| Message |
|
|
|
Felicitari ^^ înainte de achizitii noi de pesti sau orice,intreaba inainte,este cel mai bine,nu vrei sa arunci banii,mor pestii,etc
|
 |
|
|
|
Ce ma bucur cand vad ca unele persoane inteleg tetrazonele ?i le apreciaza pt ceea ce sunt.
|
 |
|
|
|
Ciclidele bimaculatus au crescut repede,au ramas 5 ciclide cu un sae in 110l,2gourami si 1paradise fish in 81l(un gourami albastru a ajuns albastru cu roz de la mancarea de discusi,e super dragut^^ ) 3bunocephalusi,iar celalalt paradise fish e intr.un acariu tip carantina,e pedepsit pt ca se in gura la propriu cu toti pestii.
In cel de 25l am aprox10guppy black moskow pui,7 Cory aeneus,melci physa si inca unii spiralati rosiatici,aprox 5 melanoides tuberculata,1 pomaceea,1 guppy blue cu tente green Moscow,si 1 guppy corcitura de mix cu dragon tail(asta e de dat,nu vreau sa îmi spurce linia de guppy black) si 1 ancistrus albino voalat.
Donez 1 paradise fish si 1 guppy mascul in Constanta
|
 |
|
|
|
Mai poti pune apa,umple.l.
Nu recomand apa plata,indiferent de firma. Baga de.a normala
|
 |
|
|
|
Eu te sfatuiesc sa gasesti siteuri/baieti(sunt chiar si aici pe forum) ce pot face acvarii la comanda,pe dimensiuni,cu capac/fara,cu stand/fara, un filtru intern no name din magazin pt filtrare mecanica si un extern gasesti tot aici pe forum la baieti in functie de dimensiunile acvariului. Eu nu iti recomand un acvariu micut,ci dimpotriva,stim deja cu totii ca acvariul mic e mai greu de intretinut decat cel mare.
|
 |
|
|
|
1: inele ceramice full + burete taiat/improvizat/cumparat pus pe in-ul filtrului(teava pe unde trage apa)
2: lasa.l acolo,un filtru intern e perfect pt filtrarea mecanica,mai ales daca are si ceva debit.
3: quart negru sau natural(aquariumprest.ro)
4: poti pune apa in bidoane direct de la robinet si o poti lasa la decantat pana a2a zi,sau pana la schimbul de apa ^^ eu personal am renuntat in a mai folosii chimicale pt tratat apa,folosesc decat in cazuri de boala la pesti,in rest nu.
Ape limpezi
|
 |
|
|
|
Cauta pe net despre dintotdeauna si alti fungi la pesti sau chiar aici pe forum si vei identifica problema
|
 |
|
|
|
Eu sunt pt cat mai multi melci in acvariu(nu invazie) pt ca ai doar beneficii cu ei. In caz de sunt prea multi,ii dau ca hrana in acvariile mari
|
 |
|
|
|
Se referea daca in acvariul cu creveti ^^ chiar nu ?tiu ce s? zic,nu sunt cu crevetii
|
 |
|
|
|
Poza fAcuta din filmare
|
 |
|
|
|
Ia pietre si dupa ce le fierbi,fa.le scorburi. Eu asa am facut din pietre un mini scape si deja ma cred campion in contesturi,pt ca pe?tii au un comportament foarte natural
|
 |
|
|
|
Granulele nu sunt prea bune pt betta,dar incearca sa i le lasi 1 minut in apa,poate nu e obi?nuit cu textura,dar gustul cu siguranta o sa ii placa,plus ca daca sunt moi,nu mai risca sa ramana constipat sau probleme cu flotabilitatea
|
 |
|
|
Daca ai africani si simti ca abia te stapanesti in a mai achizitiona si alte acvarii,rotesc putin cutitul in rana ^^ sa sti ca de curand am inceput si eu cu ceva africani(lifalili bimaculatus) si am ajuns la concluzia la care stiam ca o sa ajung. Africanii sunt marfa !!!!! DAR sa nu ai tu o mini oaza acolo cu ceva cory,neoni,gourami sau zebre sau ceva rainbow fish ori mai stiu eu ce japonez/american/suedez/etc ??  Mie mi se pare imposibil pt ca cineva PE care are african sa fie complet fericit fara nicio alta specie in casa. Ma bucur enorm de africani,dar ce ma mai bucur ca mai am si altele la care sa îmi clatesc ochii. Deci asteptam cu multa rabdare al2lea tau acvariu  tine.ne la punct cu orice,chiar daca nu ai timp. Ape limpezi
Site.ul nevertebrate.ro au ce pesti vrei,dar nu te grabii,cere de la colegi sau asteapta oferte,avem si noi aici ciclidari,killie....ari,?i restul,baieti ce au oferte frumoase la pesti ^^ din propria "cultur?"
|
 |
|
|
Am continuat a posta pe acest topic desi acvariul e un cub de 113l cu dimensiuni de 53 cu 54 sau invers  (inaltimea am uitat.o ?i nu g?sesc acum pixul cu ruleta sa masor ^^)pt c? aparatura a fost aceeasi,la inceput si pe?tii.aici avem niste plante aruncate,2gourami,1 sae,3guppy dark/blue/electrique Moscow(e o combina?ie de toate 3 )8 cory si 3 bunocephalusi(preferatii mei). In a2a parte a videoului,ve?i vedea ?i acvariul mic cu puietul de guppy de acum cateva saptamani,acum puii sunt mai maricei,au inceput s? li se coloreze coditele.E filmat din aproape ?i cum se hranesc cu o granula de 2 ori mai mare ca ei,e super dragut. Melcul pomaceea functioneaza pe post de melc asasin fara sa vreau,deoarece vreau sa fac productie de melci pt a hranii bimaculatusii,insa pomaceea mai haleste cate unu odat? pe zi sau la 2 zile.
Filtrul se aude a?a deoarece pe atunci înca avea aer in el.
https://youtu.be/stRUZ_9UxU8
În videourile acestea scapeul e putin diferit,cu Mossul ce nu vrea a mi se prinde,gigantea cam transparenta,dar Mnehhh...pestii au prins un colorit exceptional,pacat ca desi am intentionat sa scot asta in evidenta,nu se prea vede din cauza refractiei luminii de deasupra. Nu au suportat prea mult bimaculstusii sa fie impreuna cu ceilalti gourami,nici chiar cu cory,asa ca a trebuit sa ii las singuri cu sae care mananca cu bimaculatusii din aceeasi oala sa zic asa,pt ca nu au treaba cu el,?i nici cu bunocephalusii.Îl mai vad câteodat? pe sae cu coada ciupita,dar f rar. Am decis sa ii mut,cand africanii mi.au ciopartit un ancistrus clasicmicut,ramanand doar cu unu albino voalat.
Nu ma prea intereseaza prea mult plantele din cel cu ciclide,nu voi ad?uga fertilizabti,lumina bla bla bla,in schimb pestii vor fi în atentia mea.
https://youtu.be/mHrHrEYbSu8
https://youtu.be/lajaGdUhzTM
(Nu mai stiu cum s? bag YouTube video direct]
|
 |
|
|
|
Foarte bune întrebari,poate cele mai bune puse pna acum de un începator:
1:nu dauneaza sa nu ai plante,eu chiar prefer hardscapeurile.
2:Nu trebuie adaptat/montat nimic,daca apa este valurita putij la suprafata e suficient. Baga totusi acum ceva aerare la acvariu pt ciclarea mai rapida.apoi nu mai este nevoie neap?rat.repet: v?lurirea usoara a luciului apei e suficient.
3:da,este de recomandat c? betta-ul sa fie adaugat ultimul,deoarece tinde a se face stapan pe acvariu si de îndata ce sunt pesti noi adaugati,se poate intampla sa ii fugareasca. Intr.un mediu nou,cu pe?ti in el,nu are asa mult tupeu
4: Da,intr.un acvariu nou startat,pestii se pun treptat,pt a nu avea loc o încarcare biologica brusca,mai exact un proces chimic ce duce la a avea amoniu in apa,otrava pt pesti cat si pt oameni(amoniac)
5:nu este necesar,ci doar recomandat în situatiile cand acvariul nu are aerare sau circulatia apei puternica.(valurire)
6. Nu este necesar încalzitor pe perioada ciclarii,îl poti opri ba chiar scoate,va veni vara iar temperatura de la camera sau sufragerie va fi suficienta.
7:eu personal am tinut betta si in acvarii comunitare cu diferite tipuri de pesti, insa am avut mereu grija sa nu ii pun langa pesti ce au instinctiv obiceiul de a ciupi cozile/mustatile altor pesti,cum ar fi barbus tetrazona,ciclide de orice fel(scalari,ramirezi,in niciun caz ciclide africane) dar se înteleg bine cu neoni,sae/ottocinclusi,ancistrusi,cory si majoritatea sanitarilor,zebre, ?i majoritatea ciprinidelor,etc.
Nu recomand a se tine betta cu vivipari tip molly,guppy,platy si în niciun caz cu alti pesti din familia anabantidae ca alti betta,paradise fish,nici chiar gourami caci acestia tind a deveni agresivi pe masura ce cresc.
Nu recomand a se tine betta nici cu creveti,sau alte tipuri de pesti voalati -crevetii ajung hrana,iar de ceilalti pesti voalati s.ar simti intimidat.
Melci doar de marime medie/mare ca pomaceea. Ceilalti ar putea ajunge hrana.
Sunt mandru de actiunile ce le.ai facut pt a avea un acvariu corect pus la punct,in special pt documentarea facuta si pasul de a îti face cont aici.
Ape limpezi
|
 |
|
|
|
Va fi totul ok,daca apa se valureste si nu dai mai mult de 1 data pe zi sa manance. Cantitate mica. Mai ia si 2 cory ?i 1 ancistrus ^^
|
 |
|
|
|
Pt a vedea cum evolueaza treaba cu larvele de libelula ,da.ti comanda de un neon de ?la submers cu 25/30 lei,g?se?ti pe aquariumprest.ro toate culorile ^^
|
 |
|
|
|
Îmi placea mai mult fara plante,ba chiar si cu aglomeratia de pietre
|
 |
|
|
Mult succes ! Chiar ?i amenajarea unor astfel de "g?le?i" necesit? atentie,minutiozitate si mai ales aprobare  ) nu recomand pe bloc
|
 |
|
|
|
Nu marimea,ci faptul ca e un bol
|
 |
|
|
|
|