[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
mariusmortu wrote:Eu folosesc bio-r de la herb acuatic ca si bacterii si cica are si rol de fertilizant acum poate vine altcineva cu alte sfaturi.
O parte din hrana plantelor scrie prin actiunea bacteriilor a supra substanteleor din acvariu.

Pai daca ai deja Herbaquatic, mergi tot pe fertilizare herbaquatic.

Pe langa asta, acvariul acum arata mai bine, dar totusi as scoate de acolo toate obiectele care nu sunt naturale si le-as inlocui cu pietre sau lemne naturale.
Am editat poza ta si am inconjurat ce as scoate eu afara.
paradoxx wrote:Daca nu vei suprahranii,nrul melcilor nu va creste exponential incat sa deranjeze vizual,pt ca melcii deranjeaza doar vizual,in rest aduc doar beneficii. Eu personal din cand in cand imi reconditionez populatia de melci din petshop din acvariile cu plante, pt ca hranesc pestii si odata la 3 zile,asa ca melcii mei dispar in timp )

Cum ii hranesti doar la 3 zile ?

Pmtru colegul Bayek, arata foarte bine acvariul. Ai mai putea adauga pe parcurs plante.....dar in rest, ar trebui sa fie ok.
Si eu ma mir ca acest betta a trait atat....e mult, dar ma bucur ca a reusit.

Pe viitor, alege un acvariu de macar 30L, si studiaza aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/3143.page
Sau aici: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/5.page

Am si eu 1 betta, uite aici 1 video: https://www.youtube.com/watch?v=6oSAG8QAJlE
Eu as recomanda macar sa speli buturuga cu apa fierbinte la dus, si apoi sa o bagi in acvariu.
Cand am buturugi din magazin de specialitate, le spal bine la dus cu apa fierbinte....apoi le las cateva zile in galeti cu apa....sa ia apa....apoi le spal iar cu apa fierbinte si le pun in acvariu.
dan.pavelescu wrote:Eu culegeam frunze de stejar de langa parcul Herastrau si le puneam la creveti (le opaream putin inainte, sa omor bazdacii de pe ele). Le tocau cum toaca fi-mea banii.

De frunze de stejar stiu....si de nuc am mai folosit (dar numai uscate - culese verzi si uscate la umbra - bineinteles din zone nepoluate), dar mai ales la creveti...le place mult.
Acum, din comoditate, folosesc doar frunze de catappa si conuri de arin. Catappa si conuri arin pun in toate acvariile.
ocean wrote:Eu la asta mic(140 net) si la ce pesti am si am avut in ultimul an si jumatate, mi-am permis sa testez tot felul de lucruri. Testate la mic sa le pot aplica la mai mare

Asa inteleg....e ok la altumi sa nu risti, numa zic...
cristi_pl wrote:Sunt deja ~40 pesti pe acolo, nu o sa fie prea multi daca mai adaug? (~20 corydoras, ~ tetra pristella maxillaris)

Din cate am citit pe net racusorii astia sunt destul de pasnici.

Dwarf orange crayfish actually don't display aggression at all except during the occasional short territorial squabble with their own species. They can even be kept with shrimp! If you do spot your dwarf orange crayfish eating a shrimp or fish then you can safely assume it was already dead.

Nu i-am vazut niciodata sa atace pestii / crevetii, doar odata cand veneau la mancare si voiau sa ia pastila doar pentru ei.
Am rezolvat problema impartind in bucatele mici pastilele, acum isi ia bucatica lui si-si vede de treaba.

Cu crevetii ... stiu ca nu au cel mai propice mediu si ca toti o sa ii vaneze. Dar acum ii am, vreau sa le ofer cele mai bune sanse de supravieturire.

Acum ca acvariul este functional, poate ar trebui sa fac un topic dedicat in sectiunea "Jurnale"

Ok, bafta in continuare. Nu ma adauga pesti daca consideri ca e destul.

Bafta si ape limpezi!
mariusmortu wrote:Salut am si eu o dilema ce se putea intampla cu un peste botia ? Adica a disparut din acvariu ieri noae se lupta cu jetu de apa de la filtru si incerca sa intre pe teava azi nu mai este lam cautat peste tot. Putea sa moara si sa il devoreze fara urma sanitari pestii?
Am capac am cautat pe langa sub mobila in spate peste tot.

Da, e posibil sa fi murit si l-au mancat ancistrusii si corydorasii. Asta e.

Asteptam o poza cu noul substrat.
ocean wrote:Frunzele sunt de par-astea sunt mai tari si groase; celelalte sunt de mar si prun, dar la noi in livada nu folosim chimicale, nu doar in livada nici in gradina de zarzavat, nici macar clasica "piatra vanata". Am vorbit cu multi vecini sau alti posesori de gradini si foarte multi sustin asa ca ei nu folosesc chimicale "doar niste piatra vanata"(care cum pe rosii, struguri, etc.), cand le spun ca sulfatul de cupru la inventarul de laborator e trecut ca otrava fac fete/fete(dar nu par convinsi), ei asa au crescut cu piatra vanata- aia nu poate fi rea

Mda, asa e. mersi de raspuns. nu stiam ca si frunze de par, mar si prun se pot pune in acvariu
mariusmortu wrote:Ma uitam la un video de pe youtube kave aquatics sau ceva de genu si zicea ca daca se decicleaza acvariu sa faci un schimb de 50% apa cu curatenia de rigoare si fupa sa pui bacterii ca la un acvariu nou si timp de 7 zile sa pui bacterii pentru intretinere adica o cantitate mai mica cat spune pe eticheta.

Da, poti sa faci asta si va fi bine. Iti recomanda bacterii Seachem Stability.
Arata frumos! Felicitari. Relaxant si ok. Poti sa mai pui si pesti....ceva mai mari cativa, sa iasa in evidenta.

Vezi ca acei raci vor ataca crevetii si ii papa....plus caci crevetii nu merg cu ce ai tu acolo (adica cu pesti si raci) pt ca la un moment dat vor fi hrana pt pesti sau raci....

In rest, bafta si ape limpezi!
Bayek wrote:Aici se vede mai bine:
https://plici.ro/image/Js4

Seamana cu tubifex, desi nu am bagat niciodata in acvariu. O sa ii tina otocinclus sub control, dar eram curios ce sunt. Au culoarea ramei, subt foarte subtiri, iar lungime din ce a putut sa vad, cam 4-5 cm.

Eu as cred ca e detritus, dar nu sunt 100% sigur. Detritus worms sunt albi, nu maro.....deci poate e altceva, seamana cu tubifex
Otto nu stiu daca o sa i manance dar probabil......sunt alti pesti putin mai mari care ii mananca.

Daca e doar 1 si nu sunt f multi e ok.....redu mancarea si curatenie exemplara....ar trebui sa dispara.
Gelu, te ai pus pe poze is filmari

Tot vroiam sa te intreb, ce frunze sunt pe substrat ?
Am gasit prim telefon o poza cu toate lighioanele ce pot aparea in acvariile cu creveti. Al tau pare a fi limpet
mariusmortu wrote:De ce judecati omu dupa prima impresie nu dau nume?
Am avut pietris substrat da citesc si rup youtubu in doua.
Pesti am multi pt ca am copil mic care nu primeste nu ca raspuns si are ca ajutor pe maicasa.
Pietrisu lam aruncat ca am avut mari probleme cu melci comunitari si am curatat tot si aruncat bureti ca sa scap de iei si am scapat si atunci am ramai cu pietricelel din sticla.
Inca nu am cumparat pietris astept sa se stabilizeze acvariu care mentionez ca asa cum este lam avut luni de zile ciclat si k.

Scapa de tot ce ai acolo si nu e natural, gen barca, castel, pietre colorate etc. Lasa doar ce e natural, lemn, pietre etc.

Acvariul se va stabiliza mai greu fara substrat, iar cand vei pune substrat iar se va destabiliza. Eu zic sa cumperi acum ceva nisip cuart dennerle sau dupla: https://www.nevertebrate.ro/nisip-dupla-ground-colour-river-sand-0-4-0-6-mm-10-kg-31052
https://www.nevertebrate.ro/nisip-dennerle-crystal-quartz-gravel-natural-white-10kg-17165

Melcii comunitari nu sunt probleme, doar vizual...dar numarul lor se reduce prin reducerea mancarii si eliminarea lor (manual sau cu melci asasini).

Pesti, sunt cam mult, poti sa scapi de acei Tetra, de SAE, botia si de gourami. Astia nu prea sunt pentru acvariul tau...in rest poti sa ii pastrezi pe restul.
Si acei betta 6 buc, nu prea imi dau seama cum...ma gandesc ca sunt femele ca altfel se omorau pana acum....poti pastra maxim 4 femele sa zic asa, daca chiar vrei. Sau iei 1 mascul frumos si scapi de toate femelele.

In filtrul extern pune medii de filtrare biologica gen: seachem matrix, seara siporax sau eheim substrat pro. Ai ceramice acolo, dar nu ai spus ce fel de ceramice.....vata perlon se va colmata repede.
cristi_pl wrote:Merg ambele filtre in paralel.

Cel intern ma gandeam sa-l tin ca filtrare mecanica, doar cu bureti

Cel extern sa aiba doar medii biologice, si doar curat prefiltrul din cand in cand

Poti sa faci asa, lasi in Eheim 2213 doar medii biologice (matrix/siporax/substrat pro) si filtrul intern il lasi doar cu bureti.
Eu la Juwel Rio 180 am un JBL e1501 pe langa filtrul intern juwel. Deci acel Eheim 2213 e putin cam mic pentru acvariul tau, dar poate merge de inceput pana faci un upgrade.

Asa arata al meu de la birou dupa vreo 3 sapt fara schimb de apa (a fost vacanta si ajung rar la birou)

mariusmortu wrote:Buna ziua
Sunt si eu nou in acvaristica si am un acvariu leecom de 70 de litri cu apa dulce.
Filtrare un burete cu bulbuci si un filtru extern cumparat recent de 3 zile atman cf-1200.
Bun mentionez ca mi sa deciclat acvariu era cristal nu miam schimbat obiceiurile cu schimb de apa saptamanal curatenie mancare aceeiasi.
In momentu deciclarii aveam aveam top filter al acvariului de 800 l/h si inca 2 filtre in tank unu de 1000 si unu de 800 l/h si buretele cu bule.
Am vazut ca nu isi revine apa am pus mana pe un filtru extern cu 3 tavi cu siporax sper ca zic bine ceramica cilindrica. Filtru are capacitate 12.5 litri volum adica e maricel. Cine mia dat filtru mia zis ca el nu a folosit bureti la el doar material biologic.
Am pus bacterii pentru reciclare ca la un acvariu nou ieri si am inteles ca dureaza 5-7 zile sa se recicleze.
Ce sfat imi dati voi ?
Sa pun zilnic bacterii sau sa il las in pace?
Mentionez ca sa deciclat cred in urma dupa ce am adus 5 pesti noi.
Populatie acvariu:
Molly 5 adulti si 7 pui
Tetra 11
Beta 6
Neoni 3
Gupy 2
Zebre 3
Sae 1
Botia 1
Sanitari de toate felurile 9 buc
Multumesc

Deschide un topic nou la seciunea coltul incepatorului.
Bine ai revenit!

Este ok startul....dar acel filtru pt cei 10L mi se pare ca ocupa mult spatiu in acvariu (si asa mic acvariul).
Eu as merge pe un filtru cascada (hang on) in care poti sa pui si material filtrant biologic si nici nu ocupa spatiu in acvariu. Ai multe variante de filtru cascada: https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/filtrare-31/filtru-cascada-190/
Cu mare placere!

Pune burete pe IN ul filtrului si nu ai treaba. Cred ca de 30ppi sunt ok. vezi ce gasesti....nici f fini ca se infunda repede si nici f porosi ca trec crevetii...mai bine mai fin si il speli mai des.
ocean wrote:Ti-am spus cu ramirezii e de lucru, eu spun ca sunt mai sensibili/pretentiosi decat discusii: cu schimburi de apa, Igiena, temperatura, filtrare. O sa vorbesc cu Harry, apropo puii tai de la el cum s-au facut(forma, culoare-asta e cam devreme sa te intreb?). Chiar azi am vazut pe facebook niste Santa Isabel foarte frumosi ca si coloratie, dar cu ventrale si dorsale scurte probabil de la cosangvinizare prelungita in timp

Iti trimit poze pe facebook cu nanay....sunt tare faini! Sau iti trimit pe watsup.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: