| Message |
|
|
|
Nu stiu sexarea carasilor sau a hoplourilor/hoploilor?? mie personal imi plac hoplo,recomand sa ii pastrezi toata viata. Initial credeam ca glumesti lafaza cu black moor,insa te pot lamuri 100% ca nu sunt black moor,noi am mai discutat aici pe forum care mai de care,insa black moor raman BLACK pe viata,ce ai cumparat tu black si s.a facut GOLD e doar o malformatie genetica,la cat de umflat e "masculul" acela,tind sa cred ca e ceva balon,plus ca eu il vad femela ^^ (daca gresesc,sa fiu corectat)
Am patit acum cativa ani,exact aceeasi chestie. Am cumparst "black" ce a devenit pestisorul auriu din poveste...ma gandeam uneori sa imi pun si o dorinta,atat de auriu s.a facut. Bine ca am dat doar 5 lei pe el. Moor sunt mai scumpi
|
 |
|
|
|
Media lor de viata,ca si la toti pestii depinde de mai multi factori,mai mult sau mai putin important,in functie de impactul pe care il au asupra fiecarui "individ", precum si in fnctie de organismul fiecaruia.
In medie,un betta traieste cam 2 maxim 3 ani,dar cum spuneam,in functie de ph.ul apei si toxicitatea ei cand el e pui,in functie de alimentatie si bineinteles,un factor ffffffff important la betta,este temperatura,avand o viata scurta,temperatura accelereaza/incetineste metabolismul. O temperatura perfecta pt el ar fi intre 23/25 grade celsius,o temperatura mai mare ii poate scurta viata "vizibil",accelerandu.i metabolismul.sub 21 devenind inconfortabil pt el.
|
 |
|
|
|
Super tare. O alta dovada ca putem si fara sa dam banii ^^
|
 |
|
|
|
Sera galben ^^
|
 |
|
|
|
Cu riscul de a fi inteles gresit sau deloc,vreau sa lamurim odata cu lucrul acesta,pt ca personal,e pt prima data cand aud/vad ca guppy nu isi mananca puii. Mi se pare putin amuzant,avand in vedere ca afimatia asta vine de la unul din legendarii nostri,iar ca sa ma explic,imi spun experienta pe propria piele,apoi o dau in generalitati:
- am achizitionat 1 femela si 3 masculi black moscow,dorindu.mi a ii inmulti dar nu excesiv,intr.un acvariu de25l (de aceea doar 1 femela)usor plantat,acum mediu,partea de mijloc e invadata de christmass moss,moss simplu,egeria,elodeea,etc toate ametecate intr.o linie mediana continua dintr.o laterala in alta a acvariului(sus sunt out.ul filtrelor interne-2- ce bate unul din stanga celalalt din dreapta in luciul apei)
Fauna: 6 cory micuti,1 guppy mixt ratacit venit odata cu niste red jewel cichlid din greseala,1 melc pomaceea cat o moneda de 10 bani si cei 4 blac moscow. Femela a fatat in jur de 30 de pui,dupa care a sarit la 2 zile de la fatare din acvariu,impreuna cu 2 alti masculi. Guppy ramasi : 2 masculi,1 adult black moscow,1 micut mixt si aprox 25 de guppy pui numarati la cateva zile de la sariturile maturilor.
Dupa o luna,mai aveam 14pui. Dupa 2 luni,am ramas cu6. Acum cei 6 au devenit prea mari sa fie inghititi,spun asta pt ca eu inteleg ca selectia naturala se ocupa de ei,apoi melcul ii mananca si asfel eu nu le gasesc cadavrele celor micuti,insa tind sa cred ca au fost mancati de vii. Hrana de tot felul,de la pureci de balta premium la granule pisate speciale pt discus cu astaxanthina,granule pisate ce contin usturoi si spirulina. Intr.adevar,valoarea nutritionala de la mancarea de discus putea fi cam mare pt guppy pui,insa fiind black moscow,am zis sa le ofer ce e mai bun. Sa zicem ca cory au mai ciugulit din ei noaptea cand guppy dorm pe fundul acvariului,sau melcul a mai mancat din cei selectati natural,insa ma indoiesc ca 20 de pui sa se fi dus natural,iar eu sa nu gasesc niciunul pe moarte,ametit,ranitt,mort deja,etc.
Acum vbind la general,am vazut peste tot guppy imputinandu.si numarul prin canibalism,in majortatea cazurilor zic eu in acvarii suprapopulate intr.adevar,insa mie mi se pare absurd a fi atat de sigur ca guppy nu isi mananca puii,chiar si in situatia in care vbim deseori de acvarii supraaglomerate de guppy. Prin urmare,intrebarea este : intr.un acvariu neaglomerat,semi plantat si bine hraniti,isi mananca guppy puii sau nu ??
|
 |
|
|
|
Poti merge pe principiul general,cu cat mai mare cu atat mai bine,deoarece ete mai mult spatiu de depozitare a materialelor fltrante respectiv a bacteriilor benefice. Apoi treuiesa ne uitam la buget,iar apoi la firma.
- Daca ai bani multi ia.ti un eheim cel mai mare pe care ti.l permiti
-daca ai ceva bani ia.ti cel mai mare Jbl pe care ti.l permiti,,mie personal mi se pare alegerea cea mai buna facuta calitate/pret
-daca nu ai bani- SUN SUN mare mare ^^
|
 |
|
|
|
O sa il cam pierzi,daca nu de boala,de baranete. Prin Romania,putini betta ating 2 ani jumate. Daca am avea o poza,poate am sti cum sa te autam
|
 |
|
|
|
Da,cauta tratament pt mouth rot,chiar aici pe forum
|
 |
|
|
|
Ce filtrare,substrat si acvariu ai ? Ce schimburi de apa faci si cum ?
|
 |
|
|
|
Ia un acvariu,cat de mic. Repet,acvariu! Nu bol,nu pahar. Nu mai schimba vreodata apa toata dintr.o data,ci cate 20/30%. Nu da mult? mancare,decat 1 data pe zi cateva bobite,oricat te.ar ruga el sa îl hranesti. Scoate oglinda,nu îl face fericit ci îl tine în garda mereu,masculii betta se bat pana la moarte.
Citeste despre betta,citeste despre apa din acvariu citeste citeste citeste.
|
 |
|
|
|
Mie mi se pare si betta a avea dropsy,sper sa mi se para
|
 |
|
|
|
Aveam noi o vorba in cartier acu 10 ani: "i.am dat de i.au sarit solzii" cu referire la actul sexual ^^
Schimburile de apa ar trebui sa fie de ajuns,insa pt a fi sigur incearca sa citesti ce unguente ai putea folosii
|
 |
|
|
|
E in regula,betta devin extrem de lene?i. ^^
|
 |
|
|
|
E prea devreme pt teste de apa,cu atat mai mult cu cat sunt 6in1.mai asteapta sa se mai stabilizeze bacteriile
|
 |
|
|
|
Daca e cel de la sera,ala galben,e f bun,tre sa tragi cu plamanul ca sa pice apa,s.ar putea sa nu ai cadere mare de la acvariu,eu îl am si e f bun
|
 |
|
|
|
Cu gris in acvariu,ciclare cam nefacuta si filtru mic,tine.te sa ai probleme in viitorul apropiat,dar sa speram ca nu te vei descuraja ^^ eu iti tin pumnii.ape limpezi
|
 |
|
|
|
Eu las Algele de pe pietre sa se depuna,arata mai natural. Si sa moara Veta daca nu ar fi aratat mai bine cu fundal negru ^^
|
 |
|
|
Lemon wrote:Adica vrei si tu familie moderna? Care iubeste curcubeul?
Pot sa incerc o vesnicie, nu pot depasii "concurenta"...daca ma.ntelegi ^^
|
 |
|
|
|
Ii am si eu in varsta de 3/4 luni,s.au albastrit puternic toti,as vrea sa fac doar cu masculi sau doar cu femele,nu vreau sa se împerecheze,pt ca as vrea sa tin mai multe exemplare si daca se creeaza vreo pereche...e grav ^^ am 5,dar as vrea 10/12
|
 |
|
|
|
Superbe denumiri. O sa fac la fel cu ciclidele rosii
|
 |
|
|
|
|