In regula: Cu ce cacat vorbesc aia pe iutub. (aia de pe iutub, mananca orice ca sa aiba clienti..... cu cat mai multi clienti au, incaseaza malai mai mult.)
Asta, ar presupune (implicit) ca cei de pe iutub' sunt interesati sa bage tot felu' de idei contradictorii fizicii si chimiei momentan acceptate, ca sa aiba vizualizari.
Revenind, la "ale noastre": (cu filtrul)
In primul compartiment: (pe unde intra apa in filtru') Burete, Roca vulcanica, Tuburi cerammice (functie de ce detineti).
mariusmortu wrote:Inca o intrebare pentru cunascatori de filtre externe ce se pune in prima tava bureti sau medii filtrante bio? Eu am 3 tavi la filtru. La mine apa vine de sus se duce pe fundu filtrului si dupa urca prin tavi si iese curata. Eu am pus bureti de 3 porozitati si in urmatoarele tavi medii inele ceramice. Voi ce ziceti?
In primul compartiment: (pe unde' intra apa in filtru: se monteaza din motive de necesitate a retentiei mecanice, ce este scris dupa'paranteza) mecanice=> Burete, Piatra ponce, Roca vulcanica, tuburi ceramice ori ce mai socoteste detinatorul, ca ar fi in regula ....
Cenzurat: In principiu, ar fi o regula: Bureti/roca vulcanica, Macro( a se citi: ceramicele alelalte'), Bio. (dar asta este doar parere personala)
Am o puiernita de Guppy in bazin de 60L cu classic 150 si prefiltru (tot eheim)
Le merge bine chiar daca sunt peste suta de capete. (in toate stagiile de crestere)
Este buretele de 30ppm (cred) cu care a venit filtrul, un litru de substrat pro si putin perlon sus, sa nu "iau bilele pe teava".
Mentenanta: schimb de apa saptamanal de 30% si spalati buretii din prefiltru, atat.
Am si Experience 150 care sta uscat cu doi litrii de substrat pro in el... Nu consider ca ar trebui sa il montez in locul lui Clasic 150. (cel putin acum)
Exact. sunt si carti.. doar ca pe acolo se explica ciclarea cu pesti (direct) ori se afirma ca intr-o saptamana ciclezi un acvariu si alte prostii. (depinde de carte)
Singura varianta in care ar putea face ciclarea ar fi:
[( L.E. (daca are suficiente bacterii pentru noul volum de apa) Am facut eu doua manevre similare si a mers ca upgrade.... 80 la 160, asta cu 100L initial si 180 la 240 din prima)]
1: In bazin sa nu existe clor/clorina.
2: Mutate plantele si filtrul in noul bazin.
Ciclezi unul dar deciclezi altu. (exista si o sansa sa scape ala micu' daca este substratul biziut ca mediu de colonizare)
Faza cu scursura din alt bazin, nu tine. ( ca nu ai cantiate de bacterii, suficienta pentru volum de 60L)
Ori timpul de formare a bacteriilor, ia oricum peste patru saptamani. (indiferent de aditie)
Exceptie: Bag apa fara clor (bine filtrata) in bazin de 20L si bag 1L de material bio gata ciclat, in filtru. Asa se rezolva de pe o zi pe alta.
In cazul autorului de topic: nu are varianta decat faza cu "trece luna"
Si eu de doua ori pe saptamana.
Prima dureaza 4 zile si a doua, 3 zile)
Stimabilul domn' Ionut, a inteles ca statutul de membru al forumului este un privilegiu?.
Daca este actionar ori in sindicat, CA, poate ne lamuresc ceilalti membrii din administratie... (atunci: ar avea un drept)
Personal, daca fac rost (ca raspuns in text) de doua puli: Recunosc ca sunt legebetist si asta caut pacilea. (nu am doare tastatura sa scriu un multam de tratatie)
Acum, "astia" citati, trebuie sa ne completam la profil adresa de corespondenta pentru a primi instiintarile oficiale?
Asta in ideea ca am doar filtre Eheim. (Logic ca am ales materialul recomandat de "ei")
Merge bine si in sump ori chiar in saculet, bagat direct in bazin.
Am un bazin de 160L care are doi litrii in filtrul Experience 150 cu prefiltru Eheim si un litru, direct in bazin, in saculet. (nu este estetic dar am ancistrusi fitosi acolo...)
Alta "manevra" ar fi forma si dimensiunile materialelor. (clar, Eheim castiga aici)
Am si 3L de Matrix... doar ca sunt intr-o canistra cu 6L Eheim si ~5-6L de lava rock. (greu sa exprim ceva despre eficienta Matrixului' )
Rezumat: ambele sunt bune. Ideea este: nu are nimeni tupeu sa scrie ca Eheim, nu este bun.