| Message |
|
|
alber wrote:Melci vei avea si in continuare. Ca sa-i raresti, da mai putina mancare pestilor. Si baga CO2. Un ph mai mic, ii va afecta ca numar.
De dracii aia mici nici cu intoxicatie de co2 nu scapi cand omori toate vietatile din bazin. Ideea e , si s-a mai discutat aici si anume :
Sandu wrote:Primii mei locatari au fost melcii: Nu are sens sa curatati plantele de melci, mai bine puneti voi melcii cu mana voastra. Melcii nu sunt daunatori. Ei sunt semn ca acvariul vostru este dezechilibrat atunci cand aveti prea multi. Astea sunt principii ce mi-au guvernat acvaristica. Physa este un melc deosebit. ..nu mai fugiti de el.
Sandu wrote:Aparitia unei suprapopulari cu melci in general, mai ales in acvariile mici este o dovada de prea multa incarcatura biologica...au cu ce sa se hraneasca prolifereaza...nu au: behaie Melci se vor rari intr-un acvariu echilibrat si vor ajunge la un numar optim uneori ajutati si de tine ...dar de disparut nu dispar decat atunci cand conditiile sunt improprii vieti...ori daca nu sunt bune pentru ei nu vor fi cu siguranta nici pentru pesti/plante.
Din paragrafele astea 2 poate intelegi ceva. Eu personal cand erau multi melci ii mai tineam sub control la schimburile de apa, aspiram tot de pe geamuri, si pietre, pentru ca eu nu aspir substratu
le: un articol care ti-l recomand sa il citesti, chiar daca nu ai ada vei intelege anumite lucruri in acvariile plantate
|
 |
|
|
nenea pomi nu ma pot abtine, dar ce plantat ar merge acolo , vaaaaaai vai vai vai vai , superb  oricum , si cu ciclide sunt curios cum o sa iasa final, abea astept sa ne tii la curent
auzi da sincer zi, cum stateai la prima umplere? cum iti era inima? 
|
 |
|
|
eu zic ca totusi arata acceptabil plantele tale, cat despre gazon da, se planteaza cu multa rabdare ...arunca un ochi aici cum crezi ca am plantat eu hc-ul ala, si am ditamai tarlaua de gazon. Si blixa arata ok sa stii, nici nu se face mai inalta, eventual mai deasa nu stiu exact ce vrei tu de la ea  ai rabdare cu plantele , asta e cel mai important
|
 |
|
|
|
ia baga tu o pza cu acvariu sa vedem cum arata plantele, eventual si niste cadre pe fiecare planta cu probleme
|
 |
|
|
|
vad ca`i merge la tzepos, bravos
|
 |
|
|
Felicitari ai pearling  da, are legatura cu schimbul de apa,si inseamna ca le merge bine la plante, nu ai de ce sa te sperii, in general se stie ca apa de la robinet are ceva cantitati de co2, din cate stiu si eu si atunci plantele incep sa perleze
|
 |
|
|
Vand filtrul din titlu, pentru ca stiti foarte bine m-am trezit cu ceva apa pe jos . Filtrul este in functionare de cca 3 ore in baie dupa ce l-am curatat calumea si am facut cum zice aici . Merge fara nici o problema, nu are nici o picatura pe langa el. Eu nu il mai folosesc pentru ca intre timp mi-am luat un jbl cristalprofi 1500. Filtrul vine cu materiale filtrante, spraybar, iar coturile de tur-retur JBL sau tetratec, pentru ca pot face rost. Vine FARA furtune. In plus are 2 bureti de la jbl pentru ca eu aveam 2 sertare cu siporax.
Se poate ridica din constanta, Il pot aduce la bucuresti pentru ca am drumuri o data pe luna sau chiar de 2 ori pe luna uneori. Il trimit in tara prin curier sau posta romana cu ramburs, sau plata online pe card pentru a nu se mai da bani la transportatori si pe ramburs.
Pretul este de 300ron , (pentru sceptici legat de ce ziceam cu plata online, pentru a preveni eventualele discutii) nu stau sa fac "manevre" sau sa dau tepe pentru 300ron. Daca as fi vrut sa fac magarii nu mai mentionam ca a avut probleme, nu imi sta in fire, cei ce ma cunosc pot confirma.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Val wrote:
-Prea putin O2? Incaerca sa oxigenezi un pic apa aia. Noi in plantate bagam CO2 fara grija la O2 pentru ca plantele oxigeneaza apa pentru noi. Daca insa, dintr-un motiv sau altul, plantele nu isi mai fac treaba (adica merg prost), atunci ciu-ciu oxigen. Si combinatia mult CO2 + putin O2 e naspa pentru orice fiinta vie. Agita un pic suprafata apei sau baga o pompa ca n-o sa se intample nimic grav. Doar o sa schimbi butelia de CO2 mai des, cel mult.
Asta sa zicem ca nu ar fi o problema, dar atata timp cat am oxigenare in apa, nu scoate co2`u, aici nu gasesc eu logica si ma incurc
Val wrote:-Alte gaze toxice? Ceilalti pesti cum o duc? Niste schimburi de apa mici (ca sa nu stresezi pestii) dar mai dese (ca sa elimini toxinele) ar fi binevenite.
Nu am probleme, ceilalti sunt chiar ok,
Val wrote:-TDS prea mare? Stiu ca ai un kh mic, dar Gh-ul cam cat e? Cel-al-carui-nume-nu-se-poate-rosti  zice ca un TDS nepotrivit e chiar ceva cu care organismul pestilor se obisnuieste foarte greu si e adesea confundat cu socul de pH sau intoxicatia cu CO2.
Gh 5-6 acum am facut un test. cat despre ttds nu stiu sa iti zic
Val wrote:-Altceva legat de chimia apei, prea discret ca sa imi vina mie in cap acum....
eu ma mai gandesc la pietre, dar nu cred ca ar influenta cumva
Val wrote:-Ceva legat de ceilalti locatati ai bazinului. Scalarii devin frustrati daca ai in acelasi bazin pesti agitati, sau care ii musca de inotatoare fie si in joaca (Guppi, Tetrazona... stiu ca nu e cazul, doar dau exemple).
Momentan vad ca ii cam streseaza rhodostomusii pe scalari se iau de cozile lor, dar asta si ca sunt infometati zic eu
Val wrote:Cam atat imi vine in cap acum la repezeala.
Stai cu ochii pe ei un timp poate vezi ce se intampla exact.
Pai crezi ca am altceva mai bun de facut?  )
Toate cele bune.
|
 |
|
|
|
avem scalari la apa, momentan vad ca tot nu le place, sa vedem in urmatoarele 2 zile cum se comporta si cum se acomodeaza.
|
 |
|
|
|
pai incearca sa tragi zona aia de nisip/pietris cu un furtun si ai rezolvat problema. Eu cred ca e plumb si nu fier, nu stiu , nu sunt in masura, las pe cei ce cunosc. Solutie ar fi sa tragi ti-am zis ca si cum ai aspira substratu
|
 |
|
|
pff repede el sa se ia de geamu murdar, supara-ma ca iti razui jegu in photoshop  )
Oto ii am de mult, luati tot din buc la fel ca rhodostomusii
Michrantemum stiu ca mai avea razvan, dar nu intr`o stare foarte ok. Asa alber a zis ca are el la indemana, si daca tot eram in bucuresti am zis sa nu incerc. Oricum pana la varianta finala a bazinului mai e cale lunga. H.C nu chiar nu gasesti in cta, iar la tine cu utricularia a fost oarecum o minune, daca imi ziceai cu ceva zile inainte ti`o luam eu si o bagam in "depozit"
|
 |
|
|
o hydra, asta era si ideea la poza  nu imi fac probleme, dispar de la sine , am mai avut
|
 |
|
|
din pacate babies au fost papati cred sau au decedat, sincer nici nu am avut timp sa ma ocup, la urmatorii pui vreau sa iau o fatatoare din aceea de plasa foarte fina si sa ii tin in acelasi bazin, Momentan nano-ul pe langa casuta de microrazbore este si depozit de plante, aici imi salvez parvula in cazul in care hc-ul nu vrea nici de data asta nu vrea sa mearga
Cam asa arata.
Sincer am reusit sa salvez un pui, am in ei un nou mascul feroce ...astept si urmatrii.
|
 |
|
|
|
pana sa se posteze deja s-au dat, s-a terminat stocu
|
 |
|
|
Eeeei bine da, l-am resetat(doar hardscape-ul) substratul e acelasi, mai putin cel alb care l-am scos. Aquasoilul rezista si nu se "topeste" nu se face mocirla atunci cand umblii in el. E drept ca atunci cand am turnat apa in el, nu vedeai 5cm adancime, dar dupa 3 zile, s-a limpezit, iar dupa alte 2 zile, dupa cum se vede si mai jos apa e cristal. Stiu ca unii din voi sunt curiosi ce mi-a mai iesit din manutele-astea doua , asa ca va arat acum ....si probabil urmatoarea va fi peste fro luna si ceva doua.
Ei bine bazinul in momentul de fata, la 2 zile dupa setare completa , aranjat plantele si toate cele arata cam asa ...
Pentru carcotasi, echipamentele sunt scoase in Photoshop , ca mi-e greu sa le scot si dupa sa le pun la loc
A se observa culoarea drop-checkerului  si da , este cu apa kh 4 teoretic ph-ul ar fi undeva la 6, sub 6 ceva de genul  dar de maine voi micsora cantitatea atat cat voi putea tine 6 cai frumosi...pardon ...scalari
Stiind ca ma vor lovi ceva blesteme si porunci faraonice am lasat, bagata la neveu, cat sa isi arate frumusetea mai tarziu ...binecunoscuta ....
Deci momentan am scapat si de ban si de blesteme
Cam asta ar fi setup-ul ...si pentru ca nu am mai fotografiat de muuuuult timp acvariul asa cum trebuie, am vazut ca lumea pe aici o face, ma simteam dator si ete si cateva cadre de la mine ....sper sa va placa
Am uitat sa mentionez, am noi achizitii in acvariu si anume:
Pogostemon Helfieri, la teste
Hemianthus Calithricoides cuba
Hemianhus Michrantemoides
Pentru care vreau sa ii multumesc lui alber si
Echinodorus Tenellus pentru care vreau sa ii multumesc lui Sandu
|
 |
|
|
snakefishmike wrote:Da-le ph 6-6,5 si iti vor multumi
Pai acum , in mom de fata am 6, si inainte nu rezistau, adica stateau apatici la suprafata de multe ori Se poate sa fie ca erau mai mici, si nu le placea cantitatea de co2? Daca o duc in 6.5 se poate sa reziste, iar la raportu asta ar trebui sa fie foarte ok si plantele , cam orice specie
|
 |
|
|
snakefishmike wrote:Mama si ce echinodorusi frumosi se mai gasesc pe la mama lor p-acolo prin amazon , ce frumusete de planta e victoria amazonica si cita pistia e p-acolo ... si tu te plingi de plante putin pretentioase ?
Sa vezi ce eriocauloni le bag eu in setup vai vai vai
Sau sa va intreb altfel ... un ph recomandat? Colegul sergiu tinea 5.5 in setupul ala frumos cu discusi, dar kh1 gh 1-2. Eu am kh4 gh vreo 8 parca. Nu reusesc sa fac un raport bun, dar cred ca voi reusi doar cu ei in bazin si va voi tine la curent.
|
 |
|
|
tocmai ce iti scriam un pm  aia e, ca eu am boala cu co2`u  adica in mom de fata la un kh4 am ph in jur de 6 chiar sub. Si dupa test jbl si dupa drop checker ...e un galben de toata frumusetea
|
 |
|
|
Va prezentam acum ceva saptamani ca mi-am luat scalari ...fake altum mai exact, varianta aia frumoasa de se gasea acum ceva timp pe toate strazile iar acum mai deloc. ma rod, ideea e ca i-am scos , pentru ca ii chinuiam cu cantitatea mea de co2. Mai tot timpul stateau cu botu la suprafata, poate si unde erau mai mici. Acum stau intr-un alt bazin din casa, cu discusi (da stiu ca nu e o combinatie buna, nu dati cu parul, dar nu e o chestie vitala, chiar nu s-au omorat intre ei si nici boala nu au dat .....inca).Faza e ca imi plac ....MULT, dar plantele mele imi place SI MAI MULT. As vrea sa impac si capra si varza dar nu stiu cum. Voi cei care aveti scalari, si aveti si plantat cu plante semi-dificile ce vor anumite conditii si anumite cantitati de co2, sau va doriti sa creasca destul de rapid., sau ma rog ati avut cum ati reusit sa ii impacati pe aman2? sau sunt eu prea cu capu si bag prea mult co2? Sa o fi luat pe urmele lui Val, sa nu reusesc sa mai tin nimic in viata in bazin  oare urmeaza emersele?
Orice sfat, orice experienta e mai mult decat binevenita, chiar am nevoie de ceva ajutor sa stiu si eu ce fac, le gasesc alta casa, las co2`u mai mic 
|
 |
|
|