| Message |
|
|
|
bogdan degeaba pui apa de ploaie sa reduci duritatea, pentru ca pietrele vor ridica duritatea la loc. Nu rezolvi nimic, de ce ti s-a pus pata asa tare pe pietrele alea? Nu pot sa cred ca nu gasesti tu pietre pe langa tine
|
 |
|
|
popey wrote:salut, cine stie unde gasesc Ferropol si Ferropol 24 in bucuresti ? Exceptand magazinele online. Postez aici ca este vorba despre fertilizare , nu am stiut unde in alta parte .
Nu vrei tu sa inveti sa folosesti unpic forumu? ca nu e primu post care il pui aiurea. Mergi frumos pe INDEX , alegi o subcategorie.... in cazul de fata carciuma, pentru ca se potriveste cam la nici o alta subcategorie si acolo dai NEW TOPIC.
Astfel eviti sa invii un topic de 2 ani sau sa faci offtopic la alt post si in ultima faza o eventuala penalizare
Cu respect
Ciprian
|
 |
|
|
bogdan94 wrote:Doar de astea am gasit, si chiar imi plac, asa ca am zis ca le pastrez, dar daca vor aprarea probleme, le scot...
In spate trebuie sa creasca barclaya.
Arata interesant, dar nu cred ca ai sanse la plante cu pietre calcaroase. Crezi ca lumea nu le recomanda pt ca sunt urate? e pentru ca iti maresc duritatea la apa extrem de mult. Noi nu stimn cum sa o scadem si tu vrei sa o cresti?  ) Probleme sigur sunt, ia fa niste teste
|
 |
|
|
bilti wrote:mda. dar nu vroiam sa o pun pana nu se limpezeste apa.
ups, mia culpa , nu-i nimic, arata super, d-abea astept una la nivel si cu lampa pusa . Nu e cam mare stratu din fata? cam gros?
|
 |
|
|
pai mai ai o poza in linku trimis de tine

|
 |
|
|
Val wrote:... optez sa astept pana cand vreun constantean (deja cam stiu eu care ) o sa ajunga pe la tine.
Cine cine? , il cunosc?  )
Val wrote:Da, da, daaa. Merge si cu emerse? 
NUUUU, GG pune regula ca cei premiati sa foloseasca DOAR pt subers  )) poate asa il convingem si pe al nostru sa toarne apa in bazine
Una peste alta, felicitari participantilor, si jos palaria pentru GG 
|
 |
|
|
|
zi-ne si noua cum ai rezolvat-o ca e bine de stiut in cazu in care se mai loveste cineva de treaba asta
|
 |
|
|
Sandu wrote:S-a dat totul. Sper ca toti sunt multumiti...cel putin asa a rezultat din vizionare marfii
Paradoxal cel mai multumit sunt eu. Gluma cu Ciprian a dat roade  . M-a scutit de inca o comanda afara si am primit niste exemplare de exceptie. Imi pare rau ca nu am apucat sa ne si vedem dar irlandezii mei  habar nu aveau la ce ora apar Eriocaulonii de Constanta Chiar mi-ai facut o surpriza. Iti multumesc. P`orma tarziu in miez de noapte am uitat si eu dupa cateva pahare de Paddy...stinse cu Guiness  de iarba verde de acasa...pe care imi jurasem sa o plantez la prima ora. Dar uite acus e pranzul iar teposii sunt deja in brazda pe tarla.
Sa te bucuri de ei, si sa ai parte macar de cate exemplare am avut eu pana acum 
|
 |
|
|
cibserg wrote:Daca tot iti plac, ti le fac pachet. Ne intelegem noi
Adevaru-i ca si mie imi plac. Dar nu reusesc sa le exploatez aici.
Saru`mana mult dar "e" mici pentru mine, eu am latimea aproape cat lungimea ta  bazinu meu fiind 100Lungime x 60latime x 45inaltime
|
 |
|
|
si eu am tot de ...salcie cred, parca asa erau , ma rog un copac mare  ) deja uscate, personal le-am tinut in apa fro sapt si atat, nu le-am facut fierbere cu sare sau alte chestii si nici nu mi-au scos tanin in apa. sa inteleg ca sunt singuru caruia ii plac alea mari?  )
|
 |
|
|
personal prefer mangrovele  cred ca si unde nu am avut parte de genul ala, asa cevba am avut si eu
|
 |
|
|
alooooo domnuuuu sanduuuu scuze de offtopic da matale cand postezi neste detalii despre acel acvariu mic pe care il detii? ne-ai facut curiosi ca ai sarcofag cu ADA si atat, ne tii in suspans ...sau bagi toate plantele la vanzare si noi facem puzzle din poze si gasim varianta acvariului?
|
 |
|
|
deci eu zic si iti recomand din tot sufletu sa iti faci lampa suspendata din komatex  nu face capac, nu strica frumusete de bazin  arata super iar cea mica e si ea o scumpa
Buturugile arata criminal, d-abea astept sa fie gata sa vedem ce iese
personal as fi mers pe un stand negru sau gri sobolan, mai ales ca l-ai facut ADA-style
|
 |
|
|
|
ce lungime au neoanele, adica de cati W , care sunt dimensiunile bazinului Lungime / Latime / Inaltime
Ce fel de philips si osram sunt? pentru ca pot fi de ex neoane de baie philips sau osram, iar despre pompa de co2 .....iti zic sincer ca nu am auzit niciodata de asa ceva , ce-i aia?
|
 |
|
|
|
cristi e destul de relativa treaba cu "ce fertilizanti imi puteri recomanda pt un acvariu cu plante mai frumoase" pentru ca fertilizantii aia nu cresc singuri plantele, alte conditii le mai oferi? Lumina? cum stai cu ea? CO2? ai? Experienta cu plantate ai? Pentru ca fertilizantul in sine si toata nebunia cu acvarii echipate pentru niste plante superbe (si aici ma refer si la plante sanatoase si la specii deosebite) poate fi un succes sau in acelasi timp poate fi un esec total,sa te umplii de alge si sa iti vina sa arunci bazinul pe geam. Hai sa o luam cu inceputul, spune-ne intai despre ce bazin discutam , dimensiuni/volum , ce lumina ai la el, ai sau nu un sistem de co2 , daca ai mai crescut plante si noi vom incerca sa iti raspundem , din experienta noastra, cam ce credem ca ar putea sa te ajute cel mai bine
Cu respect
Ciprian
|
 |
|
|
g.g wrote:Many of the top ranked aquarists actually get inspiration from
nature. It maybe a pleasant experience to take a walk in the woods or along the
river on your off-day!"
Buna asta george, buna rau , ai auzit nenea alber? legat de discutia noastra aseara pe mess cum ca nu poti ? nu exista NU POT ....incearca incearca si incearca si ai sa reusesti
|
 |
|
|
Val wrote:Orice te-ai hotara sa faci, tunde naibii tufele alea din spate.
Din cel putin doua motive: Unu, dau o senzatie neplacuta de acvariu neingrijit si doi, nu stiu cum, dar arata acvariul ala mult mai mic decat e de fapt. Parca ii iau din volum.
lasa cum arata acum, dar dupa cum ziceam si mai sus il zapacesc si mai tare daca le deranjez si pe alea , usor usor
Val wrote:Vezi care e dezavantajul sa fii un om dragut si de treaba, agreat de toata lumea? Pana si algele te iubesc.
In rest, numai de bine.
le tratam cu un pahar de easy carbo
|
 |
|
|
Radek wrote:Vezi ca E. Parvula e la fel de gingas ca si Utricularia , asa ca nu-i o garantie de scapat alge.
In rest , mie imi place cum arata si cu Utricularia.
in prima faza vreau sa scap de balaria de cladophora, ca merge pieptanata usor din parvula + ca asta inca nu am avut-o pana acum  Si mie imi place cum arata, dar era plina de clado si nu prea poti sa scapi de ea, mai merge arsa pe ici pe colo cu easy carbo dar imi arde si baza utriculariei implicit se rup frunzele
minnardy wrote:Foarte frumos, misto de tot!!! Da' am o neclaritate...cum e cu PRIM PLANU ala?  Ca tocma' ce-am deschis poza si 3 Eriocauloni teposi ca aricii tronau in cel mai prim plan posibil?! Drept ca n-am vazut o poza mai anterioara, unde, poate, toata partea din fata era plina de E.
Excelent.
Paaaaai, nu am mai facut dupa reguli, initial cand am plecat cu proiectul la drum le aliniasem incat sa inceapa zona alba la 1/3 din partea dreapta si sa am ceva diagonale, dar intre timp dupa cum au crescut plantele le-am pus cat sa dea per total mai bine nu dupa reguli ...e ca in fotografie cand incalci regulile de compozitie
Porcu wrote:Imi place mult  . Poate tunzi tufele din spate ca par un pic prea inalte.
Urmeaza dar momentan le-am lasat asa, ca daca am scos utricularia, sa nu creez un dezechilibru total ...usor usor, pe saptamana viitoare le voi tunde si pe ele
gengiskhan wrote:Mai ai inca probleme cu algele, nu?
Eu l-as fi pastrat putin mai aerisit, fara tufe inalte, mai mult plante mici si dese, pentru ca ai acolo niste pietre foarte foarte mishto care... nu se mai vad deloc. Parerea mea.
Sa stii ca si eu ma gandesc foarte tare la varianta asta sa scot din spate tot si sa cresc erio si gazon, dar am 2 probleme
1. Imi iau ban de la faraonu daca scot rotala
2. In cazul in care ma apuca pandaliile sa scot gazonul, acesta constand in toate plantele din bazin sa te tii fericire
3. am mai incercat ceva de genul si m-am plictisit repede de el
Nush dar cand ai si plante mari in spate, parca altfel e un acvariu
|
 |
|
|
Porcu wrote:
clonitza wrote:nu stiu cum de ii permite ariciului Faraonu sa faca misto de macrandra
Am banuiala ca ariciu' primordial provine de la mine, altfel il banam fara motiv c-a insultat Rotala macrandra  .
eh uite acum imi pare rau ca le-am amestecat, ca puteam sa iti scot ochii 
|
 |
|
|
De data asta o dau pe toata, si o cantitate destul de mare, din nou precizez ca are clarophora in ea , dar cine are rabdare de chinez poate salva din ea si creste fara probleme (eu personal am inceput de la cca 2 poturi cu cladophora primite de la colegul radu.u, el poate sa confirme) .Cantitatea unui pot este mai mare decat data trecuta si este doar 10 ron .
Am si cca 3-4 poturi fara cladophora dintr-un colt salvate care se dau la 30ron/pot
|
 |
|
|