| Message |
|
|
georeo wrote:Sal,
Aceste forumuri sunt facute ca sa invatam unul de la celalalt din experienta fiecaruia, prin studiul unuia, al altuia etc... Ceea ce faceti voi acum nu e deloc ''Ordem e Progresso'' e doar cearta fara un final pozitiv... Exista si un prv unde va puteti parui  . Ideea topicului este buna mai ales ca Antoniot s-a oferit sa faca acel experiment de unde se pot trage cateva concluzii, haideti sa nu-l stricam.
@georeo - Order and Progress se pare ca e facuta de administratie in special. Nu e vorba aici de elucidarea HIV, ci de banala alga BBA. I-am oferit un raspuns bun, zic eu. Am avut si eu aceasta alga, si altele si am scapat prin respectarea unor simple reguli. Care se regasesc acolo, in acel site. Am avut toate felurile de alge la inceput, insa cu timpul, am studiat si am aplicat ceea ce am citit. Am scapat de alge intr-un timp scurt. Oricine poate vedea, din fotografiile pe care le-am pus pe forum ca nu am mai avut probleme. Sa nu ai alge e simplu. Simplu. Nu inteleg de ce atatea probleme si batai de cap atunci cand ai solutia. E ca si cum am cauta sa refacem o operatie matematica 2+2 de exemplu. Daca lucrurile sunt clare, de ce sa complicam? ..........
|
 |
|
|
O alga nu e o boala intr-un acvariu. E ceva normal. Algele apar cam peste tot unde exista apa. Cam 70% din biomasa marilor si oceanelor este alcatuita din alge, care formeaza fitoplanctonul care sunt si ele la randul lor hrana pentru diferite specii de pesti, nevertebrate, pasari, etc. Este ceva obisnuit sa apara si intr-un acvariu. Proliferarea algelor intr-un acvariu poate fi cauzata de: un bazin neciclat, nivel scazut de oxigen, circulare insuficienta a apei, schimbarea partiala a apei insuficienta, suprapopularea, supra hranirea, lipsa de igiena a bazinului, a maselor filtrante, etc. Noua ne place sa avem acvarii fara alge. Cum reusim aceasta? Respectam reguli simple. Reguli care sunt scrise in site-ul pe care ti l-am dat: http://aquariumalgae.blogspot.ro/ Respecti ce scrie acolo, nu ai alge, nu respecti, ai. ....
...Si ca sa iti raspund, am scapat de BBA si de orice alta alga respectand ce scrie pe acel site.
|
 |
|
|
daniel12 wrote:...Pasul urmator ar fi sa explici si cum ai scapat de ea...
Ti-am dat acum 5 zile un site pentru ajutor: http://aquariumalgae.blogspot.ro/
Este extraordinar acel articol. Oricine poate scapa cu brio de alge daca respecta ce scrie acolo. Aplica ce scrie pe acel site. Si nu vei gresi.
O seara frumoasa!
|
 |
|
|
BBA se inmulteste prin spori, nu o poti face din senin:
"Getting rid of black beard algae in an aquarium is often a very difficult feat. The algae can be scraped away and the plants it is attached to removed, but if any spores remain in the water, a re-bloom is almost inevitable. Spores are impossible to spot with the naked eye and often persist on rocks and aquarium walls even after a thorough washing." sursa: http://www.wisegeek.com/what-is-black-beard-algae.htm
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Neoni si keeri fish:

|
 |
|
|
|
Super, bravo @rick! Imi place mult aceasta planta: Aeschynomene fluitans.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Dragi colegi, am o intrebare simpla: cu ce altceva se poate mentine pH-ul constant in acvariu in afara de pH-controller? Din cunostintele mele, nu exista asa ceva...
|
 |
|
|
@stefanp - frumos pentru aprecieri!! Ma bucur ca iti place!!
New pic:

|
 |
|
|
Assassin snail:

|
 |
|
|
Perlare:

|
 |
|
|
New pic:

|
 |
|
|
Multumesc mult pentru aprecieri. Ma simt onorat de cuvintele voastre frumoase.
Detaliu:
|
 |
|
|
|
Imi place foarte mult cum arata. Felicitari!
|
 |
|
|
@ kirucd, @ koala- Va multumesc pentru interes. Urmeaza trimming-ul.
@ Creative, @ gty - Multumesc! Ma bucur mult ca va place!
Sa va arat ceva: http://aquaristmagazine.com/the-difference-a-good-trim-makes-but-for-this-aquascape-suits-you-sir/
|
 |
|
|
Poza noua:

|
 |
|
|
|
Este gradient.
|
 |
|
|
Seamana intr-adevar, mai ales in partea din spate.
Cateva schimbari, cred ca arata mai bine:

|
 |
|
|
|
@ alex24 - Multumesc mult de tot pentru aprecieri.
@ koala - Ma simt onorat si ma bucur foarte foarte mult ca iti place acvariul meu. Bazinul este la inceput, unele ramuri vor fi acoperite de moss, vor fi ceva schimbari. Am dorit sa fac ceva diferit, astfel incat, imaginea sa produca asupra privitorului o anumita impresie (senzatia ca esti intr-o padure deasa si urmeaza o poienita). Am vrut sa creez adancime si senzatia de natura.
Insa sunt putin dezamagit, pentru ca cineva mi-a spus ca nu ii place deloc aranjamentul pe care l-am facut. Iar cei carora le place cum arata, nu au legatura cu acvaristica...
|
 |
|
|