[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Am de donat ceva blyxa japonica didiplis si un fel de echinodorus tenelus dar mai mare ca si dimensiun, zicese ca ar fi Sagittaria subulata dar parca e unpic mai mare. E scoase de fro` 2 zile din bazin, si e pacat de ele. Doritorul le ridica din zona tomis nord
bilti wrote:si mie mi-ar placea niste neoni da nu din aia banali ci Paracheirodon simulans! am si eu un card si cred ca ar da tare bine in acvariul tau.

uite cum arata.

da dar din pacate nu gasim la cta, iar timpu e destul de nefavorabil, si eu imi doresc un card de neoni de genul
rhodostomusi de 2 ori , vezi postu meu de pe pagina cealalta, are razvan tytea, si personal i`am vazuty mai mari decat rhodostomusii
Porcu wrote:....... incearca Barbus titeya, mici, rosii, cuminti .......

E fromosi dar i`am vazut facuti mai mari decat rhodostomusii
sece4u20 wrote:nu stiu de ce va mai obositi sa ii respundeti unui impertinent care va ia la misto. haide-ti sa fim seriosi omul isi bate joc de noi. smilie smilie

eu cred ca totusi e varsta la mijloc
Pai daca te intreb: "crezi ca pestii traiesc in mediu poluat?" banuiesc ca ai sa imi raspunzi ferm ca da ? iti garantez ca nu vei impresiona pe prieteni si pe familie cu un acvariu murdar, poluat, in schimb cu un colt de natura e cu totul altceva.
Rompartel wrote:No amu ma nu fi rau ca la noi nu se scrie cu a la inceput de cuvant ci cu i si am insistat pe asta ca vroiam sa vad daca cineva zice ceva.

Nu sunt rau, nu am facut aluzie de cum se vorbeste la voi, iti ziceam ca daca vrei corectat putem sa te corectam si noi. Si daca ai dat bacul pana acum nu cred ca ai folosit in lucrarea ta cuvinte precum "No ,amu, tapam, o crapat" si as putea continua dar nu are rost. Nu zice nimeni sa nu le folosesti, dar ma repet, uita-te in gradina ta si nu a vecinului.

Rompartel wrote:Nu stiu daca numara cineva pestii care mor in fiecare lac presupun ca nu doar nimeni nui tampit.

Chiar imi pare rau ca nu ai inteles mesajul in fine nu conteaza
Rompartel wrote:O alta intrebare mai am plumbul e toxic in apa? am niste tevi in beci si vreau sa fac un fel de .. nu stiu cum sai zic.. un fel de apa scapin dala si vreu sa fac asa o manevra gen mediu poluat si inloc de plante sa am tevi si fiere si dalea in apa asa sa atrag atentia cum se zice ca nu e bine sa tapam mizerie in apele nostre.

Pai tu vrei un apa scapin cum nu vrea nimeni ?....si inafara de tine, cine crezi ca il va vedea? . Mai degraba ia o camera foto, mergi pe malul lacului, si fa multe poze, pe care le postezi eventual pe un blog , sau pe forumuri de genul. In loc sa faci un mediu propice pentru niste vietuitoare tu vrei sa faci contrariul. Ma rog fiecare cu piticii lui. Inteleg ca in loc de pesti vei folosii scheleti si alte nebunii?

Din pura curiozitate, apropos de cele de mai sus cati ani ai?
donez pe constanta blyxa, si ceva Sagittaria subulata un fel de echinodorus tenellus unpic mai mare
cu umilele mele cunostinte de fuotosop va pot ajuta cu toate pozele traduse, daca e problema. am vazut ca la mai toate au ramas pozele in eng
Alex.B wrote: Pai asa mi veni mie. Vreau poze adevarate musai pana in mai, mai exact 31 mai.

deci am aflat data de reset al acvariului ) sau chiar asa, aac?
Rompartel wrote:Anteleg ce zici da nu aveam de unde sa stiu toate astea nu?
Io am antrebat pe ala ce si cum si el a zis sa-i bag an apa si gata.

Rompartel am eu impresia la fel ca mihai ca tu ne cam iei la misto. Oamenii care au scris articolele acelea cu xxcentrimetrii pe anume specie, stiu ei ce zic. Legat de lacurile care nu a stat nimeni sa le cicleze ....cum e? au murit pestii? Si zici ca nu sta nimeni sa numere cati litrii sunt pe coada de peste ....dar pestii care mor datorita "selectiei naturale" ii numara cineva? tu in acvariu vrei sa "copiezi" un mediu natural, atunci va trebui sa creezi cat de cat conditiile naturale, implicit sa faci apa la anumite proprietati ca un lac. Acum ca din pacate ti-au murit toti pestii poate realizezi ca ai inceput gresit. Si trebuie sa iti pui unpic in ordine cam ce vrei sa faci cu acvariul tau, daca nu vei sacrifica o gramada de pesti, si e pacat de sufletele lor in primul rand apoi de banii tai si eventual nervii nostrii

Vezi Inceputul, primul acvariu
Restul poate le-ai citit poate nu, sunt chestii importante care au fost scrise de oameni carora le pasa de fiintele din bazin si vor sa clarifice unpic lucrurile incepatorilor, de altfel cum am fost fiecare.

Una peste alta, iti recomand sa o lasi mai moale cu mistourile. Noi ajutam, dar in momentul in care suntem luati peste picior cu fraze de genul:
Rompartel wrote:Cum sa renunt la ei? n-am cui sa-i dau... sai tap in buda?
pare ca le mere bine se tot joca cu neoni ii tat alearga sii ciupesc de coda asa ca cum sar juca.

Rompartel wrote:de ce nus compatibili? adica la mine se bat nu se joaca?

Rompartel wrote:... Las ca mere si asa ca dora nu sta nime sa cicleze lacurile de undes pesti astia nu si nici sa vaza cat peste e pe litru de apa.

Rompartel wrote:Pai pestii o crapat mai sunt cativa neoni da si aia par sa se duca nu renunt la acvaristica de ce sa renunt voi vati nascut toti cu pestelen mana?

atunci noi ne suparam si de obicei il excpludem pe cel in cauza.

Iar daca tot ai chef de corecturi ,gramatical nu stau sa iti iau toate raspunsurile sa iti arat fiecare greseala. Nu suntem forumul academiei nationale o parte din greseli le toleram, nu suferim de un limbaj 100% corect atata timp cat poti sa intelegi mesajul. In alta ordine de idei iti aduc aminte ca nu suntem un forum local ci national, iar la noi nu exista accent / regionalisme. Personal e prima oara cand aud fraza sa ii tap in buda. Asa ca iti recomand sa te uiti in gradina ta decat a vecinului, iar ca si info in general persoanele care scriu cu â din a la inceputul propozitiei sunt oameni de o anumita varsta care au prins vremea lu raposatu` ca atunci ...asa se scria. Nu e o constatare numai pe acvariu.ro iti zic pentru ca se intampla pe majoritatea forumurilor din romania

Cu respect
Ciprian
vinde incalzitoru si ce mai ai de vandut si cauta un DSLR la mana a 2-a cu cadre putine . Gasesti in jur de 10 mil cu obiectiv de kit, si iti faci treaba de nu e adevarat ...dupe ....inca un motiv in plus sa investesti bani in altceva )
microrazbore nu vrei ma? ca am in nano si asa ma bate gandu sa il desfiintez =)) si stii care e cea mai mare frumuste ca la tine nu au sa se ascunda . Eu da de rummy ziceam, sunt criminali , e zi ce trece ma minunez de ei si ma incanta, iar acum de cand am noul setup se duc pana in fundul bazinului, si chiar realizezi adancimea lui ....
Ai putea totusi sa incerci cu niste scalari, ca daca pt discusi iti luai ban, la scalari poate mai ai scapare.

observ ca te-a luat iar boala ...ai inceput sa intrii si seara pe forum ...e clar ...nu mai ai scapare...in urmatoarele luni dupa ce scapi de ale tale cu siguranta iti vei face acvariu mare, deci parerea mea e sa nu il dai p`alalalt
in camera in care ai bazinul ai temperatura mai mica de 24 grade? daca nu personal nu vad rolul incalzitorului ca n-ai discusi acolo , si iti mai ocupa si ala loc degeaba. Poti muta drop-checker-ul in locul lui si mai castigi unpic de spatiu. Apoi difuzorul bagat dupa buturuga in spate. Astea sunt fixurile mele personale, urasc sa se vada echipamentele parca strica tot aranjamentul ) In rest plantele arata super ca si aranjamentul da nu stiu daca am mai mentionat in paginile anterioare )
popey wrote:
Mersi de sfat in privinta reductorului Alex, imi place enorm ce am vazut la REEF, am fost de cateva ori acolo,am luat in general plante, dar 4 milioane ( sau 400 ron) mi se pare exagerat pentru un reductor, eu stiu ca vrei sa faci reclama, dar nu sunt eu ala care nu are ce face cu banii, ii respect pe cei de acolo, au realizat multe, dar nu ma pot ridica la nivelul lor in momentul de fata . Desi daca vreau ( SI VREAU ) sa am un acvariu ca "ala din poze" cum zice fimiu de 8 ani, trebuie, in afara de pasiune si bani. Pasiunea o am, banii vin mai greu ... dar toate la timpul lor... se rezolva... noi sa fim snatosi.

Salveaza undeva postul asta,sa il ai mai tarziu pentru ca cu siguranta daca intrii pe linia plantatelor, tot la reductor de firma vei ajunge fie ca e luat de la reef sau de la alt pestshop romanesc sau de la superchina prin ebay. Bag mana in foc pana la gat si ma intind pana la varfu celeilalte maini e o chestiune de timp. Ai sa vezi cum ai sa incepi sa iti pui bani separat de care vei sti doar tu si iti vei cumpara anumite chestii. Ai sa vezi . Treaba cu acvaristica , la plantate cel putin e ca gluma aia "Nu te baga in lumea drogurilor ....si asa suntem prea multi" .

popey wrote:
pc.ciprian wrote:popey de ce nu incerci cu 2 sticle de 2l puse in paralel? si ai doza dubla? macar e mai sigura decat una de 5L

pffuuuiiiiiiiiiii, ori eu nu am fost explicit, ori tu nu ai inteles ce vreau......
NU imi trebuie doza dubla, imi trebuie durata de emisie co2 mai lunga. Speram ca , prin marirea cantitatii de compozitie, sa rezolv ( cu ajutorul vostru ) problema asta .

Nu intelesesem daca tu vrei debit mai mare sau durata mai lunga. Experienta mea cu bomba de co2 consta in cateva zile la un nano dupa care m-am enervat si am aruncat-o pe geam ....in adev sens al cuvantului . Dar iti zic sincer ca din cati stiu cu bomba nu am auzit pe nimeni sa tina mai mult de 2-3 sapt. Eu ma refeream strict la debit.

Cat despre reef, in completarea lui Alex, comparativ cu alte petshopuri , aici gasesti oameni acvaristi care intradevar stiu acvaristica si care iti pot recomanda chestii pentru nivelul tau , nu de genul ia substrat d-asta ca ai sa cresti pomu cu merele de aur din el sau filtru d-asta sau alte balarii de genu cum multi din noi stim ce se intampla pe la petshopuri.Sunt oameni care pe langa vanzatori pe viitor daca te abonezi acolo cu siguranta iti vor deveni cunostinte/amici/prieteni si vei primi tot suportul necesar. Legat de reductorul de la aquamedic alex banuiesc ca ti-l recomanda pentru pretul mic si raportul pret/calitate extrem de bun. Folosesc un reductor de genu si sunt foarte multumit.
popey de ce nu incerci cu 2 sticle de 2l puse in paralel? si ai doza dubla? macar e mai sigura decat una de 5L
popey wrote:Pfuaaaa, la asta cu rezistenta sticlei nu m-am gandit. Alex, pana fac rost de bani pentru reductor, ma chinui cu bomba si caut si io solutii . (apropo, am gasit sa umplu butelia in Calarasi , am umplut-o deja ) .
1. Bun, dar in cazul in care as gasi un recipient rezistent la presiune , de capacitate mai mare, ce s-ar putea intampla ? Nu ma gandesc decat ca ar putea fi prea mult co2, as vrea sa imi spuneti daca am sau nu dreptate .
2.Si inca ceva, eu am bomba de 2 litri, merge ff bine, am o bula/sec., merge si noaptea ca am ph-ul cam mare, dar pana acum am mai pus eu mana pe sticla si nu mi s-a parut ca fi prea umflata, deci ce presiune sa faca acolo incat sa sara pe perete? poate doar in cazul in care se infunda ?!

1:
pc.ciprian wrote:.....Dar rezultatul in principiu va fi mai multa fermentatie, implicit presiune mai mare. Adica nu vei avea durata mai lunga la bomba ci o presiune mai mare . ...

Da. mai mult co2, presiune mai mare. Daca vei reusi sa stabilizezi cumva presiunea respectiva, atunci poate va fi oarecum de durata, daca asta e problema

2. In principiu nu are de ce sa se infunde . Incearca sa faci 2 bombe legate in paralel cu un T si dublezi cantitatea de co2 , mi se pare cea mai rapida si mai ieftina solutie pana gasesti reductor. Incearca sa dai niste telefoane pe la ceva fabrici de co2 ceva statii de incarcare, vezi pe la vanzari, ca poate gasesti ceva mai ieftin.
mi se pare ca a mai discutat cineva pe undeva, iar bidonu de 5L e de apa plata, si nu ar rezista. Stiu persoane care au incercat in extinctoare si alte nebunii. Dar rezultatul in principiu va fi mai multa fermentatie, implicit presiune mai mare. Adica nu vei avea durata mai lunga la bomba ci o presiune mai mare . Personal nu am icnercat, ca nu`mi place sa varuiesc asa ca am trecut pe butelie. Pt inceput butelie oxigen, reductor de bere ...asa lejer
lasa ca vezi maine sau cand reusesti sa ajungi la mine ce pesti sa iti iei
Salut incearca sa treci si tu pe la introducere, sa stim si noi cu cine vorbim, de unde e, si cam ce isi doreste de la noi

cat despre intrebarile tale, nu am experienta necesara in cresterea scalarilor sa te pot ajuta

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: