| Message |
|
|
salut si bine ai venit printre noi, arata super acvariile, in schimb nu vreau sa ma gandesc ce o sa se intample la o zgaltaietura mai mare 
ca si fertilizare folosesti doar easy life?
|
 |
|
|
|
incearca sa scoti mustiucu si vezi daca iti baga aer mai tare, se poate sa fie filtre diferite , eu iti ziceam sa ridici filtru mai sus sa ai si miscare dar si daca el este mai sus atunci iti va trage aer mai puternic prin furtunul respectiv. momentan nu ai nevoie de oxigenare a apei prea puternica, cand vei adauga pesti se vor schimba datele problemei
|
 |
|
|
|
super, din pct meu de vedere a atins cam orice punct si orice modalitate de culturi.
bravos cristi!
|
 |
|
|
si mie imi place cum arata, chiar e fromos  iar ca parere personala , ca si aspect nu ca si naturalete/biotop ca nu ma pricep la cichlidae ar fi fost cu un nisip mai deschis decat ala  era un contrast mai puternic
pot sa fiu offtopic si rautacios si sa zic "maaaama ce plante as baga in el?" parca le si vad printre pietre p`acolo 
|
 |
|
|
|
filtrele de la petshopuri au un furtun atasat la filtru scos afara care trage aer, si il imprastie in apa, nu imi dau seama daca al tau are, se vede un furtun micut dar nush daca intra in filtru. Eventual ridica pompa unpic mai sus si iti va face o miscare mai mare la suprafata , este la fel de bun ca oxigenarea cu bule , bineinteles cu un randament unpic mai mic
|
 |
|
|
hai ca arata fromos, pietrele sunt de acolo de unde mi`ai zis? abea astept sa il plantezi sa vedem ce iese
|
 |
|
|
ai putea incerca si cu bile, si sa fie in genu celor de la aquamedic. Dar o clipoceala tot o sa auzi, ca o sa fie muuuult mai mica decat la elicea respectiva e cu totu altceva  am cautat prin posturi da nu am gasit ...bypassu ala la ce il folosesti? la sorb sau la retur?
|
 |
|
|
|
nucus?
|
 |
|
|
|
ar fi o varianta cu plumb sau inele ceramice, pana isi fac radacini, de curiozitate ce volum are bazinul?
|
 |
|
|
salut , bine ai venit printre noi, asteptam cu entuziasm poze
|
 |
|
|
de la mine cand s-o inmulti ....parerea mea despre bazin o stii deja asa ca nu ma mai repet  cum e cu pozele pana la urma?  of of of nenea narcis ce ma fac eu cu tine.... de ce nu incerci si cu niste rotundifolia  poate faci o tufa frumoasa, sau inroseste niste didiplis
|
 |
|
|
Vladu wrote:Are ceva daca apa sta la "invechit" mai mult de 48 de ore ? sau cu atat mai bine ?
e ok 24-48 de ore, eu personal mai mult nu am tinut
|
 |
|
|
|
in general e bine ca schimburile de apa sa fie destul de generoase.
|
 |
|
|
|
ar fi recomandat sa scoti carbunele activ, in general e recomandat la orice tratament , eu personal nu folosesc deloc la acvarii pt ca imi neutralizeaza anumiti fertilizanti .
|
 |
|
|
frumos din partea ta ar fi sa treci pe la Introducere si sa te prezinti sa stim si noi cu cine stam de vorba... legat de intrebarea ta, raspunsul tau se afla in articolul asta
|
 |
|
|
mmmm ce ai tu acolo e cianobacterie , asta 1 ...
2 scoicile alea nu prea au ce cauta in acvariu tau, sunt calcaroase .
3 La fel cum ti-a spus si gengiskhan apa nu se schimba niciodata toata, citeste daca nu ai facut`o pana acum cu atentie Inceputul-Primul acvariu
Cat despre scapat de cianobacterie eu am scapat cu ERITROMICINA din farmacii o pastila la 25 L si schimburi de apa la 2 zile dupa ce am aplicat de cca 20-30% din volumul acvariului
Dupa ce vei scapa de cianobacterie daca acvariul va sta la geam si va bate soarele in el te vei umple de alge si o vei da in alte fericiri. De ce nu il iluminezi acvariul separat? Acesta nu e ca o floare de apartament care o poti pune la geam si va trai cu lumina naturala
|
 |
|
|
am incercat eu da nu a mers, ma gandesc ca e din cauza faptului ca fiecare difuzor are o anumita densitate la piatra respectiva, si implicit cel care are piatra cu densitatea cea mai mica scapa primu co2, iar celalat ramane blocat pentru ca opune mai multa rezistenta. M-am enervat am strans din ... si mi-am luat un reactor extern de la aquamedic care face toti banii. Ai omis sa ne spui la ce Kh te chinui sa cobori ph`u sub 6.2. O alta chestie ai ceva miscare la suprafata apei? Personal iti recomand asa ceva face toti banii mai ales daca ai filtru extern
cat despre plante arata foarte bine, sa ai parte de ele si sa iti creasca cel putin la fel de mult ca si mie
|
 |
|
|
de dat ....moca ... e scos de ceva timp din bazin , preferabil in cta
|
 |
|
|
|
e buna remarca, ma gandesc ca poate in al 3-lea link totusi poate e prea devreme poza ...nu stiu ce sa zic adica al 3-lea pare destul de neterminat
|
 |
|
|
Val wrote:minnardy, zi-ne, te rog si duritatea apei (kh-ul si gh-ul)... Am o vaga banuiala.
In aceeasi idee, intrebare: are cineva o apa foarte moale cu un TDS foarte mic, substrat si fertilizare ADA si ii merge HC-ul?
simt eu o retinere in voce? oare cumva nici la tine nu merge?
|
 |
|
|