Message |
|
daniel12 wrote:Scuze, n-am observat locatia
Nu-i nimic, nu esti singurul. Mai sunt si altii...
Dozarea la Excel este: initial (sau dupa un schimb de apa serios) 5ml la fiecare 40 L; dupa aia 5ml la fiecare 200L; desi dupa mine doza e prea slaba; am respectat-o si nimic nu s-a intamplat; asa ca am pus cam 10ml zilnic si alga s-a dat batuta. Pestii nu au avut absolut nimic, desi la mine cei mai susceptibili ar fi Otocinclus, da nici ei nu au nimic asa ca odata batuta alga, merg pe 3-5ml zilnic... Plantele dau pe afara, sincer. Ingredientul activ in excel este Glutaraldehyde, dupa cercetarile mele.
|
 |
|
EasyCarbo n-am prea vazut pe aici... da banuiesc ca metodica se poate aplica si la Excel.
Merci,
|
 |
|
Salut,
Cum faci tu tratarea local? In alta ordine de idei, sunt pe cale sa-mi mut actualul acvariu intr-unul mai mare... si ma tot gandesc cum sa fac sa nu mut vreo alga din vechiul in noul acvariu. Evident, nu o sa mut nici o planta insa o sa mut ceva hardware + o sa folosesc filtrul vechiului acvariu. Ceva idei legat de ce ar trebui sa fac sa nu mut si algele? (scuze de off-topic).
Merci,
|
 |
|
Conform James' Planted Tank insa, (cel mai bun ghid de combatere a algelor de pe net, dupa mine - http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm) curentii, sau mai bine zis circulatia apei in acvariu JOACA totusi un rol important.
De asemnea tot dupa indicatiile lui eu am scapat de ea in proportie de pana la 95% dubland sau chiar tripland doza de Excel !!! (nici un fel de efecte secundare la pesti, si cu semne benefice pentru plante). Si la la mine insa, o aveam unde curentul este mai puternic si INEXISTENTA unde curentul era mai slab sau deloc (dupa estimarile mele, adica era pe frunzele care se unduiau si lipsea de pe frunzele complet imobile  ).
Ce n-am reusit insa sa scap, chiar cu overdoza de Excel, este GDA (Green Dust Algae) in schimb.
|
 |
|
Subscriu... si eu am avut unul odata care facea parasutism, dar numai de pe funzele de Anubias!
|
 |
|
Eu zic sa facem ceva schimburi de apa + mai mult CO2 (ca sa pastram specificitatea forumului !)
PS. Sper sa nu se supere nimeni, mai glumim si noi ca suntem tineri. 
|
 |
|
kirucd wrote:Se pare ca forumul nu trimite emailuri.
O zi buna,
Dragos
Pai sa-l rugam sa se razgandeasca, cumva
|
 |
|
daniel12 wrote:Buretii si sintomec sunt ... chimici.
E prima data cand aud asa ceva... Poti explica, stp?
Biologici, da, cu siguranta (mai ales Sintomec) - dar chimici? 
|
 |
|
Merci de raspunsuri....
In alta oride de idei (si off-topic), nu primesc notificarile desi am bifat "Notify when a reply is posted"
Are cineva idee de ce?
|
 |
|
Kovacs Mihai wrote:Nisipul de rau ce se gaseste la balastiere este ok? adica nu modifica parametrii apei?
Daca vorbesti de nisip de quartz, nu modifica absolut nici un parametru. Plus ca garanulatia este ideala 1-2mm, plus ca ma ieftin de asa ceva nu cred sa existe vreun substrat.
Doar sa-i faci testul cu otet, si sa-l speli bine, pentru a elimina eventualele impuritati.
|
 |
|
E prima data cand aud de un transplant de... cochilie  care m-a lasat
Oricum, ai tot respectul meu pentru grija pe care o porti micilor tale vietuitoare, vad asta si din posturile tate.
Adrian
|
 |
|
Salut,
Am niste lemn pietrificat pe care vreau sa-l pun in viitorul meu acvariu... Bolovanii mi se par insa destul de grei, si parca nu i-as pune direct pe sticla acvariului...
M-am gandit sa-i pun pe un strat-doua de polyethylene - codul este LDPE nr.4 - de genul de care se punea sub parchetul flotant.
Dupa Google si alte forumuri, ar fi safe. Dupa voi ?
Merci,
|
 |
|
Da, ai incurcat borcanele. Nu-i bai.
Inele sau bureti = cam tot pe acolo, doar ca inelele se colmateaza mult mai greu decat buretii...
|
 |
|
Bine, ceva bacterii se vor forma si pe inele alea, da nesemnificativ in comparatie cu EHEIM Substrat Pro, de exemplu.
Deci daca vrei filtrare bio, baga Eheim Substrat Pro, Fluval Biomax Bio Rings sau Seachem Matrix Bio Media - recomadate ar fi Eheim sau Seachem, dupa mine.
|
 |
|
Merge cu amoniac alimentar foarte bine, singura chestie e sa nu fie colorat sau sa faca spuma daca puneti un pic intr-un pahar cu apa si agitati.
Pentru o metodica exacta a metodei cu amoniac, recomand linkul urmator: http://www.fishkeeping.co.uk/articles_51/fishless-cycling-article.htm
Numai bine,
|
 |
|
daniel12 wrote: NO3-ul nu ar trebui sa fie zero. Din ce-am inteles ar cam trebui sa fii pe la sfarsitul ciclarii, ceea ce inseamna ca NO3 ar trebui sa-ti indice ceva. Macar un 5-10ppm.
Se poate totusi si asa ceva. Cu un filtru biologic bine stabilit, si un pic over kill NO3 va fii 0. Am avut exact aceesi experinta in acvariul meu actual. Stiu ca nu e chiar bine ca sa ai NO3 la 0, da Eheimul meu 2213 face treaba prea buna cumva... 
|
 |
|
Cel mai bine ai face teste cu un ph metru. Hanna(de exemplu) are testere care sunt deja accesibile oricarui buzunar (fie el si de roman) si care ar evita paginile astea de forum - utile, fara indoiala care insa unori nu fac decat sa adanceasca confuzia. Testele cu culori sunt bune, fara indoiala dar nu totdeuna foarte clare. Eu am avut - si inca am - dificultati cu testul de fosfati de la API, spre exemplu.
Parerea mea' 
|
 |
|
Tot ce este posibil, de multe ori pestii de fund - nu numai Corydoras - fac foamea daca acvaristul nu este atent atunci cand isi hraneste pestii.
De asemenea, poti sa le dai si Bloodworms (Tubifex ?) - Corydoras-ii mei fac orice pentru a prinde cativa 
|
 |
|
Merci, problema asta pare rezolvata asadar... chiar acu' insa ma chinui la capacul acvariului, care nu prea iese chiar cum vreau eu... da nu ma las!
|
 |
|
kirucd wrote: Ca sa nu ai pierderi de debit ar trebui ca partea comuna sa fie de diametru mai mare.
Da, m-am gandit si eu la asta. De aceea cred ca o sa folosesc un connector de 3/4 inch (parte comuna) x 1/2 inch x 1/2 inch (si nu unul de 1/2 inch x 1/2 inch x 1/2 inch) impreuna cu un sparay bar de 16/22 mm (si nu 12/16mm), tocmai pentru a nu afecta debitul, desi, din cate imi dau seama daca as folosi conectorul de 1/2 ar creste cu siguranta un pic presiunea la iesire. Indiferent insa daca voi avea 1 spray bar sau doua, cred ca este solutia cea mai potrivita pentru o buna circulatie a apei. Sigur, putem discuta de powerheads...  dar nu vreau sa bag totusi prea mult hardware in acvariu, si sa nu uitam ca vorbim totusi de un acvariu de 120 de litri.
Numai bine,
|
 |
|