[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gege
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Tu esti direct raspunzator pentru aceste mistocarii. Poti sa ne spui ce faci cu toti pestii? Poti sa ne spui ceva despre tine? Ca sa iti spun sincer, nu am nici un respect fata de tine, nu cred ca te intereseaza. Cand o sa ai si tu un respect fata de vietatile pe care le cumperi sau le iei din donatii mai discutam.
Nu inteleg de ce deschizi cate un topic pt fiecare intrebare care iti vine in minte, nu poti sa ai un singur topic deschis si acolo iti asterni toate intrebarile? Pompa de aer nu iti trebuie, este indeajuns valurirea apei iar aspiratorul este 15-20 lei unul ordinar, altfel cum vrei sa aspiri murdaria din substrat?
Si un aspect important, dai cu alifie, vaselina, garnitura de la capac, te va ajuta sa nu se caseze mai tarziu cu mult. Sigur nu ai asezat capacul cum trebuie, el nefiind deschis, garnitura s-a format dupa canistra, daca nu a picat cum era inainte, o sa iti curga. Salut
Am mai vazut pe net, combinatie de superglue cu vata sau hartie igienica, ma gandesc ca tine ceva, indesi vata si dupa picuri superglue, ca tot se foloseste superglue in acvaristica. Cred ca o sa incerc asa, poate iau picatura gel, mai am cateva zile sa ma gandesc, pana imi ajunge instalatia de osmoza si sa merg sa iau nisipul. Mersi oricum pt informatie.
Da, stiu ce zici, eu am avut noroc de cateva mari.
Le-am luat de la Dedeman, sunt la gradina, unde sunt gratarele, pp ca le folosesc astia la gratare, le incing si dupa fac carnea buna . Costa undeva la 30 lei o cutie de 5kg sau 3 kg numai stiu exact. Am desfacut cateva cutii sa o iau pe cea care are cele mai mari pietre. Nu cred ca o sa gasesti cu diametrul acela, dar poti sa le lipesti cumva intre ele.
Si eu am avut aceste probleme cu ei, imi plac foarte mult acesti pesti, cu toate vorbele bun despre ei ca sunt rezistenti, nu sunt chiar asa de rezistenti. Ce am observat, schimburile de apa si calitatea ei sunt f importante pentru ei. Iti sugerez sa faci schimburi de apa frecvente, la saptamana, acvariu curat tot timpul, o temperatura de 22 de grade. Asta e tot ce pot spune eu, poate sunt oameni mai cu exp si pot sa iti zica mai multe.
Am uitat sa mentionez ca sunt pietrele din acvariu, jumatate sunt vii, nu pot sa le las mult timp afara, pana se usuca cimentul....
Tot citesc pe net, daca epoxy este toxica, ma doare sufletul sa dau 70-80 lei pe un adeziv pt lipirea pietrelor pentru crearea unui hardscape, nu imi trebuie mult. Din ce am citit, cica 1-2 saptamani pare sa emane ceva substante dar nimic de toxic, dupa care devine inert. As vrea sa iau un bison A+B sau alta firma, depinde ce gasesc la Dedeman. Voi ce solutii aveti pentru lipirea lor?
Cu putina drama, am reusit ), am vbit cu Blue, o sa ma intalnesc cu el saptamana viitoare, cand imi ajunge si osmoza inversa de la Aquili, am vrut sa fac un jurnal care sa le cuprinda pe aman2, de aceea se numeste DulceSarat, si este la categoria "acvarii diverse.". Daca voi ziceti sa fac cate un topic pentru fiecare, atunci o sa fac. Multumesc
Salut, https://www.aquariumprest.ro/acvarii/nano-planted-34-litri-acvariu-ocean-free.html , l-am achizitionat acum 2 saptamani, pare inchegat destul de bine, nu pot sa ii dau drumul pentru ca nu gasesc 5 kg de nisip viu si parca baietii de pe forum au cv cu jurnalul meu, toata lumea nici un psst nu zice , cred ca nu le place de mine, nush.
Mai incercam odata, gasesc si eu pe cineva care ar avea nisip viu undeva la 3-5 kg maxim?
Salutare,

Azi am fost "obraznic" si am iesit din casa pentru a face un mic upgrade.
Am cumparat un acvariu OceanFree 34L cu filtru in spate, colt rotund, pare destul de bine inchegat. Acvariul va fi un upgrade la cel Saratel, doresc un camin bun pentru un cuplu de clowni si ce as mai putea adauga in el.
Daca sunt doritori din Constanta sa ma ajute, as fi interesat in piatra vie si nisip viu si pe viitor de mici corali si anemone, contra cost evident
Mai jos aveti cateva poze:

image

image

Am rearanjat paludariumul, motivul?
Fiind descoperit, muschii se uscau din cauza lipsei de umezeala, cu tot cu generatorul de ceata.
Atasat cateva poze cu acvariul, imi mai trebuiesc niste plante care sa creasca in apa si sa iasa in afara, daca ma puteti ajuta cu o denumire as fi recunoscator, pe viitor o sa il populez cu niste creveti cred si rasbora cred.

image

image

Zi faina!
Incearca sa combati cauza nu sa o tratezi pt mai repede sau tarziu poate sa apara iar, asta ca un alt sfat.
Salut, personal nu imi place deloc aranjamentul, temperatura apei la betta trebuie sa fie undeva pe la 25-27, as seta temperatura la 26. Nu vrei sa investesti putin intr-o ciotata, este in jur de 30 lei, 2-3 plante easy si un substrat negru ca sa ii scoti in evidenta culoarea frumoasa? asa o sa fie un colt al naturii nu un colt artificial. Iti mai recomand un filtru Hang On, sigur gasesti unul la 30-40 lei, ii pui bile ceramice sau inele ceramice in el, scoti carbunele activ din el si asa ti-ai imbunatatiti filtrarea biologica de unde rezulta mai putine probleme, un total cheltuiala cam 100 lei, este o suma mica in acest hobby costisitor, consider eu. Legat de pete, e posibil sa fie in coloritul lui sau plantele alea artificiale sunt ascutite plus acel decor, s-a atins de ele si s-a zgariat. Dar poate cei mai experimentati in beta or sa stie ce sa raspunda.
Scuze ca ma bag, mi-a atras atentia asta " in alta ordine de idei... siliconul sanitar afecteaza apa in bazin?", daca nu ma insel cel sanitar are antimucegai in el, sa nu iti afecteze apa. Nu ai gasit silicon pt acvariu deloc?
Urmatoare postare o sa fie numai cu lumina alba, poate poate, tnx
Salutare, se pare ca KH-ul in paramatrii normali le prieste .
Nu stiu cum trebuie sa fac pozele sa se observe mai bine culorile coralilor, am niste corali rosiiii , imi plac foarte mult, insa nu se observa in poze. As vrea sa ii vedeti si voi .

image

image

image
Salutare,

Dupa o absenta pe forum revin si eu cu un jurnal nou. Fostul Cubix a fost desfiintat si inlocuit cu paludarium, prima versiune a fost bunicica, insa am renuntat dupa 2-3 luni.
Voi atasa poze cu mai multe proiectele de ale mele si evolutiile lor aici.
In primul rand avem un acvariu Aquael de 20L, lumina 10W 6500k, 1060 lumeni cred, o pompa de recirculare si un generator de ceata.
Am cumparat niste poliester de pus sub parchet, am gandit putin cum as vrea sa arate, nu prea sunt multumit, dar il mai las sa vedem cum evolueaza.
Plantele am fost acum 1 luna la munte si am adunat ce am apucat si nu era inghetat, diverse specii de moss si un mic bradulet, insa nu cred ca o sa tina, deja a inceput sa se ingalbeneasca si nu stiu ce pot sa ii fac.
Moss-ul si el nu e wow, dar ma gandesc ca e de la mutare, cat timp a fost tinut intr-un vas si acoperit cu folie la umbra i-a mers excelent, la fel si bradutului, nu era la soare, doar sub un pervaz unde primea lumina din camera.
Atasez poze

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

O poza cu aman2 acvarii lipite de unde vine si DulceSarat. Despre acvariu marin nu pot sa zic multe, il am din toamna trecuta.
Este un acvariu de 20L, diverse chestii de filtrare prin el, 2 lampi eheim, pompa eheim. Inca nu este populat pt ca nu am vrut sa chinui pestii incepator fiind.
Doresc o pereche de clowni plus 1 anemona sau niste caluti de mare.
Multumesc colegului nostru Liniste pentru el si pentru sfaturile primite.
Am avut probleme cu KH-ul recent si mi-a murit destul de mult GSP (gazonul verde), nu stiu denumirile lor deloc.
Saptamana trecuta, am spart niste piatra vie, am mutat niste corali si cam asta a fost interventia majora la el.
Daca aveti idee cum pot face poze clare cu actinicul blue va rog sa ma ajutati.

image

image

Evolutia acestui coral din toamna pana acum 1 saptamana, imi place ce vad :X

image

Aici am cateva proiectele: acvariul de la birou restartat ieri cu 6 neoni si un betta frumos tare si multi melci comunitari, care imi tin algele departe.
Doresc pe viitor sa cumpar niste tetrazone.

image

Un mic pahar cu un mini ecosistem.

image

image

Dupa aproximativ 1 luna arata asa:

image

image
LIKE si eu trebuie imi bag mana el si dupa incep un jurnal DulceSarat . Frumos tare arata!

Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Go to: