[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
nu trebuie sa te superi sau sa te enervezi daca prinzi un ton mai aspru de la cineva.. aici nimeni nu are nici un interes personal... interesul nostru e pestisorul din bazin.. sa ai fie bine.deci aici nu se vind baliverne ca la magazinele de pesti...aici ti se spune realitatea,situatia bazinului tau si ce ar trebui sa faci..daca asculti e bine dar nu uita,ti se spune dar TU faci,nu noi..In acvaristica solutii de compromis....nu prea sunt acceptate.. Inceputul intotdeauna e greu si criticile te ajuta ...
GSA... dar.. a cam trecut.. am indepartat-o si manual si de cand am redus puterea de iluminare.. nici nus-a mai format.. am renuntat si la fertilizarea care o faceam ci feropol
asa cum a zis Silviu ..era bine sa cumpar niste melci.. dar drac s-o ia de traba ca am tot uitat sa ma uit sa vad ce cerinte au\
Cu circulatia apei in bazin ... nu imi fac probleme... am 3 filtre si o pompa de 300 l/h care am pus-o pe jumatatea inaltimii bazinului pe leretele din spate.. sa bata pe lunimea lui.Un spraybar e lunga filtrul intern care bata pe latimea bazinului,pe suprafata apei,filtrul intern nu are spraibar si jetul bate putin oblic pe suprafata apei iar celalalt filtru ,spraybarul bate pe lungimea bazinului,jumatate pe suprafata apei si jumatate oblic in jos spre centrul bazinului.Filtrele cu spray bar sunt 2 sun sun 403b
ok.. ma mai interesez...va tin la curet...nu la 220V
in privinta plantelor mele...la anubias nu pot sa zic ca i-a mers prost... cea care ete intre echinoderus ,am cumparat-o anul trecut prin vara.. era mica cu vreo 5 frunze si o floara... in primavara am avut a 3-a floare ;la ea... cea cu 3 flori am luato anul acest in primavara,cred ca am vreo 3 frunze in plus si a facut deja 3 flori odata...celelalte,,catzarate, nu le-am cumparat eu,le-am primit odata cu bazinul dar erau... vai mama lor,, bazinul a stat aproape un an fara lumina ... se stricase instalatia de pe capac..Nu cred ca le este prea rau la plante ... singura chestie car ma deranjeaza e ca frunzele se incretesc si nu au culoarea uniforma.
Cind am facut analizele ultima oara .dupa tabelul care il are setul de teste,CO2 era cu mai mic decat imi arata verdele pe tabel,chestia ca pe tabel nu am pH 7,5, am 7,4 si 7,6 Prin deductie cred ca CO2 este in jur de 8 mg/l. Am pH=7,5 si KH=8. La pH=7,4 +KH=10gt;CO2=12
La pH=7,6+KH=10.CO2=8
si daca pe tabel nu e pH=7,5 am pus valoarea dintre ele care imi da ca CO2=10mg/l.. nu stiu daca e bine cum am calculat...
am teste dedicate ,un COMBISET TEST de la GBL
Tot stau sa ma gandesc de la ce ar fii reactia asta a plantelor... culoarea mai deschisa si neuniforma a frunzelor si incretirea pe margini...sa fie de la lumina prea slaba sau prea tare.Acesasta reactie am observat-o dupa ce am trecut pe leduri... Am 5 proiectoare de 60W.La inceput ,am utilizat toate proiectoarele,300W la 400l bazinul.. am zis ca 0,75w /l e numai bine ..tinand cont ca majoritatea plantelor au nevoie de macar 0,5W/l.Intre timp a aparut si alga...GSA din cite mi-au spus colegi..eu credeam ca e BBA...Am redus lumina ..acum utilizez 120W4 zile si 2 zile merg pe 180W... ma gindesc sa nu fie prea slaba lumina la 120W dar nici sa imi apara algele nu vreau.. si mai bag de 2 ori pe saptamana lumina mai puternica.
A 2-a varianta ar fi lipsa CO2 dar nu stiu ce reactie are o planta la insuficienta de CO2
Si ma gindesc sa fac o fertilizare cu Easi Carbo sau cu Masterline Carbo.. cum mi-ati spus,pentru a suplini putin lipsa de CO2..

cum am spus.. eu am doar anubias si inca una.. nu stiu cum o cheama
de aceea spun ca ceva nu prea puternic pentru ca am plante lente si nu pot combate algele\
deci un fertilizant Easi life m-ar ajuta putin si m-ar interesa si unul N P K..daca e ceva care sa contina si celelalte necesitati ale plantelor. ceva all in on...
mi se pare logic ce spui in legatura cu dizolvarea intr-un litru de apa inainte de a-l introduce in bazin..se dizolva mai repede si pana la dizolvare nu se formeaza acele zone in care concentratia de substanta ar fi mai mare

Interesant topicul recomandat de tine....
deci,am ajuns la concluzia ca acesti nutrienti nu ti-ar asigura necesarul de CO2 dar,tinand cont de ce spuneau baietii acolo,si anume ca asta se raporteaza la tipul de plante si numarul lor...cred ca ar fi numai bun pentru mine.. nu e calcul.. e din intuitie...eu am plante easy. cu crestere lenta.. deci consumul de nitrati este scazut si la fel si consumul de CO2 daca am inteles bine.Deci nu as avea nevoie nevoie de cantitatile respective...

In alta ordine de idei.. se poate cumva ca insuficienta de CO2 sa se traga si de la faptul ca suprafata apei o valuresc destul de puternic?
si care din ele crezi ca e mai "bun".. ma refer si din punctul de vedere al riscului...sti ca eu am carasi ,nu se pune problema crevetilor.. deocamdata
Adica dozarea de la indicatiile producatorului ar putea sa imi afecteze pesti?
o alta intrebare.. nu sti cumva decicleaza bazinul?.. nu de alta dar am inteles ca dezinfectantii si antibioticele ar cam avea aceasta reactie
nu am zis ca e fizica aplicate ceea ce a facut.. am spus ca daca se apuca SI de fizica aplicata..
mai nenea Silviu.. daca te mai apuci si de fizica apicata cred ca putini o sa gaseasca o intrebare la care sa nu ai raspuns...
M-ai dat pe spate... e ceva ce nu gasim ratecit printr-un colt al creierului tau?

arata foarte fain prelucrarea.. dar mi se par cam mari...acum nu stiu cam ce proportionalitate ti-ai propus.. dar cum vad in poza ,ca mai lunga piatra are in jur de 40-50cm.. iar bazinul are 1,30mcam o treime din lungimea bazinului..mi se pare mare sau ai restrans peisajul ...Eu nu le-a mai slefui,da impresia unei constructii vechi,uzate...
problema la mine e ca am doar plante cu crestere lenta si.. inca caut o fertilizare care sa nu imi aduca alge...de aceea folosesc lumina slaba.. 120W la 400 litri..

in lipsa unei instalatii de CO2 ce solu\tii sunt sa mai creasca putin nivelul CO2?
Liv wrote:Tot in stilul contra: Ai sudat vreodata tevi de Cu pe Al? Macar ai vazut cum se umple instalatia cu gaz? Ai scule de taiat si festonat tevi de presiune? Ti-as mai insira unele "mici" amanunte, doar ca nu stiu sa le rezolv. Daca raspunsul e nu - ai nevoie de un frigotehnist. Nu te apuca singur.

da Liviu.. stiu foarte bine ce inseamna o instalatie de frig stiu sa sudez cu aliaj de bronz...alm lucrat la MARCO $ ALEX in Buc....este o firma care se ocupa cu instalatii de frig.industriale...
Chestia e ca nu ar avea rost sa pun teava de Al tot Cu as folosi... si da problema e de scule... nu am cu ce sa fac instalatia...sinur.. am prieten care ma poate ajuta cu scule specifice

m-am gindit si la aer conditionat dar.... nu imi dau seama cum a facut.. mi-ar prinde bine sa gasesc acel topic...
nu e vorba de gica contra sau care e mai destept...Sistemul de racire cu serpentine pe spatele bazinului ma gindeam sa il iau de la un frigider... adica toata instalatia frigorifica de la un frigider dar ca parte instalatiei in care ciscula gazul sa o o fac mai luna pentru a putea face serpentinele si bineanteles scompletata cu freon sau ce lichid foloseste

vreau sa fac dar ca am intrebat si aici.. poate cineva a a facut si stie bine ce e nevoie sa faci..
aaaa... da.. sunt de acord ca nu e un bun conductor termic cum ar fi Al,Cusi alte nemetale sau metale... dar asta ar fi o protectie in cazul in care ar aparea o fisura in conducte ,sa fie vreo scapare de freon sau cum ai mai spune acum...
am facut o experienta ,cind am incercat sa cresc artemia...Bolul cilindric cu sticla de 7mm,capacitate de 5 l... Ca sa incalzesc apa din interiorul bolului am utilizat o chestie .. nu stiu cum ai spune.. era facuta special pentru incalzire.Pe un suport termic niste serpentine de Al izolate cu un fel de lac care ai dadea culoarea Cu.Aceste serpentine,la 12V,atat am utilizat ,nu se incalzeau mai mult de 40C... Aveam placa cu serpentine in jur de 70cm patrati.. si imi mentinea tempertaura la 26 C foarte bine.E clar ca aceasta placa cu serpentine nu era in apa ,o lipisem pe lateral pe exteriorul bolului.
aceeasi chestie dar cu serpentine reci.o folie de al max 1mm care sa uniformizeze temperatura pe suprafata geamului. Cu siguranta v-a fi un timp de reactie mai lent dar am vazut ca ,controlerul pecare l-am folosit are un sistem de lucru foarte bun...nu incalzea permanent cind apa era mai rece ci dadea "impulsuri"pina ajungea cu 0,1 grC peste temperatura ... iar cind a sarit cu 0.3 C ,pina a ajuns apa la temperatura ,mai dadea cite un impuls de incalzire din cand in cand... deci nu forta incalzirea pina in mometul in care atingea temperatura limita..se elimina timpul de inertie a incalzirii asa facea si cind trebuia sa se raceasca apa.. nu o lasa sa se raceasca direc.. controla si racirea acesteia prin impulsuri de incalzire infranand inertia
cu sticla, ca izolator termiv , nu prea imi vine sa fiu de acord Liv,am 2 motiv cel putin si practice,temperatura sticlei unui bazin este aceeasi cu cea din bazin sau platourile de la imprimantele 3D Multimaker,sunt din sticla iar aceste platouri sunt incalzite sau in laboratoare de biologie sau chimie,unde,unele recipiente trebuiesc mentinute la o anumita temperatura...e tot sticla...nu cred ca e prea mare diferenta in compozitia acestor tipuri de sticla si cea a unui bazin..
este o placere sa rasfoiesti astfel de jurnaleai ce vedea si ce invata...eu zic ca noi ar trebui sa iti multumim tie si celor care mai fac astfel de jurnale si nu in ultimul rind celor care se implica in discutii ,dau sfaturi si idei....

Eu unul multumesc tuturor care se implica in astfel de proiecte si le fac public...atit celor care se implica vizibil si sau doar pe forum cit si celor care sunt doar in spatele proiectului si nu stim de implicarea lor...

eu va multumesc... daca nu erati voi,eu nu aveam de unde sa invat.. si, mai ales ca am primit si eu primulm LIKE (primul) pentru bazinul meu,de la cineva cu experienta ,,,si asta datorita celor care se implica atat in proiecte si si pe forum cu sfaturi si idei....
Cred ca si ceilalti sunt de acord cu mine,cei care invatam de la voi,

Sper ca urmatorul proiect sa fie la fel de interesant si ce e cel mai important, sa iti reuseasca... smilie
da.. cred ca nu merge.ma gindeam ca , asa cum a zis rundas cu serpentine , ar merge daca ai avea o "densitate mai mare de serpentine.. cu cit sta mai mult apa in cutie cu atat se raceste mai tare. dar cred ca fara o filtrare buna mecanica la IN ,serpentinele se vor infunda repede

La sistemele frigorifice de la frigider...nu stiu daca a incercat cineva sa prelungeasca teava de gaz... adica cea in care freonul circula sub forma de gaz,aceasta fiind rece.si sa faca serprntine pe geamul din spate al bazinului.racind geamul din spate
eu vad sistemul in felul urmator... o placa de aluminim max 1mm grosome ,pe care se monteaza niste serpentine in care circula freonul sub forma gazoasa.iar peste serpentine se pune un izolator termic ,gen polistiren.Acest panou sa se "lipeasca pe geamul din spate al bazinului... racirea apei sa se faca prin intermediul geamului.Ma gindesc ca acest panou sa astupe geamul in totalitate... nu chiar tot panoul dar folia de Al sa atupe toata suptafata... sa nu ai probleme cu colantul si sa poti monta furtunele si cablurile de care ai nevoie
eu as vrea sa ramana negri dar.... genetica isi va spune cuvantul.. daca e sa fie negru.. asa va fi.. ar fi frumos,imi plac..
O chestie... plante am anubias si inca una pe care nu stiu cum o cheama,aceea cu frunze lungi.vad ca asi revine frumos,face si frunze noi frumoase.. din punctul meu de vedere...fata de cum era...
Interesant e ca nu mai folosesc feropol ci am luat niste bule de la gbl care se baga la radacina...Nu am pus 3 cum arata in desen..am pus cite una la fiecare planta... am 2.. vad ca si-au revenit ,iar cu iluminatul merg pe un program ciudat poate,dar vad ca nu imi apar alge si plantele isi revin....Am 10 ore de iluminare /zi 120W cu pauza de 4 ore si la 2 zile schimb si bag o zi 180W,pe acelasi program
frate.. daca se fac aurii... si imi strica "spectrul de culori",iti pun lumanari la toate bisericile din paris....

maamaa da esti tare..... daca si un ateu ca mine ajunge la biserica din cauza ta.....

Acum pe bune...da am auzit ca majoritatea se fac aurii sau patati... Cum am zis,aici la pet am vazut unul destul de mare.cam la 12 cm corpul si era inca negru...
In orice caz... sunt frumosi dar cred ca la anul voi face schimbari radicale...cred ca renunt la carasi si sa ma bag pe pesti de banc...neoni,gipy,zebre,etccreveti si raci.Am vazut niste raci frumosi,albastri,,superbi....psi ceva plante easi-medium... biine asta mai devreme la anul nu o fac...
cu etanseizarea nu cred ca e o problema,zic ca se rezolva...Ca timp de racire...cred ca ar merita totusi...faptul ca raceste mai greu.. e bun ca nu ai shocuri de temperatura..Si nu cred ca v-a functiuna la capacitate maxima .. cred,,, ca si incalzitorul... nu ajunge la temperatura mare atita timp cit apa im bazin este cit de cit apropiata de limita de temperatura

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: