[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Daniela76
Forum Index » Profile for Daniela76 » Messages posted by Daniela76
Multumesc, o sa incerc dar nu garantez ca o sa se vada mare lucru.

Poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi in privinta cresterii lor.

Am pui de cory!!! Nici prin cap nu mi-a trecut vreodata ca ar putea fi asa de mici! Eu ma tem sa nu-i ia filtrul!
In acvariul de 125 m-am trezit cu un peste mititel, patat cu negru. Tare as vrea sa stiu ce e! L-am pus in maternitate.
Salutare,
Tare am eu impresia ca piatra din dreapta (daca nu e din ceramica) e calcaroasa. Ai testat-o cu otet inainte de a o introduce in acvariu?
Multumesc foarte mult pentru raspuns, nu-l aflasem inca. Am schimbat linia de fertilizanti si astept efectele.

Ape limpezi
Porcu wrote:Dace vrei sa faci treaba ca la carte mineralizeaza apa de osmoza, vei obtine apa pe care o vrei in care stii exact ce-ai bagat ....... daca amesteci cu apa de la robinet poti spune ca habar n-ai ce contine.

Cam asa e, avand in vedere ca apa de robinet la mine are un GH 24 si cred ca variaza. Pana la urma, am facut un calcul si nu costa chiar asa mult.
Salutare, personal, mi se pare cam mare pietrisul. Ce granulatie are?
Reeditez postul ca sa adaug valorile apei de acum:
PH- 7,8
GH- 15
KH- 9
NH4/NH3- 0
NO2- 0
NO3-25
PO4- 4
E drept ca sunt in suprapopulatie acum in 125 l am 30 de pesti pentru ca celalalt acvariu este la ciclat. Interesant este ca am avut toti acesti pesti in 60 l pna s-a ciclat acesta de 125 si nu am avut probleme. Valorile apei erau cam aceleasi...
Schimb acum partial apa. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, i-as fi recunoscatoare.
De doua zile am o problema cu una din cele 11 zebre pe care le am. Mai exact, e vorba de o femela leopard care are burta foarte umflata si inoata cu dificultate. Mananca si nu are niciun fel de semne pe corp. Am ami multe femele decat masculi, este posibil sa fie plina de icre si sa nu poata depune sau e vorba de o boala?

Aici sunt foarte putine magazine in care se cresc plante, adica sunt foarte putini crescatori, ei sunt doar comercianti. In doua mici magazine am vazut asa ceva, gen afacere de familie. Si acolo au numai plante nepretentioase. Magazinele mai mari, cu o gama mai larga de produse, comanda plantele. Le vin din sere, am vazut cu ochii mei, cand primesc marfa, plantele sunt superbe, iti iau ochii. Am nimerit la primirea marfii si am fost si dupa 2 sapt. plantele care le ramasesera aratau jalnic. Investitii din astea mari fac doar in acvariile lor de prezentare.

Un magazin mare care e de fapt o industrie in acvaristica e Poisson d'or. Acolo cresc si plante si pesti. E o afacere care dateaza de prin anii '60 daca tin bine minte si detine suprematia. Cam toate magazinele din Belgia comanda de acolo si pesti si plante. Numai ca e mult prea departe de mine.

In cazul in care, Doamne fereste, e prea tarziu pentru plantele pe care le am, o sa comand de acolo on line.
viulian multumesc mult pentru detalii.

Cei de la Dennerle sunt foarte buni in ceea ce fac (de exemplu ziceai ca dureaza mult la osmozor pana scoate apa, la JBL din ceea ce rezulta din instructiuni, timpul e dublu) dar la explicatii sunt jale!!! Au ingineri, cercetatori excelenti, la capitolul marketing stau foarte rau. Nu-ti spun la instalatia de CO2 ce ne-am canonit . Pentru cineva care nu a avut niciodata asa ceva trebuie date clar detalii.
In fine, schema de fertilizanti am inteles-o destul de bine. Acum vedem ce o iesi.
Eu sunt obligata sa pun apa osmozata, de fapt cu asta trebuia sa incep, speram ca se pot adapta plantele la piatra sfaramata care imi curge mie pe teava (GH 20, KH 9, PH 7,9). Treaba este ca plantele sensibile nu se pot adapta, ele vin din sere unde au toate conditiile. Iar in privinta proportiilor apa de robinet si de osmoza stiu ca o sa fie jale pana gasesc proportia exacta. O sa fac teste peste teste. Cu acvariu de 60 e mai simplu ca nu am pestii inca in el, e la ciclat, cu ala de 125 o sa fie greu.
Crezi ca as putea sa amestec apa RO cu apa de acvariu la inceput?
Ba tot din asta mi-am luat si eu, avea la 190 dar e prea mult. Eh, 4 ore n-o fi foc. Presiunea e buna, in schimb sa vedem cu temperatura iarna...

Sunt 3 plante in suferinta, toate cu frunze care au zone de transparenta. Parca se macina.
Crezi ca merita remineralizarea apei de osmoza? Eu as vrea s-o combin cu apa de robinet.
Revin cu noutati, PH-ul nu scade nicicum, am lasat se pare cam mult CO2-ul cand nu aveam lumina aprinsa si Conconiusul incepuse sa-mi inoate intr-o parte. Am dat drumul repede la oxigen si si-a revenit.
Am recurs la ultima solutie, am luat osmozor Dennerle. Ma tenta JBL-ul dar nu aveau. Maine il montez. Sper sa rezolv problema PH-ului, a KH-ului si a GH-ului.
Unele din plante o duc rau, chiar cu CO2, altele mi-au impanzit acvariul, cum ar fi Valisneria. Schimb complet linia de fertilizanti, merg de azi schema Dennerle. Pus deja Deponit NutriBalls la radacini si S7. Am adaugat inca un neon Special Plant de la aceeasi firma. In total sunt T5 3x28w plus reflectoarela Juwel. Ultimul neon il voi adauga eventual luna viitoare daca e cazul.

Cam asa arata plantele cu probleme:

Foarte placuta vizionarea intr-adevar. Natural si un echilibru perfect.
Pietrisul e super, daca nu te superi, eu tot o sa-ti cer niste date, care sunt dimensiunile acvariului? Si Substratul asta care imi place la nebunie, de la ce firma e?
Salutare, am un acvariu cam de aceleasi dimensiuni si eu am schimbat lumina initiala. Am adaugat 2 x T5- 24w Dennerle. sunt foarte multumita de rezultat, lumina mi se pare splendida. E un galben placut. Acum sigur ca depinde de gust. Desi sunt aproape de 1 W/l nu am probleme cu algele.
Am avut si de la SERA, nu vreau sa supar pe eventualii sustinatori ai firmei, ce pot sa spun ca mie rozul acela nu mi-a placut deloc si n-am vazut imbunatatiri.
Desi acum sunt aproape de 1 W/l nu am probleme cu algele.
Fertilizarea am reinceput-o, plantele se resimteau. Am scapat si de alge, nu fie de deochi
Faraonule, ai avut mare dreptate, esti AS! Pe Ophiopogon am pus-o in ghiveci si ii merge bine

Mai am nevoie un pic de ajutorul vostru, am acea Nymphaea Lotus, dar nu pot sa-mi dau seama de care este exact... Zenkeri, Tigra sau Red... Ma induc in eroare frunzele ascutite de un visniu inchis si care sunt putin patate. Ma duce gandul (tare mi-as dori!) la Tigra.
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta, ca si pana acum.

Nymphaea lotus era asa cand am luat-o; in poza a 2-a e cum arata acum.

S-a inserat bine, deci poze.

KH-ul il am intre 9 si 10... Deci, nicio sansa.

Multumesc la toti pentru sfaturi, sper sa o scot la capat pana la urma. Cred ca singura solutie e osmozorul, si asa am GH intre 20 si 21 (cel mai mic GH pe care l-am avut a fost 18). Pentru pesti nu-mi fac griji ca au fost "aclimatizati" sa vad cu plantele ce se intampla.

P.S. Pun si poze imediat cum se insereaza.
Pop Dan Marius asa o sa fac, numai ca PH-ul asta ma da peste cap. O sa am si eu vreodata un PH ca oamenii de un 6,8?
Pana acum bula tester imi arata verde deci nu e prea mult CO2. Dar am sa incerc sa nu exagerez. Il opresc noaptea, sper sa nu ajung iar la PH 8.
Ziceti ca as putea avea probleme cu pestii chiar daca am pompa de aer deschisa?
xenon wrote:Mai asteptam si niste poze sa ne minunam de binefacerea co2-ului .Si intr-adevar stefan are dreptate,plantele fac fotosinteza doar cand e lumina.Nu stiu daca ai ceva un robinet in care sa opresti aditia pe timp de noapte,ar fi bine deoarece consumi co2 degeaba si cred ca nici pestisorilor nu le plac variatiile de PH.Cred.Daca nu e asa corectati-ma .

Ai dreptate in legatura cu fotosinteza, o vad in fiecare zi cu ochii mei Noaptea las pompa de oxigen in functiune. O sa risc sa mai opresc in seara asta CO2-ul, acum ceva timp cand l-am oprit noaptea, dimineata m-am trezit cu un PH de 7,9. Cand functioneaza non-stop, dimineata nu am mai mult de un 7,55. Nu stiu ce sa mai zic...

Pun si poze, acusica

Forum Index » Profile for Daniela76 » Messages posted by Daniela76
Go to: