Message |
|
Sint frumoase tare plantele care le recomanzi. Momentan am Rotala " orange juice" si Hedyotis salzmannii ( asta e micuta inca) pe partea din spate . Nu stiu daca merg prea multe specii si deocamdata vreau sa vad cum va arata cu astea 2 .
Mersi de sugestie.
|
 |
|
rodoselada wrote:Eu cred acelas lucru. As incadra cercul intre plante si tunse scazut de la centru spre stanga respectiv dreapta
Bazinul este inca in " constructie" sa zic asa. Am nevoie sa creasca plantele si sa pot sa-l aduc in forma dorita .
|
 |
|
Artur wrote:Absolut superba poza  Si zic eu ca e un plus si faptul ca ai agitat un pic apa inainte, se vede mai interesant  Asa zic si eu, ca a meritat asteptarea, pentru ca acvariul e absolut superb...
Edit: ah, si pestii is aliniati superb in formatie 
Multumesc, multumesc Artur . Mi ar placea sa-l vezi si in realitate. E altceva . 
|
 |
|
unqben wrote:Gabi, arata demential!!! Ne-ai tinut mult in suspans dar a meritat asteptarea.
Mult succes la concurs !
Multumesc mult. Ma bucur ca-ti place
|
 |
|
Silviu - multumesc mult . Prima poza din ultimele doua closeupuri imi place mult tare .
Artur - de gura ta pun azi o poza .  Am vazut ca in general se practica sa nu arati poze inainte de concurs .  Bazinul cred ca va fi in maxim de forma intr-o luna asa sau poate si mai bine. e nevoie de multe rotale si plante de background in zona cupolei , plus ca trebuie sa mai creasca gazonul . Eu sper sa va placa si in forma asta .
[/img] 
|
 |
|
Si inca una
[/img] 
|
 |
|
lukitza wrote:Teoretic cu lentila aia poti incerca sa suprinzi bule de CO2 si chiar reflexia din ele.
Imi plac pozele facute cu 60-ul din link-ul tau.
Multumesc de apreciere . Am scapat doua si cu alintatata familiei pe acolo .
Am facut acum seara un test pentru tine cu lentila . Mi se pare faina lentila .  Bula aia din focus cred ca e cit o gamalie de ac .
[/img] 
|
 |
|
lukitza wrote:Da, e prima varianta.
Asteptam si niste poze macro facute cu fixul de 100. E o lentila f buna.
Lukitza eu sint cam afon la lentile. Nici nu stiam ca exista 3 versiuni. O sa fac si ceva poze de macro cu ea ( sa vad daca am la ce prin bazin  ) . Pina una alta am aici ceva poze facute cu ea parca prin primavara .
https://www.flickr.com/photos/144599614@N02/34568517863/
|
 |
|
skija wrote:Canon EF 24-105 mm aste e cel mai versatil obiectiv , foarte bun , imagini sharp
Da .... imi curg ochii cind ma uit la ea . S-ar putea sa mi-o vinda tipu la un pret decent. Am de dus flori toata saptamina viitoare sa-mi pregatesc nevasta psihic de investitie ...
Lukitza - e cea cu inel rosu , scrie asa : Canon Lens EF 24-105 mm , 1:4 L IS USM
|
 |
|
Azi am primit de la un coleg pentru weekend 2 lentile : Canon EF 24-105 mm si Canon EF 100mm . Sa vad acu ce poze oi fi in stare sa fac cu ele ... Sint curios cu cea de 24-105 mm daca pot obtine cit de cit adincime a bazinului si sa nu mai fac cu tokina super wide care imi da cam mult zgomot de imagine .
|
 |
|
Batman ai un acvariu beton ! Tre sa te apuci serios de facut poze !
PS . Imi plac pozele cum iti ies. Poate putin la aia de ansamblu ai putin blur in stinga dar pe ansamblu eu zic ca inceputul e foarte bun.
|
 |
|
Stiu ca e doar o rotala perlind... dar mi-a placut imaginea .
[/img] 
|
 |
|
Maestre ca sa intaresc ce ziceam ca obiectivu conteaza mai mult decit aparatul,cu permisiunea ta pun acilisea un link cu blogul unui fost coleg de munca. Are un Canon de generatie veche dar cu lentile performante.
http://eduardbaak.ro/
|
 |
|
Sa-l folosesti sanatos. Din experienta lentila face diferenta. SI lucrul cu el pe manual.
|
 |
|
Faini pejti ai nenea Batman! 
|
 |
|
Mai cu alga aia nu m-am agitat foarte tare pina acum sa o elimin. O sa o curat clar , mai ales ca am sa fac si poza fara echipament . Stresu si lupta mare a fost cu algele paroase . De alea mi-a fost frica tare .
|
 |
|
E o satisfactie sa ai un rezultat bun la un concurs. Dar pina la urma satisfactia maxima este cind vii seara acasa si stai si-ti odihnestii ochii pe tabloul din acvariu.
Legat de lumina galbena a tubului de plante Dennerle - nu pot spune ca ma dau in vint dupa nuanta , desi m-am obisnuit cu ea . Faza e ca din toate tuburile incercate pina acum cele de la Dennerle dau cea mai multa lumina ceea ce pe mine ma ajuta la maxim .
Am redus si flow ul la out-ul filtrului - cred ca moss ul sufera putin de la flow prea mare - creste ravasit .
|
 |
|
Maestre o intrebare mai de afon ( si fara sa bat apropo la biotop ) : gradul de colorare al puilor( pestilor )nu tine cont si de cit e de incarcat bazinul in decoruri ( ascumzisuri si alte cele ) ?
|
 |
|
Skija - intr-un fel e normal sa fie asa. Pina la urma prezinti un tablou. Trebuie sa tii cont de toate detaliile ca sa il faci cit mai " prezentabil " . Clar nu te apuci sa adaugi plante in photoshop sau alte prostii dar sa ai o poza de buna buna calitate este normal zic eu . Pe de alta parte daca te uiti cu ce poza am luat anul trecut locul doi la RAC ai sa-ti dai seama ca oamenii aia s-au uitat strict la acvariu pentru ca poza lasa de dorit ....
Porcu- am sa pun clar un tub rece , dar pina atunci merg cu asta Dennerle inainte - plantele se simt bine . am lumeni destui ....
Silviu - nu cred ca e o conditie lumina , dar cred ca au un plus cele cu lumina rece.
|
 |
|
Artur wrote:WOW, adica am vrut sa zic WOW  Cand ai zis ca e pe cale sa devina cel mai fain setup al tau n-ai glumit deloc.. Ai de plm cat de bine poate sa arate  O sugestie daca se poate pentru poza de duminica, dupa ce faci pozele normale sa incerci sa faci o poza, tot fara echipamente, dar sa agiti putin apa la suprafata inainte  Eu unu abia astept ziua de duminica sa raman din nou cu gura cascata... Felicitari!!!
Multumesc mult Artur . La tine in special m-am gindit cind am facut poza .  Si eu cred ca va fi cel mai reusit din tot ce am realizat pina acum . Astept sa fac o bolta de rotala intre crengile mari . Iar legat de sugestia ta cu agitatul apei - este foarte ok . M-am gindit si eu la ea. Pina duminica luni mai au timp si plantele sa creasca .
Silviu -multumesc si tie de apreciere , domn ca de obicei. Oricum am sa-l pun la RAC chiar daca nu este in forma maxima . Cred ca poate lasa o impresie frumoasa si in ipostaza asta. Mai avem o saptamina in care pompam sanatos Scapers green si NPK booster.
Rodoselada- plantele au suferit in saptaminile trecute . In momentul asta bazinul intra in normal si cel mai clar se vede la gazon - a inceput sa dea muguri mari si sanatosi. Are nevoie de ceva timp pentru a ajunge in forma maxima dar pentru mine este deja o relaxare cind il vad seara dupa ce vin de la munca. Cel mai greu a fost sa am rabdare in lupta asta infernala cu algele .
Silviu- nu cred ca mai este concludenta data startului din moment ce am avut probleme cu deciclarea , apoi test de Fe si NO3 cu probleme .....
|
 |
|