[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
elven wrote:Lafel si inotul este oarecum pierdut

Ai putea sa te exprimi putin mai clar? Ce intelegi prin "inot pierdut"? Nu isi poate mentine echilibrul?

Cind este vorba de o boala ar fi bine sa renuntati la figuri de stil, ca altfel cine stie cu ce "tratamente" va mai pricopsiti.
Intuneric total timp de citeva zile, o lampa UV.

Nu ai zis nimic de schimburile de apa...cit, la ce interval. E foarte posibil si ca acvariul sa se fi deciclat, sa existe in bazinul tau o concentratie ridicata de amoniac, nitrati, fosfati.

Poti sa lecturezi si capitolul Green water (algae bloom) de aici.
r3dmadalin wrote:si eu am un amstaff de 2 ani si 9 luni pe nume TANO

Sa va traiasca amindurora!

Madalin, cam pe cind vor aparea puiutii? Stiu ca ai mentionat asta in alt topic...Sunt interesata de un baietel, daca se poate.
Bine ai venit!

Ia-o incet, nu dispera si mai ales nu te descuraja. Citeste cu atentie (click =>) Ciclul azotului si Volumul acvariului si numarul pestilor. Ai ce sa inveti din aceste articole.
Nu mai folosi Aqua safe - nu ajuta la nimic, din pacate. E doar unul din produsele total ineficiente care iti golesc buzunarul. Lasa apa citeva 1-2 zile intr-un recipient cu deschidere larga si vei scapa de clor. Nu ai un acvariu foarte mare, asa ca nu te vei umple de butoaie, cratiti sau alte cele.

Greseala ta a fost alta - ai ales scalarii...si nu sunt pesti care sa poata trai si dezvolta armonios intr-un bazin atit de mic. Un singur scalar are nevoie de cca. 50l apa. Poate ii schimbi cu alti pesti, de dimensiuni mai mici.

Chestia cu incalzirea apei este intr-adevar dubioasa. Se prea poate sa fie din cauza neoanelor. Timpul de iluminare depaseste cu mult limita "admisa". Pentru inceput ar trebui sa le tii aprinse 4-6 ore, apoi, dupa ce bazinul s-a stabilizat - 8 ore. Altfel, pe linga supraincalzire risti o explozie a algelor, stresarea pestilor si alte belele.
Hrana se da de doua ori pe zi, cit apuci intre doua degete - cam atit cit pot minca in 2-3 minute. Pestii nu mor de foame, ci mai degraba din cauza supraalimentarii. Poti sa ii lasi si nemincati o zi - nu vor pati nimic.
Ai ciclat acvariul?
alessara wrote:Eu inca mai sper ca va fi cat de cat pasnic betta-ul meu, mi-ar parea rau sa il izolez.

Speri in zadar. Betta splendens (Siamese fighting fish) nu este pasnic pentru ca nu este natura lui sa fie asa. Ai internet la dispozitie - apucate-te de citit despre toate speciile din acvariul tau. Si cind vei ajunge si la Betta, vei afla ca, printre altele, ciupeste inotatoarele pestilor voalati - guppy, zebre, carasi etc. Daca il vei separa, nu il pune in bol - cumpara-i si lui un bazin de 20-25l in care sa ii poti pune macar un incalzitor.

Acvariul e ciclat?

Pot sa indraznesc sa te intreb de unde ai luat frumusetea asta de catelus?
Asa mai da! Acum esti pregatit sa fi cadorisit cu plante.
Daca mai astepti 1-2 saptamini - pina ii dai de cap bombei si pina mi se refac si mie tufele de staurogyne dupa tunsoare si celelalte plante si daca mai vrei, normal...iti pot da din ce am si eu prin bazin.

Ref la bomba - poti sa descrii exact mecanismul - eventual si o poza? Nu in ultimul rind verifica sa nu fie scapari de CO2 pe la imbinari. Si poti incerca si varianta fara gelatina - doar apa, zahar si drojdie (cub). Nu uita sa iei si un test permanent de CO2 - fara e cam greu. Variatiile de pH sunt letale pestilor.
Ne prezinti si noua o poza cu capacul? Si citeva detalii - din ce e confectionat etc.
Cu cine avem onoarea? Pe la sectiunea Despre noi pe cind o prezentare?
Oodinium (catifeaua sau velvet) - pestii arata ca si cind ar fi dati cu o pudra aurie. Tratament =>click Sera Oodinopur
Poza - http://www.petfish.net/articles/pix/arts3/velvet.jpg

Ich - pestii prezinta puncte mici si albe de dimensiunea unui bob de gris.

Atentie la medicamentele care contin sulfat de cupru - sanitarii, crevetii nu il tolereaza!!!
Daca pestii arata cam ca cel din imaginea aceasta, e gris - http://www.petgoldfish.net/file/fish-white-spot.jpg , iar daca nu ai in acest moment medicamentele recomandate, mareste treptat temperatura pina la valoarea de 29 grade.
Boala se numeste Ichthyophthirius multifiliis sau Ich sau gris. Poti da Search pe forum sau poti cauta pe net informatii mai detaliate.
Daca esti ferm convinsa ca e gris, atunci poti folosi Sera Costapur sau Jbl Punktol.

Cind mai cumperi pesti noi, tine-i citeva zile intr-un bazin de carantina pentru a evita astfel de surprize.
@Ionutz - uite cum trebuie sa procedezi - citat din articolul Despre melcii de acvariu:

" Reproducerea: Reproducerea cu succes a melcilor de acvariu depinde de multe lucruri. In primul rand, este nevoie de un mascul si de o femela, si aceasta este prima problema care apare: cum stim daca-i avem pe amandoi? Din pacate, nu este usor sa vedem diferenta fara exercitiu. Pentru a fi siguri, este cel mai bine sa tinem cativa melci impreuna pentru a creste sansele de avea ambele sexe. Apoi, melcii ar trebui sa inceapa imperecherea si producerea de oua. Temperaturi inalte si un belsug de hrana ar trebui sa declanseze acest proces. Tineti seama ca acesta poate dura ceva timp si deci este nevoie de rabdare. Anotimpurile pot influenta si ele activitatea reproducatoare a melcilor. Odata ce oule sunt pregatite, femela paraseste apa pe timpul noptii in cautarea unui loc adecvat depozitarii lor. In acvariu, acest loc va fi pe pereti sau pe capac, in timp ce in iazuri poate fi orice obiect aproape de suprafata apei.

Ouale: Ouale sunt depuse unul dupa altul si atasate intre ele intr-o reteea stransa. Ele sunt moi si au o culoare laptoasa la depunere, dar se intaresc in cateva ore. Culoarea lor definitiva (alba, verde, rozalie spre portocaliu puternic, in functie de specie) apare dupa o zi sau doua. Ouale ar trebui sa ramana umede, dar nu ude si niciodata acoperite de apa, pentru ca puii de melc s-ar ineca. In general, aceasta nu ar trebui sa fie o problema intr-un bazin cu capac. Tineti minte ca nu toate speciile de melci de acvariu depun oua aeriene. Obisnuitul Gigant cu coarne (Marisa cornuarietis), de exemplu, depune oua acvatice in retea gelatinoasa.

Puii de melc: Dupa 2 sau 4 saptamani (in functie de temperatura) micutii melci sunt gata de eclozare. Reteaua gelatinoasa se inchide la culoare si in cele din urma puii isi fac drum afara mancand materia si in cele din urma cad in apa. Pentru ca multi pesti mananca acesti melci micuti, este o idee buna transferarea lor intr-un bazin separat. Este dificila prinderea melcilor mititei fara a-i deteriora, in schimb este destul de usoara transferarea retelei de oua inainte de eclozare: (metoda care ar putea functiona in cazul tau ) umeziti ouale si suprafata de care sunt atasati si asteptati putin. Apoi incercati sa miscati ouale pe suprafata pana cand se elibereaza si puneti-le pe un obiect plutitor in noul bazin. O alta metoda este sa asteptati pana cand melcii sunt gata de eclozare si indepartati reteaua fara a mai conta daca se destrama sau nu si puneti-o pe un obiect plutitor, sau chiar spalati melcutii de masa gelatinoasa tinandu-i in apa si rostogolindu-i intre degete. Prin aceasta metoda se obtine un numar mare de pui sanatosi, daca este efectuata cu grija. In timpul primelor zile dupa eclozare puii de melc se hranesc cu alge moi, reziduuri sau ramasite de hrana. Acestea sunt intotdeauna prezente intr-un bazin stabil, dar pot lipsi dintr-un bazin nou, deci pregatiti bazinul pentru melci cu cel putin 2 saptamani inainte ca melcii sa eclozeze, sau hraniti-i cu hrana de pesti fina Dupa una sau doua saptamani, micii melci sunt capabili sa se hraneasca la fel ca parintii lor. [/b]

Sper sa iti fie de ajutor!

@ r3dmadalin - lasa ironiile pentru ca nu-si au rostul; daca nu stii, nu intelegi si nu poti ajuta, macar citeste si straduieste-te sa inveti.
Si te mai rog si eu sa renunti la limbajul de messenger!!!
puskin wrote:mereu si vad ca acum ia aparut pe spate o pata de culoare alba

Pata are un aspect ca de vata? Daca e asa => fungus =>JBL Fungol.
De filtrare n-ai zis nimic, iar schimburile de apa le faci cam rar. Cit de mari sunt carasii?
Daca nu mai sunt pui, da-le de mincare o singura data pe zi. Hrana ar trebui sa fie mai variata, nu te axa doar pe un singur fel. Include in meniul lor si mazare fiarta si decojita, salata, spirulina
Si nu in ultimul rind, scade temperatura -treptat- ca mai ai putin si ii fierbi. Carasii sunt pesti de apa rece. La o temperatura asa de ridicata e normal sa devina apatici. Iar acesta e un prim semn de boala. Vor mai urma si altele si in curind vor trece la cele sfinte. Si e pacat de ei.

Bafta si tine-ne la curent cu evolutia celui bolnavior.
Melcii nu se inteleg bine cu CO2-ul. Ei au nevoie de o apa alcalina.
alin_str wrote:Pestii i-am luat de la cineva care nu prea avut grija de ei, asa ca aici ar fi fost un hotel de lux, teoretic.
Am zis ca o fi fost bolnav, asa ca nu am dat foarte mare importanta acestui fapt.

Am inceput dupa dpua zile sa introduc restul de pesti : 10 guppy, 4 black molly si 2 xipho. Dupa alte 2 zile am mai introdus 2 molly velifera si 4 gurami (2 aurii si si 2 albastri);
Ce credeti ca a cauzat tragedia asta?

Toti pestii provin de la persoana respectiva? Sau doar ancistrusii?
sasuku wrote:am si eu o alga de care nu pot sa scap nicicum,nu stiu ce sa mai fac si nici nu stiu cum se chiama,creste pe plante si pe toate onamentele ca un par,
ma poate ajuta si pe mine cineva?

Acesta este un Sticky si ar fi bine sa nu il poluam.
Deschide un topic separat. Daca ai si o poza, cu atit mai bine. Vei afla si raspunsul cu siguranta.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: