Am inteles!
Apa e acum limpede si acvariul acum arata excelent, pun o poza dar nu e nici 1% din adevar, trebuie sa imi iau aparat foto calumea, apa nu e albicioasa si lumina e in tot acvariul!
" target="_blank" rel="nofollow"> Daca vreti sa aveti dovezi ca acvariul arata bine rog pe cineva din Constanta care are aparat foto bun sa vina la mine sa imi faca cateva poze bune!
Am inteles, normal ca trebuie sa il curat ca sa ii fie bine, nu ca imi place mie sau voua curatat.
Din cate stiu un acvariu marin cu cat e mai mic e mai instabil, spre deosebire de mine voi nu ati ales un bazin mic, deci nu prea v-ati putea compara bazinele voastre cu al meu (eu il am mic si instabil, sunt si mai mic decat voi si voi aveti bazine mari, stabile si sunteti adulti si stiti sa constientizat anumite lucruri).
Eu consider ca daca fac upgrade voi avea un bazin mai stabil, defapt multe persoane spun asta.
Si Pavelescu a avut la inceput un bazin mic si la primul hop a renuntat la el, spre deosebire de el eu nu renunt la asta (desi as putea cu ce am acum sa fac upgrade la unul dublu si sa dau bani doar pe un bazin mai mare), dar nu vreau, mai am rabdare.
Multumesc!
Nu am reactor de phosguard, am curatat si pietrele, nisipul, sps-ii imi rezista ca singura mea problema sunt algele, oricum acvariul nu arata ca in poza, diseara o sa vedeti ce bine arata dupa curatare....
O raresc cu mancarea....
Edit: sps-ii mei cresc!
Fac schimburi de apa saptamanale, dar am avut apa cu tds 67...
O sa il aduc pe linia de plutire......poate investesc mai repede intr-un tunze 9006 si il bag in asta mic pana il fac pe cel mare....
O poza de ansamblu:
" alt="image" />
Se vede in ceata deoarece am lampa prea aproape de luciul apei si inca nu si-a revenit complet apa (nu am schimbat inca din ea).
Poate se poate sa fie reparat, vorbeste cu shubi....
Ti s-a ars si lampa sau doar controllerul?
Daca doar lampa vorbeste cu radu poate te ajuta sa faci un convertor la sursa din pwm in normal.....
Nu merita sa te lasi pentru un "nimic"!, la cate chiestii am stricat/schimbat din prostie trebuia sa ma las din primele 3 luni....
Succes si nu te descuraja!
Ps: si eu sunt ofticat ca a fost cu 1 mai si imi vine marti rasina pentru osmozor!, daca lasi coralii fara lumina pana marti nu iti rezista?, nu poti sa pui niste becuri economice pana atunci?
Edit: nu ai garantie la controller?
Chiar nu am avut zilele astea timp sa umblu prin acvariu, ca ce-i drept as fi fost tentat sa fac asta, nu neg ca fac aditii de toate prostiile (hranesc cu multe tipuri de mancare, mi-am amintit ca am turnat azi nopox, deci asta e sigur cauza).
Fac acum un test de no3 sa vad cat il am....s-o fi deciclat putin de la schimbul masiv de apa si cand am turnat nopox am patit-o (asa s-a intamplat la acvariul cu piatra vie).
S-ar putea sa am no3 0, dar eu sunt obisnuit macar odata pe saptamana sa torn 2 ml de nopox! Edit: am facut testul si am no3 0, deci din cauza nopox-ului am apa tulbure
Nu stau toata ziua cu mainile in bazin, cred ca e un bloom bacterian, vad ca xenia a inceput iar sa pulseze, doar ce am scos phosguardul (dupa 10 zile) si arata consumat (unele bile mov altele gri) si acum cateva zile am bagat reef boster (si de atunci apa nu mai era perfecta), am un filtru intern in sump cu perlon schimbat la 2 zile, poate sa fie asta problema?
Inainte sa plec la plimbare am turnat in acvariu 3 picaturi de jbl corall fluid, am pus coolerul in functiune (apa avea 27 grade) si acum cand m-am intors apa e incetosata si pulsing xenia s-a inchis, restul coralilor sunt deschisi, ce s-o fi intamplat?
Ma pun pe-un schimb de apa cu osmozorul asta.
Am anulat comanda cu osmozorul deoarece imi iau pentru consum uman un osmozor bun....
Am comandat rasina si cu siguranta o sa scad tds-ul la vechiul osmozor.
Asta e osmozorul pe care mi-l iau: http://www.staraqua.ro/filtru-apa-star-ro8-uv-p.html Ca sa il pot folosi la acvariu inainte de remineralizare pun un teu, fiecare iesire v-a avea cate un robinet (unul cu apa mineralizata si unul cu apa pentru acvariu), cand vreau apa pentru acvariu deschid robinetul care scoate apa fara minerale si il inchid pe cel cu mineralizare, si asa rezolv, osmozorul asta are tds 0 la iesirea din cartuse si dupa ce trece prin cele de remineralizare 26( il are bunicu si stiu de la el), deci e perfecta apa pentru acvariu.