[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Am banuit de la foto anterioara ca exista si pisica.

Dimineata, verifica la colturile inferioare a mobilei, daca exista deformari semnificative. (pe parchet)

Se si observa 17-18 galeti bagate acolo.
Nu este problema daca ai o inclinare de cativa mm.

Am un bazin de (160L) 100cm care are o diferenta de nivel ~10mm. (de la stanga la dreapta).
Cazul doi: stand metalic din rectangulara 40/20 unde sunt cateva bazine: apare o diferenta tot cam de 1cm din fata in spate in cazul unui rio de 240.

Asa ca: nu ar fi nici un fel de problema. Sunt convins ca daca se umple bazinul, se aseaza "treaba".

L.e. tot neopren de gimnastica din Dechatlon am si eu sub "juwelu" de 240 (se pare ca nu ar fi indicat)

Am vazut compilatia de ceva vreme.

Dar am presupus ca este facuta de autor, exact in scopul monetizarii. (considerand ca era si o firma in spate)

Acum, o sa le taie "clipu".... dar monetizarea, a fost facuta.

Off topic: exact de 170CM am eu standul metalic. (si o nevoie de upgrade in viitorul apropiat)
Melci... Bleah! Abia am scapat de sutele din aia comunitari.

Merge sa incerc oleaca de harlet (inima lu' Stalin) prin santuri sa gasesc rame. (desi am la dipozitie o cuva/rampa de compost de fro' 200M cubi plina cu balegar de cal si magar...)

Legat de hrana, am doi copii.... Sa ii trimet' la cersit ca nu am bani de mancare ori nu "fac rost"? (de ce am mai bagat vietuitoarele in casa daca tot nu am ce sa le dau de halit? )

A se citi: a fost o retorica hazlie.

Revenind:

Dupa ce mai cresc animalele, (peste un an de varsta) incerc si hranire cu rame. (momentan, nu mananca asa/atat de mult incat sa fie o buba' costul hranirii)

Nescaiva boabe de dieta, (HPM Virbac) ar trebui incercate... (sa fac si reclama)

Guppy, inca nu am la frecventa cu care halesc astia. @Mirciulica: nu o sa am de donat. (nevar) Practic: am nevoie de toti aia mari.

L.Edit: cand am scris ca: mannca "astia" 3 varietati de hikari, am fost modest. (halesc 4 varietati).
Se gaseste "unu" pilos sa sopteasca la lideru' de sindicat un premiu pentru mine: Ban o luna, ori permanent.

L.E. Un ban moca, pica bine. (sunt ceva cheltuieli cu ochiosii astia..... Manca' 3 varietati de Hikari)
Spam in topic:

Sumpu' merge bine si nu am avut probleme (pana acum).

Gaura de "ovarflou" este utila si necesara. (dupa ce se goleste/reumple sumpul din motive de mentenanta, apare buba impingerii apei pe un furtun care comprima aer.... aici, evacuarea de supraplin, este necesara)

Este drept ca a fost mascat si nu am facut anul asta, paludarium/buruieni crescute deaspra.
Acuma, ce sa zic? (de filtrare biologica)

Am mai comandat 5L de Eheim Substrat PRO. (gasesc ce sa fac cu el.... nu ramane uscat)

OFF Topic in propriul....
Am avut "bolborositori" XL cu o teava de plastic in interior gaurita (mutiplu) si capatul de jos, infundat tot cu burete. (pa' experience 150 care este o basina la "sorbit" fata de 2080)
Adaptarea la dimensiunea tevii de IN: banda izolatoare pe teava.... si asa intra fortat teava in tzava.

Cand se "subtia" buretele, stiam ca trebuie curatat.

Pe scurt: infunda gaura de jos cu un burete. Dar tot este bine sa pui "inteicu" ca are deja grilaj.

LE: Dealtfel am si acum doua prefiltre Eheim, bagate/adaptate tot cu banda izolatoare la tevile de IN.
Buna seara! @Fadds

As scrie ceva de precizari:

1: Nu doresc sa contest perceptiile dumneavoastra referitoare la utilizarea "buretilor alora" ca si mediu de colonizare. (am doar optiunea de a afirma: nu sunt de acord, personal)
2: Nu afirm ori sustin ca (buretii aia) ar fi nepotriviti ca si substitut al materialelor "biologice". (pentru cei ce vor sa experimenteze, fara referinta si afirma: rezultate ochiometrice)
3: Am verificat cu ochii personali, porozitatea de suprafata. (aleg stiinta, nu iutubarii' care indeamna' ) => decizie personala. (Retoric: Ce microscop avem la o centrala nucleara?)

Daca tot vreau sa decid gresit in mod repetat, (ori cum "ma duce pe mine capu" ) de ce ma fortati sa nu demonstrez ca sunt prost?
Ce sa scrie eu:

Bacteriile care ar trebui sa faca filtraea aia, biologica nu sunt inca toate' formate

Pe inul' de la filtru, montati un burete (din aia bolborositori) care ar necesita spalare/curatare zilnica. (ca sa diminuati cantitatea de cacut care ajunge in buretii din filtru)

O ciclare, dureaza cam 40 de zile, indiferent ce adaugati ca si bacterii "benefice".

Filtrul, banuiesc ca este un "Tetratech"... De cat? si ce aveti in filtru? (mai ales....)

L.Edit: maroneala de pe furtune, nu este chiar o problema curenta. (am si eu. stiu si de la ce )

Am vazut video' ....

Pesteristu' asta, nu a vazut la microscop cum arata suprafata de pe scrubarii' aia. (lanseaza teoria ieftin da bun, sa obtina de la iutub' ceva vizionari si ceva malai pentru pesti)

Are bulan ca inca foloseste buretii de pe exterioarele sertarelor la FX6. (aia nu lau' bagat in cacat inca) Ce dracu este asa greu?

Oricum, un sau' cu muie de pedofil care ma someaza sa ii dau subscraib', mi se pare doar vanator de vizualizari la contentu' dubios pe care il face.
In regula.

O sa incep cu 10-15% din volum pe zi.

Acum schimb 20L/zi (din motive de aspiratie) timp de 6 zile si 90-100L in ziua a saptea. (cum ar zice duhovnicul meu)

Apa o bag direct de la robinet, iar in ziua a saptea' o bag incalzita la ~25C.

Instalatia de filtrare, oricum o vreau de ceva vreme.... Acum o sa pun si daia'. (merg pe mana recomandarii)

Am vazut si eu astea: https://www.aqualine.ro/filtre-10/sistem-de-filtrare-triplex-10-in-3-etape-aquafilter-fhplclx-d-triple.html

Banuiesc ca este o duda' echivalenta. Nu pricep ce si cum, referitor la cartusele de filtrare. (dincolo, au ei setul dea' gata)

Alte alea:

Trebuie sa evacuez un bazin de 160 si sa tai/elimin nivelul trei al standului actual.

Dau gaura in bazin si rezolv IN/OUT la apa.

Daca tot sec juvelu', elimin si sumpul intern. (+30L spatiu)

In uikend' ar trebui sa am totul rezolvat cu voia bunei maicute. (cum ar zice: tot duhovnicul)

Parametrii la apa:

Turbiditate, NTU = 0,2
pH = 7.8
Amoniu, (NH4+), mg/l = <0.052
Clor rezidual liber, mg/l = 0,4
Conductivitate, µS/cm = 759

Oricum, se pune si o "instalatie" de filtrare.

Cata apa, raportat in procente din volumul bazinului, ar trebui sa adaug la 24H ?

Incalzitorul la mine, este comandat de termometru/controler temperatura. (la 24.5, da ON si la 25.2, OFF)

Ca si masura de siguranta, un alt controler, intrerupe alimentarea la 27 grade. (imi este greu sa cred ca se fu* simultan doua controlere si fierb pestii)

Iarna asta, o sa merg cu Juwelu' de 240, daca mai pun inca un incalzitor de 200W, o sa incalzeasca destul de repede.

La scosul apei, fac gaura in bazin.

Ar fi trebuit sa pun un video cu ciortanii de 10Cm....

Nu a iesit nici un video bun, cu bec aprins si lumina de la bazin. (fac maine pe lumina zilei)

Am cugetat eu dupa 6-7 doze ca ar trebui sa fac schimb la picatura. PAM PAM !!!!

Banuiesc ca trebuie:

- Un furtun care sa aduca apa la bazin.... (dala' subtire de la instalatii de osmoza: se face)

- O gaura de evacuare direct in natura. (a se citi: afara din casa: se face si asta)

Trebu' sa ma asigur ca nu ingheata apa la evacuare. (banuiesc)

Ce ar mai trebui' sa iau in considerare?

intrebari, mai am.....
Si oxigenul.... ar mai fi.

In lipsa oxigenului, cum se discuta o scindare amarata? (intreb, nu stiu)

La noi in curte, toate vietuitoarele, vor si oxigen. (cred ca)

(sulfarea, are nevoie de oxigenu ala)

dupe' 10+ doze, exista posbilitatea sa nu fiu chiar coerent ori "la subiect/topic".

Astfel ca: daca gresesc, ma scuzati.
paradoxx wrote:A gasit in google traducerea pt "regulat" ))
"Tetraedul regulat...."

Exact: daca apare un topic gen: acvariul fu*acios, dornic, babarditor, neiubit, etc. (va atrage si reclame ori propuneri de la dealerii de profil/asa ceva)

Dai neste malai la gugal si te ghideaza el unde sa vinzi marfa....
Ca tot am uitat sa scriu despre spartura de lava:

Practic, am luat 20L cotat la 10-16mm...... (exista si de 20-30 pacolo' in punga )

Vine la pungi' de ~3 kg si ai in punga' toate varietatile dimensionale pana la microni.

Am bagat doar 10l ori kile. (a trebuit sa spal 2-3 ore)

In uikendu' asta, spala manutele mele si celelalte 10kile.

Manevra este ca am bagat tot materialul (din 10 kile) si o mare parte, este foarte marunt. (de aici: debitul scazut/aspiratie de c*c*t, a galetii)

O sa aleg acum bucatile mai mari si utilez canistra cu cele mai mari pietroaie. (Alea mici sunt de tot cacutul in canistra mare si imi f*t flou')

Alea mici ar merge de substrat in ceva plantat ori cu c*cat mai putin.

Spoiler: Pe antai' fac si video cu animalele. (deja 10cm+ si colorati cu rosu)

Prefer sa nu comentez. (carasii in bol, sunt doar pentru o atmosfera de "uikend" ori in reclame/filme)

Acum: ai "babardit" doi carasi... Mai incearca. (sunt multe specii de pesti...)
Asta chiar este cea mai ieftina varianta.

Avand in vedere ca nu se decupleaza zilnic canistra, este buna si varianta asta. (cea cu "olandezu" este mai comoda)

Multumiri la domni' pentru cele expuse.

In regula.

Decuplarea se face cu surubelnita si trasu' de furtun?

Am tot rosu: Instalat acum 4-5 ore.

image

image

LE: ala de la Hornbach, este in "bucmarc" de vreo 3-4 zile. (multam iar )

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: