Message |
|
Nu este nici o problema in cazul meu.
Acum, puii de animale stau deja in 210L.
Am timp (3-5 luni) sa fac standul, bazinul (cu spatiu inferior, corespunzator)
De "aia" vreau galeata filtranta, inaintea bazinului. (numai bine, o frec/testez... in standul bazinului, o sa am loc suficient.... tot acolo o sa intre si bazinul de Guppy)
LEdit: la 30 de ani: se urca deja pe gard.... (dar mai stii?!?! daca, merg asa mult? )
Oricum, am deja un stand cu animale....
Mai construiesc... Lipsesc de acolo: (foto) bazinul de ~200 si un bazin de 180.
|
 |
|
Da macar: sa aiba ecran color, smatrfonu'.
Referitor la canistre, nu am experienta. (am doar dalea' mici)
Am mers pe sumpuri'..... de un an. (scuzati experienta mica)
Dar cand trebuie sa aspir cacutu de pe fundul bazinului, ar fi recomandat sa am nescaiva aspiratie.
Ori sumpul: nu poate aspira, in nici un caz de la fundul galetii/bazinului. (daia' canistra cu pompa=> necesar la situatia asta)
LE: dar de profesionnelu' meu, din 2007, este jenant sa specificati ceva "vis a vis" de calitatea Eheim?
|
 |
|
Si: primu' video cu manevra:
https://www.youtube.com/watch?v=DlQFnNiho60
Ghemul ciudat care apare pe la secunda 40, este un fost cub de artemia congelata, administrat cu freo' 2 minute inainte. (au lins' animalele oleca din el, dar acu: li se rupe "aia")
Clar: unul din ei este deja in accensiune coloristica. Nu?
|
 |
|
Da! la banii astia, intra chiar un smartphone cu ecran color....
Este Eheim. Elementele de imbinare si "alte alea" supuse miscarilor mecanice, sunt facute din materiale rezistente.
(nu am nici o problema cu pretul de 1700 si ceva)
Speculatia apare: daca are furtune si tevi, "asta" la reducere.
Maine, voi stii.
LE: Am facut "rost" acum ~ 2 saptamani de un Eheim Professionel (2222) fabricat in 2007 care a stat in pod ~11 ani.
Doar garnitura de la capac, scapa putina apa. (am avut pe stoc garnitura si filtrul merge ca nou dupa o ungere corespunzatoare cu vaselina Eheim)
Basca: este clar mai silentios ca Experience 150 si parca debitul este mai bizuit.
In rest, toate cauciucurile, erau intr-o stare excelenta. (a se citi: moi)
|
 |
|
@koala: Merci. am vazut si eu pozele de la dvs, fratele captusit si "astea".
Dezorientarea, a fost ca nu aparea capacul care acopera pompa, in nici o poza.
@paradoxx: Firesc ca o sa sun, mai ales ca este la reducere cu vreo' 500 lei. (chiar daca nu este pe stoc)
Ma astept la reducerea asta: doar canistra.  In rest, sunt pe stoc in alte pravalii la ~1750.
Daca asta este cu furtune si restul tevilor, astept o luna pana "aduce". (500 sunt cam 10% din ce o sa coste bazinul) 
|
 |
|
Acolo' am cautat si eu.
Dar: vedeti imaginea/poza? (seamana cu un classic)
In poza, are si head cu pompa..... (probabil acoperita de un capac care a fost demontat, in pozele postate de dvs)
Presupun corect? De aici confuzia...... (probabil)
OFF Topic:
Am un rinichi, deja donat/transplantat la camatarul meu.
Deja dilaru' de droguri, este interesat de grupa mea sanguina.... (cred ca il vrea' pe ultimu' rinichi)
Gata cu OFF topic.
Cenzurat: rinichiul, nu se regenereaza ca si ficatul, liderilor de sindicat.
|
 |
|
Am mai editat ulterior....
Va rog: un link, de unde sa cumpar treaba.
Unde caut eu, nu gasesc decat separate. (canistra si capac)
LE: chiar ma jenau' vizual cele patru "chestii" in sus, filetate. 
|
 |
|
Nu este chiar 2260. (cel putin din rezultatele pe care le ofera Gugal' )
Dar: scuze! (se pare ca asta este)
|
 |
|
Canistra, de 18L, ce model este?
Gasesc doar Classic 1500Xl care are canistra aia.
L.E. un bazin de 300/65/60 Cm, cat de bine pica pentru animale? (inclin spre dimensiunile astea si ating: tona)
|
 |
|
In momentul asta, am sumpul intern cu:
- 5L Bureti
- 4L Eheim MechPro
- 2L Eheim substrat Pro
- 6-7L spartura de lavae
Filtru Extern: Eheim Professionel 1 (2222) doar cu bureti.
Aspir cacut in fiecare seara si completez 20L de apa.
La trei zile 80-90L schimbati.
|
 |
|
Merci.
O sa fie de 60 inaltime.
Si cu geamu, ma indoi ca prin sticla normala se vad diferit stelele de pe carca. 
|
 |
|
Multumim tot sindicatul la domnu lider, ca este cu noi. (gurile rele, zic ca: ati fost la un tratament pentru ficat)
Descopar' ce si cum momentan.
Forumul, este chiar o enciclopedie referitoare la ochiosi. (este: autori consacrati)
Si suportul/raspunsurile ori biblioteca, ofera cam tot ce este necaesar de stiut, comparativ cu: HELP! guppy bolnav.
|
 |
|
In regula.
Afirmatii:
Va fi din 12 cu fund dublu si ce ranforsari recomanda constructorul. (am facut ceva simulari la Aquadec)
Iau maine ruleta sa masor cea mai ingusta usa.... (asa, stabilim profunzumea)
Deja caca cat doi carasi babani. (ori in acest caz: aspiratie + schimb de apa frecvent si masiv)
Asa deci si prin urmare: chiar nu mai trebuie sump.
Cenzurat: guppy, deliciosi si oricand bineveniti in bazin.
|
 |
|
Trebuie facut un bazin mai incapator pentru 2-3 Oscari. (Astronotus ochiosu' )
Ce stiu deja:
1: Minim tona' de lichid. (1200 - 1500 brut)
2: ~200 Cm latime. (se modifica pozitiv, daca presiunile pe geamuri: pica' nasol)
3: BA si sump.
Intrebare: Cum sa fie inaltimea si "ailalata" (din fata pana in spate) ? L.E. Pronfunzimea.....
Detinatorii/ex.detinatorii de "animale" respective: sunt vizati de intrebare.
Multumesc anticipat.
|
 |
|
Acum, ca sa "comentez"... (opinia proprie)
Filtru extern. (freaca toata superbitatea acvariului, ala intern)
Felicitari! Chiar este ceva deosebit in marja de timp si experienta.
|
 |
|
Ha Ha. Chiar nu am realizat ca pot creste ramele in casa. (asa stiu sigur ce contin. am si balegar compostat ori proaspat la dispozitie)
Gata! se face o crescatorie de rame. (ca de Guppy am deja  )
Sa aiba' monstrii, hrana eco si foarte proaspata. 
|
 |
|
Trei am luat. (Tiger)
La alimentatia cu produse terestre, este logic ca nu ar trebui sa le faca bine. (cand dracu' mananca astia vaca? )
La fel si cu ramele, cine stie ce "adaosuri" contin.
In principiu, as merge momentan pe: TetraMin Granules, Creveti, Hikari Wafers si Carnivore pellets + aditie de vitamine.
(De Scoala cu Guppy, nu scriu nimic.)
Si marea intrebare: Cand incep sa se coloreze portocalui/rosu ?
|
 |
|
La pilosi, este activ butonu'. (pentru aia: Aproape ca a lu Terente, iti releva butonu/scroll option.)
Din pacate, nu vad optiunea. (si asta ma surclaseaza la categoria: Terente)
eniuai ( as e citi: anyway) daca nu o ai mare: o ai mica. )
L.E: trebuie setat la profil, cat de mare este?
Scuze: am poluat topicul. (vreau un ban. daca nu se poate: acdpt donatii da': Guppy, molli Xifo ori plati in sectoarele respective)
|
 |
|
Am 5-6 galeti/borcane, sunt obisnuit cu haiala' de apa.
Dar astia mici, au ceva aparte.... Ieri' cand au fost la aclimatizare, nu imi venea sa cred cat de frumosi/fantastici sunt.
Ieri' : am stiut ca astia sunt' alesii.
Acum, chiar stiu la ce vreau sa ma inham` in urmatorii ani.
|
 |
|
Merci. Abia au halit/mancat/ingerat: ceafa de porc fiarta. Si au halit... (varietatea a patra de mancare pe ziua asta)
Am pe stoc:
Rame care stau in fan (iarba cosita, nu amuzament) umed, de unde astept sa elimine din rezidurile interne.
Pelete Hikari de carnivori si omnivori.
Guppy.
Granule Tetra mari si mini.
Artemia congelata.
______________ si alte alea pe stoc, doar ca mancare de pestisori.
Sper sa nu moara de inanitie, cu 4-5 serviri la zi.
|
 |
|