[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
nu exista solutii autohtone din pacate. singura solutie e A+B plastelina DD/aqua medic etc....nu e foarte scumpa....
dan.pavelescu wrote:Nu stiu sefu, astea sunt secretele lui Peti

Cum ar suna asta: Peti are Curve si le trimite in tara pentru 1000 bucata. Danpavelescu a cumparat 1 bucata mai demult pe care mi-a vandut-o la jumatate de pret. Toti ne ocupam cu pesti.

si totusi era vorba de un skimmer smilie nu de femei
Nu am fost niciodataa fan curve....pana am dat de asta care e foarte discret...foarte silentios. Ma refeream la NAC7
aia din stanga e o sticla de ulei de floarea soarelui ?
a mai ramas 1 pachet de 3 fraguri...
un timelapse superb pe care l-am gasit pe net:
CreatoR wrote:Sa inteleg ca lion fishul va cam sperie

lionfishul in general haleste orice ii incape in gura !
daca acvariul e bine ciclat si foarte stabil, se poate face asa ceva...adica un bazin fara sump care sa mearga. eu chiar am ramas uimit de cat de bine mi-a mers un astfel de bazin. cresteau toate in el...apa era cristal, niciodata n-am avut pierderi.... atat de rau mi-a parut cand l-am desfiintat
archangel82 wrote:acea milka era cu mici probleme de cand am luat-o. e in acvariu de vreo 2 saptamani si avea destule zone albe.
incepe sa se refaca zic eu. sper sa devina ceea ce prezinti tu. din cele stiute/auzite..varfurile albe inseamna crestere. la mine inca n-au aparut..posibil se acomodeaza

cand milka explodeaza in crestere, capata un mov iradiant cu niste varfuri galbene....devine coralul meu preferat. O superbitate !
ciupercile depun un efort mare la splituire....gandeste-te ca se rupe carnea in doua.... e normal sa fie asa pentru o perioada.

sincer milka aia trebuia sa fie mov intens iar varfurile albe galbuie iradiante in starea ei perfecta exemplu de pe net:
image
@bulan77

man stiu ce zici, insa uneori cel putin eu am constatat ca trebuie sa separi unele compartimente...pentru o eficienta mai buna + ca bubble trapurile au si ele rolul lor.

spre exemplu sunt cazuri in care vrei intai apa sa pice in ciorap si apoi in skimmer si dupa ce e curatata mecanic sa intre in a2a camera cu reactoare protejandu-le de colmatare deasa si excesiva.

Nu prea sunt de acord cu eliminarea compartimentarii in sump. La bazinul meu am 4 compartimente. 1) skimmer 2) reactoare 3) recirculanta 4) refugiu - acesta din urma are circuit separat cu debit scazut de apa. dar tu nu stiu daca ai spatiul necesar sa faci asta.

la mine:
image
image

Eu zic sa iti compartimentezi clasic datorita lipsei de spatiu.
adica la tine s-ar preta: 1) camera skimmer+reactoare 2) refugiu 3) recirculare.
bazinul arata foarte bine, spuma skimmerului arata ok.

spsii nu sunt prea colorati. incearca sa bagi ceva amino/trace/phito/zoo pentru culori ! sau lumina mai poate fi factor determinant .

ce sare folosesti ?
Pachet 3 fraguri = 80 lei (milka+birdnest+montipora red)

au mai ramas 2 pachete in urma fraguirii coloniilor mari. trimit si in tara

image image image
pic upload
A gasit cineva o solutie eficace pentru GREEN SLIME ALGAE ?
nu...
acanii cresc foarte greu. daca ai reusit performanta asta...e ceva
grupuri de pepperminti recomand deoarece mie mi s-a intamplat sa cumpar doar unul si sa nu faca nimic. in schimb cand am cumparat grupuri, eficacitatea a fost de 100%
aspir-o!
GSA rezista si la fosfat scazut asta e nasol. singura solutie cat de cat eficienta ar fi suflarea ei cu o pompa.....si activarea UV. Adica o zbori de pe pietre si nisip in masa apei urmand a fi trasa de recirculare si bagata in UV

Continuam:

Problema: Bristleworms

Solutia: Arrow crab

Jurnal: Pe departe cea mai buna forma de control al acestor viermi desi consider ca nu e neaparata nevoie sa-i eliminam din bazin.

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: