[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
nu as vrea sa fiu indiscret, dar ma macina o curiozitate: Sugar Baby, tu esti un domn care a cumparat un inel pentru o doamna si acum vrea sa-l schimbe pe un acvariu sau esti o doamna care a primit un inel de la un domn si acum vrea sa-l schimbe pe un acvariu?

edit: ok, probabil domn in nici una din situatiile de mai sus.
mai asteapta, ca oricum nu ai ce face )
nu este neobisnuit ca melcii sa se inchida atunci cand sunt mutati intr-un mediu nou, ba uneori mai au si perioade de inactivitate chiar mai lunga (zile)
melcii sunt foarte rezistenti (deci sunt sanse extrem de mici sa fi murit) si pana maine ar trebui sa inceapa sa misune
da, nano cube-ul asta arata foarte bine iar al meu si merge foarte bine, chiar e relaxant, ma uit la el foarte des

image
image
salut

acvariul este un dennerle betta cube si vine cu filtru si lumina; a costat 220 lei plus transport si poate fi cumparat chiar de la magazinul asociat acestui forum
e voie sa dau link? )))

http://shop.acvariu.ro/acvarii/154-betta-cube-10l.html

nu e lumina non stop, e doar 8 ore; daca te referi la lumina ambientala, aia nu-i o problema;
chiar e interesant ca nu am PIC de alga in el dupa 2 saptamani, si suspectez ca asta e datorita crevetilor )

costurile au fost asa:
- acvariu + transport: 238 lei
- substrat: 40 lei
- 10 bucati red crystal shrimp: 100 lei
- minerale, mancare si fertilizanti dennerle special pt acvariile cu creveti: 100 lei
- plantele, cioata si crevetii red cherry au fost gratis, pt ca ii aveam

deci total pe mine m-a costat 480 lei.
IwaGumiGUY wrote:asemenea unui filtru care trage aer pe la garnitura .

pai oare n-o fi chiar asta explicatia? tu nu prea ai cum sa spui sigur ca filtrele nu trag aer, pentru ca nu tot timpul este evident pe unde trag.
imi amintesc acum niste ani un coleg care tot asa nu intelegea de unde trag filtrele aer si pana la urma s-a dovedit ca tevile de tur/retur (de la JBL) nu erau finisate perfect si la imbinarea longitudinala pe teava exista un reziduu de plastic care facea ca sectiunea tevii sa nu fie perfect rotunda (nu pot sa explic exact)

daca totusi se intampla exclusiv dupa ce aprinzi neoanele, poate e de la perlarea plantelor.
daca ai skimmer, el este primul suspect

altfel nu stiu, dar logic vorbind daca ai aer in filtru atunci fie este aer care exista in acvariu si e tras in filtru, fie aerul intra pe undeva pe unde filtrul sau instalatia nu este etansa.
vali71 wrote:Pai este simplu....pune un copil sa aleaga intre un castel si o radacina....ce crezi ca va alege un copil de 5 ani indiferent de explicatii?....

Fetita mea de exemplu va alege o radacina si peste 2 ani, cand va avea 5.
Stiu asta pt ca acum, la 3 ani, aduce in casa de fiecare data cand iese in parc tot felul de buruieni, flori, conuri, castane, bete etc
De ce aduce din astea? Pt ca am incercat sa o expunem cat mai mult la lucruri vii, dupa cum ziceam, desi are si ea destule jucarii.
Dar cum lucrurile vii sunt mult mai misto decat plasticele, copiii le vor alege in mod natural.
Totul e sa le dam sansa sa le cunoasca.
apropo de discutia cu plasticele, pentru mine este de neinteles de ce se considera ca copiii ar aprecia mai mult niste plastice decat niste plante.
practic le refuzam din start copiilor sansa de a-si forma gust pentru lucruri naturale, adevarate si le incurajam preferintele spre artificial.

o planta e ceva viu, ceva adevarat.
un castel de plastic este in cel mai bun caz un viitor deseu.
de ce si cu pasta de dinti? )
da, trebuie sa indepartezi alga mecanic, altfel cochilia melcului va avea de suferit
sau iti iei niste SAE si o sa-l piguleasca ei si pe melc ) dar vezi ca se fac mari, nu stiu cat spatiu ai
mi-am facut un acvariu cu creveti la scarbici

acvariu de 10 litri
substrat: Shirakura
plante: microsorum narrow leaf, cioata cu muschi, lindernia, hedyotis
animale: 10 CRS, fo' 20-30 de red cherry, melci

fertilizare: easy carbo, dennerle pt nano
mancare si mineral: dennerle

8.5 ore pe zi de lumina

din pacate pozele vor fi proaste pt ca la birou este tot timpul lumina, deci sunt reflexii

image
multam
e crudut, dar cred ca o sa arate mai bine
da. mi-am propus sa pazesc cioatele de data asta cu foarfeca in mana )

de asta, de altfel, am renuntat la majoritatea tufelor; am arucat cred cateva kile (!) de microsorum, frumos de pica, dar nu l-a vrut nimeni, asta e.

acum am gasit tenellus din ala broad leaf de la dennerle si l-am luat imediat, ca-l pandesc demult, de cand l-am vazut prima data folosit de oliveira.

apropo, am fost surprins de cat de bine arata plantele de la dennerle din poturile alea si cat de multe plante sunt de fapt.
toata suprafata din dreapta acvariului este dintr-un singur pot de la dennerle, deci chiar merita banul.
update: icrele de mai sus s-au albit; de atunci scalarii au mai depus de 2 ori dar bineinteles icrele dispar dupa prima noapte, deci slabe sanse sa scot pui

puii de ancistrus au fost mancati toti, nu mai este nici unul, poate daca am noroc o sa gasesc unul in pre-filtru

intre timp eu am terminat de o zi un nou aranjament, am zis sa mai incerc si altceva

image
Nu inteleg foarte bine cu ce te putem ajuta noi.

daca problema ta e doar circulatia slaba, atunci toate cele 3 solutii ale tale rezolva problema asta, deci alegerea e a ta.

cea mai ieftina solutie este o pompa de valuri, gasesti sun sun la 30-40 de lei.
eo nu mai am spray bar... ca nu-mi foloseste la nimic )
de fapt am unul care este pus la vreo 20 de cm adancime si nu are dopul din capat, deci apa nu iese prin gaurele alea ci prin capat
asta pt ca aveam nevoie sa scot fluxul de la filtru nu in colt unde vine furtunul, ca acolo e plin de plante, ci undeva mai inspre mijlocul acvariului....

realmente, nu e important cum montezi spraybarul si nici macar sa ai spray bar nu e important.
cel mai simplu e sa-l pui paralel cu orizontala pt inceput si mai reglezi pe parcurs, dupa cum ziceam.
ba da, jetul mai in sus iti scoate CO2 mai repede din apa, dar asta nu inseamna nimic, ca nu stie nimeni cat de repede il scoate si daca asta e o problema pt acvariul tau
poti lasa cum vrei si mai ajustezi pe parcurs

intr-un acvariu plantat ca al tau (adica co2, lumina etc) nu ai nevoie de valurirea apei ca sa o oxigenezi, ca plantele vor produce suficient O2 (de fapt, perlarea se produce atunci apa e saturata cu O2)

singurul motiv pt care ai putea sa vrei valuri e ca sa mai sparga biofilmul (ce e aia biofilm vei descoperi probabil in curand )
o tufa de aprox 40 cm diametru si 20-25 cm inaltime,

doar pt bucuresti

pret 70 RON negociabil

contact pe pm

hai ca e eftin )

Microsorum Pteropus Trident
skija wrote:Am uitat sa specific ca ma intereseaza unul la care se poate regla si presiunea de iesire adica valorile intre 0 si 2.5 bari sa zic .

Doar la alea dual stage se poate regla presiunea de lucru, din cate stiu eu.
eu am o chinezarie luata in 2008 careia nu am ce sa-i reprosez.
de 2 ani am regulatorul de mai jos, care la fel, mi se pare ca merge ok
http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauged-solenoid-magnetic-valve

merge ok in sensul ca numarul de bule pe secunda se mentine relativ constant pe perioade lungi de timp, desi la aceste regulatoare ale mele nu se poate regla presiunea de lucru, ea e setata din fabrica la 2-3 bar

daca tu nu esti multumit de acest gen de regulatoare, poate ar trebui sa incerci un dual stage
http://www.co2art.co.uk/collections/dual-stage-regulators
Ar trebui sa scrie in manualul filtrului ce capacitate au sertarele.
Daca nu, poti sa masori dimensiunile si sa calculezi.
vladwill wrote:Vreunul din cele enumerate e mai recomandat ca altul ?Sa pun in ambele sertare la fel sau diferit ?

nu stie nimeni care-i mai bun, ca kirucd inca nu a inceput testul )
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29140.page
ca planta de gazon poti incerca elatine hydropiper; e mai prietenoasa decat HC cuba si arata la fel de bine, dupa parerea mea

parerea mea e sa bagi materialele originale cat mai repede in filtru, nu are rost sa pierzi un timp de ciclare

ref la Mech Pro, eu as inlocui cel putin unul din cele 2 sertare cu Sera Siporax sau echivalent

spor si succes!

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: