[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
narcis wrote:Mai gasesti la dedeman niste robineti de gradina mai ieftini, pe la 5 lei. Stiu ca se folosesc cu succes in acvaristica, de multi ani.

La 25mm, ma indoi'.

Am vazut si eu cacaturile de gradina de la dedeomu' si brico.
Cine vrea sa isi asume riscuri cu variante de 16mm la trei leu robinetu, sa foloseasca. Io' (NU)

LE: Am avut la BA de 3 lei. Robinetu' so' colmatat in 2 luni. (si dupa doua luni, iar)

Daca aia de la Eheim, pretind ~80 da' euro/4007410, stiu ei de ce.

LLE: aia de 16/22, vor fi Eheim.
De aici deductia: pentru "out" merg cu aproximativ aceleasi scule, pe 16.

Multumesc inca o tura.

O sa "iau" un robinet in plus la fiecare set sa am garnituri.

Off topic: carota si ghidajul: tot nu le doriti inapoi?
Aha! aia nu am vazut.

Sistemul este pe 25 ori 32mm ?
Multumesc!

Cum se face decuplarea intre cei doi rubineti' ?
Sunt anumiti smecheri pe aici, care au deja.....

Ideea este ca nu gasesc in RO, rubinetii' cu decuplare rapida: Eheim 4007410. (aia de 25/34mm)

Sa merg' pe varianta de comanda in extern? (import)

Ceva idei/sugestii referitoare la achizitionarea din spatiul tarii nostre?

LEdit: Nu as face import, in ideea sa nu modific balanta comerciala a Romaniei. (Ca tot se lauda astia ca: avem' crestere economica)
Exact: nu mai sunt interesati de donatii....... (merge bine la toata lumea' si iau toti sisteme complete cu livrare la usa)

________________________________________________________________________________________

Am si eu 20+ Kg de piatra "moarta" in stoc. (de donat)

Daca o vrea cineva, o si aduc pe ruta Constanta - Bucuresti, cand am deplasare. (catre Buc: 1/saptamana, catre Ct: 4/ saptamana)

Exclus combinatori.

Felicitari pentru aspectul bazinului!

Subscriu si eu pentru lemn.
Minunat!

Din oarece eroare, comanda de un burete 50x50x5cm si 10kile spartura lava, a fost dublata. (ramane spartura sa bag si in bazinul de la WC)

Desfac maine canistra si mai adaug materiale.

Treaba in galeata, ar trebui sa fie:

- 6Cm burete 20ppi pe fund.
- 3L Seachem Matrix
- 3L Eheim SubstratPro
- 10+ L spartura de roca vulcanica (cat drac' o intra)

Cu intrarea canistrei in casa, a fost simpla treaba.

LE: util si misto rubinetu dupe fundu canistrei.
Pana la urma a aparut o problema la comanda de spartura de lava.....

Am fost la "dilar" si am luat burete de 20ppi 50x50x3, trei litrii de Matrix (atat a fost momentan) si un litru de Zeolit.

Nu stiu cat de viteaz este zeolitu asta. (pentru un litru, nici nu conteaza, merg pe diversitate )

Din buretele de 50x50, au iesit doua bucati rotunde pentru canistra.

Am bagat alea' de mai sus si am acoperit cu ceramice. (pana aduce dilaru' spartura de lava)

Mai bag o doza (sunt uscat) si bag canistra in casa. (am facut spalarea si ansamblarea la atelier)

Sa vad si bucuria doamnei doctor cand o vedea galeata pe "dusumea"..... (nu am loc in stand de canistra)
Condoleante.

Hai sa vedem si ceva poze la bazin.
In realitate, nu sunt buretii de vase: clasici. (aia facuti din burete/doua tipuri de bureti lipiti)

Sunt astia:

image

Sunt de acord ca: daca ar fi un sump/canistra de "doi ton" (ca greutatea lu' volga) poate ar fi fost eficienti la un bazin mai mic ca sumpul/canistra.

Oricum, un litru de Eheim substrat pro, este sigur mai eficient decat 30L de: buretii respectivi.

Am microscopul la dispozitie... asta: nu imi da iluzie optica.

A mai fost unul cu: Fluid Bed Filter for Sumps.... (pa' iutub)

Ca orice chestie ieftina si mantuitoare intru' problema filtrarii, a avut si adepti.

Nu este interesanta ideea.

Am vazut la microscop, porozitatea buretilor si a sparturii de lava..... (de aici decizia)

Mai buna porozitate decat buretii de farfurii, o au paiele de baut sucuri. (Serios, tot la microscop vazut)
Nu mai experimentez. (din motive de bun simt referitor la porozitatea buretilor de farfurii)

Bag 5Cm de burete 30ppi la intrare/fundul canistrei si spartura de lava pana sus.

Canistra a venit cu o fata de perna' ca si sac pentru materiale. (pacat sa nu o folosesc)

Sunt deja comandate materialele.
Din pacate, la tine: este o cauza pierduta.

Seaca, bazinul si fa o decontaminare.

(pare' rau la mine) sa scriu asta... (alta varianta nu exista)

Bine ai venit pe forum! (sorry, NO sorry)

Da!

Comparativ cu pretul buretilor de 20-30PPI, sunt aproape gratis astia de farfurii.

Pana la urma, de ce sa nu incerc?

Oricum am sumpul intern bine utilat.... si ma "rezolva" o perioada.

Prin urmare: Hai sa experimentam ! (bag doar bureti de farfurii si vedem ce iese)
Revenind la filtrare:

Ideea cu buretii, nu este rea.

Intre ceramice si bureti ca volume identice, clar aleg buretii pentru ca au o capacitate mai mare de colonizare si retentie.

Mi se pare gresita ideea ca buretii ar fi strict pentru filtrare mecanica.

(Paradigma cred ca a aparut datorita utilizarii buretilor ca prim material in sumpuri si canistre.)

Varianta cu buretii de bucatarie, cade logic.

In volumul in care ar trebui pusi buretii aia de spalat farfurii, buretii de 10PPI sunt mult mai potriviti ca densitate.

20PPI ar trebui sa ofere o densitate cu ~ 50% mai buna decat 10PPI. (colonizare si retentie de cacut, sporite)

Ori la volumul "ditamai" caldarii, se poate merge doar cu bureti de 20 si 30 PPI.

Aceasta "teorie" o consider doar in cazul particular. (ditamai canistra)

Este clar ca trebuie material filtrant (bio) de calitate la canistre mici, datorita extensiei de "suprafata" pe care o poate oferi un material poros, comparativ cu un burete)

Are cineva Eheim substrat pro, la filtrarea pentru testoase? (la cate deseuri produc astia mici, este ca si cum as avea testoase)

Asa ca: De ce sa nu bag doar bureti?

LE: se pare ca mai bag 4-500 si in bureti.

La ce cantitate am nevoie, ar trebui sa ma fac dealer de bureti. (angrosist, pe vremuri)

Acum: 6 doze de incalzire, se considera moderat. ( nu? )

Nu as scrie despre ce inseamna intens la noi in provincie.

(a se citi: Nu scriem de galeti ca in VS)
Cenzurat: mo' inhibat la **la si perceptii denaturate.

Adica: mo' taiat - si de la **la si de la gura.....
_____________________________________________________-

In realitate, nu consum din cele de mai sus. Imi ajunge alcoolul moderat.

Dar astea cu viciile curente, sunt mai funny decat glumele si dependentele lu' Bula.
SURPRIZA !

A ajuns canistra programata sa ajunga peste 15-30 Zile.

cum cash-outu` era programat peste doaua saptamani, (cenzurat mai putine curve si droguri in vama, week-endu' asta.

image

image

Am vorbit la Cluj.

O verificat domnul de acolo si a confirmat ca vine cu furtune si tevile de in/out.

( @Lucian Jitaru: merci de pont. La Hornbach este 1250.

Nu este pe stoc si ar veni intr-o luna.

Acum pare logica treaba cu reducerea de ~500 lei adoptata. )

Oricum, am comandat la Cluj si vine intre 2-4 saptamani.

Un sfat in legatura cu ceva "spartura de roca vulcanica" are cineva? Sa iau tot de la Cluj?

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: