Message |
|
Aha! stiu saculetii aia dar nu a procesat asocierea ca ar merge sa bag materialul filtrant in ei. (merci de pont)
Ma duc la CT acuma si daca nu gasesc saculeti la petshop, iau de cartofi 
|
 |
|
Ca mi se rupe cardanu' la masina daca ma duc in CT....
Oricum, ajung in CT 4-5 zile pe saptamana.
Revenind spre ideea topicului:
ceva poze:
asea'
ca am tinut eu telu in mana, in pozitia incorecta, ma iertati.
Nu il stiu pe patron, (de acolo) dar am luat 4-5 bazine de la pravalia respectiva ca sa fac sumpuri.
|
 |
|
Am domnu si dalea' Da nu am saculeti pentru ele.
Compartimentele sumpului, sunt: 13/13Cm
Manevra este ca nu am loc de interventie pe deasupra, aproape deloc. (ca si acces la bagat si scos din sump)
O manuta mai subtire, ar intra/opera.... (nu ca astea ale mele de meltean)
Materiale am disponibile, asea:
- 5L Eheim substrat pro.
- Peste 10L ceramice
- 5L Eheim mech pro (da pluteste nenorocitu)
- Lava rock: 5 ori mai mult litrii.
Toate in sumpul care a rulat pana acum ceva ore.
Manevra nasoala este ca nu am saculeti sa pot aranja marfa bine.
Ma duc sa mai vars ceva apa si revin cu foto.
P.S. doar 6 beri. (nasol: vine muierea acasa imediat)
|
 |
|
Incep si eu un jurnal cu un Juwel 240 in care a fost construit un sump intern cu trei camere (~27L)
In prima camera, bureti si 3-4L de inele ceramice, apoi 9L material mecanic/bio.
(Am 2L Eheim substrat pro, 8-9L inele ceramice si piatra vulcanica 4-5L, deja cu bacteriile "pa' ele")
Abia am bagat bazinul in casa si incep manevrele.
Off Topic: Am bagat si doua beri, asa de incalzire... (desi sunt 41 de grade la umbra)
update: dupa ce termin (sper)
|
 |
|
Excelent!
Acum or sa apara problemele cu lemnul adaugat.
Adica: o sa dezvolte o mucozitate alba si eventual o sa inceapa apa sa devina maron.
Ambele "probleme" sunt normale.
Apa maro se rezolva prin dilutie la schimburile de apa si mucozitatea dispare de la sine ori este consumata de ancistrusi cand o sa ii aduci.
Pana aici: bine. 
|
 |
|
Cum scrie sefu', alea' sunt plante cu radacina in apa. (nu in nisip/pamant/substrat)
Daca tot ai inceput bine, (felicitari) ia niste lemn de la magazinu' de pesti si mrgi la magazinul de pescuit, si cere fir de 0.10 si leaga buruienile pe lemn, cum iti dicteaza inspiratia artistica.
"nebunie spontana" este termenul, la voi (ca siarie geografica) pentru' : asa vrea caru meu' ? (inteleg, cumparaturile emotionale.....)
|
 |
|
Dar in cat timp ati dori sa faceti fade? (pwm 0 - 255)
Pe Microchip am facut si la cateva ore tranzitie pwm.
Ma gandesc sa folositi un pic 12f615... Scoate pwm la 5V direct, cu un open colector, scoate la orice tensiune.
Are 5 pini I/O si iesire pwm pe un canal. Asa ar merge ca si controler de PWM cu 8 preseturi si fade in/out, functie de stare logica a intrarilor. (codul il sriu in 10 minute)
Firesc, se poate face si cu un potentiometru fade direct ori in timp.
|
 |
|
Multumesc. Am scris/facut de pe telefonu celular cu ecran color. De Asta nu am reusit sa fac un post normal.
PS. Am vorbit si de puiutii de monstrii. Ajung pe 12 August.
|
 |
|
Si poze....
https://img.plici.ro/image/JEt
https://img.plici.ro/image/JEm
Lucian: am pus eu link-urile corecte sa putem vedea pozele aici
|
 |
|
Multam de sfat. Merg' direct pe 4, 5 pui. Intre timp, am cordit si un sump cu trei camere de 9L, fiecare in bazin. Foto: Maine..... este in hala la munca bazinul.
|
 |
|
In regula...
Apa, so' limpezit. (foarte bine si felicitari)
Apa oxigenata, daca tot esti incepator, ai facut dozarea cum trebuie? (doua pete pe plante, sunt exact un par pubian prins in zona calotarii)
Totusi: nu cresti "flori de colt" ori anumite orhidee in bazin, incat sa le dai COdoi si alte aditii' .
Sa marjam pe: Pesti ori Plante?
|
 |
|
As merge si pe hazardarea' sa iau 2-5 mici... (fac un bazin de 800L in urmatoarele luni si ii mut acolo)
Sunt tupeist daca incep cu ceva puiuti in juvelu' de 240?
|
 |
|
Asa cum scrie in titlu, vreau sa iau un oscar. (sper sa gasesc unul pe la 10Cm)
Este in regula un Juwel 240 pentru monstrulet in urmatoarele 6 luni?
|
 |
|
Salut!
1: Ce vechime are pestele acolo in bazin?
2: Schimbul de apa, cum il faci?
3: O foto cu tot bazinul? (sa vada si "astia" ce ai acolo)
4: Mancare, cum si cata si ce ii dai?
neah' ca am scris/intrebat simultan. (fertilizare la bazin de 12kile' cu Beta?  )
|
 |
|
De ce trebuie neaparat cablu de incalzire in substrat?
Un incalzitor de 150W, face aceeasi "treaba" fara sa resetezi bazinul.
Ar fi de inteles sa pui fir incalzitor in substrat, daca ai avea un fetish' cu firul..... (ori ai discusi si te temi de inertia/imprecizia incalzitorului? la iarna)
Referitor la apa laptoasa, ai asteptat 4-8 ore sa vezi daca se limpezeste? (dupa schimburi de 50% "la o luna+" se laptoseste apa... Daca bazinul este ciclat si are ce trebuie, apa redevine transparenta in cateva ore)
|
 |
|
Sunt super activi la lumina. (macar' aia 5 de ii am eu in galeata de 160)
Si copilu' zice ca sunt puiutii pisicii de mare...
Aaaa! Vezi ca rup' si felia de morcov. (Sunt singurii care o consuma)
Mai am: L134, 168, clasici si doi handralai de ciclide mini. (Apistogramma cacatuoides) in galeata respectiva. (ii doare in cardan de morcov. a se citi: nu consuma morcov)
Cu mancarea, greu de estimat ce mananca mai bine.....
Cand arunc haleala acolo, sunt: astia/aia/ailalti/restu si fiecare are preferinte la papica.
Sunt convins ca de foame, halesc orice pot metaboliza ori chiar fac exces si baga in ei si ce, nu pot metaboliza....
Asa ca: intra 3-4 variante de hrana in galeata s se descurca ei. (astia, macar nu au burtile mari ca si "cat-fish" din bazinul dedicat.
Am niste specimene care sunt pozitionate, oblic in grote din cauza burtii.
|
 |
|
Cumpar/vreu' 6-8 fetite.
Am deja 2 "handralai" mari.
Din Cernavoda, ma deplasez personal in limita a 2-300 Km pentru transport/ridicare.
Multumesc pentru atentie.
|
 |
|
scriu' ca este putin. (dar la mine sunt hraniti din belsug/exces, baboii)
Asta, provine din consecinta directa a unor traume din copilarie, cand eram flamand. (ani intregi... sunt nascut in `76)
L.E: si aveam cheia de la usa, legata cu sfoara la gat' (cum au acu' aia cu bemveuri, lanturi da' aur)
|
 |
|
Am si eu cativa Swellia, papa foarte bine: Hikari Mini Algae Wafers. (ragaie' )
Nici ai mei nu sunt sfiosi. Se alearga frecvent intre ei.
|
 |
|
Ia un ghiveci care sa arate decent, bagi ceva pietris si plantezi plantele acolo. (firesc, plante mai putin pretentioase)
Alta varianta: Anubias legat pe lemn.
Acum, nu este oligatoriu sa faci tot bazinul sa arate natural pana Luni.
Este bine ca stii ce ai de facut si o sa le faci in timp.
Oricum, cel mai mare si critic pas, a fost facut. (cu filtrul extern) 
|
 |
|