[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
In ciuda faptului ca sunt sanitari si considerati rezistenti,cory sunt primii care se duc intr.un acvariu in care lucrurile nu o duc chiar bine,sunt sensibili in general doar ca nu ne dam noi seama de simptome deoarece nu ii urmarim indeajuns; totusi sper sa fie bine. Recomand ca in sun sun ala sa pui ceramica full cu burete pe teava de in,f bine ai facut cu internul ala(chiar daca e cam zbarnaitor)..in rest ape limpezi si pestisori sanatosi
Nu e plin,du.te pana sus cu nivelul apei..eu nu tin la decantat 24 de ore apa,14/16h e suficient.
Anubiasul se poate lega si cu nylon de pescuit,sau chiar si ata de papiota,multi nu o recomanda ca putrezeste,dar daca nu ai filtre sau ai dar esti atent,nu iti va ajunge in ele,plus ca putrezeste dupa 2/3 luni,timp in careplanta ar trebuii sa fie prinsa deja de suport(autoprinsa)
Umple acvariul de tot. Nu prea imi place granulatia substratului,dar pt betta va fi paradis.
Cooler de pc pus sa bata in luciul apei. Pe aquariumprest e cu tot cu suport de prindere,am luat si eu unul,imi mentinetemperatura la 25/26,fara el ar sta la 29/30 dar l.am pus sa bata foarte foarte aprtoape de suprafataapei
^^
Umezeala,nivelul apei,etc
Anamaria se refera ca a mai achizitionat un mascul de ancistrus,nu de betta,si repet,am tinut betta la 24/25grade,ma indoiesc ca va muri la 23 in situatia in care e vara si nu cred ca temp va ramane asa.
E calcar,nimic toxic.
Geo,am o mica corectie: Betta poate fi tinut in acvarii comunitare,totusi nu cu specii agresive sau ce pot ciupii inotatoarele si nici in acvarii cu curenti mari de apa
Ah,tu esti cel cu acvariile in trepte. Multa bafta cu asta,astept sa vad rezultatul cu nerabdare
Nu imi place descrierea de la bettta pe site :d Pe langa faptul ca zice ca nu am dreptate "are nevoie de 28grade",descrierea mi se pare usor nepretentioasa sa zicem:" daca este tinut intr.un vas de 1l,este recomandabil schimbul apei la 2 zile"...si eu citesc de pe siteul acesta despre pesti,dar am tinut betta la temp intre 24/25 rar 26 si mi.a trait 2 ani. Si nu intr.un vas de 1 l ^^
Nu recomand a se tine la temperatura de peste 26,i se va accelera metabolismul si scurta viata
Ia.ti mai repede acvarii,ca am pesti de donat ^^
Foarte costisitoare,un incepator ce primeste un betta sau caras intr.un bol nu cred ca digera prea bine ideea de :" frate,nu e bine ca pestisorul ala sa stea in bol. Uite ia aici acvariu asta la ... 'shpe milioane ca pezte 2 ani o sa vrei oricum unu mai mare " asa ca de aceea recomandam si noi a incepe cu chinezariile macar ^^ dar da,la eheim sti sigur ca nu o sa plangi dupa banii dati....decat daca ramai fara bani de inelu de logodna ^^
Nu cunosc acvarii doar cu capac, stiu doar acvarii sticla si atat sau acvarii "full option"(cu capac,lumina de rahat,si filtru intern la fel) de undemai adaugam noi o lumina mai buna,un filtru intern/extern superior si substrat in functie de gust,dar cat mai natural.
Din ce am vazut,aquariumprest.ro ar avea preturi decente,insa nu stiu ce mai au acum,am vizitat site.ul acum cateva luni.
Eu as face asa -
1: as cauta acvarii aici pe forum de la baieti,la un pret rezonabil,iar in functie de pret si ce ofera,m.as orienta catre ce mai am de adaugat la el. Cauta unul decent ca marime,indiferent daca are capac sau nu,poate fi adaugat ulterior sau improvizat pt siguranta pestilor. Cu 200/300 ron ai putea lua un 150/200l doar sticla.
2: as cauta pe cineva care face acvarii,sau as cauta pe olx.
3: as lua un acvariu mare dar ieftin "full option" si i.as adauga eu alte chestii,asteptand indicatii cu ce mai am nevoie de la userii de pe forum

In situatia data,un 200/300 ron pe acvariu(cu sau fara capac)cu un extern second la 300 sau nou la 500ron,plus 100 ron material filtrant pt extern,100 ron substrat si eventual inca 100ron un intern cat decat ok,ai ajunge la o suma de maxim 1100/1200 ron (adca aceeasi investitie ca si la juwel) doar ca fara alte investitii pe viitor,dai banii odata,dar sti ca ai ce iti trebuie,ce vor pestii si ce iti place si tie. Intr.adevar,nu ai stand,dar am un acvariu pus pe doua dulapioare vechi puse de.a latul,cu un blat de lemn(oridecare) deasupra si un blat de ala de "pluta"(spuma alba ) pt uniformizarea bolobocului
Pare conplicat,dar nu este,avand din nou rabdare,pt ca la urma urmei vrem in primul rand sa nu aruncam banii,sa le placa pestilor pe ce dam banii si sa se simta bine,sane placa si noua,urmand ca ma apoi sa facem mici achizitii suplimentare cu toate goangele noastre din cap admirand comportamentul natural al lor.
Poti chiar acum sa faci un topic de cautare a echipamentelor descrise mai sus aici pe forum,si te asigur ca in maxim 3 zile,vei avea mai multe oferte decat ai vrea la orice produs ^^ acum e vara,lumea intra mai mult seara sau deloc p forum,dar cei care intra mai mereu,te vor ajuta cu sigiranta.
Nu cred ca i.ai otravit,solutia se pune in acvariu,la volumul de apa pe care il ai,cantitatea X la 10 l de apa este pt a calcula mai usor cel care cumpara produsul cata cantitate de solutie are nevoie in acvariu.
La 30 de l de apa,trebuie pus de3 ori cantitatea de solutie pe care scrie ca trebuie sa o pui la 10 l.
1: verificand cu teste de apa scumpe sau pe gratis,avand rabdare o perioada buna
2: apa se tine la decantat ca element de siguranta impotriva clorului de obicei,pt a se evapora,de aeea recomandabil ar fi sa se tina in recipiente cu gura larga sau daca se tine in sticle,a se agita din cand in cand sticlele(fara dop pus !). Biotopol e bun deoarece creeaza mai rapid un mediu stabil inlaturand diferite elemente din apa
Daca achizitionati acvarii la suprapret,macar lasati internul acolo,eu consider filtrarea mecanica f importanta pt filtrarea biologica ^^ suna ciudat,dar...in capul meu are sens
Doar recomandabil,pana se stabilizeaza bacteriile. Eu nu as combina solutiile.
Anubias nu are nevoie de substrat,ci de suport de a se prinde; o piatra,un lemn,ceva,poti cauta si aici si pe google articole/poze cu anubias. Este planta agatatoare,daca o bagi in substrat,ii putrezeste radacina.
Nu prea stiu,asta pt ca nu stu ce ciclare poti avea intr.un acvariu cu burete bolborositor...
Dupa minim 2/3 saptamani cred,chiar daca bagi solutiile "minune".
Acele bacterii ce le bagi,trebuie a se depune pe ceva solid si a se inmultii,iar asa cere timp.acvaristica cere timp si rabdare la inceput,apoi acvariul merge singur,trebuie doar sa avem grija a nu il decicla,introduce patogeni in el,etc

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: