| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
mai nenea paradox....ai avut dreptate.. am mai montat un ventilator dar l-am pus pe iesire.. se pare ca merge bine.. nu a sarit temperatuta peste 24 ,5 C.. cred ca si din cauza ca fac schimburi de apa destul de des.. la 3 zile, si nu apuca sa se incalzesaca asa tare
inca un filmulet.. se pare ca plantele si-au mai revenit..
https://youtu.be/y4BZhFkDpLE
|
 |
|
|
|
salutare
pentru ca tot se bricoleaza diferite chestii pe aici.. cautand solutii sa pot racii apa in bazin pe timp de vara,adica .. de ce sa nu am o temperatura constanta... sau poate cu 2-3 pina la 5 grade mai mare pe timp de vara.. (ar trebui sa fie vara si pentru pestisori,nu),am gasit ceva interesant si anume,o lada frigorifica,care, poate sa raceasca cu 40 de grade sub temperatura mediului ambiant si daca vrem sa incalzeasca, o face pina la 120 grade... asta e produsul: Wagan 7-Liter 12v Auto Personal Fridge/Warmer.Mi se pare foarte interesant.. schimbarea de la refrigerare la incalzire sa e face cu in buton,treci pe refrigerare sau pe incalzire.Imediat mi-a trecut prin cap.. e o lada ermetica,bagi o pompa care sa bage apa in bazin si un furtun sa alimenteze cutia.. adica exact ca un filtruAlimentare cu apa prin cadere si pompa care duce apa in bazin
Acum partea interesanta e ca ,mi se pare ca exista posibilitatea de a face un filtru canistra din aceasta cutie ...Ce ar fi mai frumos decat sa ai un filtru care iti controleaza temperatura apei.daca e nevoie o incalzeste...daca e nevoie o raceste s
m-am gindit ca daca scimbarea de la un regim la altul se face printr-un buton,cred ca am putea monta o sonda cu controlergen INK BIRD care sa citeasca temperatura in bazin... acest controler e un controler care poate cupla racirea sau incalzireael avind aceaste 2 functii. Poate fi reglata o marja de temperatura in care sa se incadreze bazinu.. de ex 20-25grade.cind temperatura ajunge sub 20 el cupleaza incalzirea ,daca depaseste 25 cupleaza racirea.Ma gindeam ca acest controler sa tin loc de butonul de comutare a regimului de functionare a cutiei adica intra pe regim de incalzire sau pe regim de refrigerare
pentru un control mai fin al temperaturii din bazin m-am gindit ca e nevoie de un al 2-lea controler care,sa aiba o sonda cuplata la temperatura din cutia frigorifica .cu acest controler ma gindesc sa controlam temperatura apei care intra in bazin .si cred ca daca vrem sa mentinem o temperatura de 21 de grade .. cu cutia asta s-ar putea sa reusim.. chiar daca avem 5 grade in camera sau avem 40
Fiind o curie frigorifica , se inchide ermetic..si am putea sa bagam si medii filtrante in ea..Acum problrma e .. cit de bine se v-a putea controla sistemul de incalzire sau racire al cutiei ,in asa fel incat sa nu dauneze coloniilor de bacterii
Avantajul e ca are si ceva volum totusi... cred ca la un volum de 7 l .. am putea baga 5 l de medui bio.. parca ar merge pentru un bazin de 100 litriasta singur.. dar l-am putea folosii si la bazine mari.ca si controler dar are si ceva supliment de filtrare.. de care vrem.. bio sau mecanica...In functie de nevoie sa pune pompa pentru debitul necesar
Ce parere aveti... s-ar putea face ceva?
|
 |
|
|
|
imipare rau... ma gindeam ca poate nu ajunge la 3000 lei transportul...
|
 |
|
|
sclau89 wrote:Las ca nu o sa iasa chiar asa rau, si eu am refacut unul din acvarii pe care il aveam de cand eram copil, doar tupeu si informatie trebuie  !
ai facut testele de apa sa vezi cum stai?,temperatura apei care e?,carasii sunt pesti de apa rece,max 23C.. rezista si la mai mult dar vezi sa nu faci ciorba pe caldurile astea.Ce tip de teste ai.. cela allin on nu sunt bune.. au o marja de eroare mult prea mare.. le poti folosi sa vezi daca sunt schimbari precizia valorilor e......
Daca ai Nitratii mari la sursa de apa eu te sfatuiesc sa nu mai faci combinatia cu apa distilata... asta e punctul meu de vedere..Eu am la fel,valoare mare a nitratilor in apa de la sursa e in jur de 30ml/l.si reusesc sa tin apa stabila prin schimburi de apa mai dese, adica la 3 zile 25% din volumul bazinului.Apa sa fie lasata la declorinat 24 h.Schimburile de apa ma ajuta si sa tin apa la o temperatura de 23-34 C pe caldurile astea...bine am si ventilatoare pe capac
Eu zic ca e maoi bine sa faci schimburi mai dese decit combinatii de apa.. daca nu ai apa osmozata... adica trecuta prin filtru de osmoza
|
 |
|
|
n3bunyky wrote:
Silviu Man wrote:
n3bunyky wrote:
Porcu wrote:
n3bunyky wrote:bine voi face un topic nou ca sa fii tu multumit
Crearea unui topic nou e o idee buna, asa functioneaza forumul  . Daca nu respectam niste reguli simple care tin de organizare ajungem la haos.
ma ajuta si pe mine cineva cu creearea unui nou topic???? chiar nu reusesc sa gasesc sectiuneaaceasta
Scrie sus : "Coltul Incepatorului"!
imi faci un screen ca nu vad nicaeri... daca poti .ms mult
intri pe site,dai clic pe forum index (stanga sus, deasupra bandei albastre).In lista vei gasi "Coltul incepatorului" la care dai clic.dupa asta ,te uiti la fel, in stanga ,deasupra bandei albastre si vei gasi NEW TOPIC.Dai clic si iti va aparea un tabel unde in prima casuta vei scrie numele topicului si apoi .. problema
|
 |
|
|
|
Caractéristiques de l'ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400 :
élégant aquarium d'eau douce
dimensions :
dimensions totales avec le sous-meuble : l 130 x H 140 x P 55 cm
dimensions du bac : l 130 x H 65 x P 55 cm
contenance : 400 L
aspect moderne : lignes épurées, façades brillantes et poignées intégrées en acier inoxydable
ensemble spacieux : avec une contenance de 400 L et une profondeur de 55 cm, vous aurez beaucoup d'espace pour décorer votre aquarium
confort absolu : couvercle coulissant en verre de qualité noir
éclairage intérieur : tubes fluorescents et réflecteurs intégrés
système d'éclairage : convient à un éclairage T5 de classe énergétique comprise entre A+ et C. Inclus dans la livraison : 1 rampe d'éclairage avec tubes de classe énergétique A : 2 x 54 W (T5)
équipement discret : câbles et tuyaux cachés par la colonne sèche en verre noir, le filtre et le matériel peuvent également être dissimulés dans le meuble, retour d'eau discret par l'ouverture à l'arrière du bac
entièrement monté : pour une utilisation immédiate, sans installation complexe
fabriqué en Allemagne : produit de qualité exceptionnelle
a remporté un prix : la gamme incpiria a été décorée lors de la cérémonie de remise des Plus X Award
épaisseur du verre : 12 mm
le filtre, le chauffage et les décorations qui figurent sur l'image ne sont pas inclus dans la livraison
Informations importantes :
vous commandez ce produit au prix règlementaire sur notre site
la livraison est effectuée via un transporteur en provenance directe du fabricant. Les frais de livraison sont compris dans le prix de vente indiqué
ce produit n’est livrable qu'en Allemagne, en Autriche, en France (hors Corse) et en Belgique
la commande prend effet dès réception de votre paiement
vous recevrez votre aquarium dans un délai de 5 à 7 jours ouvrés après la date de règlement
le transporteur prendra contact avec vous afin de fixer un rendez-vous. Merci de vous assurer de l'exactitude de vos coordonnées et de ne pas oublier de préciser votre numéro de téléphone
la livraison se fait devant votre domicile et le transporteur n’est pas tenu de déposer vos produits à l’intérieur de votre habitation, immeuble ou propriété. Nous vous conseillons donc d’être présent lors de la livraison afin de réceptionner votre colis
la facture correspondante vous est envoyée par e-mail au format PDF
|
 |
|
|
|
nu este ceea ce ti-am dat... lincul tau ma trimite la varianta marina a bazinului... varianta de apa dulce este asa cum ti-am trimis eu..da cu copy/paste, "Ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400" si iti va da ambele variante.. cel de apa dulce si cel marin...cel marin da , e 1999 E dar cel de apa dulce e 1300.. uite prezentarea produsului tradus cu yandex translate..
"Kit-ul complet de acvariu de ap? dulce incpiria 400 pentru marca EHEIM combin? designul ?i func?ionalitatea. Fatade de mobila din high gloss (alb sau negru), mânere integrate ?i discrete, din o?el inoxidabil ?i linii curate se va potrivi perfect cu interiorul t?u. Datorit? capacit??ii sale de 400 M ?i adâncime de 55 cm, acest acvariu va oferi o mul?ime de spa?iu pentru a ad?uga decoratiuni si plante.
Acvariul este echipat cu un capac culisant practic? în calitate de sticl? neagr?. Iluminatul interior este integrat ?i include tuburi fluorescente ?i reflectoare. Conductele ?i cablurile de alimentare ?i de retur a apei sunt bine ascunse ?i pentru a permite o viziune de acvariu, f?r? elemente care distrag aten?ia. Mobilierul este, de asemenea, foarte elegant : pute?i stoca in orice marj? de apreciere nu numai alimente ?i plase, dar, de asemenea, alte accesorii, cum ar fi produse cur??are ?i plante de ap?.
În cadrul ceremoniei de Plus X Award, gama incpiria a câ?tigat locul 1 la categoria "Calitate", "Design" ?i "Func?ionalitate" pentru pachetele de calitate fabricat în Germania, care a câ?tigat marca EHEIM titlul de "cel Mai Inovator Brand al anului 2015" (marca cea mai inovatoare al anului 2015) în categoria "animale de companie"
|
 |
|
|
|
e foarte scump... am gasit acelasi model pe zooplus fr cu 1299E
Ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400
Ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400
- noir brillant / argent métallisé
Produit disponible
Prix conseillé 1 749,00 €
Prix zooplus 1 299,99 €
1
Supprimer
1 299,99 €
nu stiu daca se poate.. dar poate daca faci comanda,cu tot cu livrare s-ar putea sa fie mai ieftin.. nu sunt sigur daca se poate
|
 |
|
|
|
acest procentaj de filtrare biologica,de 5-10% este indicat ca ar fi bine proportionat ,cam de toata lumea...dar ce nu sunt sigur in privinta acestui procentaj, este ca, daca in acest 5-10% filtrare bio, intra in calcul si substratul.Stiut fiind faptul ca si substratul este o suprafata pe care se dezvolta colonii de bacterii..
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
de pleco.. mai toata lumea spune ca fac mizerie mult si treaba mai putin...dar pe ai mei i-am vazut.. am avut ceva alge,, cum ai spune la aia alba...nu a stat prea mult pe lemn.. a disparut repede...i-am vazut si pe geamuri,si pe lemne si pe pietre...si pejos dar.. nu pot sa spun daca fac mizerie multa... am carasi si astia fac si ei asa ca..nu pot sa spun care face mizerie mai multa.in rest....ce sa zic sunt linistiti...is doar la mancare si noaptea cred, mai iese cite unul si in timpul zilei...sa imi spuna ca inca mai sunt si ei pe acolo
|
 |
|
|
|
stai linistit... amncistrusii sunt putin mai timizi...de obicei ai vezi cind dai de mancare dar ei sunt lucratori de noapte...rar ai vezi ziua.. eu am 5 si ai vad numai cind le dau de mancare
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
dar colega nu vrea sa mai raspunda....sa mai spuna ce se intimpla in bazin...
|
 |
|
|
|
la bazinul meu ,cid fac schimbul,30% nu cad apa mai mult de 2 C.. Temperatura in bazin nu prea a mai depazit 24,5C.se mentine de obicei intre 23,1 si 23,6 C.Se mai ridica si pina la 24,5 dar cind e peste 33 C afara. a m avut vineri 25.5,cind am venit am aruncat 3 bidoane cu gheata in bazin...la 12 noaptea erau 23,7 C
|
 |
|
|
|
De aceea am spus ,mai intai cite 5 sau 10 %.. sa nu scada prea brusc temperatura
Si sa nu le dai de mancare cu o zi inainte sa placi.. si nici sa le lasi... asa eviti multe dejectii.. si bineinteles....o posibila crestere a valorii la amoniac
...
|
 |
|
|
|
Rundas.. de ce nu faci schimburi de apa mai dese... pina rezolvi problema...eu schimb la 3 zile...... bine cu coolerele nu mi-a urcat mai mult de 24,5.. atata am acum.. in seara asta fac iarasi un schimb...
Si nu stiu daca e recomandat sa scazi rapid temperatura pina la 24...as schimba in fiecare zi cite 5 sau 10 % pina ar scadea pe la 26c si apoi as face un schimb mai mare sa o aduc undeva la 20... apoi.. cind ar creste mai mult de 26C as face schimb de 30%
Am o intrebare...mi se pare putin ciudat.. cum a spus colegul.. ca nu aerul raceste apa.. atunci cine o incalzeste,nu tot aerul..atmosfera din camera? .. ma refer la bazin.. ca apa naturala nu e incalzita de aer,decat foarte putin.... asta e clar...ea e incalzita de razele ultraviolete.... din cate stiu.
mmmm.ciudat
|
 |
|
|
|
nu stiu ce sa zic... nu te contrazic,eu ma gindeam ca ,o ventilare puternica imi va aduce pierderi mari de aer rece,v-a scoate mult afara,prin orificiile capacului.. am 2 spreybaruri care sunt orientate in sus pentru valurire iar ventilatoarele bat exact unde e valurira mai puternica... ma gindeam ca ,cu aceste ventilatoare ,mai mici v-oi putea mentine mai mult timp temperatura rece sub capac,deoarece nu ar elimina asa mult prin orificiile capacului
Da a raci apa e una ,a raci aerul e alta dar nu pot raci apa daca nu am aer mai rece decit ea,aerul rece imi scade temperatura apei
|
 |
|
|