| Message |
|
|
|
Am fixat deocamdata la 7,5 PH, pt. ca am avut 8 pana acum. KH acum 2 zile era 9...
Crezi ca nu e cazul sa mai adaug lumina nici dupa ce se mai maresc un pic plantele?
Acum am KH 8; GH 18 si pH 7,5
|
 |
|
|
|
Scuze pentru dublu post dar nu-mi lua cele 4 poze...
Planta 3 este o Alternanthera reineckii "Pink" sau "Purple"?
|
 |
|
|
|
Cine ma poate ajuta, va rog, sa identific aceste plante. Ce am gasit pe internet nu e foarte clar.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru incurajari, conteaza mult pentru un incepator.
Am avut si probleme, cu pesti pe care i-am luat bolnavi. Comerciantii astia stiu ei ce fac, pun lumini slabe ca sa nu vezi ce iei. Am reusit sa-i scap. Un singur peste mai am bolnav si e vina mea, am luat o specie sensibila care trebuie tinuta numai in grup mare. Este vorba despre Phenacogrammus Interruptus. Profit de ocazie sa sfatuiesc toti incepatorii sa se tina departe de speciile pe care nu le cunosc, in baza vanzatorilor nu va puteti lasa!
|
 |
|
|
|
Am un acvariu Juwel 125, complet echipat. Pentru ca plantelor nu le mergea bine deloc, am schimbat neoanele originale cu Dennerle 2x28 (deocamdata) + reflectoare. Plantele s-au ameliorat vizibil in cateva zile. Apoi am facut o alta investitie, (de, microbul) un sistem CO2 de la Dennerle "CO2 Pflanzen-Dunge-Set Space, Mehrweg 600" cu PH controler - Special Edition. Instalatia o am de doua zile.
Substrat: Sera floredepot
Pietris cu diametrul intre 1-3 mm amestecat (negru de la Flamingo iar celalalt nu mai stiu de la ce firma este)
Lumina:
T5 Dennerele Special Plant 28 w
T5 Dennerele color Plus 28 w
Urmeaza sa mai pun 2 T5 Dennerele x 28 W
Pestii pe care am sa-i introduc dupa terminarea ciclarii:
Danio rerio voalate 10 din care: 3 Albastre(2F + 1M); 2 Leopard (1M + 1F); 2 Galbene (1F + 1M Leopard); 3 Roze (2F + 1M)
Platy (Xiphophorus maculatus) 5 din care: 1 bleu (F); 1 Platy Corail Rouge Mickey Mouse (F); 1 Platy Rouges; 1 Platy Perroquets (M); 1 Platy corail Tuxedo Rouges (M)
Corydoras 4 din care: 2 Paleatus (F+M) si 2 Panda (prea mici)
Black Mollys Lyres (Poecillia Sphenops) 3 (2F + 1M)
Tetra Veuve Noire (Gymnocorymbus Ternetzi) 2F
Barbus rose (Puntius conchonius) voalat 1M
Betta splendens 1F
Ancistrus sp. "Pucallpa" 1 (mic)
Atasez denumirea plantelor pe care le cunosc, pentru celelalte voi avea nevoie de ajutorul si amabilitatea voastra pentru a le identifica
Anubias barteri var. nana
Bacopa caroliniana
Cabomba Piauhyensis
Cabomba caroliniana
Cladophora vadorum
Cryptocoryne parva
Nymphaea lotus red
Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia)
Hygrophila sp. 'Pantanal'
Ca tot incepatorul, am si probleme, le voi posta la topicurile potrivite. Pana atunci, atasez niste poze.
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos pentru toate aceste lamuriri foarte utile. Am sa deschid un nou topic despre acvariu.
|
 |
|
|
|
Bine v-am gasit!
viulian- E adevarat ca am probleme cu algele, ma gandeam ca se datoreaza reciclarii acvariului. M-am gandit sa nu pun prea multe plante ca sa se poata dezvolta cele pe care le am. De exemplu Lotus Nimphea este foarte mica. Am luat-o prapadita rau dar vad ca-i cresc frunzisoare noi. Ma sfatuiesti sa mai adaug plante totusi?
Iar despre sistemul CO2 poate stiti voi mai multe ca mine, de pilda nu am manometre dar vad ca am o alarma. Nu stiu cum m-ar putea avertiza daca presiunea este mai mare decat trebuie in butelie (dupa ce o incarc) sau cum pot afla daca butelia e goala...
|
 |
|
|
|
Sunt Daniela, actualmente locuiesc in Bruxelles. Am avut acest hobby cu multi ani in urma cand eram copil. Cum destul de multi dintre noi isi amintesc, nu existau informatii prea multe iar crescatorii de pesti de prin pietele Bucurestiului nu-ti spuneau nimic. Sigur ca am avut pierderi si succes cu ceva pesti pe care pana la urma i-am donat cu gandul ca-i chinui intr-un acvariu mic, in care schimbam apa foarte des din lipsa de filtru.
Sotul meu a avut si el aceasta pasiune tot cu multi ani in urma, timp in care acvaristica a avansat mult.
Deci iata-ne la inceput de drum. Avem un acvariu Juwel 125, complet echipat. Pentru ca plantelor nu le mergea bine deloc, am schimbat neoanele originale cu Dennerle 2x28 (deocamdata) + reflectoare. Plantele s-au ameliorat vizibil in cateva zile. Apoi am facut o alta investitie, (de, microbul) un sistem CO2 de la Dennerle "CO2 Pflanzen-Dunge-Set Space, Mehrweg 600"- Special Edition. Instalatia o am de doua zile.
Ca tot incepatorul, am si probleme, le voi posta la topicurile potrivite. Pana atunci, atasez niste poze.
|
 |
|
|
|
M-am conformat
|
 |
|
|