[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin_
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
melcu wrote:Sa ma bata mama prima data am avut senzatia ca apa aia curge prin afara bazinului

Si eu ziceam ca e prea plin si da pe afara
Evil...
Hemianthus isi va reveni sigur. Mai uitam sa il ud si facea la fel
koala wrote:Porites?

Porites, shmorites... Viermisorii ii doream Daca trebuie sa fie si un porites... ok, fie Ceva sfaturi legate de combinatia asta?
O veche fantezie implinita:

image
Pare un inceput bun Este posibil sa fie prea putina lumina pentru un Iwagumi (gazonul prefera lumina mai intensa). Probabil vei vedea pe parcurs cum decurge. In timpul ciclarii nu ar trebui sa schimbi apa daca nu ai vietuitoare. Acum ca ai melci... Atentie la Neritine: am avut cativa si in cateva zile s-au uscat toti pe parchet. Le place sa iasa din acvariu daca au posibilitatea si se plimba prin camera.
Andrei1234 wrote:Ar trebui sa se trezeasca la usa cu niste piatra vie si nisip si in 2-3 ore isi transforma acvariul de apa dulce in marin.

Si ceva viu, ca sa aiba motivatia sa-l inceapa ("il fac repede sa nu-mi moara")
stefanp wrote:Si tu te dai cu "dusmanul"?

Astept sa-ti dai seama ca si tu iti doresti
image
stefanp wrote:Daca tot mai apucat de scormonit prin jurnale, am dat si peste al tau
Cum mai stai?

Nu prea au aparut schimbari. L-am cam neglijat de cand m-am apucat de cel de apa sarata Are nevoie de un pic de curatenie

image
Daca doresc sa mai dau cate ceva de mancare crevetilor/actiniei... Artemia congelata e ok? Ce alte variante ar mai fi (produse pe care le pot comanda online din tara)?
Din diverse motive femelele pot lepada ouale. Gasesti pe net diverse metode de eclozare artificiala a acelor oua. Toate au in comun urmatoarele: ouale stau in curent de apa si sunt ferite de potentiali pradatori (melci, pesti, alti creveti).
ciprian wrote:O gasesti sub denumirea de Pseudocorynactis, parca...sau Ball anemone.

Oare sunt singurul care are o satisfactie ciudata cand reusim sa identificam ceva? Da, pare a fi Pseudocorynactis. Intr-o seara era ceva pe ea si ma gandeam ca o mananca. La o privire mai atenta era ceva paros cam de jumatate de centimetru. Se pare ca a prins un pui de bristle worm. How cute. Deci o pastrez, sa vedem ce iese. Pe sticla par a mai fi si niste pui, arata cam asa:

image

Am adaugat o pereche de peppermint shrimp. Am decis sa pastrez si viermii care misuna prin acvariu (bristle worms). Au si ei locul lor acolo, iar eu sunt fan estetica uratului. Alternativa ar fi sa procedez precum @dan.pavelescu si sa spal tot cu dusul

image

Aseara am adaugat niste GSP, Palythoa, ciupercute rosii si albastre, cativa viermi penati. Un vierme penat cred ca era ranit, crevetii l-au scos din nisip si aici unul din ei il testeaza, iar de sub piatra un bristle worm ii da tarcoale:

Poza cu acvariul: la momentul fotografiei nu s-a schimbat mai nimic fata de acum o luna, cand a fost startat. Nu am avut alge, diatomee etc. Doar lumina difera. Momentan 4 ore pe zi.

image

Pe geamuri se observa cresterea populatiei de copepode:

image

Si aici ma manca talentul:

Am zis mantis shrimp? Ah, da. Am zis.
O caracatita!
Ma tot uit la globulele sferice de la cea pe care o am si la cele alungite de la Majano. E posibil sa nu fie Majano si sa fie ceva bun de capul ei?
Am vazut mai multe clip-uri in care exemplare maricele lovesc sticla. Nu am vazut sa se sparga Poate daca ai o sticla anemica...
Mantis shrimp!

http://9gag.com/gag/7074038/mantis-shrimp-my-new-favorite-animal
Daca doresti o metoda chimica poti face tratament cu antihelmintice, disponibile in farmacii (albendazol, mebendazol etc). Dozaje gasesti pe net, eu zic doar ca merge si asa
Nu cred ca ar putea avea de suferit de pe urma ingerarii. Daca ii urzica nu se mai ating de ele.

Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Go to: