[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
suuuuper..asa cum a zis gabi... abia astept sa vad culorile....

PS.Tu ai spalat bazinul sau sotia...?
MihaiF wrote:Mai baieti , de ce credeti voi ca am o problema cu algele . Am spus eu asa ? Eu vreau sa reduc nr de ore pentru ca nu are cine privii acvariul si atunci daca la plante le ajunge si 7 ore de ce sa mearga lumina 9 ? Chestia cu algele va fi eventual un efect secundar .

Daca e de ajuns sau nu....aici nimeni nu iti poate da o reteta .. asta o gasesti tu... bazinele plantate ,ca si oamenii... sunt "personale" sa spui asa...doar tu poti gasi reteta pentru bazinul tau...echilibrul iluminare - fertilizare,reteta de fertilizare...asta o sa iti spuna plantele daca e bun sau nu...
Colegii iti pot da doar sfaturi.. de ce planta are frunzele asa? sau de ce nu are culoarea care trebuie,sau altele.. dar reteta doar tu o poti gasii,, prin testare
parerea mea..fara experienta cu plantele,doar din ce am citit,este ca nu ai cum scapa de alge.Algele sunt cosumate de "maincatorii de alge,in general.Cred ca trebie gasit un echilibru intre plantele care sunt in bazin,cele cu dezvoltare rapida si cele lente si nu in ultimul rind mancatorii de alge.... malci,pesti,creveti si ce or mai manca alge...Cred ca asta ar fi solutia de prevaenire a invaziei de alge..
Parerea mea e ca si algele au rolul lor intr-un biotop,atata timp cat e controlata dezvoltarea lor
cred ca lareproducerea ideii,mare parte din efect il va avea utilizarea luminii si partilor umbrite.. intunecate
Catta wrote:Am facut aproape ceea ce mi-a sugerat Adrian09.Adica am facut doar un schimb de apa de 50% cu apa cu Gh=10 si minune.Test inainte de schimb gh=18,test 1ora dupa schimb Gh=14,dupa 24ore Gh=13,dupa 48ore Gh=13.Voi continua sa fac teste alte 2 zile.Greseala mea era ca nu verificam duritatea apei de schimb si probabil faceam schimbul cu o apa prea dura ca sa scada ceva.Multumesc Adrian09

cu placere
aha
daca e destul de dificil sa tragi instalatia de apa pina la bazin, incearca cu rola de irigatii.. eu stiu ca rezista la presiunea de la reteaO strangi cand nu mai ai nevoie
cica.. nu numai noi ne certam...si au si un arbitru

https://www.facebook.com/aquapaulista/videos/1192339200893614/
e super.. eu as mai lipi ceva mos pe bolovan... pe partea plata unde sta sprijinit copacul
#silviu ,a deschis topic la incepatori..."Apa dura"... ai postat si tu
da ..e super.. dar am vazut ca are si prefiltrare...adica camera separata pentru prefiltrare? ca asta nu am inteles..
in legatura cu sumpurile.. nu iti fa probleme cu inundatia...Coala te poate lamuri,,si daca mai e putin de bricolat pentru asta nu cred ca e problema..
dar decizia este a ta

algele.. o sa scapi de ele..... freci dar.. scapi... nu uita ca filtrarea e baza... e ca si ficatul pentru om... cum spunea un coleg..
deaceea majoritatea topicurilor se vorbeste de filtrare

plm...iti vine sa iti bati copii...
nu te grabii... cauta sa vezi daca gasesti un sump ...compara preturile.. intotdeauna un sump e mai eficient.. In al 2-lea rind,filtru iti asigura un bazin de 350l,dupa cum spun producatorii...asta nu e chiar asa si mai ales ca ai pesti cacaciosi....deci productie de amoniac marita...filtrarea biologica se calculeaza in functie de incarcatura biologica.. asa cum a spus un coleg pe la inceputul topicului.In generel o filtrare biologica eficienta este intre 5 si 10% din volumul bazinului. Dei incearca sa gasesti ce volum are canistrasi cam 50% v-a fi volumul mediilor bio.
Eu ,cu 2 sun sun 402b si un intern nu am ajuns inca la 20l medii bio am decat 16l..nu stau prea bine cu filtrarea bio,cu toate ca producatorul spune ca sun sun 402b duce un bazin de 700l.Am si eu pesti care fac multa mizerie..De aceea zic, daca te-ai rezolva cu un sump sa iti intre vreo 20l bio .. ar fi perfect...
Deci gindeste-te.. daca tot faci un efort financiar...fa-l sa merite...nu fa greseala care am facut-o eu... si cea care ai facut-o tu la inceput.. mergand pe o filtrare insuficienta..mai am inca 3 filtre.. un eden 501.un enheim 2224 profesional si un sun sun 302... le-am cumparat ca prostul... crezind ca ajunge.. cu toate ca explicatiile colegilor erau clare... matematica mea nu batea cu matematica lor...deci,cheltuieli in plus care nu erau necesare... evita asta,acvaristica e cam scumpa la buzunar
baaaaa... voi ce faceti aici...vreti sa ne faceti cu capu' pa astia incepatori?... pai sa va fie rusine.. veniti cu oferte de genul asta ,cu pestani de iti pica plombele... cind d-aia cind da-i-lalti... nu mai stiu ce vreu.. ca ai vreau pe toti... smilie smilie smilie

superbi.. sa aveti parte de ei si sa fie sanatosi
eu am carasi... 8 in 400l.. am 2 sun sun 402b si un intern al bazinului...sunt multumit de sun sun.. deocamdata
Silviu Man wrote:O sa incerc sa umplu vreo 20 de cm in acvariul pocnit, fara sa ajung la fisuri, si le tin acolo, cu lumina si eventual cu fertilizare, poate si putin CO2 lichid.
O saptamina nu ar trebui sa fie probleme. Sau incerc un "dry start" in el si apoi transfer plantele impreuna cu celelalte ... vad eu cum ma hotarasc.
Insa ... numai un paludarium de 130/55/65 nu aveam in plan ...

te descurci tu.. esti baiat mare..

la canistra ai anulat filtrarea mecanica?.daca da , cit bio a intrat?

Nu stiu sigur daca e posibil ... dar nu cred ca acele alge maro sa fi intrat in filtru...in general e nevoie de lumina sa se dezvote algele....in cazul in care nu ai alge in filtru,clateste putin mediile filtrante in apa de la bazin care ramane si pune filtrul in bazinul celalalt pana il speli pe asta

Asa cum au spus si colegii.sa ai pui la regim putin si ai timp sa iti confectionezi si un filtru..
Cind restartezi bazinul pui filtrul nou,in cazul in care iti cumperi si mediile bio ca sa il umpli, (cu ce vine el e aproape nul),il pui si pe cel intern si le lasi cam 3 saptamani sa functioneze impreuna.. asta ca sa se cicleze si filtrul nou
Daca nu cumperi medii filtrante pentru tot filtrul,atunci ,mediile filtrante din filtrul intern ,le pui in cel nou si completezi cu medii noi
no.. si tot raul spre bine.. te-ai ales si cu un paludarum de toata frumusetea.. bazin mocca..
se pare ca pana la urma merita asteptarea asta
si daca vin plantele inainte....mai cumperi o cuva sau 2 de plastic sa ai unde sa le pui in apa pana le plantezi

..

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: