| Message |
|
|
aaaaaaaasa domnule deci se poate. Legat de harscape mie imi place, in ideea ca nu ai avut altceva, dar cand vii la mine poate mai gasesti o piatra doO ce te vor avantaja. E fromos, imi place, scoate draq termometru ala c anu`ti trebe, oricum o sa ajung la temperatura camerei. Oricum nu ai vietuitoare, si la plante le place rece. Da ca nuca in perete, eu nu mai am deloc termometru de fro` 2 luni desi luasem unu d`ala cool digital. Exista o posibilitate din ce vorbeste gura targului ca la lumina mai putina HC-ului sa i se scoale ....varfurile ...adicatelea sa creasca usor in sus, dar nu cred, vezi tu, macar asa aflam si noi . Ca si asezare a pietrelor aia din stanga fata e cam maricica si ti`o acopera pe aia din spate. Nu-i problema daca nu gasesti la mine, cum iese soarele ne dam intalnire iar acolo pe malu marii cu barosu` in mana
@porcu, buna aia cu "Cand o avea val apa in acvariu" 
|
 |
|
|
coolcean wrote:
Porcu wrote:Cu un pieptene  .
am incercat....
problema este ca fiind deja extrem de deasa nu pot sa scot riccia de la baza smocului de parvula.
risc sa scot si nevinovata eleocharis p. din substratul extrem de usor (Volcanit).
Speram sa stiti o formula magica, un hocus pocus...
multam oricum
cu o penseta, si rabdare de chinez, cu dozaj easy carbo, ar trebui sa o arda, sau ce o arde sigur 100% dar nu stiu cum se comporta parvula este apa oxigenata
|
 |
|
|
Val wrote:
Prin amabilitatea lui Grammy am intrat (si eu ?) in posesia celor promise.
Multumesc Dragos pentru transport, raman dator cu o bere, o cafea, un pot de Utricularia sau HC, o ceva... vedem noi.
Multumesc George si Reef. Nu stiu cum faceti de va merge afacerea pe vremea asta dar ma bucur enorm pentru voi. De asemenea complet dezinteresat  ma bucur si pentru mine (si ceilalti clienti ai vostri) pentru ca avem de unde lua una-alta. Sper sincer sa va mearga in continuare tot asa sau mai bine!
Toate cele bune.
Ca sa nu batem campii in offtopicuri nenecesare si mai pe scurt , ASTEPTAM POZE CU NOUL ACVARIU CU APA IN EL
|
 |
|
|
arata fenomenal, , ala nu e moss? il uzi zilnic? sau il bagi in acvariu?  )
|
 |
|
|
|
pffffffffoai fraaaaaate, lasa ca iti arat eu setup fara macrandra ....si sa vezi ce te dau pe spate ....PROMIT
|
 |
|
|
|
bai baieti, nu mi-o luati in nume de rau, dar acum pe bune.... de unde cumparati din alta parte? luati de pe ebay, platit transport si tot ajungeti mai scump. Fiecare comerciant are adaosul lui. preturile sunt mai mult decat decente la reef, fiti seriosi. Nu va baga nimeni pe gat, nu va obliga nimeni sa cumparati. Dar sa ajungeti la vorbe de genu "faceti ceva cu pretu ala" mi se pare unpic rusinos.
|
 |
|
|
relax baieti, va pregatesc un scape si mai fromos, ca doar asa trebe  partea mai nasoala e ca il las fro 3-4 zile nesupravegheat, am plantat ce era mai important, am lasat co2-u pe minim spre mediu, nu am fertilizat ca e apa tulbure si uv`u merge continuu  in max 4 zile sper eu ca n`o sa moara
|
 |
|
|
|
o sa folosesc de la vechiul filtru syporaxu si o sa storc jegu din tetratec in jbl, nu de ciclare imi e frica mie, de plante imi e cel mai tare si de apa care o am in cada, mi`e sa nu fi ramas ceva detergenti in cada . Foloseam numai osmoza, si sa pun apa de la robinet imi topesc totul. Diferenta e ca la robinet am in jur de 15 in acvariu aveam 6-7
|
 |
|
|
|
"BAAAAAAAAAH MANCAVASH CARE M-ATI BLESTEMAT!!!!!" ,
setup-ul meu nu mai exista, de 3 ore ma chinui sa golesc acvariu sa salvez apa , sa salvez plantele, sa salvez pestii pentru ca mi-a curs tetratecul, si vreo 10 L de apa sunt la mine in dormitor, momentan usuc parchetu cu feonu`, ca sa pot sa refac setup-ul ...si asa ma gandeam eu sa incerc altceva .....
Daca va imtrebati dece am mutat acvariu e ca parchetu e d`ala vechi care se umfla si mucegaieste ....eh mici detalii.
Intre timp mi-am dat comanda de un jbl cristal profy 1500 nou , astept sa mi-l aduca cineva
|
 |
|
|
geo iti recomand sa folosesti easy carbo pentru BBA in locul apei oxigenate, cu aceasta din urma ai sanse mari sa iti mai distrugi si alte plante, in schimb easy carbo e benefic . Depinde in ce cantitati o ai, La mine e controlabila, pe pietre dar o ard constant cu easy carbo, sa vezi ce mov frumos se face
|
 |
|
|
ete ca eo e mai al dracu ca voi si pun cu 2 ore inainte sa se aprinda lumina ....ca atunci ma trezesc, iar lumina se aprinde pe la 12  deci in functie de cand ma trezesc. Bineinteles daca stau noaptea tarziu si ma trezesc la 1-2-3 atunci pun, deci e discutabila treaba
|
 |
|
|
offfff nu mai poate omu sa glumeasca  )))
|
 |
|
|
|
In general trusele de teste te cam sar de bani , sunt peste 150ron, acelea cu lichid. Dar iti poti lua pe rand testele de care ai tu nevoie, luna asta un test, luna viitoare alt test si tot asa.
|
 |
|
|
dogibeer84 wrote:Foarte frumos! Ai un acvariu unicat, Erio a devenit mai invaziv la tine decat Utricularia. 
si daca ma supar voi face acvariu cu gazon de erio 
|
 |
|
|
legat de ferropol nu poti sa o vezi decat daca faci teste de FE.
La no3 nu am stiut niciodata care e valoarea optima.
No2 fiind 0 inseamna ca acvariul e ciclat.
Gh e duritatea totala a apei, care acum e la o valoare acceptabila in bazinul tau , pentru plante, pentru ciclide de exemplu trebuie mai mare
Kh-ul este duritatea carbonica, iar in acvariile plantate este bine sa fie cat mai mica,
Ph-ul din punctu meu de vedere e unpic cam mare, adica nu prea da randament co2`ul bagat de tine.
Dupa ce ai scris tu acolo banuiesc ca testele le-ai facut cu unu din produsele de la tetra sau alta firma, teste de genul 5in1, acelea care sunt pe o hartiuta. Iti confirm din proprie experienta ca nu sunt bune si indica eronat.
daca am gresit ceva va rog sa corectati  promit ca ma supar
|
 |
|
|
Ioan din pacate nu il mai poate citi "colegul" dan ne-a parasit
|
 |
|
|
|
salutare, eu am mers pe linia jbl si am mers mers si cu ferropol24 si fara, tot la fel ca tine pentru ca nu am gasit. Ideea e ca producatorul recomanda ca doza de ferropol sa fie saptamanala, eu am impartit`o in doze zilnice, si poate de asta nu am vazut diferenta intre a folosi ferropol24 si nu.
Ca sa iti raspund exact la intrebare, da poti incepe doar cu ferropol, recomand doza saptamanala in doze zilnice, si cand iei ferropol 24 preferabil e dimineata cu o ora 2 inainte sa se aprinda lumina.
Co2 ai? pentru ca daca bagi fertilizant si nu ai conditii o poti da in alte nebunii
|
 |
|
|
Salut marius, bine ai venit printre noi si spor la inmultit betanii tai. In momentu de fata ai doar betani? sau si altceva? Completeaza si tu locatia sa stim "unde te gasim" 
|
 |
|
|
Vin cu un mic update inainte sa imi bag ghearele in el si sa stric iar tot. Momentan bazinu cam asa arata, am renuntat la utricularia si am inceput batalia cu cladophora din nou .... dozez easy carbo 20ml /zi si pigulesc cu penseta zilnic ce cladophora gasesc in gazon. Momentan am doar parvula, imi doresc cuba pe viitor, dar acum cu siguranta ce voi baga o voi pierde. Imi vin zilnic in cap idei sa scap de toate plantele stem, inclusiv de macrandra  si sa raman doar cu plante de gazon si de midground. Vedem, inca sunt planuri , si daca as vrea sa fac nu am timp. si acum vine bomba, ca sa innebunesc pe toata lumea si ca sa nu imi iau ban de la mesiour faraonu ...aseara a avut loc o mica intretinere si o aranjare a eriocaulonilor siiiiiii pot sa ma mandresc ca la ultima numaratoare am peste 60 (da ati citit bine saizeci de pui  ) numai aseara am scos si am despartit din tufele mari vreo 12-15 pui.
Ete cam asa arata ciorba mea momentan....
se pot vedea o parte din pui in zona cu nisip alba, in cazu in care exista pers care nu ma cred pe cuvant 
|
 |
|
|
orio wrote:sunt solutii pt reparat parbrizele.
Eu am reparat o zgarietura la un parbriz acum cativa ani, era fisurat vai de mama lui si mi l-a lipit si nu s-a mai vazut crapatura.
Deci la o zgarietura acea solutie ar face miracole
Ne3 poti spune te rog numele solutiei? am si eu un jewel cu geamu din fata facut varza ...e un vision cu geamu curb iar sanse sa ii schimb geamu sunt mici, asa ca ma gandesc la orice alte solutii dar nu am gasit nimic concret pana acum. Solutia respectiva nu iti influenteaza proprietatile apei?
|
 |
|
|