| Message |
|
|
Cristi frate,nu intelegi deloc bine. Omul ti.a zis sa bagi acvariul de 6l in ala de 12,le umpli pe ambele cu apa,astfel incat betta sa se invarta in jurul acvariului de 6l sa vada femela dar sa nu ajunga la ea.
Nu ma pot abtine sa nu observ reactia ta la indemnul colegului de a citii despre betta; pai te.a indemnat sa mai citesti pt ca CHIAR TREBUIE SA MAI CITESTI,altfel nu vad de ce ai atatea intrebari,mai precis pune aceste intrebari tie insuti, si vei observa ca daca nu iti raspunzi la ele,chiar mai trebuie sa citesti,chit ca ai 10 ore,100de ore,sau 10 ani; in momentul in care nu intelegi ca omul ti.a zis sa pui un acvariu de 6 in unul de 12 nu 6 acvarii in unul singur si daca nu sti ca femela e ucisa aproape instant de mascul daca cuibul nu e facut,din nou,trebuie samai citesti. Pe de alta parte,putem observa noi ca nu ai o cioata intr.un bol cu 10 scalari si alte ciorbe,insa o manifestare de "autopompozitate" gen "stiu mai bine dar totusi nu stiu" nu te va ajuta deloc in a iti gasii raspunsurile sau in a ti le oferii altii,vei vedea. Suntem o comunitate destul de sociabila,dar restransa,deoarece 90% din cei care gasesc raspunsuri aici(asta din cei care le cauta) ajung sa creada dupa un timp ca stiu ei mai bine,insa ce trebuie sa intelegem noi toti este ca in acvaristica nici 10 vieti nu.ti ajung pt a intelege totul.
Astea fiind spuse,te rog intelege intai ca ai nevoie de a invata pt pestii tai si apoi pt tine,sa nu arunci banii.
Vad ca vrei sa corcesti betta,lucru ce nu te va ajuta,betta nu fac 2 pui pe care sa ii cresti impreuna cu familia lor, ci 200 pe care nu vei avea cui sa ii dai deoarece nu toata lumea vrea corceli. Asigura.te ca ai cui sa dai puii inainte de a vrea sa ii inmultesti, si te rog accepta faptul ca atitudinea ta descrisa de mine mai sus nu e buna nici pt tine,nici pt pestii tai,deoarece nu iti va mai raspunde nimeni la mesaje si intrebari,nevrand sa se loveasca de diferite tale manifeste. Aceasta nu e doar o mustrare,ci si o incurajare
Ape limpezi si pestisori sanatosi.
P.S.: Fa.ti un acvariu curat si frumos,nu 20 pe jumatate
|
 |
|
|
|
Vreau oferte pt cuva/canistra(doar galeata) pt:
- Sunsun 403B (a cedat dupa 3 ani)
- Eheim Ecco pro 300 (2036 parca)
Preturi rezonabile va rog
0746523888
|
 |
|
|
Personal,orice lucru din plaatic sau alt material fara legatura cu filtrarea,mediul natural sau sticla cu capacul acvariului,mi se par doar alte mici/medii/mari (in functie de marime/structura ) podibilitati de a creea focare de microbi,alge,etc. Un acvarist ce are respect fata de mediu,fauna si restul,nu pune nimic in plus fata de ce gasesti in mediul natural decat in cazul in care chiar ajuta la formarea biotopului respectiv.
Acum bineinteles,goange avem cu totii  vei vedea aici pe forum tipi seriosi tare dar care au anumite manii care mai de care:
-personaje din star wars
-personaje din batman
- substrat rosu,verde,galben,sau toate puse intentionat sau mai putin intentionat,dar ce nu afecteaza prea tare sau deloc.
-eu in fiecare acvariu am o piatra sau o cana de lut,si cea mai mare goanga a mea e ca imi plac acvariile aerisite,fara absolut nicio grija la detaliile vizuale pe motiv ca vreau sa vad pestii sanatosi,in interiorul sticlei indiferent cum arata ea,atata timp cat apa e curata^^
Presupun ca sti ca apa nu se schimba toata odata,ci 20/30% din totalul ei. Plantele le poti lasa acolo,dar asigura.te ca nu ai obiecte din materiale ce pot bloca sau ranii pestii in oarecare masura
|
 |
|
|
|
Asta daca nu vrei cumva sa omori vietati sau sa arunci banii ori ambele
|
 |
|
|
|
Prea tare atunci :x
|
 |
|
|
|
Ar merge sanitari plus ce enumerasi mai sus,dar maxim 2/3 specii in ac ariu pt ca tetrazonele au nevoie de spatiu.eu zic sa cu.peri tetrazone pana faci un total de 10/12/14 ,il lasi pe asta singur,2 ancistrusi si melci....sau 6/7/8 cory,un ancistrus si tetrazone. Multi ar zice ca ar fi aglomerat dar pestii nu interationeaza,iar daca ai o filtrare suficienta(apropo,trrbuie filtrare suplimentara) merge,stim acvarii mai rele(de ex al tau acum ^^)
P.s.: are 54l acvariul,deci cred ca ar fi o idee buna sa nu depasesti 10 tetrazone
|
 |
|
|
|
Mi se pare a fi un albino de cyprinidae sau barbus ceva,intra pe nevertebrate.ro si cauta la categoria de pesti cyprinidae si sigur gasesti acolo,uita.te bine....vei gasii si tetrazone verzi ^^
Asta alb e compatibil cu tetrazonele,dar daca poti mai adauga cativa in caz de e singur
|
 |
|
|
|
Cu sanitarii si in special speciile "compacte" ce nu au cozi folame toase,voalate,mustati lungi sau altceva de care tetrazonele sa se ia. Tetrazonele cel mai bine merg cu tetrazonele,le place sa fie cat mai multi si arata si f bine. Poti combina tetrazone normale cu alea mai verzui daca gasesti. Sunt baieti chiar si aici pe forum ce au acvarii doar cu tetrazone,dar eu la orice acvariu recomand si un sanitar
|
 |
|
|
|
Injectare. Dispare culoarea in cateva luni. Daca nu ma insel,ei sunt transparenti. Sunt si verzi,galbeni,albastri,etc
|
 |
|
|
|
Nu da mancare multa,iar cand ti se par ca sunt prea multi,i.ai cu mana si doneaza.i,ofera.i ca hrana sau arunca.j
|
 |
|
|
|
Oricr ar fi,nu lua vivipari
|
 |
|
|
|
Da,pare a fi comunitar. Nu ii scoate,sunt buni cat de multi. Sifoneaza apa,curata substratul,mancarea ramasa,etc..multa lume fuge de ei pt ca sunt perfectionisti si nu le place esteticul acvariului cand se inmultesc,insa eu mor dupa ei
|
 |
|
|
|
+1 alllx
|
 |
|
|
|
Fundalul lasa.l negru,substratul ia.l alta culoare. Fundalul negru scoate in evidenta culorile pestilor
|
 |
|
|
|
Frate,ti.am zis,burete cu pompq de aer nu e filtrare,e semi rahat umplut. Orice minifiltru cat de mic e mai bun,filtrele hangon sunt bune doar daca le umpli cu ceva mayerial filtrant. Ia mini siporax si un aquael turbo 500 sau hangon,si aia e...
|
 |
|
|
Hahahaha asa e cel mai bine. Mai avem un coleg peforum care de fel e super panicat cand vine vba de acvariile lui(nu mai stiu desprecine e vba dar am retinut fobia lui si chiar si.a recunoscut boala de a ii fi frica sa nu pateasca sticla/apa/pestele galben/pestele roz/pestele albastru/filtrul eztern ceva^^) desi are experienta 
|
 |
|
|
|
Nu e problema nici o ora/2,de obicei probleme intervin atunci cand lipiciul sau super glue-ul stau atat de mult in apa incat ajung sa se desprinda/dezintegreze. Multi isi lipesc piese de la filtre sau diferite fufurne/plastice/etc cu super glue si dupa 1luna/10 ani le mor pestii su it si uita sau nu stiu de ce ^^
|
 |
|
|
|
Doar daca e tinut timp indelungat
|
 |
|
|
1: aclimatizarea mai indelungata e recomadata,nicio grija.
2: nu e nicio problema o mica/medie supradozare cu aquasafe,deci nicio grija
3:poti opri pompa de aer,o poti tine chiar doar ziua aprinsa,noaptea sa poi dormi(in caz de e in camera cu tine),betta respira aerul din atmosfera...deci nicio grija
4: poti face aspirator cu putina grija  sticla de0,25/0,5 taiata,cu un furtun in cap conectat. Tragi pe furtun,apa iese(ca la cazan,poti intreba tata sau bunicul,e acelasi principiu)...deci nicio grija 
|
 |
|
|
|
Sper sa nu am dreptate,iar cory sa fie binemersi ^^
Spusele mele sunt datorate faptului ca acel sun sun are PRESUPUN bureti si bio ballsuri in el. In cazul acesta,ai doar o filtrare mecanica,usor biologica.
Pe aquariumprest.ro sunt inele ceramice/sticla sintetizata vu informatii si preturi excelente ce au o suprafata mai mare de depunere a bacteriilor "bune"(le numim asa pt ca sunt mai multe feluri:denitrificatoare/nitrificatoare,etc in functie de filtrare si modul ei) iar cu aceste inele,la un prest super bun calitate/pret nu scoti nici multi bani din buzunar si ai si o filtrare medie,pe cand cu buretii ai doar filtrare mecanica,in timp biologica datorate inmultirii in timp a bacteriilor in acei bureti,insa ceramica poate suporta o suprafata mai mare de depozitare.
Pune un burete/taie un burete pe unde trage acel sun sun apa pt a te asigura ca nu intra intemperii de dimensiuni mari in filtru si a te asigura ca nu se colmateaza materialul filtrant din interior(indiferent de ce material filtrant este inauntru,mai devreme sau mai tarziu se va colmata/infunda provocand slabirea flowului apei,buretii se infunda imediat,ceramica rezista mai mult-asta ajuta in a umbla cat mai rar la extern- iar cu cat umbli mai mult la extern cu atat e mai posibil sa se duca garniturile,presiunea scazand,filtrele incepand a pierde apa,etc).
Long story short,e bine a umbla cat mai putin la chinezariile astea si a le scoate cat mai putin din priza (desi am un resun 2500 din 2012) cacinu sti daca sunt valabile 1 zi,o saptamana,1 an sau 10.
P.S. : ceramica full ^^ - economie si fiabilitate(le recomand pe alea hexagonale amestecate cu cele rotunde)
|
 |
|
|