calin_gherman wrote:... Acum cautam sarea...fermierul grec care livreaza doradele a zis ca ptr ce avem noi nevoie Tropic Marin simplu, fara partea coraliera, e cea mai buna. Cei de la CoralFarm au incercat sa ma convinga ca RedSea e cea mai buna. Ce parere aveti?
Dar, pe langa sare, zicea fermierul ala si de ceva oligominerale...sunt acele cunoscute trace-element? Ca spunea ceva de iod, dar nu a putut spune clar ce ar trebui sa cumparam.
Luati sarea care vi se incadreaza in buget si aia e... DA, trace-elements = oligomineralele de care vorbea ala.
DA, RedSea e o marca mai "high" decat Tropic Marin.
calin_gherman wrote:SI cred ca am omis un echipament...overflow-ul. Exista in comert? Se face? Gaura la bazin nu pot da, deci trebuie unul din acela care se atarna de marginea bazinului. Imi sugerati un model ptr bazin de 500 l? Cat de sigure sunt?
Va multumesc
Uite aici ce se poate face:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24421.page
- sunt sigure 100%, atata vreme cat NU intra aer in ele si si NU se dezamorseaza.
- practic, mai mult sau mai putin, ele sunt doar niste "tevi pline cu apa" care traverseaza marginea de sus a acvariului...
- scurgerea apei este similara cu fenomenul de golire a bazinului cu furtunul.
--------------
Si solutia prezentata de colegul zamolxes este in regula...
- sistemul este de o uratenie infioratoare, dar e ieftin si se poate manufactura relativ usor.
- presupun ca partea estetica nu conteaza, asa ca tevile alea pot fi "solutia".
Atentie la pompele de recirculare... ia ceva fiabil, sau ia mai multe (ca sa ai si "rezerve").
De asemenea, ar fi bine sa iei in calcul si niste "vibratoare" (pompe de aer, cu piatra si furtun, ca pe vremuri)... oxigenarea apei o sa fie deficitara prin overflowurile alea.