[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Daniela76
Forum Index » Profile for Daniela76 » Messages posted by Daniela76

Sper ca n-ai de gand sa renunti la ea, ar fi pacat. N-am vazut-o prin prea multe acvarii.
La mine cu S7 nu prea merg plantele, merg la inceput cand sunt mici. Eh, e inghesuiala mare la mine, o sa fac poze diseara.

Fac si eu ca taranul si iti spun ce obiective am:

(Nikon DX) AF-S NIKKOR 55-200 mm 1:4-5.6G ED
(Nikon DX) AF-S NIKKOR 18-55 mm 1/3.5-5.6G

Cu primul mi-au iesit niste poze mai bunicele pentru plante. Si acum daca tot te-am prins la capitolul asta dureros, cam ce obiectiv mi-ar trebui ca sa pot poza plantele, pestii de aproape?
rezolvat cu Kh-ul, au venit prafurile. Am acum Kh 4. Pana ca nemtii sa onoreze comanda, am pus bicarbonat de sodiu. Kh-ul a crescut la 3 dar din pacate nu se mentinea. Sa vedem acum. Ma intreb daca praful de la Dennerle nu e tot bicarbonat de sodiu vandut de 4 ori mai scump...

In rest, plantele merg bine, am foarte putine alge, abia observabile. Pe mine ma uimeste cat fertilizant papa plantele astea, care sunt inca mici. Incepusem sa am frunze galbene, asa ca am pus Fe si vad ca si-au revenit. HC-ul are inca frunzulite galbene pe alocuri, nu stiu ce i-ar mai trebui... A mers foarte bine la inceput, acum stagneaza.
Pippo09 Cum lucrurile merg bine la tine in acvariu, eu una nu am ce spune, ti-as sugera sa pui niste plante medii, acvariul pare cam gol in partea din fata.
Frumos, domnule! N-am ce zice!
Si Rummy nose sunt de senzatie cu inotul lor in banc. Imi spui si mie, te rog, ce planta este cea din poza a doua din postul 21?
Esti un maestru! Orice aranjament ai face iese intr-un singur fel: magnific!

Vad ca ai Ramirezi, o sa achizitionez si eu o pereche, sper sa reusesc sa-i tin in viata.
kirucd Am masurat si in apa de la robinet, au aceleasi valori. Partea buna este ca nu stiu ce planta/-e imi mananca pe paine fosfatii. A doua zi de la 2 ajung la 1. Sau poate filtrele...
daniel12 wrote:Apa distilata se gaseste la supermarket. E folosita in auto la baterii. Cauta la raionul de auto ;)

Sunt sigur ca se poate un compromis eu doar incerc sa-i corup pe oameni la ce-mi place mie. Sper ca nu deranjez prin asta

Nu stiam ca se gaseste si la magazin, de, inca n-am masina...

Nu deranjezi deloc, dimpotriva, de aceea e forum, sa facem schimb de cunostinte si de opinii...
daniel12 Deocamdata nu am apucat sa trec pe la farmacie; sper sa ajung maine.
Iar cu pestii, trebuie gasit un compromis intre ei si plante. Sunt oameni care au discusi in acvarii plantate. N-as merge chiar pana acolo dar incerc sa le ofer conditii cat mai bune, chiar daca nu perfecte.
viulian Pai in cazul asta raman la Gyrinocheilus aymonieri ai mei. Nu am fir de alga in acvariu la doua saptamani de la setare. M-au scapat si de "muci"
naitsirc Multumesc pentru explicatii. Daca e asa, atunci as merge catre dragostea mea cea mai mare in materie de pesti: Pseudomugil gertrudae. Se incadreaza perfect in ceea ce priveste apa, ezitam din cauza luminii. Daca nici cu ceilalti nu e mai bine ii prefer pe acestia, sperand ca se vor adapta avand in vedere ca am acvariul superplantat.
O sa am mare grija la suprapopulatie. 10 din astia, 2 Ramirezi si vreo 4 pesti pentru curatenie nu cred sa fie probleme, mai ales cu unul din cele doua filtre mult supradimensionat.
Nu as merge pe pesti de 1-2 cm, sincer, la 100 L.

viulian Vad ca nu ma lasati sa misc in materie de pesti , ma suparati si iau Discusi

P.S. Am repetat testele: GH 9 si KH 2

ei, daca ajung pe la 4-5 cm nu ma deranjaza, doar n-am nano. Calitatea apei n-o sa fie o problema la mine dupa ce stabilizez acvariul. Dar daca spui ca le place intunericul, asta este o problema.

Pe aquabase nu spune nimic de faptul ca nu ar suporta lumina. Observ ca majoritatea celor cu acvarii foarte plantate (stil olandez=lumina puternica) merg pe neoni. Speciile astea 2 sunt tot neoni. Acum, e posibil sa fie sensibili la lumina, eu nu am gasit nimic in sensul asta. Tu vorbesti din experienta proprie sau ai gasit ceva pe vreun site?
Buna sugestia cu neonii, m-ar tenta Hemigrammus Erythrozonus sau Hemigrammus Bleheri ca pesti de fond si ceva mai mare pe post de vedeta ca ramirezii vor sta numai pe la fund.

Dintre mancatorii de alge, Otocinclus cocama si Otocinclus affinis, care sunt mai harnici?
Multumesc mult pentru lamurire. Si mie mi se parea logic, atata timp cat s-au chinuit niste oameni sa ii studieze si sa le faca fise, nu le faceau daca oricum nu conta, ca pestele se adapteaza.

Ei si acum incepe alt bai, ce pesti sa pun? Ceva sa mearga cu acest set-up... Poate chiar roz Stiu ca sunt destul de putini pesti roz...
Oricum, o pereche de Ramirezi tot as vrea.
kirucd Bineinteles ca la asta m-am gandit si eu. Am facut teste la apa de osmoza si am Gh=0; KH=0. Insa Ph-ul ramane ca la inceput 5,5. M-au frapat alte masuratori: SiO2=0,2 si... PO4=2, asta in apa de osmoza! remineralizez cu Osmose ReMineral+ de la Dennerle. Am facut de 2 ori testele in zile diferite, asta dupa remineralizare, mereu KH=2 si Gh=10 sau chiar 11.
N-as zice ca e chiar asa, o sa mentin si un GH scazut, ceea ce inseamna, dupa umilele mele cunostinte, si Ca&Mg mici ca valori.
Sa vedem ce mai spun si alti colegi cu experienta la pesti (daca or vrea sa se exprime).
Au venit restul plantelor, acum sa vedeti gradinarit...
Rotala indica am s-o pun in acvariul de 60 ca nu mai e loc...

Incep sa ma gandesc daca nu cumva ar fi cel mai bine sa schimb pestii; Molly, Platy-ile si Zebrele nu sunt ok la un PH de sub 7. Cred ca se pot adapta dar bine nu or sa o duca.
Iar plantele la un PH 7 nu o duc ele bine... Ma gandeam la niste Tetrazone cu Ramirezi...
viulian Am si os de sepie pe acasa, cam ros el...
Dar o sa folosesc de la Dennerle, macar pana invat sa dozez.
Iar cu plantele, sunt plante care suporta un Ph plecand din 6,5. Cum imi aduc aminte de vreuna, am s-o notez. Iar in privinta pestilor, nici vorba, am Molly. Nu le place un PH de 6,2.
Au mancat-o pestii, s-a rezolvat. Interesant ca la niciun set-up nu mi-a aparut asa ceva, doar pe un mopani a fost ceva asemanator.
Sorry, am apasat unde nu trebuie

Forum Index » Profile for Daniela76 » Messages posted by Daniela76
Go to: