georeo wrote:@Ionut Godea, e foarte ok ca la tine a mers una dintre metodele pe care le-ai gasit pe net sau oriunde, la mine nu au mers desi am un acvariu destul de intretinut schimburi de apa regulate aditie de ec filtrare biologica buna ph controller giessemann ca si lumina etc... aici tind sa-i dau dreptate lui daniel, nu m-a convins nici-un articol citit ca ai putea sa scapi definitiv de bba... iar asta pe incercate si probate... In cazul asta, pt mine o initiativa cum este cea luata de Antoniot sau anumite concluzii trase de alti forumisti pe baza propriei experiente e bine venita!
Nu stiu ce ai facut tu. Nu te cred ca ai citit si ai aplicat tot ce scrie pe net in tratarea acestei alge. Pentru a scapa de aceasta alga nu e nevoie decat de respectarea unor reguli. Ce volum de apa are acvariul tau? Cati w/l? Ce fel de neoane sunt? Dedicate? Cate ore pe zi? Ai folosit de exemplu Easy Carbo in lupta ta contra BBA? In ce cantitate, de cate ori/zi? Razele solare ajung la acvariul tau? Faci curatenie saptamanal in acvariul tau? De cate ori faci schimburi de apa pe luna? In ce cantitate? Care este originea apei folosite? Faci schimburi de 50 % din totalul apei din acvariu pe saptamana? Sunt unii care fac 2 schimburi de apa de 50 % din volum pe saptamana. Cati pesti ai? Respecti recomandarea:
- pentru pesti pana la 5 cm -> 1,5 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un neon [4 cm] are nevoie de 1,5x4=6 litri)
- pentru pesti de 5 - 9 cm -> 2 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un xipho [6 cm] are nevoie de 2x6=12 litri)
- pentru pesti de 9 - 13 cm -> 3 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un ancistrus [10 cm] are nevoie de 3x10=30 de litri)
- pentru pesti peste 14 cm -> 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un astronotus [35 cm] are nevoie de 4x35=140 de litri )?
Si chiar e bine sa fie mai putine vietuitoare decat recomandarea de mai sus daca nu vrei alge.
Filtrul tau, ce capacitate are? Merge non-stop? Apa este suficient circulata de cel mult 10 ori volumul de apa pe ora? Faci curatenie in acvariu? De cate ori pe luna? Apa ta este suficient oxigenata? Ai creveti sau altfel de vietuitoare care sa indeplineasca rolul de denitrificatori? Plantele ocupa 70 - 80% din acvariul tau? Ce fel de fertilizanti folosesti? In ce cantitate? Acvariul tau e ciclat? Nu cumva speli mediile filtrante in apa de la robinet? Furnizezi in acvariu CO2? In ce fel? Instalatie presurizata sau "bomba" cu drojdie? Cate bule pe secunda? In momentul cand achizitionezi o planta, esti atent la acvariul de provenienta? Ii faci vreun tratament inainte sa o bagi in acvariul tau?
Daca nu respecti regulile ai tot felul de alge. Este imposibil sa ai probleme cu algele, inclusiv cu BBA, in conditiile in care aplici tot ce scrie:
http://aquariumalgae.blogspot.ro/ Si ma refer la intreg articolul, nu sa cauti doar partea cu ce te intereseaza (BBA etc.). Este imposibil.
Cred ca nu folosesti Easy Carbo, nu?