[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by calin_gherman
Am un decor home made, facut de vreo 2 ani. Il poti vedea aici http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1132&pos=0
Se comporta excelent, nu a crapat deloc. I-am aplicat 4 straturi de ciment...primele doua lapte de ciment, aplicat cu pensula, ultimile doua mai cremos, aplicat cu spaclu, strat mai gros si cu colorant in el. E lipit foarte bine in spate. Dupa lipire l-am tinut o luna in acvariu, cu schimburi de apa din 2 in 2 zile. Si tot mai creste duritatea apei....dar poti face un background mai frumos si mai spectaculor decat unul facut de firma. Totul tine de imaginatia ta.
Salut.
Eu am asa:
Eheim 2226, Eheim 2228, Eheim wet&dry 2229 recent achizitionat ptr africani si un Eheim Pro II Thermo 2126. Toate sunt foarte bune, nu exista nici o diferenta de calitate constructiva intre ele. Cum ziceai, singurele diferente sunt cele legate de pret si existenta acelui incalzitor inclus. Deci....it's your decision
Arata foarte bine acvariul tau, dar mi-as permite cateva remarci, daca nu te superi. Se poate foarte usor diferentia doua zone in acvariu, stanga, cu roca aceea patratoasa, frumos cladita si dreapta, diferite atat ca amenajare cat si ca si tip de piatra. Dreapta, cu acea piatra calcaroasa / "coralifera". In dreapta, acele bucati de calcar, sunt lipite unele de altele sau stau asa intr-un echilibru fragil???Eu as scoate cele doua bucati de roca vulcanica maronie poroasa...in general amestecul acesta de culori si aspect a rocii nu da foarte bine. Iar in stanga as mai cladi un "etaj" din roca asemanatoare cu ceea ce este acum. As scoate de asemenea ulcica aia din stanga spate si in general as "umbla" un pic la tot coltul stanga. Decorul arata excelent! Sa vedem si pestii! Altfel, felicitari!
Archanghele, in primul rand ar trebui sa ma leg de ciorbita ta din acvariu...nu se tin africani cu alte specii...dar nu o fac ptr ca problema asta s-a mai discutat.
In al doilea rand, ca un africanist inrait iti pot spune ca scarpinatul ciclidelor africane de substrat poate fi o treaba normala, fara a semnifica vreo boala. Pur si simplu eu cred ca asa le place lor. Poate insa insemna si o boala (gris), inclusiv o intoxicatie cu NO3 sau NO2. Sau cel putin simptomul unor niveluri ridicate ale acestor doi compusi in acvariu, chiar fara a atinge pragul unei intoxicatii. Asa ca, avand in vedere ca tu ti-ai amenajat recent acvariul, cumpara repede niste teste de apa, mai ales ptr NO2 si NO3 si masoara-le, nu cumva sa fi atins pragul superior al respectivelor substante, mai ales ca nu ai facut o ciclare adecvata...
In al 3-lea rand, "mancatul aripioarelor" / cozilor este un sindrom numit tail / fin rot. Are multe cauze, dar cele mai importante sunt doua: infectii bacteriene (Aeromonas / Pseudomonas) sau infectiile fungice, adica mai pe romaneste spus, boli micotice (ciuperci). Daca nu se poate stabili diagnosticul de certitudine ideal ar fi un tratament cu antibiotice (tetracicline). Si mai ideal ar fi asocierea si cu un antifungic.
Adesea, cauza primara a acestei fin/tail rot este stressul. Ori pestii tai sunt stresati, din cauza amestecului existent in bazinul tau. Acest stress reduce imunitatea naturala nespecifica a pestilor si astfel, bacterii ubicvitare cum sunt cele doua specii enuntate de mine, dintr-o flora banala se transforma in ceva patogen.
Ptr o documentare cat mai serioasa, cauta pe google totul despre fin rot. Eu iti dau un link care te poate orienta http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/finrot.htm
Si un site despre tratamente / produse comerciale:
http://www.wetwebmedia.com/FWsubwebindex/fwfishmeds.htm
Pestii sunt minunati, decorul e minunat, totul arata foarte bine, dar daca-mi permiti doua observatii:
1. ai in coltul drepta sus acea piatra care se sprijina pe doua pietricele si sunt intr-o pozitie oblica....incearca sa modifici treaba aia ptr ca, daca pietrele nu sunt lipite unele de altele, pozitia mi se pare foarte nesigura. Sunt convins ca nu ti-ai dori alunecarea pietroiului de sus in geamul acvariului.
2. pestii sunt exemplare adulte? dupa dimensiuni asa imi pare. In acest context mie mi se par un pic inghesuite pietrele din partea stanga...lasa mai mult spatiu intre ele ca sa aibe uriasii aia loc sa se strecoare!
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index