[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin_
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Super stoc Pozele nu sunt prea graitoare din punct de vedere al culorilor
kirucd wrote:Posibil, totusi toate coletele pe care le-am primit din State au trecut prin vama, a trebuit sa le ridic de la
oficiul postal unde este si vama si unde am platit de fiecare data TVA.

Corect, asta daca nu includeau acea taxa de import. Daca includ taxa de import atunci ei trimit printr-o firma (edit: nu mai stiu ce firma era) care se ocupa cu formalitatile vamale, deci coletul ajunge in cutia postala daca e micut sau la oficiul postal. Nu mai ai treaba cu vamesii

De pe site-ul ebay: "For items that are purchased by international buyers through the Global Shipping Program, buyers pre-pay all applicable shipping and import charges during checkout."
Zic de chestia cu import charges pentru ca nici eu nu stiam despre ce e vorba, si m-am trezit cu coletul la posta, cand ma asteptam sa fie la vama.

On tipic edit: acuratetea (link-ul de la Hana) pentru greutatea specifica (gravitatie scriu ei ) e de ±0.002. Adica daca ai 1.024 poate sa iti arate 1.022, precizie care nu cred ca se incadreaza in ce cautam noi, nu?
kirucd wrote:

Logheaza-te si citeste tot nenea Shubi:

pret - 127,62 USD
transport - 28,93 USD
taxe de import - 31,72 USD
Total 188,27 USD

La care se mai adauga TVA 24% adica 45,19 USD

Total final 233,46 USD

Concluzia este ca e mai scump decat Hanna cumparat de la noi...

Daca ai platit deja taxele de import iti vine acasa fara sa mai treaca prin vama, unde platesti tva 24%.
CreatoR wrote:Nu prea seamana cu aiptasia banala, si nici nu au aparut langa ea altele. Nu as vrea sa o starpez doar pt ca "poate" e o aiptasie.

Stiu cum e cand intrebi ce e si (daca are niste tentacule) automat raspunsurile vin: Aiptasia/Majano Dar in cazul tau cred ca era Majano, intr-adevar.
Spuneai ceva de racire la inceputul topic-ului. Cum te-ai gandit sa o rezolvi de data asta?
dan.pavelescu wrote:
Blue14 wrote:Daca ziceai ca dai bucati din suri sareau toti ca vor!

+1

Am dat search pe forum "bucati din suri" si am ajuns aici... Ciudat forum, ciudate discutii
Superb!
I-am vazut si eu, arata bine ;)
Dupa 2 luni credeam ca am vazut tot ce misuna in el. M-am inselat Nimic spectaculos, un Chiton (nu, nu termenul moldovenesc pentru sarpele ala de te imbratisaza cu drag).
ptmdanezu wrote:Aveti idee daca tre sa ma bag dupa el sau sa il las in pace ?

Polynoidea? http://www.masa.asn.au/masawiki/index.php/Hitchhikers_Guide_to_the_Reef_Tank
image
image
aerosv wrote:Avansez, maine imi vine bazinul si lipesc panoul despartitor in spate... in curand foto si cu skimmerul diy.

Incepe sa-mi para rau ca am panoul din plexi alb, negru sau albastru nu am gasit... si banuiesc ca nu pot sa-l colorez cu nimic.

Ar fi o optiune sa lipesc bucati de pietre pe el insa prefer sa pot scoate tot la nevoie.

Koala likes this.
CatalinBarbu wrote:Nu a aparut nimic special. Si eu anul trecut am facut tratament cu metronidazol la ciclide. Partea buna este ca nu decicleaza bazinul. In schimb e nevoie de intuneric vreo 6 zile urmat de un schimb masiv de apa. Asa era la apa dulce...

Afecteaza germenii anaerobi. Probabil ca cei aerobi vor fi oarecum ok.
Pare un rili. Mai ies asa din genele recesive, cred.
Blue14 wrote:Ai si sps?,

Omul vorbeste de plante care seamana cu niste corali, iar tu vrei sa inteleaga termenul de "sps"?
Arata bine
dan.pavelescu wrote:

Daca e cineva interesat de 2 amano shrimp uscati si un peste la fel de uscat, pentru o suma modica ii pot extrage din aspirator

Cunosc senzatia

Daca arunci o privire pe topicul acvariului meu o sa vezi cum arata la inceput, apoi dupa o luna (fara lumina; aprindeam doar ocazional cand ma holbam la vietati), iar acum la 2 luni. Fara urma de alge, fara sa am cyano sau explozie de diatomee si fara sa fie afectati cei cativa corali cu care au venit pietrele. Poate si din cauza ca pietrele veneau dintr-un acvariu stabil.
koala wrote:Da, da... colturi rotunjite, placerea mea!

Altfel, superb bazin!

Stiu ca tu l-ai pus de-a-ndoaselea in cele din urma. Ador colturile clare

Si da, stiu ca acel porites de deasupra sta ca nuca-n perete, dar... am viermi
Dupa sfaturile primite am lasat si eu fara lumina in primele saptamani si nu a fost nimic rau. Lumina din camera a fost suficienta pentru cei cativa corali. Mult spor cu acvariul, e un hobby frumos

Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Go to: