[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
E bine ca din 8 pesti ai prins 3 in poza, ardelenii , e ca-n bancul ala cu melcu`:

Concurs de strans melci. Participa un moldovean, un oltean ?i un ardelean.
Primul concurent, moldoveanul, pleaca la semnalul de start ?i dupa o ora se intoarce cu un butoi de melci. Juriul impresionat il felicita.
Al doilea, olteanul, pleaca si asta iar dupa o ora se intoarce cu doua butoaie ?i doua gale?i de melci. Juriul ramane uimit!
In sfarsit vine randul ardeleanului. Pleaca, trece o ora, trec doua, trec zece, dupa 12 ore se intoarce ?i ardeleanul fara nici un melc.
Ceilalti il intreaba:
-Bai omule, cum nu ai reusit sa prinzi nici un melc în 12 ore?
La care ardeleanul de gande?te ?i zice domol:
-Napai, eu l-am vazut, m-am uitat la el, l-am ochit, dar cand m-am aplecat sa il iau, melcul "tusti!" in tufis!

Si mie-mi place, felicitarile mele......dar cu 2 exceptii: scoate termometrul si incalzitorul din spate cand prezinti...arata urat
+1 @aurecj cu mentiunea ca-s convins ca daca ar avea acum piatra aia plata ar trage rockscape d`o minune, nu alta, p`atunci n-avea imaginatie
Nu pot intelege decat ca in ultima saptamana ai descoperit algae scrubber-ul care te-a fascinat, altfel n-ai vorbi in fiecare post, mecanic, doar despre asta.
Lucrurile, asa cum sunt prezentate de catre tine, stau in picioare partial si sunt mai mult valabile la acvaristica de apa dulce.
Ti-as recomanda ca inainte sa dai sfaturi sa te documentezi bine si dupa ce ai o experienta proprie sa-ti dai cu parerea ca altfel se pun toti pe google si-n 3 zile avem "masteranzi" in acvaristica marina care habar n-au de nimic, care n-au vazun in viata lor cum arata un bazin de carantina, n-au aclimatizatj corect un peste, coral, etc.
Vorba lui Kiru`:

O zi buna !
Multumesc Iulian.
Am avut un Kenko 2x si l-am dat, era mult prea enervant de folosit si deforma foarte mult. Kenko+sticla acvariului=dezastru.
Am incercat si partea cu Iod dar degeaba.
Deabea asteptam sa ne ceri sfaturi, povete
La drept vorbind, nu cred ca exista frustrare mai mare ca a mea. Bazinul meu i-l stiti, am in el corali din toate categoriile, de la ciuperci iubitoare de jeg pana la duri pretentiosi dar nu pot tine Xenia pulsatare. Zilele astea am mai incercat o data sa bag fragmente, merg o zi, doua....dupa care se topesc pur ai simplu. Daca aveti vreo idee, o ascult cu drag.
La drept vorbind, bazinul tau e la fix facut pentru aparatul meu, il prin tot din prima
Da ce-i trebuie sa faca teste...astea-s abureli
LE. Ti-a zis @Koala de skimmer ?
Are vreo 5-6 mm, cred ca urmeaza sa se split-uiasca

DSC_1129
Da, pare a fi altceva ?
Statea lipita de geam, la poza

DSC_1159
Si daca-l tine atarnat, n-are voie sa formeze granule de sare, si eu tot atarnat il tin.
Ce sa-ti spun....robinetii pe care i-am pus, cei galbeni, la mine merg perfect, niciodata nu s-au infundat de cand functioneaza reactorul si au un an si ceva de functionare.
Si daca spui ca s-au infundat cu sare, atunci sarea aia pe care o folosesti e de toata jena, sa se solidifice in mediu lichid.
Nu, sunt 4 ocelaris.
Roni, din care vrei
Clovnii se inteleg foarte bine, am avut la inceput o pereche iar dupa un an am mai bagat 2. Stau toti impreuna.
Te contrazic, ai !
Pai am zis ca, daca tot n-am bazin asa mare ca al tau, macar sa te depasesc la numarul de pesti.
Acum am urmatorul inventar:
1 Hepatus cat palma
1 flavescens la fel
1 cleaner
4 ocelaris
1 bicolor
1 filefish
3 cardinali

Te-am ajuns ori mai insist ?
Privitul e pa gratis.
Va multumesc pentru aprecieri, inseamna mult pentru mine smilie

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi