intrebari la care deja aveti solutii de ca**t si le sustineti a fi panacee universale. (chimia nu are treaba cu transluciditatea apei)
2: Bagatorii "de seama / a' tot stiutorii" cu, texte si solutii, pentru care nu raspund in caz de avarie, sa se mai abtina (a scrie aici) si sa dea sfaturi pe feisbuc.
3: Daca mai multi scriitori de forum spun ca ceva nu este suficient: posibil ca: au dreptate.
Scopul nu este sa puna autorul topicului sa depaseasca suma de 300.
|
 |
|
Ce specie de baboi synodontis este in video?
1: Synodontis multipunctatus (cuckoo catfish)
2: Synodontis petricola.
Banuiala mea, ar fi: 1
Baboii, au 6-7Cm (acum 5 luni, aveau: 3-4Cm) si tot ce stiu, este ca au fost luati din Constanta de la piata de animale/pesti.
Sunt la mine, din motive de schimb.
Mai am si 2, Striped Raphael catfish de vreo 8-9Cm din acelasi' eveniment.
(Scuzati "audio".)
https://youtu.be/WBIIaMIEY-Y
https://youtu.be/zuenf85KAR4
Astia 2, observ ca se cam concureaza pe teritoriu'. (fiind 3, poate este femela una bucata de baboi....)
|
 |
|
Si partea minunata: intra un litru de Substrat Pro in el, pe linga burete si padul de perlon cu care vine deja echipat.
La un litru' de SustratPro, nu se mai "ia" nimeni de tine ca nu ai filtrare.
Ulterior, mai scobesti visteria de 80lei si cumperi un prefiltru Eheim. (la "asta" speli buretii pana ii faci curati, fara sa deciclezi filtrul)
Antrebai' de cumparaturi de pe nevertebrate..... Comand destul de frecvent la ei si este in regula.
Practic toate acareturile, accesoriile, materialele filtrante si aproape toata papica/haleala de pesti, sunt de acolo.
Daca vrei sa iti ragaie pestisorii, "de papa bun" vezi gama de haleala Hikari.
L.Edit: Classic 150 cu prefiltru si substrat Pro, a fost primul meu filtru cand am avut si eu (doar) un bazin de 54L.
|
 |
|
Filtrul este bun.
Contine si substrat pro... dar pune o ruleta pe bazin si vezi pana unde ajung cei 27Cm la bazinul tau.
O alta varianta in buget de 300, ar fi tot de la Eheim, ceva de colt.
In cazul tau, spatiul conteaza. Astea de colt nu au materiale filtrante incluse dar se pot lua separat, in buget de 300.
|
 |
|
Ancistrusi de donat, albi si negrii, freo' 50 bucati.
Realizati din doua perechi reproducatoare. (exclus consangvinizare)
Toti cei patru parinti sunt din zone, suficient indepartate geografic.
Deja sunt ~10 masculi cu "mustati" albi si negrii/gri inchis. (o pereche de parinti, fac doar negrii, apropiati de L181)
Partea mai "ne" acesibila este: se predau din Cernavoda.
Multumesc de timpul acordat citirii.
|
 |
|
Asta este draguta: "apdeit" de soft, la filtru..... (si nu se mai conecteaza)
Ar trebui sa montez ceva monitorizari la sump/sumpuri ca sa am panica autoindusa de echipamentele adaugate de mine...... [(crapa' comunicatia, mai merge sumpu? ) (aiurea, la Eheim ca nu se stie daca merge pompa/motoru)]
Asa o sa ajung in situatia de "blind on sump" ca nu mai comunica placuta chinezeasca....
L.E: acum si masina de spalat are profil pe feisbuc... anunta utilizatorul ce face si "pa" toti prietenii lui.
|
 |
|
Sa fac spam in topic:
Sumpu` pozitionat deasupra bazinului de 160.

|
 |
|
Tetra astia, oricum sunt ciudati... (Acum ~juma de an, au crapat' 3 din 15 in primele doua saptamani de la introducere)
Cotetul: bazin stabil, (180L cu sump de 80L) si crapa' astia trei, asa (dea'stremeleag).... Nutret: Tetramin minigranules, artemia congelata, ceva mic de la Hikari, verdeata multipla ca am multi ancistrusi....
Supravietuitorii, sunt bine si babani crescuti.
Oricum, pestii mai crapa si din cauze indepentente de proprietar/fericit detinator al bazinului.
Bine ai venit in minunata lume a detinatorilor de pesti.
|
 |
|
Acareturile, oricum sunt pozitionate.
Daca tot pleaca pestii, apare si relaxarea cauzata de: lipsa lor'... (am scapat')
Cu acareturile, decideti dvs dupa cateva saptamani daca le disponibilizati. (se va ajunge la reset, in speta)
|
 |
|
Practic, toate plantele care sunt acolo vor fi consumate de caras.
Singura planta care nu este papata de carasi se numeste: Anubias.
|
 |
|
A confirmat sefu'
(melci: asasini, este solutia! )
|
 |
|
Igiena, nu rezolva problema melcilor in "ecses"
Colegul: Samy, a scris exact: ce trebuie sa faci.
(Melci asasini)
Ca si nota personala: Am tras pe furtun' una-doua sute de melci comunitari, acum freo' 5-6 luni(da' zile)_....
Am bagat: ~10 asasini babani.. acum: Scot doar cochilii goale si freo' 2-3 melci vii.
(la schimbu` da' apa)
|
 |
|
Poluare de topic: Un 150 (de sarac ori bogat) era: "o treba sigura" [(de aia am un filtru de 1200 spre donatie nepostata) (la donatii, ca rubrica)......]
Am banuit ca "a stat" filtrul ala... implica, ca si consecventa: cauciucurile sunt deja babardite. (am/am avut "cacat" din ala, stiu ce scriu)
Mai bine: adaptez' o galeata si o pompa.....
|
 |
|
In regula! (daca nu trebuie la dvs, ramane pentru donatie: altcuiva)
Dar: 1901, este exagerat de mare la piscina dvs.... (chiar si cu reglaj, "da rubineti" baga pompa in sarcina anormala)
|
 |
|
Filtre bune.....
Daca vrei, iti trimet eu un 1200. (a mers pana acum 3 saptamani si sigur nu curge)
Platesti si tu 30 de lei la curier si ai filtru functional. (mie nu imi place si nici incredere nu inspira)
Am zis sa il fac prefiltru... (dar tot nu am incredere in el)
|
 |
|
Pierderi? (clanta! ma copii)
Restaurare!
Felicitari la lideru de sindicat.
Ce dracu' ?
|
 |
|
Daca mai este valabil, trimit si eu un amic veterinar sa ia. (este in sect. 5)
O sa aiba si omu' anubias in bazin si poate imi da si mie....)
|
 |
|
Cat anubias.....
Mai este valabil?
|
 |
|