[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Pozele sunt foarte reusite... pestii arata superb, iar bazinul mi se pare spectaculos!
Dupa mine, daca reusesti sa "aduni" acolo o pereche, o sa fie "senzatie".
Proiectul e foarte misto, iar treaba cu partea de recirculare pe sus e o gaselnita extrem de ingenioasa.

- poti sa comanzi "taietura" dintilor?... adica, sa fie mai "rari"?
- in scurta mea experienta cu marinele am constatat ca distanta aia de 5 mm dintre dinti se colmateaza relativ repede cu alge.
- vezi ca treaba cu "o sa acopar tevile de apa cu capacul de lumina" s-ar putea sa-ti mai dea 1-2 grade Celsius in plus la temperatura apei.
- eu as lasa tevile alea la vedere... aspect "industrial".
Yeap, sa stii ca da.
Eu as fi mers tot pe varianta cu "dinti"... nu-mi dau seama cat spatiu ocupa cutia aia, poti sa faci o poza cu acvariul vazut "din fata"?
Alta intrebare ... cutii "negre" nu exista? Albastru' ala ma zgarie pe ochi.
Foarte frumos s-au dezvoltat baboii aia! ... nu te lua dupa carcotasii astia, eu sunt convins ca o sa alegi pereche.

PS: Le-a ramas bazinul cam mic.
Multumesc frumos pentru plante!
calin_gherman wrote:... Acum cautam sarea...fermierul grec care livreaza doradele a zis ca ptr ce avem noi nevoie Tropic Marin simplu, fara partea coraliera, e cea mai buna. Cei de la CoralFarm au incercat sa ma convinga ca RedSea e cea mai buna. Ce parere aveti?
Dar, pe langa sare, zicea fermierul ala si de ceva oligominerale...sunt acele cunoscute trace-element? Ca spunea ceva de iod, dar nu a putut spune clar ce ar trebui sa cumparam.

Luati sarea care vi se incadreaza in buget si aia e... DA, trace-elements = oligomineralele de care vorbea ala.
DA, RedSea e o marca mai "high" decat Tropic Marin.
calin_gherman wrote:SI cred ca am omis un echipament...overflow-ul. Exista in comert? Se face? Gaura la bazin nu pot da, deci trebuie unul din acela care se atarna de marginea bazinului. Imi sugerati un model ptr bazin de 500 l? Cat de sigure sunt?
Va multumesc

Uite aici ce se poate face: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24421.page

- sunt sigure 100%, atata vreme cat NU intra aer in ele si si NU se dezamorseaza.
- practic, mai mult sau mai putin, ele sunt doar niste "tevi pline cu apa" care traverseaza marginea de sus a acvariului...
- scurgerea apei este similara cu fenomenul de golire a bazinului cu furtunul.
--------------

Si solutia prezentata de colegul zamolxes este in regula...
- sistemul este de o uratenie infioratoare, dar e ieftin si se poate manufactura relativ usor.
- presupun ca partea estetica nu conteaza, asa ca tevile alea pot fi "solutia".

Atentie la pompele de recirculare... ia ceva fiabil, sau ia mai multe (ca sa ai si "rezerve").
De asemenea, ar fi bine sa iei in calcul si niste "vibratoare" (pompe de aer, cu piatra si furtun, ca pe vremuri)... oxigenarea apei o sa fie deficitara prin overflowurile alea.
Coloritul pestilor depinde de foarte multi factori: varsta, zestre genetica, hrana administrata, lumina din acvariu, fundalul, culoarea substratului, starea lor psihica, daca sunt/nu sunt in perioada de reproducere... etc.
Practic, cel mai intens se "coloreaza" in perioada de reproducere.
Dan P wrote:As recomanda sa astepti cat mai mult pana faci trierea. Ar fi mai indicat sa fie cam de aceeasi marime ambii, nu de alta dar masculul se face oricum enorm asa ca o femela pe masura i-ar prinde bine.

Dupa schimbul ala masiv de apa (de sambata) am remarcat ca unii din ciortanii mai mari au inceput sa se "infoaie", unii la altii... o sa-i mai pastrez pe toti, o perioada.
- Eu as pune acolo o pereche de Hemichromis lifalili... sau, o pereche de Cichlasoma biocellatum.
- As decora bazinul cu nisip fin, niste lemne si plante de suprafata...
- M-as uita la perechea aia, cum isi plimba si-si creste cardul de pui.

Sustin parerea colegilor, bazinul ala e cam mic pentru a-l popula cu "africani". Ma refel la speciile mbuna's.

Edit: Cam asa ceva as vedea eu acolo: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/34436.page

image
Tu de ce crezi ca nu-i dau inca? Mi-e frica...
Plm, ce hiene am crescut la san!

Imagini proaspete, de la "pastravarie".

dan.pavelescu wrote:... pestii au gris...

Cum plm te-ai pricopsit cu asta?
Gabrelss wrote:Vreau si euuu.. ma ajuti si pe mine sa fac set-up ul te rog?;;)
Arata niste poze te rog.. sau poate ai un video?

Uite, citeste topicul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/340/27689.page ... sunt multe pagini de citit, dar acolo ai toate amanuntele.
Nu te pot ajuta sa-ti faci, deoarece eu nu ma pricep.

@ocean: El vrea mbuna's, asa ca ideea cu lemne & Amazon setup pica din start.
Eu am lumina pe leduri... albastre, albe si violet.
Folosesc un controller Arduino si culoarea se modifica in functie de momentul zilei.
Lumina nu are nici o importanta... conteaza sa-ti placa tie. Atat!
Sunt acolo, ascunsi la baza peretelui de piatra.
Schimb de apa de 400%!

- am avut chef de munca, asa ca m-am apucat de dimineata,
- un furtun scotea apa, iar pe partea cealalta spalam peretii cu apa "proaspata".
- am bagat/scos apa timp de 4 ore... dracii m-au gasit!
- nu-mi vine sa cred cata mizerie a adunat fundalul de piatra, in cei 2 ani de cand nu l-am spalat.
- abia acum am terminat (15.30), asa ca am lasat apa sa curga si bazinul sa se umple.
- le-am scos si lemnele, in ideea ca urmatoarea "reducere de nitrati" se va lasa si cu fugareala.
- pisoiul m-a asistat constiincios.

PS: Pozele sunt "invers": cea de jos e de la "golire"... cea de sus este "acum".
Foarte misto arata bazinul, felicitari!
@Gabi C: Nu vreau sa ma chinui cu biotoape, mai ales ca am peretele ala de piatra care e "marin"...
@dan-iulian: Am luat boabe "medii", da' tot sunt inca mari pentru gura lor... asa ca le sparg in mojar si fac un amestec din toate soiurile.

@restu' carcotasilor: Atentiune, se deschid usile!

Legenda:

- Hikari - boabe mari (rosii)
- Hikari - boabe medii (rosii si verzi)
- mancare "de pastravi" (boabele negre).

Am folosit o scobitoare, ca sa va dati seama de dimensiunile boabelor.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: