| Message |
|
|
adyzds wrote:de unde pot sa cumpar...
Sa cumperi ce anume? Nici macar orasul din care esti nu il stim. Fa prezentarea la rubrica Despre noi, trece locatia in My Profile si vei primi informatiile de care ai nevoie.
|
 |
|
|
Chiar ca arata ca un acvariu! Bravo!
Bine ca ai luat buturuga cu bolovanul de acolo, ca m-au trecut niste fiori reci cind le-am vazut. 
|
 |
|
|
1. Polistiren. Da un Search pe forum si ai sa te lamuresti de ce.
2. Poti sa faci comanda aici - Marbo Trade 
|
 |
|
|
|
Se poate inchide. Totul va ajunge la un cabinet veterinar.
Multumesc!
LE Plante vor mai fi la Donatii. Cu mentiunea ca anunturile sunt valabile doar pt BUCURESTI.
|
 |
|
|
|
- Crinum calamistratum - 1 buc
- Staurogyne repens
- Ranunculus papulentus
- Echinodorus ozelot - 1 buc
- E. tenellus -3 plantute
- Microrasbora galaxy - 10 buc
- filtru Aquatic Nature mini hang-on flow 200
- incalzitor Aquatic Nature 100W
Imi rezerv dreptul de a alege viitorul propietar si prefer sa le dau pe toate unei singure persoane din lipsa de timp.
Detalii pe PM.
Anunt valabil doar pentru Bucuresti
LE Se mai adauga o punga fertil soil Dekoline de culoare neagra si un acvariu de 10l.
|
 |
|
|
Ti-am mai spus in alt topic deschis de tine urmatorul lucru: carasii se tin singuri in bazin. Sunt pesti de apa rece - 10-20 grade. Citeva varietati suporta si temperaturi de 22-23, dar acest lucru nu este valabil pentru toate tipurile de carasi. Si iti reamintesc ca un caras are nevoie de min 50l apa.
Carasul e un peste mare si lent care va fi mereu agasat de catre ceilalti locatari ai bazinului, are nevoie de un acvariu pe masura, de filtrare puternica, de schimburi dese de apa..si iti mai pot aduce inca 100 de argumente pentru a sustine ideea de mai sus. Dar uneori ma intreb daca mai are rost...pe unii chiar nu ii intereseaza.
|
 |
|
|
byfulgu wrote: dar neonii, cory si sae?
Neonii si cory sunt pesti pasnici, nu reprezinta un factor de stres. Scalarii sunt niste pesti destul de timizi, iar SAE, fiind mult prea rapizi si intr-o continua miscare ii agreseaza. Poti sa renunti la ei in favoarea ancistrusilor .
byfulgu wrote: Sunt dispus sa renunt la o parte din scalari daca va fi nevoie, pentru a pastra un mediu placut.

|
 |
|
|
Bun venit!
Trece te rog frumos locatia in My Profile.
|
 |
|
|
|
Cu ce ii hranesti? Ceilalti pesti cum se prezinta? Ai mai adaugat ceva exemplare noi in bazin de curind?
|
 |
|
|
byfulgu wrote: Cred ca inca am o nelamurire legata de pozitia corecta a filtrului.
Scalarii nu au nevoie de filtrare puternica. Pozitioneaza filtrul in asa fel incit acesta sa creeze o usoara miscare la suprafata a apei.
byfulgu wrote:Momentan in acvariul de 180 L sunt 8 scalari, 20 neoni, 2 sae, 5 cory
Cam multi pesti. Cind se vor alege perechile, va trebui sa renunti la o mare parte din scalari pentru ca odata ajunsi la maturitate devin teritoriali si agresivi.
|
 |
|
|
Citeste articolele urmatoare: Ciclul azotului, Ghidul incepatorului, Volumul acvariului si numarul pestilor, Tabel compatibilitate pesti.
Cit despre prezentare - ramane valabila. Pentru ca asa este de bun simt sa procedezi cind te alaturi unei comunitati. In loc sa iti fi pierdut timpul cu un PM total inadecvat, mai bine iti faceai o scurta introducere. Ai fi avut mult mai mult de castigat.
|
 |
|
|
Cred ca ai vrut sa zici languste. Procambarus Allenii.
|
 |
|
|
|
Algele acelea se numesc diatomee. Apar la startarea unui bazin si vor disparea de la sine.
|
 |
|
|
alexcarsto wrote:cum o tratez?
Vezi aici. Si pe viitor incearca sa dai si un Search inainte de a pune intrebari. Asa te vei obisnui cu forumul si iti va fi si mult mai usor in cazul in care ai nevoie de un raspuns urgent si nu e nimeni in preajma sa ti-l dea. 
|
 |
|
|
Cu seringa direct pe planta. Dar atentie la dozaj. Parca nu ai moss pe acolo...el nu scapa viu in urma operatiunii cu EC. Mai sunt si alte plante sensibile care nu rezista - vezi ca s-a mai discutat pe forum despre asta. 
|
 |
|
|
cata.tmsc wrote:Buna seara....Am spalat din nestiinta buretele de la filtu in apa de la robinet si cred ca am omorat bacteriile.Ce trebuie sa fac sa se refaca echilibrul?
Acum citeva minute ti s-a explicat de catre Alber ca bacteriile se vor reface in urma schimburilor de apa. Daca vrei sa investesti bani intr-un produs destul de scump si care este total ineficient in cazul unui bazin atit de mic, in care echilibrul nu se va mentine in veci, atunci poti cumpara Start up, de ex. Dar asta nu-ti va tine pestii departe de boli si alte probleme.
|
 |
|
|
Citeste aici. Ceea ce scrie in articol este valabil pentru toti viviparii. 
|
 |
|
|
|
In celalat post ai scris ca speli buretele in apa scoasa din acvariu. Acum te-ai razgindit...Pina la urma cum e?
Ai citit ciclul azotului? Daca citeai, aflai. Clorul din apa de la robinet distruge bacteriile benefice unui bazin.
|
 |
|
|
cata.tmsc wrote: Din pacate nu am cui sa donez scalarul..
Asta nu e o solutie. Il tratezi si apoi il vinzi/donezi cuiva. In bazinul pe care il ai acum e clar ca nu-l poti tine. Asa cum nu poti tine nici carasii.
cata.tmsc wrote: Aveti dreptate nu l-am ciclat cand i-am pus substratul.Cred ca aceea ar putea fi problema..
Mai apare si problema e ca ai prea multi pesti intr-un spatiu mic. Pe linga igiena mai intervine si stresul. Daca vrei sa le experimentezi rezistenta, te priveste.
Pe site si pe forum gasesti o multime de articole si lucruri folositoare. Spor la studiat!
Trece te rog locatia in My Profile.
|
 |
|
|
Acvariul este prea mic, pestii se fac prea mari si nici compatibili nu sunt. Carasii sunt pesti de apa rece si se tin singuri in bazin. Au nevoie de un acvariu de cca. 50l/exemplar. Lucru valabil si pentru scalari - 50l/exemplar.
Acvariul a fost ciclat? Nu prea cred si de acea te sfatuiesc sa citesti => click Ciclul azotului.
Cred ca este vorba de o infectie bacteriana/finrot, care se poate trata cu Sera Baktopur cf propspectului. Vezi insa ca problemele abia acum incep.
|
 |
|
|