[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Mojar.... (farmacologia, nu strica nimic din inceputurile ei.....)

De freo' 10 ani, nu am mai auzit/citit: mojar. (acolo se amesteca' )

Felicitari pentru realizare si administrare.

LE: 10 doze plus. (sa nunexiste confuzie ori banuieli)
In regula: Cu ce cacat vorbesc aia pe iutub. (aia de pe iutub, mananca orice ca sa aiba clienti..... cu cat mai multi clienti au, incaseaza malai mai mult.)

Asta, ar presupune (implicit) ca cei de pe iutub' sunt interesati sa bage tot felu' de idei contradictorii fizicii si chimiei momentan acceptate, ca sa aiba vizualizari.

Revenind, la "ale noastre": (cu filtrul)

In primul compartiment: (pe unde intra apa in filtru') Burete, Roca vulcanica, Tuburi cerammice (functie de ce detineti).

In urmatorul: Inele ceramice, Bio.

In al treilea' : Bio si ceva perlon.

mariusmortu wrote:Inca o intrebare pentru cunascatori de filtre externe ce se pune in prima tava bureti sau medii filtrante bio? Eu am 3 tavi la filtru. La mine apa vine de sus se duce pe fundu filtrului si dupa urca prin tavi si iese curata. Eu am pus bureti de 3 porozitati si in urmatoarele tavi medii inele ceramice. Voi ce ziceti?

In primul compartiment: (pe unde' intra apa in filtru: se monteaza din motive de necesitate a retentiei mecanice, ce este scris dupa'paranteza) mecanice=> Burete, Piatra ponce, Roca vulcanica, tuburi ceramice ori ce mai socoteste detinatorul, ca ar fi in regula ....

Cenzurat: In principiu, ar fi o regula: Bureti/roca vulcanica, Macro( a se citi: ceramicele alelalte'), Bio. (dar asta este doar parere personala)
Cumpar: Pleco mic. (accept si donatie)

Daca tot aspir zilnic cacut' de la oscari, merge si un Pleco in bazin......

Vin dupa el. (in raza de ~200Km de la Cernavoda)

PM va rog.
In foto: anterioara, chiar se contracta' bazinul...

In foto: ultima, so' dilatat. (perceptie individuala: prea mari/multi ciortanii pentru bazinul respectiv)

Frumosi pestisori.
eeee! am banuit eu ceva....

Exista ambele substante active, si in varianta solubila.

asa se reduce riscul de "supra dozare". (in cazul pesisorului mai mancacios si a subdozarii la aia mai amrati)
Asteapta pana maine sa citesc din tratatul despre pesti, referitor la substantele active, din ce doresti sa administrezi acolo. (ala de 500 lire)

Metronidazol este un antibiotic care "merge pe giardia". Ideea este ca oamenii, au metabolism diferit de cel al pestilor. (sa nu scriu despre dozare)

Ca si exercitiu: (pana maine) baga un comprimat de Metronidazol in paharu' de apa si vezi in cat timp se dizolva. (cred ca nu se dizolva in 12 ore)
Aia micii, sunt deja la 15-17Cm in doar 69 de zile. (de la 5-7Cm)

https://youtu.be/w0oOKryIRgY

Nu mai papa in ultima luna, decat 4 variante de Hikari.

Se cam strange bazinul.....

Edited by Lucian: Am editat eu link-ul corect sa vedem aici filmul!
Trag clopotu la Eheim Classic 150.

Am o puiernita de Guppy in bazin de 60L cu classic 150 si prefiltru (tot eheim)

Le merge bine chiar daca sunt peste suta de capete. (in toate stagiile de crestere)

Este buretele de 30ppm (cred) cu care a venit filtrul, un litru de substrat pro si putin perlon sus, sa nu "iau bilele pe teava".

Mentenanta: schimb de apa saptamanal de 30% si spalati buretii din prefiltru, atat.

Am si Experience 150 care sta uscat cu doi litrii de substrat pro in el... Nu consider ca ar trebui sa il montez in locul lui Clasic 150. (cel putin acum)
Se mai poarta si ridicarea temperaturii la 27-28C (bacteriilor le place caldura, plantelor: nu)

Arata bine aranjamentul acolo chiar daca este la inceput.

Ca extern, ar merge un Eheim Classic 150 cu un robinet pe OUT.

Asta vine cu bureti si ramane fix un litru de volum disponibil pentru material bio.
Nu spun decat: bazin neciclat.

Cred ca este si o eroare de citire acolo. (Nitritii ar trebui sa fie mai mari decat nitratii)

Acum ar fi util sa ne spui si ce este acolo (cand si cum/in ce este apa aia)
Exact. sunt si carti.. doar ca pe acolo se explica ciclarea cu pesti (direct) ori se afirma ca intr-o saptamana ciclezi un acvariu si alte prostii. (depinde de carte)

Singura varianta in care ar putea face ciclarea ar fi:

[( L.E. (daca are suficiente bacterii pentru noul volum de apa) Am facut eu doua manevre similare si a mers ca upgrade.... 80 la 160, asta cu 100L initial si 180 la 240 din prima)]

1: In bazin sa nu existe clor/clorina.

2: Mutate plantele si filtrul in noul bazin.

Ciclezi unul dar deciclezi altu. (exista si o sansa sa scape ala micu' daca este substratul biziut ca mediu de colonizare)

Faza cu scursura din alt bazin, nu tine. ( ca nu ai cantiate de bacterii, suficienta pentru volum de 60L)

Ori timpul de formare a bacteriilor, ia oricum peste patru saptamani. (indiferent de aditie)

Exceptie: Bag apa fara clor (bine filtrata) in bazin de 20L si bag 1L de material bio gata ciclat, in filtru. Asa se rezolva de pe o zi pe alta.

In cazul autorului de topic: nu are varianta decat faza cu "trece luna"
Ajuta si plantele, risti doar o depreciere a lor.
Baga niste mancare de pesti. faci rost de amoniac repede.
Vezi asta de la Mercedes:

https://www.nevertebrate.ro/prefiltru-eheim-4004320-3816

(simplu, pe stoc si elegant)

L.Edit: Scuze! am postat in topicul gresit.
Si eu de doua ori pe saptamana.
Prima dureaza 4 zile si a doua, 3 zile)

Stimabilul domn' Ionut, a inteles ca statutul de membru al forumului este un privilegiu?.

Daca este actionar ori in sindicat, CA, poate ne lamuresc ceilalti membrii din administratie... (atunci: ar avea un drept)

Personal, daca fac rost (ca raspuns in text) de doua puli: Recunosc ca sunt legebetist si asta caut pacilea. (nu am doare tastatura sa scriu un multam de tratatie)

Acum, "astia" citati, trebuie sa ne completam la profil adresa de corespondenta pentru a primi instiintarile oficiale?
Ce rost are polobocu' daca se poate observa comparativ cu rama superioara diferenta de nivel?

Clar: este bine, daca nu sunt deformari mari pe colturile de pe parchet. (so' regleat de la sine... )

Pare putin aplecat in fata dar nu prea conteaza. (daca "F" din poza: inseamna front/fata)

Faza de cutremur, nu este justificata in acest caz. (Cred ca trebuie un cutremur de peste 8 Richter ca sa mute bazinul de pe stand/masa. )

Next! (a se citi: substrat si aranjamente ca tot vine uikendu')
Acum, in principiu ambele materiale sunt "top" si confirmate ca eficienta Bio.

Strict personal, aleg Eheim substrat Pro. (am 13-14L la treaba' )

Asta in ideea ca am doar filtre Eheim. (Logic ca am ales materialul recomandat de "ei")

Merge bine si in sump ori chiar in saculet, bagat direct in bazin.

Am un bazin de 160L care are doi litrii in filtrul Experience 150 cu prefiltru Eheim si un litru, direct in bazin, in saculet. (nu este estetic dar am ancistrusi fitosi acolo...)

Alta "manevra" ar fi forma si dimensiunile materialelor. (clar, Eheim castiga aici)

Am si 3L de Matrix... doar ca sunt intr-o canistra cu 6L Eheim si ~5-6L de lava rock. (greu sa exprim ceva despre eficienta Matrixului' )

Rezumat: ambele sunt bune. Ideea este: nu are nimeni tupeu sa scrie ca Eheim, nu este bun.

Ulterior edit: Foarte misto ambele bazine.
Deja, te complici.

Observa maine, ce colt a mobilei apasa pe parchet.

Dupa "aia" se decide.

Nici eu nu am stiut ca sunt reglati/adaptati pe medie de 20 grade.....
Are doar 2Cm diferenta....

Maestrul, stie ce scrie ori recomanda.

Oricum, lasa pana maine sa se autoregleze.

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: