| Message |
|
|
ionionut wrote:Splendid !!
Singura intrebare:
De ce nu speri deloc sa ti se dezvolte/extinda coralii !?
Acvariul tau e ca vinul meu de capsunica: excelent, cu un prezent spectaculos, dar fara viitor prin invechire.
Ai umplut gradina cu flori din piata, nu mai ai ce sa astepti de la ea in perspectiva : )
Esti ok? cred ca ar fi mai bine sa ramai la capsunica ta si sa lasi omul sa se bucure de minunatia pe care o are pe birou si noi sa ne bucuram impreuna cu el la ce a reusit sa faca.
Numai bine!
|
 |
|
|
|
Incepi si tu sa deschizi 10 topicuri la fiecare intrebare, ai deja 2 topicuri deschise, de ce nu postezi tot acolo? ai citit si tu pe google cerintele unui peste pe care vrei sa il iei sau pe care il ai? asa pt cultura ta generala unui neon ii trebuie 5L de apa, acum fa si tu calculul pana la 55-60L ai tai. Spor la cautat pentru ceilalti pesti.
|
 |
|
|
|
Pestii au obiceiul sa ciuguleasca pe cei bolnavi, asa ca numai incerca sa o dai in stanga in dreapta, doneaza carasii, cumpara 10 neoni, niste guppy, planteaza niste plante easy, umple filtrul cu material bio, fa schimburi de apa la 1-2 sapt de 30%, aspiri substratul si numai bine in acvaristica! Simplu ca buna ziua.
|
 |
|
|
|
Actinic Blue s-a dat.
Ramane lampa Daylight 7W, 6500K - 200 lei
|
 |
|
|
|
Up, pret negociabil.
|
 |
|
|
Vand set Eheim powerLed.
Consum 7W.
Foarte utila pentru acvariile marine.
Le vand pentru ca mi-am cumparat altceva.
Prindere foarte usoara si rezistenta.
Pret 450 lei.

|
 |
|
|
Foarte frumos substratul albastru, de unde il ai? Sa merg sa il caut si eu in natura  .
|
 |
|
|
|
Ce detalii doresti ugarit?
Sper ca era deja mort cand l-ai luat din mare. Nu era mai simplu sa il lasi unde e si sa dai un search pe google precum " licurici Marea Negra" (Noctiluca miliaris) ?
|
 |
|
|
Dune wrote:Am un acvariu de 5 s?pt?mâni, arata ca în poza.
filtru intern Calro 300, am ?i unul din buret cu pompa externa dar zbarnia într un mare stil ?i l am scos, de 2 zile
Termometru de ext. Pe geam
Lumina calda lampa led
Guppy 2m ?i 2f
Ternetzi 2
Tertitzi - cred- aia de s f?cu?i în laborator, colora?i divers 5
2 sanitari
Algumin plus ?i Easy life
Apa schimbata la o sapt. Max 20%,
Hrana uscata cu de toate, colorat?
Le mai dau ?i la 2- 3 zile hrana congelata m?run?it?,îmi e sil? de aia vie
Aseara am g?sit o gupie mare care a f?tat acum 2 s?pt?mâni,cu burta în sus pe fundul acv.
M? pute?i ajuta cu alte sfaturi de îmbun?t??ire a vie?ii din acvariu?
Îmi doresc sa fie s?n?to?i ?i ferici?i vecinii din cutia cu miros de balt?
Salut, cand te uiti la acvariu, te simti multumit de cum arata? eu iti spun sincer ca e naspa, parerea mea, ai toate informatiile necesare pe acest forum, ai o casuta cu "search" sunt sigur ca poti sa o folosesti. Toti se asteapta sa primeasca mura in gura fara sa miste un neuron in a cauta singur informatia, lasa ca si-au stors altii creierii si au pierdut multe ore studiind tainele acvaristicii. Crede-ma ca este mai mare satisfactia cand stii ca ai reusit singur sa faci cv, nu ma refer strict la tine, eu vb la general, daca te simti, asta numai e problema mea. Deschide propriul tau jurnal, numai intra pe posturile altor oameni. Spor
|
 |
|
|
Ai cam luat foc  ) Faye, eu am renuntat la a incerca sa il fac sa inteleaga macar sa numai faca 10 posturi, am vz ca s-a potolit, dar tot a mai scapat cate unul  ), ca sa fim intelesi pentru toti, filtrele interne sunt apa de ploaie, in afara de filtrare mecanica si o valurire a apei nu stiu sa faca altceva, vrei filtrare biologica, dai bani, ai zis mai sus ca vrei un filtru extern 200 lei, o sa gasesti, nu zic nu, insa, o sa faci ca toti, ne zgarcim pt 50 lei- 100 lei. Iti spun din propria experienta ca tot la cele de 300-400 lei ajungi. Mai bine strangi putin buzunarul si iei ce trebuie, mai tarziu o sa dai mai mult de atat daca te zgarcesti.
Un filtru minim sa zic asa " https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-classic-150-2211-9216" ii bagi cv material bio, filtrul intern il tii pt filtrare mecanica, bine am dat un exemplu site-ul, incepi si cauti modele asemanatoare, pe alte site-uri poate gasesti mai ieftin. Spor
|
 |
|
|
|
Up
|
 |
|
|
|
Salutare,
Exista cineva in Constanta care are de vanzare clownfish marimea S- maxim M si alti pesti micuti de apa sarata.
Astept un semn daca exista.
Multumesc,
|
 |
|
|
Salut, https://www.aquariumprest.ro/acvarii/nano-planted-34-litri-acvariu-ocean-free.html , nu ti se pare ok asta? cauta pe forum "DulceSarat" si ai sa il gasesti acolo si diferenta intre el si unul de 20L. Ti-am dat asa pt ca aqua medic ala are 30x40x30 si am zis ca ar fi pe acolo. Numai bine!
|
 |
|
|
Pff, legenda spune ca o sa deschizi un topic sa ne spui ce ai mancat de dimineata  , alt topic cu ce ai vazut azi in mall, alt topic cu ce sa te incalti, alt topic daca exista viata pe Marte. Serios, chiar nu poti sa iti faci un jurnal al tau si sa numai deschizi atatea topicuri? Nu observi ca de abia mai primesti un raspuns  , oare de ce? Sry dar nu m-am mai putut abtine, incerc sa trec peste postarile tale, dar nici o sansa. Si ca sa iti raspund la intrebarea ta, nu poti sa incepi ciclarea fara plante, pt detalii google it. Chiar iti e lene sa citesti mai in detaliu despre startarea unui acvariu? ai sa gasesti raspuns la acesta intrebare daca scrii, " startarea unui acvariu" in romana sau engleza. Google te poate ajuta cu orice. Stiu o sa zici ca de ce mai e forum. Forumul este pt atunci cand chiar ai o problema si nu gasesti solutie online si crezi ca unii au mai trecut, sa iti expui acvariul, sa te mandresti cu el, forumul nu este o solutie la lenea de a te informa. Si daca nu observi majoritatea isi pastreaza topicurile, nu deschid 100 topicuri. Numai bine!
|
 |
|
|
Haide cu pozele :X chiar si la pietre, echipamente etc.. 
|
 |
|
|
Eu folosesc https://www.nevertebrate.ro/sera-hidrometru-marin-2090. Sunt foarte multumit de el, tin salinitatea in jurul lui N.
|
 |
|
|
EduardB wrote:Dar lemnul ala, a cam facut apa maorn...
In rest, super frumos.
Vad/citesc ca sunteti pasionat, asa ca:
Va ajuta niste piatra de recif la bazinul "albastru" ?
Am "freo" 20 de KG si donez din ea. + transport gratuit. (ajung in CT cam de 4 ori pe saptamana)
Lasati PM daca este cazul.
Nu ma deranjeaza culoarea maro, pare mai natural.
Oricum este de la roca culoarea, nu ma intreba cum e posibil, dar era maro dinainte sa bag lemnul acolo.
Nu cred ca mai am nevoie de piatra pt sarat, in poze pare ca e putina, dar daca il vezi in realitate este suficienta dupa parerea mea, nu vreau sa il aglomerez.
Imi doresc cv simplu care sa gazduiasca 2 nemo si ceva pe langa, melci, crabi etc.. Insa iti multumesc frumos,
|
 |
|
|
paradoxx wrote:eu mor dupa paludarium^^
Iti multumesc, a trecut prin multe pana sa ajunga la versiunea asta, insa nici asta nu ma da pe spate, inca ma uit cand merg printr-o padure ceva de moss si plante de rau ca sa pot sa il mai diversific.
|
 |
|
|
Salutare,
Nu am mai scris de ceva timp, bazinele merg destul de bine.
Am mai facut mici update-uri, am schimbat acvariul marin, am trecut de la 20L la 30L tot AIO.
Sunt foarte multumit de spatiu, cheato creste f puternic, coralii sunt putin suparaciosi, stau inchisi cv vreme, defapt numai cei verzi, GSP-ul cred.
I-am cam chinuit in ultima perioada, dar in sfarsit am ajuns la o varianta finala. In luna iunie sper sa vine si locuitorii, 1 pereche de clowni si ceva creveti si echipa de curatenie mai mare.
Atasez poze:
Legat de cel dulce, lucrurile se inverzesc f bine, mossul o duce f bine, am o folie alimentara deasupra care tine umezeala la locul ei.
Saptamana trecuta am cumparat 5 emberi, sunt foarte draguti, arata foarte misto in background-ul asta.
Punct!
|
 |
|
|
Vine acum Mirciulica  ) te scapa de ei imediat.
|
 |
|
|