[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ionut Godea
Forum Index » Profile for Ionut Godea » Messages posted by Ionut Godea
Multumesc frumos Lucian!! Am incercat sa modific constant aspectul acvariului. In poza, plantele sunt abia tunse.
Multumesc mult pentru apreciere!! Ma bucur ca iti place!! Am dorit ca bazinul sa aiba un aer ceva mai salbatic.
@ Dogibeer - Multumesc mult !! Urmeaza...

@ Lucian - Multumesc frumos pentru apreciere!!

Poza din fata:

image
Poza noua:

image
Ceva modificari:

image
Colisa lalia:

image

Bine ai venit!
@ stefanp - Multumesc mult pentru apreciere!! Sunt onorat.
@ Lucian - Multumesc frumos!! Ar atrage atentia prea mult. Este echilibru, dupa parerea mea. Pompa de valuri are 2500 l/h.

Inpaichthys kerri

image
Cateva schimbari:

image
Bravo Stefan! Arata interesant.
Noul locatar al acvariului:

image
Un nou look:

image
Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase si pentru aprecieri.

Ce parere aveti de schimbare?

image
@ stefanp - Multumesc pentru apreciere. Sunt curios ce vei spune atunci cand voi pune poze cu aspectul acvariului schimbat.
@ Antoniot - Multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
@ daniel12 - Ce surpriza!

Detaliu:

image
Salbaticie inainte de trimming:

image
Par guppy.
Porcu wrote:Faptu' ca ii merge foarte bine pe geam sau pe plastic imi spune ca nu ....... da' e o concluzie primitiva generata de lipsa cunostintelor mele de biologie.

georeo wrote:@ Ionut Godea Acvariu lmeu arata in felul urmator:
image
Iluminat giessemann 2x aquaflora 2 x midday, filtru eheim 2078 plin cu siporax, ph controller, apa de la robinet statuta, acvariul are 320 l net, feritilizare gama completa easy life, shimb de apa saptamanal 50% in doua transe, easy carbo 30 ml zilnic! Ca sa ma fac inteles, nu contest cele zise de acest site sau de orice alt site - daca faci toate lucrurile zise de ei aceasta alga o tii sub control, dar sa scap de ea definitiv din pacate la mine nu a mers. Imi reapare pe substrat, pe melci (poate radeti dar asa e), pe plantele cu crestere lenta pe hardware si pe geamul din spate.

Da-mi te rog datele complete: neoane w/l, schema de fertilizare, care este capacitatea pompei filtrului tau ... Razele soarelui ating acvariul?

Sa iti spun ceva: ai un dezechilibru in acvariu 100% iti spun ca e asa. Hai sa vedem unde e cauza. Ok?

Sa stii ca intr-un bazin echilibrat, alga BBA sau sporii acesteia nu au nici o sansa, mor. Iti spun din proprie experienta.
daniel12 wrote:Crevetii nu sunt "denitrificatori" ...

Crevetii consuma frunzele moarte, ajutand astfel la eliminarea amoniacului, a nitritilor ce ar rezulta din decompunerea frunzelor moarte, de aceea i-am numit asa. E o denumire improprie, crevetii nu fac procesul de denitrificare, ci bacteriile o fac, ei doar ajuta la curatenia bazinului nostru.
georeo wrote:@Ionut Godea, e foarte ok ca la tine a mers una dintre metodele pe care le-ai gasit pe net sau oriunde, la mine nu au mers desi am un acvariu destul de intretinut schimburi de apa regulate aditie de ec filtrare biologica buna ph controller giessemann ca si lumina etc... aici tind sa-i dau dreptate lui daniel, nu m-a convins nici-un articol citit ca ai putea sa scapi definitiv de bba... iar asta pe incercate si probate... In cazul asta, pt mine o initiativa cum este cea luata de Antoniot sau anumite concluzii trase de alti forumisti pe baza propriei experiente e bine venita!

Nu stiu ce ai facut tu. Nu te cred ca ai citit si ai aplicat tot ce scrie pe net in tratarea acestei alge. Pentru a scapa de aceasta alga nu e nevoie decat de respectarea unor reguli. Ce volum de apa are acvariul tau? Cati w/l? Ce fel de neoane sunt? Dedicate? Cate ore pe zi? Ai folosit de exemplu Easy Carbo in lupta ta contra BBA? In ce cantitate, de cate ori/zi? Razele solare ajung la acvariul tau? Faci curatenie saptamanal in acvariul tau? De cate ori faci schimburi de apa pe luna? In ce cantitate? Care este originea apei folosite? Faci schimburi de 50 % din totalul apei din acvariu pe saptamana? Sunt unii care fac 2 schimburi de apa de 50 % din volum pe saptamana. Cati pesti ai? Respecti recomandarea:

- pentru pesti pana la 5 cm -> 1,5 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un neon [4 cm] are nevoie de 1,5x4=6 litri)
- pentru pesti de 5 - 9 cm -> 2 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un xipho [6 cm] are nevoie de 2x6=12 litri)
- pentru pesti de 9 - 13 cm -> 3 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un ancistrus [10 cm] are nevoie de 3x10=30 de litri)
- pentru pesti peste 14 cm -> 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un astronotus [35 cm] are nevoie de 4x35=140 de litri )?

Si chiar e bine sa fie mai putine vietuitoare decat recomandarea de mai sus daca nu vrei alge.

Filtrul tau, ce capacitate are? Merge non-stop? Apa este suficient circulata de cel mult 10 ori volumul de apa pe ora? Faci curatenie in acvariu? De cate ori pe luna? Apa ta este suficient oxigenata? Ai creveti sau altfel de vietuitoare care sa indeplineasca rolul de denitrificatori? Plantele ocupa 70 - 80% din acvariul tau? Ce fel de fertilizanti folosesti? In ce cantitate? Acvariul tau e ciclat? Nu cumva speli mediile filtrante in apa de la robinet? Furnizezi in acvariu CO2? In ce fel? Instalatie presurizata sau "bomba" cu drojdie? Cate bule pe secunda? In momentul cand achizitionezi o planta, esti atent la acvariul de provenienta? Ii faci vreun tratament inainte sa o bagi in acvariul tau?

Daca nu respecti regulile ai tot felul de alge. Este imposibil sa ai probleme cu algele, inclusiv cu BBA, in conditiile in care aplici tot ce scrie: http://aquariumalgae.blogspot.ro/ Si ma refer la intreg articolul, nu sa cauti doar partea cu ce te intereseaza (BBA etc.). Este imposibil.

Cred ca nu folosesti Easy Carbo, nu?

Forum Index » Profile for Ionut Godea » Messages posted by Ionut Godea
Go to: